Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fékrendszer - tapasztalatok

2011.12.20. 22:28

Sziasztok lassan féktárcsa csere elől EZ miért ilyen olcsó?tapasztalat?illetve zimmermann, vagy mi az?vagy gyári ,vagy hasonló minőségü tárcsát tud valaki? :franko:

2011.12.21. 08:46

denny19 írta:Sziasztok lassan féktárcsa csere elől EZ miért ilyen olcsó?tapasztalat?illetve zimmermann, vagy mi az?vagy gyári ,vagy hasonló minőségü tárcsát tud valaki? :franko:

Ez nem gyári, a Müller árulja őket!
730d-re tettünk komplett első szettet kb. 4 hónapja. Az első egy hónapban cicergett fékezéskor, utána tökéletes lett. 5-ös BMW-n nem tudom, hogy muzsikál, mert a 730-on nagyobbak voltak a tárcsák.

2012.01.24. 10:56

Mi a véleményetek-tapasztalatotok a Jurid márkájú fékbetétekről?

2012.01.24. 11:08

leslie írta:Mi a véleményetek-tapasztalatotok a Jurid márkájú fékbetétekről?

Nekem a BMW jeles Jurid elöl tökéletesen bevált.Nem csikorgott sosem,jól fogott.A BMW jel nélküli Textar csikorog egy nagyobb fékezés után.

2012.01.30. 09:06

Padre540 írta:

Nekem a BMW jeles Jurid elöl tökéletesen bevált.Nem csikorgott sosem,jól fogott.A BMW jel nélküli Textar csikorog egy nagyobb fékezés után.

Nekem meg pont a Jurid (tehát nem BMW logós)ból van csikorgós szar tapasztalatom. Most gyári BMW logós Jurid-al futok érdekes módon semmi baja.
Mi a közös:
- Nem BMW logós lehet jó vagy rossz (nem BMW logós Textar többször jó mint rossz) szerencse függő, Sima Jurid-al többen nem csak én szivtak.
- Gyári BMW mindig hibátlan.

Szerintem célszerű a gyári BMW logósat felrakni mivel:ű
- az soha nem csikorog
- a legjobb fékhatást biztositja (egy fék esetében ez a lényeg milyen a féktáv ha a másik kocsi hátulja elött egy méter az ciki)
- higyétek el a legjobb teljesitmény/ár arányú. Vehetsz olcsóbbat de az csikorog és idegesit, rázni kezdi a kerekeket és késöbb sok pénzedbe kerül, ráadásul szarabbul áll meg.
Lehet venni jobbat mint a BMW csak az rohadt drága és gyorsabban kopik Zimmermann Sport lyukgatott pl. LINK ODA

Jackson, aki ezt tanulta meg a tapasztalatokból

2012.01.30. 09:38

jackson írta:
Padre540 írta:

Nekem meg pont a Jurid (tehát nem BMW logós)ból van csikorgós szar tapasztalatom. Most gyári BMW logós Jurid-al futok érdekes módon semmi baja.
Mi a közös:
- Nem BMW logós lehet jó vagy rossz (nem BMW logós Textar többször jó mint rossz) szerencse függő, Sima Jurid-al többen nem csak én szivtak.

- az soha nem csikorog
- a legjobb fékhatást biztositja (egy fék esetében ez a lényeg milyen a féktáv ha a másik kocsi hátulja elött egy méter az ciki)
- higyétek el a legjobb teljesitmény/ár arányú. Vehetsz olcsóbbat de az csikorog és idegesit, rázni kezdi a kerekeket és késöbb sok pénzedbe kerül, ráadásul szarabbul áll meg.
Lehet venni jobbat mint a

Nekünk 320d-n egyszerűen kettétörött a Jurid (nem BMW logós) betét 5-6000km-rel a vásárlás után. Én többet nem veszek ilyet semmiből.

2012.02.10. 12:12

Sziasztok úgy néz ki AP Racing tárcsát sikerült szereznem az autóhoz elsőket valakinek tapasztalata milyen??Köszönöm

2012.02.11. 00:10

denny19 írta:Sziasztok úgy néz ki AP Racing tárcsát sikerült szereznem az autóhoz elsőket valakinek tapasztalata milyen??Köszönöm

Helo
Nem hiszem hogy érdemes kísérletezni ezekkel a (( tuning )) tárcsákkal
A gyári fékalkatrészektől nincs jobb

2012.02.11. 00:44

lepke írta:
denny19 írta:Sziasztok úgy néz ki AP Racing tárcsát sikerült szereznem az autóhoz elsőket valakinek tapasztalata milyen??Köszönöm

Helo

Konkrétan az AP nekem úgy rémlik, hogy elég jó minőség.

