![]() |
2011.04.01. 14:04
admin írta:Jobb oldalt lenyitod a tárolót és ott a fekete kárpiton van egy vágás azt lehajtod és ott egy sor bizti.ptom írta:ptom írta:Rjani530d írta:ptom írta:Tudom,hogy lement a szezonja de mindenképpen fesztelenítenem kellene a Webastot csak nem tudom melyik bizti az.Tudom,hogy volt már róla szó de nincs erőm visszakeresni.
Hátul a 45-ös azt hiszem.
Köszi szépen,megnézem.
Bakker!Lehet,hogy vak vagyok de én nem találok hátul biztit.Elől van asszem 45 db de az sincs felcimkézve hálistennek.Hol van hátul a bizti tábla Touringba?
2011.04.01. 19:22
ptom írta:admin írta:Jobb oldalt lenyitod a tárolót és ott a fekete kárpiton van egy vágás azt lehajtod és ott egy sor bizti.ptom írta:ptom írta:Rjani530d írta:ptom írta:Tudom,hogy lement a szezonja de mindenképpen fesztelenítenem kellene a Webastot csak nem tudom melyik bizti az.Tudom,hogy volt már róla szó de nincs erőm visszakeresni.
Hátul a 45-ös azt hiszem.
Köszi szépen,megnézem.
Bakker!Lehet,hogy vak vagyok de én nem találok hátul biztit.Elől van asszem 45 db de az sincs felcimkézve hálistennek.Hol van hátul a bizti tábla Touringba?
Kösz Laci.Még soha nem kellett biztit cserélnem.Üdv.
2011.04.13. 19:28
2011.04.13. 19:30
V-Gabor írta:Üdvozlök minden klubtársat!
Szeretném szakmai segítségeteket kérni. Az autóm kiegészítő fűtését szeretném megjavíttatni. Az átvizsgálás során a hiba oka a Webasto Thermo Top Z/C kályha vezérlő paneljára vezethető vissza. Sajnos a korábbi hozzászólásokból kiderült, hogy gyári új panel beszerzésére nincs külön lehetőség, és ezt AlpinaFan klubtárs nemrég meg is erősítette.
Szeretném megkérdezni, hogy nincs-e véletlenül valakinek egy ilyen vezérlőpanel elfekvőben, vagy egy jó ötlet a hiba megoldásához.
Segítségeket és válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
2011.04.13. 19:40
barbrady írta:V-Gabor írta:Üdvozlök minden klubtársat!
Szeretném szakmai segítségeteket kérni. Az autóm kiegészítő fűtését szeretném megjavíttatni. Az átvizsgálás során a hiba oka a Webasto Thermo Top Z/C kályha vezérlő paneljára vezethető vissza. Sajnos a korábbi hozzászólásokból kiderült, hogy gyári új panel beszerzésére nincs külön lehetőség, és ezt AlpinaFan klubtárs nemrég meg is erősítette.
Szeretném megkérdezni, hogy nincs-e véletlenül valakinek egy ilyen vezérlőpanel elfekvőben, vagy egy jó ötlet a hiba megoldásához.
Miből gondolod hogy a panel rossz?
2011.04.13. 19:43
V-Gabor írta:barbrady írta:V-Gabor írta:Üdvozlök minden klubtársat!
A kályha rész a kiszerelést követően átvizsgálásra került. Kicserélték a vízszivattyút, a szerelő srác szerint a tűztér és az izzító gyertya jó, viszont a diaggal nem kommunikál. Sajnos én nem értek hozzá, de akire rábíztam a kályha javítását ezzel foglalkozik, így az Ő megállapítására tudok hagyatkozni.
2011.04.13. 19:46
V-Gabor írta:barbrady írta:V-Gabor írta:Üdvozlök minden klubtársat!
A kályha rész a kiszerelést követően átvizsgálásra került. Kicserélték a vízszivattyút, a szerelő srác szerint a tűztér és az izzító gyertya jó, viszont a diaggal nem kommunikál. Sajnos én nem értek hozzá, de akire rábíztam a kályha javítását ezzel foglalkozik, így az Ő megállapítására tudok hagyatkozni.
2011.04.13. 19:53
2011.04.16. 08:10
V-Gabor írta:A kályha rész a kiszerelést követően átvizsgálásra került. Kicserélték a vízszivattyút, a szerelő srác szerint a tűztér és az izzító gyertya jó, viszont a diaggal nem kommunikál. Sajnos én nem értek hozzá, de akire rábíztam a kályha javítását ezzel foglalkozik, így az Ő megállapítására tudok hagyatkozni.
2011.04.16. 10:50
2011.04.16. 11:39
V-Gabor írta: a kályhában található vezérlőpanel nem komunikál a diagnosztika során
2011.04.16. 12:04
jackson írta:V-Gabor írta: a kályhában található vezérlőpanel nem komunikál a diagnosztika során
Ahha na most már értem, tehát nem az IHKA hanem a kályhában lévő kis nyák panelnél van a hiba.
