Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fékrendszer - tapasztalatok

2014.07.23. 15:15

leslie írta:
Csubakka2000 írta:
jlaci74 írta:
Csubakka2000 írta:Sziasztok!
Fék problémáim miatt szépen az elejétől végigolvastam ezt a fórumot. Nem egyszerre, de szépen lassan csak a végére értem.
Szeretnék gyári BMW féktárcsát és betétet venni, és tudom is, hogy olvastam, hogy van a tagok között olyan, aki ilyennel foglalkozik, csak sajnos már nem emlékszem, hogy ki volt. Egy név és egy elérhetőség érdekelne.

Első körben gyáriban gondolkodom, de akár valami tuti ATE vagy Zimmerman is szóba jöhet. (nem tudom, hogy a UNIX-nál forgalmazott ATE jó lehet-e).

Megköszönöm, ha kapok beszerzési forrást/forrásokat, mivel sajnos nem jegyzeteltem ki a visszaolvasás során.

Sajnos tudatlanságomból már egy Mintex és egy Brembo féktárcsát használtam el. Még a Brembo van fent, viszonylag friss, (kb 2 hónapos) és elkezdett rázni ez is.
Szerelőm szerint a futómű jó. Fél éve potyára cseréltem egy kormányművet is, mert egy kormányműves szerint ez okozhatja a rázást. Egy nagyon jó állapotú bontottat találtam, még jobb is volt, mint az enyém, de semmi sem változott e térem. Azt hittem kitépem a hajam :)

Köszönöm!

pl. 1st Auto Kft

Hát nincs közel hozzám :)

Postáról-futárról hallottál már?
Rengeteg mindenki így vesz Jlacitól ( = 1st Auto Kft. ) motyeszt. Nyugodt szívvel ajánlom Őt én is.
Amúgy nekem is gyári tárcsa+betét van fent elől. Én még egyszer nem veszek gyárit !!!!! Néhány hónap után ugyanúgy elkezdett rázni, mint bármely más, pedig pont azért vettem gyárit, hogy azzal ne legyen ilyen gondom. És nem is gyilkolom nagyon.....

Köszi!
Időközben írtam is egy ajánlatkérő e-mailt neki. Postáról természetesen hallottam, csak örültem volna, ha esetleg egy átvizsgálásra is elvihettem volna biztos ami biztos, ehhez van távol sajnos. Ez nem megy postával :)
Neked ha nem gyári, akkor milyen párosítás van fenn az autódon? (és mi a véleményed róla?)
Köszi

2014.07.23. 15:17

Zo78 írta:
leslie írta:Amúgy nekem is gyári tárcsa+betét van fent elől. Én még egyszer nem veszek gyárit !!!!! Néhány hónap után ugyanúgy elkezdett rázni, mint bármely más, pedig pont azért vettem gyárit, hogy azzal ne legyen ilyen gondom...

Na, ezt nem akartam hallani... kardomba dőlök... :facepalm:

Sikeresen sikerült elbizonytalanítani :)

2014.07.23. 15:18

Csubakka2000 írta:
leslie írta:
Csubakka2000 írta:
jlaci74 írta:
Csubakka2000 írta:Sziasztok!
Fék problémáim miatt szépen az elejétől végigolvastam ezt a fórumot. Nem egyszerre, de szépen lassan csak a végére értem.
Szeretnék gyári BMW féktárcsát és betétet venni, és tudom is, hogy olvastam, hogy van a tagok között olyan, aki ilyennel foglalkozik, csak sajnos már nem emlékszem, hogy ki volt. Egy név és egy elérhetőség érdekelne.

Első körben gyáriban gondolkodom, de akár valami tuti ATE vagy Zimmerman is szóba jöhet. (nem tudom, hogy a UNIX-nál forgalmazott ATE jó lehet-e).

Megköszönöm, ha kapok beszerzési forrást/forrásokat, mivel sajnos nem jegyzeteltem ki a visszaolvasás során.

