![]() |
2008.04.22. 16:08
2008.04.22. 18:54
Brumi írta:Látom ViSor is kipihent![]()
2008.04.22. 19:17
vaszarig írta:Brumi írta:Urak! Egy kérdés! Ha utólag szerelem be a PDC-t de csak hátra, akkor nem reklamál, amiért elől nincs? Illetve ugye ha a konzolt nem változtatom, akkor hátramenet kapcsolásakor aktivál, x sebességnél kikapcsol. No de mi van, ha a dugóban araszolva hátramenetbe kell kapcsolni??? Ott fog sípolni, amíg ki nem érek a dugóból (ami néha megvan 30 perc is)?
Ez nem hangzik túl jól!
Szia!
Én a TDS-be magam raktam be utólag a gyárit! A hátsót a legkönnyebb betenni, mivel ott csak a kábeleket kell bekötni, a csipogót berakni, meg a lökösbe a pdc-s díszléceket betenni. A működési elve pedig a következő: ha hátramenetbe kapcsolsz bekapcsola a radar is, s mihelyt kiveszed tolatásból, azonnal ki is kapcsol. Amúgy nem hiszem, hogy dugóba tolatni fogsz vagy fél órát!![]()
![]()
Egyre figyel csak a beépítésnél, hogy olyan vezérlőt vegyél, amilyik olyan motorhoz volt programozva, mint a tiéd. Így mikor bekötöd, már nem kell programozni, csak használni!
2008.04.22. 19:27
admin írta:vaszarig írta:Brumi írta:Urak! Egy kérdés! Ha utólag szerelem be a PDC-t de csak hátra, akkor nem reklamál, amiért elől nincs? Illetve ugye ha a konzolt nem változtatom, akkor hátramenet kapcsolásakor aktivál, x sebességnél kikapcsol. No de mi van, ha a dugóban araszolva hátramenetbe kell kapcsolni??? Ott fog sípolni, amíg ki nem érek a dugóból (ami néha megvan 30 perc is)?
Ez nem hangzik túl jól!
Szia!
Én a TDS-be magam raktam be utólag a gyárit! A hátsót a legkönnyebb betenni, mivel ott csak a kábeleket kell bekötni, a csipogót berakni, meg a lökösbe a pdc-s díszléceket betenni. A működési elve pedig a következő: ha hátramenetbe kapcsolsz bekapcsola a radar is, s mihelyt kiveszed tolatásból, azonnal ki is kapcsol. Amúgy nem hiszem, hogy dugóba tolatni fogsz vagy fél órát!![]()
![]()
Egyre figyel csak a beépítésnél, hogy olyan vezérlőt vegyél, amilyik olyan motorhoz volt programozva, mint a tiéd. Így mikor bekötöd, már nem kell programozni, csak használni!
Ezt nem értem!Mi köze a motorhoz a PDC-nekI/K bus ról megkapja a jelet hogy tolatunk és teszi a dolgát.
2008.04.22. 19:53
Egykét dolgot már rákötötem az I-busra és edig mionden ment programozás nélkül.Na majd kiderül hamarosan ez is:-)efer írta:admin írta:vaszarig írta:Brumi írta:Urak! Egy kérdés! Ha utólag szerelem be a PDC-t de csak hátra, akkor nem reklamál, amiért elől nincs? Illetve ugye ha a konzolt nem változtatom, akkor hátramenet kapcsolásakor aktivál, x sebességnél kikapcsol. No de mi van, ha a dugóban araszolva hátramenetbe kell kapcsolni??? Ott fog sípolni, amíg ki nem érek a dugóból (ami néha megvan 30 perc is)?
Ez nem hangzik túl jól!
Szia!
![]()
Ezt nem értem!Mi köze a motorhoz a PDC-nekI/K bus ról megkapja a jelet hogy tolatunk és teszi a dolgát.
azt hiszem minimálisan a touring meg a sedan vezérlőegysége között van különbség. az enyém pl egy 30d touringban volt, és nem kellet programozni.
2008.04.23. 09:56
2008.05.04. 20:09
2008.05.04. 20:37
admin írta:Na ma neki estem a vasnak.Bepakoltam a kábeleket a PDC-nek előre a lökösbe meg a táprészt gong előre középkonzol kapcsoló csere,stb.Már csak a hátsó lökös furkálása maradt meg a diszlécek hátra meg előre a jobb oldali diszléc.Elméletileg megvannak a lécek csak érte kéne menni![]()
De csináltam egy tesztet és hosszan sípol utána meg kusba van, és hiába mozgok a szenzor ellőt nem történik semmi se elől se hátul.
