![]() |
2011.05.27. 07:12
Fazer írta:Szükségem lenne néhány irányadó szóra.
Észrevettem pontosabban az autó is jelzi, hogy reggelente a külső hőfokjelzőm mínusz értéken áll. Ez tegnap -5 fokot mutatott indulásnál, majd nagyon lassan de melegszik.
Ennek így kell működnie vagy valami gond van vele?
2011.06.07. 16:06
2011.06.08. 00:23
bmw525dsedan írta:sziasztok! az a problémám adódott,most,hogy kijött a jőidő már nem jelzett a tempreture,ami figyelmeztetett 7 fok alatt,viszont most +25 fokban is minden inditásnál jelez! miert lehet ez???
2011.06.08. 01:20
simi64 írta:bmw525dsedan írta:sziasztok! az a problémám adódott,most,hogy kijött a jőidő már nem jelzett a tempreture,ami figyelmeztetett 7 fok alatt,viszont most +25 fokban is minden inditásnál jelez! miert lehet ez???
Milyen autód van?
Az 3 foknál jelez csak. (a fagyásveszélyt)
2011.06.18. 15:25
2011.06.19. 17:00
2011.06.19. 18:42
2011.06.19. 18:49
eleanor írta:Sziasztok!
Van egy kisebb gondom az autómmal, 528i, '97. Egyik reggel beindítom, gyújtást adok, egyből gyullad a tompított, lámpakapcsolóra nem reagál, nincs index, refi, műszerfal világítás... Nem tudtam mi a hiba, végigmértünk mindent, biztik jók, relék, jók, majd akkusaru le....2-3 perc vissza, és minden király, működik minden. Egy ideig jó is volt, de mostanában megint kezdi, majd saru le, kicsi pihi, majd vissza és minden rendben. Van a jobb hátulján egy tenyérnyi lakatolásra váró rész, ott megy a tápkábel, lehet hogy az ázik? Mert 1. jelentkezésénél nagy esők voltak, de azóta nem akkor csinálta amikor eső volt... Valami ötlet?
Üdv.: Balázs
2011.06.19. 18:57
2011.06.20. 18:59
zapiarpi írta:Nekem fel kellet padezni a nyákot, mert a víz teljesen szétmarta. De erről már én is írtam!
Üdv:Árpi
2011.06.22. 16:50
2011.06.23. 16:15
petogabor írta:Sziasztok! Nem vagyok nagy veterán fórumozó, de írásaitok között sokszor találtam megoldást egy-egy problémámra a vassal kapcsolatban. Most azért írok mert van egy számomra megmagyarázhatatlan elektromos hibám, és az agyvérzés határán állok![]()
Pár hete egyik pillanatról a másikra megadta magát az üzemanyag szintjelző. Egy indítás után a mutató nullára esett vissza és világítani kezdett a sárga lámpa. Egy nappal később autópályán, menet közben a külső hőmérséklet a kijelző szerint +22-ről -19,5-re változott a gong pedig figyelmeztetett, hogy fagyveszély van... és persze a klíma sem ontotta tovább a kellemes hüsit. Másnapra a külső hőmérséklet stabilan -40 fok lett a kijelző szerint. Irány hát a villanyász, aki kiolvasta a hibatárolót (kis boardos a gép), de csak az üzemanyag szintjelző hibáját találta meg benne. Ki is mérte a vezetéket és a jeladót a tankban, de sehol semmi kontakt hiba, vagy szakadás. Ugyan ez volt a helyzet a külső hőmérséklettel is... szenzor tökéletes, vezeték ép. Konklúzió: műszerfal óraegység haldoklik, cserélni kell. Megtettem! Lett új óracsoport (bontva persze), biztonság kedvéért új hőmérséklet szenzort is vettem (ebből megspendíroztam a gyári újat), összerakták és láss csodát működött minden egy héten át... egészen a mai napig, amikor a külső hőmérséklet egyszercsak menet közben +30-ról -19,0-re ugrott és a gong ismét figyelmeztetett a fagyveszélyre és a klíma sem ontotta tovább a hüsit... Most már csak várom, hogy az üzemanyag szint mutatóm is beadja az unalmast megint...
Találkoztatok már hasonló, visszatérő hibával? Esetleg van ötletetek, hogy merre lehet a gubanc? Előre is köszönöm a segítséget és a tanácsokat.
Gábor
2011.07.05. 23:20
2011.07.07. 15:35
kovessyroli írta:Múlt héten egyszer csak megjelent a műszerfalamon a kis autopiktorgammban, hogy kiégett a hátsó lámpában az égő.
Gyorsan megnéztem a lámpát és úgy tűnt, hogy a hátsó helyzetjelzőben égett ki az egyik izzó. Olyan kis cseresznye fejű, normál kis izzó volt benn. Ilyet kerestem a garázsban, de nem volt, ezért gondoltam átmenetileg teszek bele egy kis gömbfejű izzót.
Bele is tettem, a lámpa frankón működik is, viszont a műszerfalon azóta is jelzi, hogy a lámpán kiégett.
Ma vettem be cseresznyefejűt és azzal is világít a műszerfalon.
Most mi a túrót tegyek?
2011.07.07. 20:23
kovessyroli írta:Múlt héten egyszer csak megjelent a műszerfalamon a kis autopiktorgammban, hogy kiégett a hátsó lámpában az égő.
Gyorsan megnéztem a lámpát és úgy tűnt, hogy a hátsó helyzetjelzőben égett ki az egyik izzó. Olyan kis cseresznye fejű, normál kis izzó volt benn. Ilyet kerestem a garázsban, de nem volt, ezért gondoltam átmenetileg teszek bele egy kis gömbfejű izzót.
Bele is tettem, a lámpa frankón működik is, viszont a műszerfalon azóta is jelzi, hogy a lámpán kiégett.
Most mi a túrót tegyek?
2011.07.08. 07:25
kzolee írta:kovessyroli írta:Múlt héten egyszer csak megjelent a műszerfalamon a kis autopiktorgammban, hogy kiégett a hátsó lámpában az égő.
Most mi a túrót tegyek?
Szerintem ne küzdj továb ezzel az autóval, add el!![]()
![]()
(bocsi, ezt nem tudtam kihagyni)
2011.07.08. 08:59
Most mi a túrót tegyek?
2011.07.08. 09:18
jackson írta:kzolee írta:kovessyroli írta:Múlt héten egyszer csak megjelent a műszerfalamon a kis autopiktorgammban, hogy kiégett a hátsó lámpában az égő.
Most mi a túrót tegyek?
![]()
Már árulja ha nem tünt volna fel, mint "szinte karcmentes állapotú" kocsi. LINK ODA
Bár lehet azt csak a fényezésre értette.![]()
Jackson, aki látta a hírdetést
2011.07.08. 14:57
kovessyroli írta:Egyébként az autó szép állapotban van, bármikor - bármelyik hasonló évjáratú autó mellé oda merek állni, pláne úgy, hogy a tiédet láttam is.
2011.07.08. 15:04
jackson írta:kzolee írta:kovessyroli írta:Múlt héten egyszer csak megjelent a műszerfalamon a kis autopiktorgammban, hogy kiégett a hátsó lámpában az égő.
Most mi a túrót tegyek?
![]()
Már árulja ha nem tünt volna fel, mint "szinte karcmentes állapotú" kocsi. LINK ODA
Jackson, aki látta a hírdetést