Sajnos tudatlanságomból már egy Mintex és egy Brembo féktárcsát használtam el. Még a Brembo van fent, viszonylag friss, (kb 2 hónapos) és elkezdett rázni ez is.
Szerelőm szerint a futómű jó. Fél éve potyára cseréltem egy kormányművet is, mert egy kormányműves szerint ez okozhatja a rázást. Egy nagyon jó állapotú bontottat találtam, még jobb is volt, mint az enyém, de semmi sem változott e térem. Azt hittem kitépem a hajam :)

Köszönöm!

pl. 1st Auto Kft

Hát nincs közel hozzám :)

Postáról-futárról hallottál már?
Rengeteg mindenki így vesz Jlacitól ( = 1st Auto Kft. ) motyeszt. Nyugodt szívvel ajánlom Őt én is.
Amúgy nekem is gyári tárcsa+betét van fent elől. Én még egyszer nem veszek gyárit !!!!! Néhány hónap után ugyanúgy elkezdett rázni, mint bármely más, pedig pont azért vettem gyárit, hogy azzal ne legyen ilyen gondom. És nem is gyilkolom nagyon.....

Köszi!
Időközben írtam is egy ajánlatkérő e-mailt neki. Postáról természetesen hallottam, csak örültem volna, ha esetleg egy átvizsgálásra is elvihettem volna biztos ami biztos, ehhez van távol sajnos. Ez nem megy postával :)
Neked ha nem gyári, akkor milyen párosítás van fenn az autódon? (és mi a véleményed róla?)
Köszi

Ja látom... még az van fenn

2014.07.23. 16:12

Zo78 írta:
leslie írta:Amúgy nekem is gyári tárcsa+betét van fent elől. Én még egyszer nem veszek gyárit !!!!! Néhány hónap után ugyanúgy elkezdett rázni, mint bármely más, pedig pont azért vettem gyárit, hogy azzal ne legyen ilyen gondom...

Nekem brembo tárcsa textar betétekkel (asszem :facepalm: ) hibátlan

2014.07.23. 16:18

Zo78 írta:

Foghatod a fejed öregem, de mikor rászánom a pénzt, mert GYÁRI --- ergo qrva drága és utána 2 hónapra rázza a kormányt, akkor elgondolkozik az ember, hogy megérte-e az árát.... ( és nem, nem a futómű a szar és nem, nem centírozni kellett volna csupán a kerekeket ) Inkább vettem volna pl. minőségi lyuggatott tárcsákat.....

2014.07.23. 16:24

Zo78 írta:

Mert Leslie is ezek szerint egyike azon fórumtársaimnak, akik még nem olvasták elégszer a már kb. 1 milliószor szajkózott mondatomat, miszerint a fékrázást nem a féktárcsa hibája okozza (kevés kivételtől eltekintve), hanem a rossz és/vagy nem BMW márkaszervízben, KDS BEISBARTH padon 0-ra állított futómű okozza.

2014.07.23. 21:03

hamoriarpi írta:
Zo78 írta:

Mert Leslie is ezek szerint egyike azon fórumtársaimnak, akik még nem olvasták elégszer a már kb. 1 milliószor szajkózott mondatomat, miszerint a fékrázást nem a féktárcsa hibája okozza (kevés kivételtől eltekintve), hanem a rossz és/vagy nem BMW márkaszervízben, KDS BEISBARTH padon 0-ra állított futómű okozza.

Mik vannak...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek 204d1 az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2014.07.23. 21:15

204d1 írta:
hamoriarpi írta:
Zo78 írta:

Mik vannak...

Akkor elviszem egy markaszervizbe, beallittatom a futomuvet es meglatjuk.
Kivancsi vagyok.....

2014.07.23. 21:26

hamoriarpi írta:
Zo78 írta:

Csak egy kérdés...
Véleményed szerint még akkor is ez lehet a gond, ha a féktárcsa kb 2 hónapig teljesen jó és rázás-mentes volt és csak utána kezdett szépen megint rázogatni? Az alacsonyabb kategóriás Mintex kb 1 hónap múlva, a Brembo 2 hónap múlva. A Mintex-et felszabályoztattam, tényleg volt benne ütés, utána ismét pár hétig jó volt... csak pár hétig.