Viszont a 8 szenzorból 7-cicereg egy meg nem.Ha egy szenzor szar akkor nem mükszik se elől se hátulNem értem
Vagy valóban programozni kell
2008.05.04. 20:41
PMiki írta:admin írta:Na ma neki estem a vasnak.Bepakoltam a kábeleket a PDC-nek előre a lökösbe meg a táprészt gong előre középkonzol kapcsoló csere,stb.Már csak a hátsó lökös furkálása maradt meg a diszlécek hátra meg előre a jobb oldali diszléc.Elméletileg megvannak a lécek csak érte kéne menni![]()
De csináltam egy tesztet és hosszan sípol utána meg kusba van, és hiába mozgok a szenzor ellőt nem történik semmi se elől se hátul.
Viszont a 8 szenzorból 7-cicereg egy meg nem.Ha egy szenzor szar akkor nem mükszik se elől se hátulNem értem
Ha akár 1 szenzor is rossz akkor azt teszi amit mondtál önteszt utánn nem csinál semmit.
PMiki
2008.05.04. 20:44
admin írta:PMiki írta:admin írta:Na ma neki estem a vasnak.Bepakoltam a kábeleket a PDC-nek előre a lökösbe meg a táprészt gong előre középkonzol kapcsoló csere,stb.Már csak a hátsó lökös furkálása maradt meg a diszlécek hátra meg előre a jobb oldali diszléc.Elméletileg megvannak a lécek csak érte kéne menni![]()
Ha akár 1 szenzor is rossz akkor azt teszi amit mondtál önteszt utánn nem csinál semmit.
PMiki
Én is erre tippeltem.Akkor a nem cicergős a szar.
2008.05.05. 18:02
admin írta:PMiki írta:admin írta:Na ma neki estem a vasnak.Bepakoltam a kábeleket a PDC-nek előre a lökösbe meg a táprészt gong előre középkonzol kapcsoló csere,stb.Már csak a hátsó lökös furkálása maradt meg a diszlécek hátra meg előre a jobb oldali diszléc.Elméletileg megvannak a lécek csak érte kéne menni![]()
PMiki
2008.05.09. 00:21
admin írta:admin írta:PMiki írta:admin írta:Na ma neki estem a vasnak.Bepakoltam a kábeleket a PDC-nek előre a lökösbe meg a táprészt gong előre középkonzol kapcsoló csere,stb.Már csak a hátsó lökös furkálása maradt meg a diszlécek hátra meg előre a jobb oldali diszléc.Elméletileg megvannak a lécek csak érte kéne menni![]()
PMiki
Hiba megoldódottSzereztem egyet és a nem cicergős volt halott.
Már csak egy jobb első PDC-s diszléc kellene 2002-es autóra.
2008.12.13. 22:04
2009.01.20. 10:23
2009.01.20. 12:56
e39chip írta:Sziasztok!
Tudna nekem valaki segíteni, hogy mennyibe kerülhet egy első PDC beszerelése?
Hátsó már van. És konkrét linkeket is tudnátok adni a beszerzendö dolgokról?
Gondolok díszlécre és stb...
Köszi admin a kezdeti lökést!
2009.01.20. 12:59
BlazeHun írta:Sziasztok!
Nekem az a bajom, hogy nincs PDC ki/be kapcsoló gomb a műszerfalon!
Pedig szerintem gyári a beépítés. Elől, hátul van szenzor.
A bajom az, hogy folyamatosan működik és dugóban, meg egyéb helyzetekben elég szar hogy folyamatosan pittyog ez a nyomorult!
Tud valaki segíteni, hogy lehet-e utólag kapcsológombot beépíteni hozzá? Már az is jó lenne, ha csak a hangját ki lehetne kapcsolni!!!
Kösz előre is a segítséget!
2009.01.20. 16:48
A bajom az, hogy folyamatosan működik és dugóban, meg egyéb helyzetekben elég szar hogy folyamatosan pittyog ez a nyomorult!
Tud valaki segíteni, hogy lehet-e utólag kapcsológombot beépíteni hozzá? Már az is jó lenne, ha csak a hangját ki lehetne kapcsolni!!!
2009.01.20. 20:33
admin írta:BlazeHun írta:Sziasztok!
Két lehetőség van vagy nem gyári ahogy ezt már írtam egy másik topicba.Vagy kicserélték a középkonzol kapcsolót és nem PDC gombost tettek bele.
Ha netán nincs bekábelezve az nagy gáz mert a közép konzol kapcsolótól kell két szálat hátra vinni a központi egységhez.
Én nyáron csináltam az első hátsó gyári PDC be építést.Így van némi tapasztalatom a dologba
2009.01.20. 21:13
2009.01.20. 21:20
Köszönöm eddigi segítségeteket!
Mchris:
A képeket feltoltam a weblapomra: blazehun.freeweb.hu