![]() |
2014.11.14. 14:09
oleez írta:Ne is azért az 5ezer huf-ért:)
Nem cinkes a kézifék csak rákérdeztem, ennyi az egész.
Nem áll távol tőlem a szerelés,de ennyi legyen elég.
Realoem-et megnéztem,de például nem azt a szilentet hozza a hátsó hídhoz ami amúgy benne van...
Eddig bármilyen autóm volt a futómű fék és egyéb munkálatokat magamnak csináltam rajta.Kizárólag a motorhoz nem nyúltam,mert ahhoz tényleg nem árt némi gyakorlat.
2014.11.14. 14:17
andrás írta:oleez írta:Ne is azért az 5ezer huf-ért:)
Realoem-et megnéztem,de például nem azt a szilentet hozza a hátsó hídhoz ami amúgy benne van...
Eddig bármilyen autóm volt a futómű fék és egyéb munkálatokat magamnak csináltam rajta.Kizárólag a motorhoz nem nyúltam,mert ahhoz tényleg nem árt némi gyakorlat.
pedig ott legalább az olaj miatt nincs minden berohadva![]()
az előző vectrámon is ilyen konstrukciójú fék volt hátul, már azt is rühelltem
2014.11.14. 14:38
2014.11.14. 22:11
hamoriarpi írta:andrás írta:oleez írta:Ne is azért az 5ezer huf-ért:)
Magára valamit is adó autógyár rég nem használja ezt a megoldást. Még az E60/61-en is ilyen van...
2014.11.15. 00:05
kzolee írta:hamoriarpi írta:andrás írta:oleez írta:Ne is azért az 5ezer huf-ért:)
Magára valamit is adó autógyár rég nem használja ezt a megoldást. Még az E60/61-en is ilyen van...
Magára valamit is adó kommentelő nem a tíz évvel ezelőtti konstrukciót gondolja aktuálisnak.
2014.11.15. 01:45
hamoriarpi írta:kzolee írta:hamoriarpi írta:andrás írta:oleez írta:Ne is azért az 5ezer huf-ért:)
Magára valamit is adó kommentelő nem a tíz évvel ezelőtti konstrukciót gondolja aktuálisnak.
Magára valamit is adó fórumtárs tudja, hogy az egyéb autógyárak 15+ éve áttértek a sokkal korszerűbb, önállítós, üzemi féket működtető konstrukciókra, amellyel a javítást/beállítást követő hónapokban is van kézifékhatás.
2014.11.15. 09:08
2014.11.15. 23:59
2014.11.16. 01:36
Bummer írta:...
De ugyan igy vagyok a tetves hulladek szervotartallyal...hat a szurot mirt nem lehet cserelni no meg, h mindig konnyezik...grrrr
2014.11.16. 11:55
hamoriarpi írta:Bummer írta:...
De ugyan igy vagyok a tetves hulladek szervotartallyal...hat a szurot mirt nem lehet cserelni no meg, h mindig konnyezik...grrrr
Nekem ha tovább marad a 39, akkor megvettem volna EZT bele.
2014.11.16. 12:47
Bummer írta:hamoriarpi írta:Bummer írta:...
Nekem ha tovább marad a 39, akkor megvettem volna EZT bele.
Rajta van a listamon nekem is...bar kerdeztem itt a forumon anno, van-e velemeny errol...nema csend es hullaszag volt
Az a vicc, h jo ideje(evtizede) a tyuklabasok igy jonnek ki a gyarbol....vicc...
2015.03.31. 16:27
2015.03.31. 16:33
2015.03.31. 16:53
tökmöc írta:Ez az idő is eljött vagyis ebbe a topicba is be kell hogy írjak! Szóval érdeklődnék a bmw 120d-re milyen féktárcsa lenne a legjobb persze a gyári kivételével az egy kicsit túlzásnak találom vagyis az árát illetően! A bajom fékezésnél nagyon ráz az autó én csak a tárcsára tudok gondolni de mondtak nekem olyat is hogy lehet a kerékagy esetleg a futómű is de az első alsó lengőkarokon kívül minden tökéletes állapotban vannak. Szóval előfordult már valakivel hogy a kerékagytól kezdet el rázni az autója fékezésnél? A féktárcsát Zimmermanra gondoltam Texar betéttel esetleg ATE jobb lenne a Zimmerman helyet? Más tipp?
