![]() |
2010.12.27. 22:39
jackson írta:Johny540 írta:jackson írta:Johny540 írta:Sziasztok!Tud esetleg valaki 540i-hez gyári katalizátort?Üdv
Persze a sajátomat, csak az már 4 katalizátoros (euro-3) a tied meg csak gondolom kettő lambdás és két katalizátoros (kettő dudor). Nem lesz egy olcsó mulatság. Meghúztak a vizsgán vagy mi a gond?
Jackson, aki addig ürül amíg jó a katalizátora
Szia!Nem,nem az a gond.Hanem nincs alatta katalizátor(már így vettem meg az autót) valószínűleg ki lett belezve,mert körbe van hegesztve,így gyanítom,hogy üres.Gyártattam hozzá hátsó dobot,és elég brutál hangja lett így:DEgy kicsit lehetne csendesebb.Na meg szeretem ha a katalizátor a helyén van,annyi kis ellennyomás kell a motornak.Igen az enyém 2katalizátoros.
Hát tudod kevés 540-est bontanak. Nem lesz egyszerű katalizátort találnod.
Amúgy ilyet vadászol?? RealOem link oda
Jackson, aki együtt érez
2010.12.27. 22:49
Johny540 írta:jackson írta:Johny540 írta:jackson írta:Johny540 írta:Sziasztok!Tud esetleg valaki 540i-hez gyári katalizátort?Üdv
Persze a sajátomat, csak az már 4 katalizátoros (euro-3) a tied meg csak gondolom kettő lambdás és két katalizátoros (kettő dudor). Nem lesz egy olcsó mulatság. Meghúztak a vizsgán vagy mi a gond?
Jackson, aki addig ürül amíg jó a katalizátora
Szia!Nem,nem az a gond.Hanem nincs alatta katalizátor(már így vettem meg az autót) valószínűleg ki lett belezve,mert körbe van hegesztve,így gyanítom,hogy üres.Gyártattam hozzá hátsó dobot,és elég brutál hangja lett így:DEgy kicsit lehetne csendesebb.Na meg szeretem ha a katalizátor a helyén van,annyi kis ellennyomás kell a motornak.Igen az enyém 2katalizátoros.
Hát tudod kevés 540-est bontanak. Nem lesz egyszerű katalizátort találnod.
Amúgy ilyet vadászol?? RealOem link oda
Jackson, aki együtt érez
Így van,ilyet keresek!Ráadásul még ha sikerül találnom is,legyen is jó mindkettő.Na hátha.Elvileg a 740i-é is jó alá.
2010.12.28. 13:56
jackson írta:
Bontott 740i-vel elöbb fogsz találkozni mint jó 540-el. Mert az ritkább. És amúgy a hátsó Helmholtz-rezonátor-os megvan vagy az is kell?
Jackson, aki megy haza a -10 fokban (még jó hogy meleg garázsban a kocsi)
2010.12.28. 14:30
Johny540 írta:jackson írta:
Bontott 740i-vel elöbb fogsz találkozni mint jó 540-el. Mert az ritkább. És amúgy a hátsó Helmholtz-rezonátor-os megvan vagy az is kell?
Csak az elsők kellenének.De nem nagyon lesz ahogy elnézem.Lehet kénytelen leszek visszarakni a gyári hátsó dobot,hogy halkabb legyen.
2010.12.29. 18:27
Gabii írta:Johny540 írta:jackson írta:
Csak az elsők kellenének.De nem nagyon lesz ahogy elnézem.Lehet kénytelen leszek visszarakni a gyári hátsó dobot,hogy halkabb legyen.
Vagy veszel bele utángyártottat.
A dupla csövü 540 a tied? Vasárnap este te voltál a cora parkolóban?
2010.12.29. 22:19
Johny540 írta:Gabii írta:Johny540 írta:jackson írta:
Vagy veszel bele utángyártottat.
A dupla csövü 540 a tied? Vasárnap este te voltál a cora parkolóban?
Szia!Nem,vasárnap épp nem voltam sehol.A feketére vagy a sötétkékre gondolsz?Az enyém gleccser zöld metál,este inkább ezüst színűnek látszik,megismered egyből legközelebb
2011.10.07. 18:28
2011.10.07. 18:41
Illes írta:Urak!