2012.02.11. 09:25

BMWFUN írta:
lepke írta:

Helo

Konkrétan az AP nekem úgy rémlik, hogy elég jó minőség.

Valóban az AP jó minőség, de ahogy a Brembo és más, neves gyártók esetében a fék jobbá tételéhez szetteket kínálnak: tárcsa, féknyereg, betét.

Ha csak tárcsát cserélsz, nem lesz a gyárinál jobb a fékhatásod. Sőt, ha nem a saját betétjével rakod össze, csak rontasz a helyzeten.

2012.02.11. 17:51

köszönöm a segítséget brambóról meg rosszakat hallottam mostanában :( ezért döntök sztem ap mellett még1x köszönöm

2012.05.24. 07:54

segítsetek!
az milyen fékbetét amire TRW van írva?

2012.06.04. 01:23

Rjani530d írta:
jackson írta:
Padre540 írta:

Mi a közös:

- az soha nem csikorog
Lehet venni jobbat mint a

Nekünk 320d-n egyszerűen kettétörött a Jurid (nem BMW logós) betét 5-6000km-rel a vásárlás után. Én többet nem veszek ilyet semmiből.

:arrow: Éppen ma csiszoltuk a jurid betéteket kb 5 órán keresztül, mivel össze-vissza koptak, többnyire alig értek a tárcsához! :sírás: Ingyen kaptam őket, gondoltam kipróbálom, de ha még ezek után is szarok lesznek kidobom őket az tuti. Egy hulladék az összes!! Úgy tűnt, mintha különböző keménységű ,,részek" lennének a betétekben. Szerintem bennük van minden hulladék amit a gyárban összesöpörnek! Egy biztos, JURIDÉKAT el kell felejteni :!: :!: :!:

2013.08.02. 18:20

Sziasztok.
A kéziféknek hol az utánállito csavarja .Valamiért nem fog és még nem kellett hozzányulnom

2013.08.02. 18:23

Janika13 írta:Sziasztok.
A kéziféknek hol az utánállito csavarja .Valamiért nem fog és még nem kellett hozzányulnom

A kézifékkar szoknyája alatt.
De itt is nézelődhetsz

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Janika13
Értékelés: 4.76%

2013.08.02. 21:01

peteeqe írta:segítsetek!
az milyen fékbetét amire TRW van írva?

Nekem bevált. Tárcsából és betétből is az van fent. Semmi gond nincs vele. Igaz még csak 5k van bennük.
Náluk is ugyanaz a helyzet, mint az összes többinél, simán lehet, hogy benne lesz a bmw logo.

A gyári tárcsára visszatérve... Nekem 45k alatt megadták magukat az elsők. Azaz nem egészen 1év alatt. Most váltottam trw-re. Kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.

2013.08.02. 21:17

Ezek egy éves kérdések...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gallaca 2013.08.03. 01:17-kor.

2013.08.02. 22:49

jackson írta:
Padre540 írta:

Mi a közös:

- az soha nem csikorog
Lehet venni jobbat mint a BMW csak az rohadt drága és gyorsabban kopik Zimmermann Sport lyukgatott pl. LINK ODA

A nyikorgást meg lehet szüntetni minden fajta betétnél az ATE Plastilube nevű pasztájával.
Ez a fékbetét dolog szerintem egyén és vezetési stílus függő. Amikor vettem az autót no name (egy helyi fékbetét gyártó kisiparos) fékbetétek voltak benne, de az agyam majdnem a műszerfalon loccsant vészfékezésnél akkorát fogott, viszont cserébe hamar megette a tárcsát mert több fém volt bele keverve az átlagosnál. Most Zimmermann tárcsa van fent Bosch betétekkel és elég határozott a lassulás. Csak ajánlani tudom!

2013.08.03. 01:21

Üdv!
Gyakorlati tapasztalatokra lenne szükségem. Variálok a kis fék, nagy fékre cseréjén. Nem tudom ér-e annyit, mint amennyibe kerül. Valaki cserélte már nagyra a kocsiján, és meg van elégedve az eredménnyel?

2014.01.25. 18:16

Szerintetek?

Zimmermann
Hozzászólás küldése

VigLink badge