2015.03.31. 16:59
jlaci74 írta:tökmöc írta:Ez az idő is eljött vagyis ebbe a topicba is be kell hogy írjak! Szóval érdeklődnék a bmw 120d-re milyen féktárcsa lenne a legjobb persze a gyári kivételével az egy kicsit túlzásnak találom vagyis az árát illetően! A bajom fékezésnél nagyon ráz az autó én csak a tárcsára tudok gondolni de mondtak nekem olyat is hogy lehet a kerékagy esetleg a futómű is de az első alsó lengőkarokon kívül minden tökéletes állapotban vannak. Szóval előfordult már valakivel hogy a kerékagytól kezdet el rázni az autója fékezésnél? A féktárcsát Zimmermanra gondoltam Texar betéttel esetleg ATE jobb lenne a Zimmerman helyet? Más tipp?
Pont az első lengőkar hidrocsapágya ( szilentje ) okozza leggyakrabban a kormány rázást...
2015.03.31. 17:12
tökmöc írta:jlaci74 írta:tökmöc írta:Ez az idő is eljött vagyis ebbe a topicba is be kell hogy írjak! Szóval érdeklődnék a bmw 120d-re milyen féktárcsa lenne a legjobb persze a gyári kivételével az egy kicsit túlzásnak találom vagyis az árát illetően! A bajom fékezésnél nagyon ráz az autó én csak a tárcsára tudok gondolni de mondtak nekem olyat is hogy lehet a kerékagy esetleg a futómű is de az első alsó lengőkarokon kívül minden tökéletes állapotban vannak. Szóval előfordult már valakivel hogy a kerékagytól kezdet el rázni az autója fékezésnél? A féktárcsát Zimmermanra gondoltam Texar betéttel esetleg ATE jobb lenne a Zimmerman helyet? Más tipp?
Pont az első lengőkar hidrocsapágya ( szilentje ) okozza leggyakrabban a kormány rázást...
Oké!!! Esetleg az tud olyat csinálni, hogy egyik pillanatban jó a másikban elkezd rázni?
2015.03.31. 17:15
SvidronyA írta:tökmöc írta:jlaci74 írta:tökmöc írta:Ez az idő is eljött vagyis ebbe a topicba is be kell hogy írjak! Szóval érdeklődnék a bmw 120d-re milyen féktárcsa lenne a legjobb persze a gyári kivételével az egy kicsit túlzásnak találom vagyis az árát illetően! A bajom fékezésnél nagyon ráz az autó én csak a tárcsára tudok gondolni de mondtak nekem olyat is hogy lehet a kerékagy esetleg a futómű is de az első alsó lengőkarokon kívül minden tökéletes állapotban vannak. Szóval előfordult már valakivel hogy a kerékagytól kezdet el rázni az autója fékezésnél? A féktárcsát Zimmermanra gondoltam Texar betéttel esetleg ATE jobb lenne a Zimmerman helyet? Más tipp?
Oké!!! Esetleg az tud olyat csinálni, hogy egyik pillanatban jó a másikban elkezd rázni?
Ha az egyik pillanatban állsz, akkor "tud"
2015.03.31. 17:18
tökmöc írta:SvidronyA írta:tökmöc írta:jlaci74 írta:tökmöc írta:Ez az idő is eljött vagyis ebbe a topicba is be kell hogy írjak! Szóval érdeklődnék a bmw 120d-re milyen féktárcsa lenne a legjobb persze a gyári kivételével az egy kicsit túlzásnak találom vagyis az árát illetően! A bajom fékezésnél nagyon ráz az autó én csak a tárcsára tudok gondolni de mondtak nekem olyat is hogy lehet a kerékagy esetleg a futómű is de az első alsó lengőkarokon kívül minden tökéletes állapotban vannak. Szóval előfordult már valakivel hogy a kerékagytól kezdet el rázni az autója fékezésnél? A féktárcsát Zimmermanra gondoltam Texar betéttel esetleg ATE jobb lenne a Zimmerman helyet? Más tipp?
Ha az egyik pillanatban állsz, akkor "tud"
Áhá ma vicces kedvünkbe vagyunk?!Nos akkor úgy írom, hogy egész januárban jó volt és február közepétől észleltem a jelenséget most meg már nagyon durván ráz és legjobban jobb oldalról!
2015.03.31. 17:35
2015.03.31. 17:42
2literes.apenta írta:Sziasztok.
Új tárcsák és betétek kerültek fel az autóra és ütése van a tárcsának. Nem mentem vele egy métert sem még, de megforgatva mérhető az ütés.
A tárcsák kopás miatt lettek cserélve, az előző ami fent volt nem rázott fékezéskor
Az lenne a kérdés, hogy okozhatja a kerékcsapágy az ütést? (A tárcsarögzítő csavart úgy kellet lefúrni , mert szétment a feje, és nem tudtam kitekerni. de előtte meg is lett ütögetve.
A kerékcsapágyat megforgatva nincs szorulás és búgó hang.
Előre is köszi.