Infóra lenne szükségem katalizátorral kapcsolatban: mai nap egy BMW alkatrészekkel foglalkozó ismerősöm váltig azt állította, hogy az M52B28 motorral szerelt E38,E39 modellek vasmagos katalizátorral vannak szerelve. Lehetséges ez???
Én úgy tudtam, hogy akkoriban csak kerámia katalizátorokkal szerelték ezeket.
Fontos lenne![]()
![]()
2011.10.07. 23:19
Padre540 írta:Illes írta:Urak!
Infóra lenne szükségem katalizátorral kapcsolatban: mai nap egy BMW alkatrészekkel foglalkozó ismerősöm váltig azt állította, hogy az M52B28 motorral szerelt E38,E39 modellek vasmagos katalizátorral vannak szerelve. Lehetséges ez???
Én úgy tudtam, hogy akkoriban csak kerámia katalizátorokkal szerelték ezeket.
Fontos lenne![]()
![]()
28i-t kizárólag vasmagossal szereltek.Sőt a 25i,30i, is az, és a 25d előkatalizátora.Mi a baj?
2013.09.14. 23:08
2013.09.15. 13:35
dontoti írta:Hello
e39 523i-hez keresek JÓ állapotban lévő bontott katalizátort. Az autó 98 márciusi (1 vanos)
Ha valaki tud eladót korrekt áron megköszönném ha jelezné.
üdv
2013.09.15. 20:21
adam001 írta:dontoti írta:Hello
e39 523i-hez keresek JÓ állapotban lévő bontott katalizátort. Az autó 98 márciusi (1 vanos)
Ha valaki tud eladót korrekt áron megköszönném ha jelezné.
üdv
nem akarlak elkeseríteni , de az elmult 4 napban felhivtam az ország összes bontósát,meg mindenkit akit lehet MERT UGYAN EZT KERESEM és egyszerüen NINCS HOZZÁÁ!!!NEMFOGSZ TALÁLNI ,SAJNOS!ÉN MEGVETTEM AZ ÚJ UTÁNGYÁRTOTTAT 100EZERÉRT, MIUTÁN 50 EZRET ELTELEFONÁLTAM....
2013.12.26. 17:42
2013.12.26. 19:05
kirillhun írta:Meg tudjátok mondani,M52B28 1 vanos,2 lambdaszonda,melyik az 1.számú (1-2-3 hengreké???) és melyik a 2.számú lambdaszonda (4-5-6??)??az INPA 2.számút hozza hibára,de az melyik?
2014.10.14. 09:11
2014.10.14. 09:23
2014.10.14. 10:26
e39i írta:Sziasztok!
Megdöglött a katalizátor az 523i-ben. A szerelőm azt javasolta, hogy inkább vágjuk ki, majd a következő műszaki előtt tegyünk bele egy új univerzálisat.
Okozhat gondot a motorban, ha a katalizátor helyét egy cső lesz csak?
Köszi előre is!
2014.10.14. 13:29
atti523i írta:e39i írta:Sziasztok!
Megdöglött a katalizátor az 523i-ben. A szerelőm azt javasolta, hogy inkább vágjuk ki, majd a következő műszaki előtt tegyünk bele egy új univerzálisat.
Köszi előre is!
ezt én is megcsináltam,de nem túl jó megoldás.hangos és büdös lesz. az utángyártott bosál se bírta sokáig nálam,inkább vegyél egy jó állapotu bontottat.ezek az utángyártott dolgok mind barkács megoldások.milyen katalizátor az amire azt modják hogy jó 2000-5000 motorig.nagy mese.
2014.10.14. 14:18
atti523i írta:e39i írta:Sziasztok!
Köszi előre is!
ezt én is megcsináltam,de nem túl jó megoldás.hangos és büdös lesz. az utángyártott bosál se bírta sokáig nálam,inkább vegyél egy jó állapotu bontottat.ezek az utángyártott dolgok mind barkács megoldások.milyen katalizátor az amire azt modják hogy jó 2000-5000 motorig.nagy mese.
2014.10.14. 16:35
e39i írta:atti523i írta:e39i írta:Sziasztok!
Köszi előre is!
Köszi az infókat! Szerintetek egy bontottra mi a reális ár?