Mert a többiek meg úgy szoktak fogalmazni, hogy a kályha webasto-nál tesztelve hibátlan de a vezérlés (ekkor IHKA) hibás.
Akkor sajna bontott kályha lehet csak a megoldás mármint komplett csere.
Jackson, aki tenyérrel homlokon vágta magát
2011.04.16. 20:11
204D1 NyiregyházaV-Gabor írta:
Volna még egy kérdésem. Ha sikerült működőképessé tenni a kiegészítő fűtést, nincs-e a közelben olyan klubtárs, (Szabolcs-Sz.-B. megye) aki fel tudja programozni állófűtéses rendszerre a kieg. fűtést?
2011.04.16. 20:20
admin írta:204D1 NyiregyházaV-Gabor írta:
Volna még egy kérdésem. Ha sikerült működőképessé tenni a kiegészítő fűtést, nincs-e a közelben olyan klubtárs, (Szabolcs-Sz.-B. megye) aki fel tudja programozni állófűtéses rendszerre a kieg. fűtést?
2011.04.16. 20:23
barbrady írta:admin írta:204D1 NyiregyházaV-Gabor írta:
Ezeken fel lehet egyáltalán? Mert mintha úgy rémlene hogy csak facelift után lehet. Bár lehet én emlékszek rosszul...
2011.04.16. 21:50
admin írta:barbrady írta:admin írta:204D1 NyiregyházaV-Gabor írta:
Ezeken fel lehet egyáltalán? Mert mintha úgy rémlene hogy csak facelift után lehet. Bár lehet én emlékszek rosszul...
Pasz de Miki megmondja.
2011.04.19. 07:40
barbrady írta:admin írta:204D1 NyiregyházaV-Gabor írta:
2011.04.19. 18:28
jackson írta:barbrady írta:admin írta:204D1 NyiregyházaV-Gabor írta:
Hát alapból igen facelift után szoktuk csinálni a gyári "kiegészítő fütést" programozni állófűtésre. De a korai E39-ben volt olyan is ami nem buszos hanem drótos tehát IHKA megránt egy drótot indulj már és ha jó a kályha az egy másikat vissza, hogy kész vagyok működöm. Na ezeken nincs mit programozni.
Volt nálam olyan egzotikusabb kocsi is (benya és gyárinak tűnő cuccal) ami csak távirányítóról működik és a kocsitól csak a tápot kapta kvázi.
Neki már eredetileg is gyári fűtése is van ha jól emlékszem. Tehát nem a kiegészítő>állófűtés programozás kéne neki hanem csak a gyárit akarja vissza rakni. Annak viszont nincs mit programozni csak be kell rakni az új kályhát és megy mivel az IHKA már működik. Vagy félreértelek? STH recoding nem emlékszem lenne-e ilyen a listában?
Jackson, aki sejtése szerint igaza lehet barbrady-nak
2011.04.19. 19:45
V-Gabor írta:jackson írta:barbrady írta:admin írta:204D1 NyiregyházaV-Gabor írta:
Hát alapból igen facelift után szoktuk csinálni a gyári "kiegészítő fütést" programozni állófűtésre. De a korai E39-ben volt olyan is ami nem buszos hanem drótos tehát IHKA megránt egy drótot indulj már és ha jó a kályha az egy másikat vissza, hogy kész vagyok működöm. Na ezeken nincs mit programozni.
Volt nálam olyan egzotikusabb kocsi is (benya és gyárinak tűnő cuccal) ami csak távirányítóról működik és a kocsitól csak a tápot kapta kvázi.
Neki már eredetileg is gyári fűtése is van ha jól emlékszem. Tehát nem a kiegészítő>állófűtés programozás kéne neki hanem csak a gyárit akarja vissza rakni. Annak viszont nincs mit programozni csak be kell rakni az új kályhát és megy mivel az IHKA már működik. Vagy félreértelek? STH recoding nem emlékszem lenne-e ilyen a listában?
Jackson, aki sejtése szerint igaza lehet barbrady-nak
Szia Jakson!
Köszönöm szépen válaszod. Az autóm 1999. májusi kiadású, így facelift előtti modell. Gyárilag kieg. fűtéssel szerelt, viszont, hogy buszos vagy drótos, azt mint teljesen laikus, sajnos nem tudom.
Ebben a fórumban, illetve a "Tippek, trükkök" rovatban olvastam, hogy lehetőség van a működő kiegészítő fűtést szoftveresen, a DIS segítségével felprogramozni, hogy a téli időszakban, a beállított időpontban automatikusan elinduljon, és előmelegítse a hűtővizet, valamint az utastért. A leírás, illetve a hozzászólások alapján mindez megoldható, amennyiben MID vagy NAVI van az autóban.
Az autóban a MID megtalálható, így jött az az ötlet, ha amúgy is megjavíttatom a kieg. fűtést, akkor egyúttal fel is programoztatnám erre a funkcióra. De ha jól értem ez csak a facelift utáni e39 modellek esetében lehetséges.
2011.04.19. 20:22