Köszi!

2014.07.23. 21:38

leslie írta:
Kivancsi vagyok.....

Esetleg megerne egy miset a tarcsautes meres es szetszedes/takaritas/kencezes...ha mar a futomu tutti biztos...

Ha igy is szar...

A tobbit inkabb megtartom magamnak...amig a gondolat szabad!!!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: Zo78

2014.07.23. 21:53

:facepalm:

2014.07.23. 21:54

Semmit ne csinaljon a gyari tarcsajaval. Ha tokeletes a futomu es hibatlan a beallitas, akkor egy gyari tarcsa kivasalodik 1-2 ezer km alatt.

Elnézést az ékezetek miatt! Mobilról pötyögtem.

2014.07.23. 21:54

leslie írta:
204d1 írta:
hamoriarpi írta:
Zo78 írta:

Mik vannak...

Kivancsi vagyok.....

Szamolj be!

Elnézést az ékezetek miatt! Mobilról pötyögtem.

2014.07.29. 16:54

Mert Leslie is ezek szerint egyike azon fórumtársaimnak, akik még nem olvasták elégszer a már kb. 1 milliószor szajkózott mondatomat, miszerint a fékrázást nem a féktárcsa hibája okozza (kevés kivételtől eltekintve), hanem a rossz és/vagy nem BMW márkaszervízben, KDS BEISBARTH padon 0-ra állított futómű okozza.[/quot

Kivancsi vagyok.....[/quote]
Szamolj be!
kíváncsi leszek a futómű beállítás után a véleményre én is mert én is ebben a cipőben járok...nekem Brembo volt 2 hónapig aztán gyári 3 hónapja és nekem is rázza megint az elejét.....de nekem érik a kormánymű csere......
Elnézést az ékezetek miatt! Mobilról pötyögtem.[/quote][/quote][/quote][/quote]

2014.07.29. 17:29

Inkább ne használd az idézet funkciót :D

2014.07.29. 18:18

Haminda írta:Inkább ne használd az idézet funkciót :D

Hihihi...ezert engem is mindig popollon pattintannak, de ugy, h a pockom is leszakad

2014.08.06. 10:19

Bummer írta:
Haminda írta:Inkább ne használd az idézet funkciót :D

Hihihi...ezert engem is mindig popollon pattintannak, de ugy, h a pockom is leszakad

bocsesz.......kíváncsi leszek a beállítás után...... sorry

2014.08.20. 09:31

Ha vkinek elöntötte már a víz a vákuumdobot,jobban jár,ha leveszi,kiönti belőle a maradék vizet és kiszárítja(még ha utána meg is javul).
A víz nagy rombolást csinál.Nekem cserés lett:(
A belsejét össze se lehet hasonlítani,a használt,nem vizes dobbal(köszönet Schnitzer-nek)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek BrAiN Father az itt látható tagok köszönték meg: Schnitzer

2014.09.08. 20:19

Hali!
Motoron alap, de E39-en van gyakorlati haszna a fém(flexi) fékcsőnek? Valakinek van tapasztalata? Megéri a molyolást? :roll:

2014.09.08. 20:26

Gallaca írta:Hali!
Motoron alap, de E39-en van gyakorlati haszna a fém(flexi) fékcsőnek? Valakinek van tapasztalata? Megéri a molyolást? :roll:

Aztat monnyak jobb pedalreakcio es adagolhatossag, nem nyulik annyira...bar muszakin tudtommal nem szeretik es jo 40 csomag "frutti" egy szett...bar sehol nem irtak tartosabb-e a simanal...alapozva a jomogu amcsi M5 huszarokra :D
De Jlaci meselt nekem errol, ha jol emlekszem...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bummer az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Hozzászólás küldése

VigLink badge