Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: sziasztok

2007.05.21. 17:53

efer írta:
martonpityu77 írta:most jövök az autósboltból.visszaveszik a féktárcsáimat!mindennek a tárcsa az oka!azt mondta a hivatalos forgalmazó,h nem birják.túl nagy az autó súlya és ezért nem mindegy mit teszek rá.ez ate power disk volt!(hűtött,vágott).már kb.40 db.tárcsát már vissza vettek ilyen hibával.(hidegen jó,melegen üt).állítólag a textar + még 1 típus bírja csak!!!most jön a próba.

nekem annak idején (már több mint 3 éve) sorozatban 3 tárcsát cseréltek a lángnál, szó nélkül. off passat volt az autó, a tácsák meg 2 ate, a 3. meg brembo. 5-600km után mindegyik rázott. annyira eluntam, hogy eladtam az autót :twisted:
ezért a bmw-re gyárit tetettem (elég sokat olvastam a féktárcsa gondjairól német fórumokon is...), eddig nem is volt vele semmi gond (kop-kop). :D

Ezeket a gyári tárcsákat meg betéteket csak szervízből lehet beszerezni vagy van olyan üzlet ahol kapni őket? És persze nem hamisítványt hanem eredetit. És milyen árban van pro stück?

2007.05.22. 01:17

azt hittem, h az ate tárcsa ate betéttel az jó!de aki cseréli a tárcsát azt mondta,hogy nem bírják a túlzott igénybevételt.túl nagy az autó súlya és túl gyorsan megyek vele.a brembo tárcsa már nagyon durván ütött.delphi betéttel volt felszerelve.ezt a tárcsát (brembo) állítólag a túl kemény betét hevítette fel.ekkor jött az ate szett.ez annyiból jobb,ha kihűl,akkor jó!!!most jön a textar tárcsa,ate betéttel.(mert a betétet nem veszik vissza,csak a tárcsát) az ate vágott tárcsa pedíg jól mutatott a verdán! :cry: vajon ha a textar is ütni fog,akkor mit kapok majd helyette? az enyém 525d.az 530d-n vajon más tárcsa van?egy nagyobb teljesítményűét nem tom ráizgatni vhogy?

2007.05.22. 08:09

martonpityu77 írta:azt hittem, h az ate tárcsa ate betéttel az jó!de aki cseréli a tárcsát azt mondta,hogy nem bírják a túlzott igénybevételt.túl nagy az autó súlya és túl gyorsan megyek vele.a brembo tárcsa már nagyon durván ütött.delphi betéttel volt felszerelve.ezt a tárcsát (brembo) állítólag a túl kemény betét hevítette fel.ekkor jött az ate szett.ez annyiból jobb,ha kihűl,akkor jó!!!most jön a textar tárcsa,ate betéttel.(mert a betétet nem veszik vissza,csak a tárcsát) az ate vágott tárcsa pedíg jól mutatott a verdán! :cry: vajon ha a textar is ütni fog,akkor mit kapok majd helyette? az enyém 525d.az 530d-n vajon más tárcsa van?egy nagyobb teljesítményűét nem tom ráizgatni vhogy?

Szia!

Milyen felni van az autón?
A tárcsa hűtésére kialakított légcsatornák meg vannak?
Szerintem a textar sem lesz jobb! Söt!

2007.05.22. 09:31

martonpityu77 írta:azt hittem, h az ate tárcsa ate betéttel az jó!de aki cseréli a tárcsát azt mondta,hogy nem bírják a túlzott igénybevételt.túl nagy az autó súlya és túl gyorsan megyek vele.a brembo tárcsa már nagyon durván ütött.delphi betéttel volt felszerelve.ezt a tárcsát (brembo) állítólag a túl kemény betét hevítette fel.ekkor jött az ate szett.ez annyiból jobb,ha kihűl,akkor jó!!!most jön a textar tárcsa,ate betéttel.(mert a betétet nem veszik vissza,csak a tárcsát) az ate vágott tárcsa pedíg jól mutatott a verdán! :cry: vajon ha a textar is ütni fog,akkor mit kapok majd helyette? az enyém 525d.az 530d-n vajon más tárcsa van?egy nagyobb teljesítményűét nem tom ráizgatni vhogy?

többen a zimmermann tárcsát ajánlották. nekem nincs személyes tapasztalatom, de akinek van, az jókat mondott róla.

2007.05.22. 12:29

efer írta:

többen a zimmermann tárcsát ajánlották. nekem nincs személyes tapasztalatom, de akinek van, az jókat mondott róla.

Igen! Raktunk Mi is "Zimmermann" tárcsát! Meglepően jók!
Bár szerintem akkor is az "Ate" a befutó!

2007.05.22. 12:54

efer írta:

Hello!

Én most rendeltem zimmermann tárcsákat az 5.40-re mert van egy ismerősöm akinek az x5-re is ezt ajánlották és azt mondja,hogy királyság semmi gondd nincs vele...
előtte meg vitte vissza az ate-t is...:(
Betét az lehet ate,urid,textar is..:)

Ez a saját vélemény,de nem sokára jön a saját tapasztalat is....:)

üdv.strobi.

2007.05.22. 19:18

Nekem is zimmermann van igaz hátul egyenlőre de semmi baja.

2007.05.24. 04:08

Hello!

Én most rendeltem zimmermann tárcsákat az 5.40-re mert van egy ismerősöm akinek az x5-re is ezt ajánlották és azt mondja,hogy királyság semmi gondd nincs vele...

üdv.strobi.[/quote]

Hi!
Mindenképp szólj strobi,hogy mi a tapasztalat,mert nagyon kiváncsi vagyok!!!
Köszi!

2007.05.25. 18:16

tanktaz írta:Hello!

üdv.strobi.

Hi!
Köszi![/quote]

Hali...

tanktaz azonnal jelzek amit van valami.....
"elméletileg" jövőhéten szerdán megy a vas servicébe és pénteken már hozom is vissza....

Ma voltam bent debrecenbe egy haver autósboltosnál aki intézi a zimmermann tárcsákat és ő is azt mondta,hogy az előző autósboltban ahol dolgozott bmw-re a gyárin kivűl csak ezt adták oda a vevőknek mert a többit nagy százalékban vissza hozták és nagyon macerás a garanciális csere..:( Mert fel küldik pestre ott űlnek rajta 3-4 hetet mire megmondják,hogy cserélik-e.....
Ja és csak úgy cserélik ha számlával igazolod,hogy autószerelő rakta fel a vasra...:( végűl is biztos nem a zöldséboltos anyámmal fogom lecseréltetni a féktárcsáimat...:):):) De most,hogy bele gondolok talán megkérem rá..... :lol:
:lol:

üdv.mindenkinek....

2007.05.25. 19:42

:lol: Nekem van 1 botanikus-prof ismerősöm! Esetleg bevállalja a tárcsacserédet :lol:
Tényleg szólj majd,hogy milyen,mert lassan nekem is esedékes megint a csere és akkor már nem szeretnék csö..re futni. Köszi!

2007.06.07. 18:42

Sziasztok!
A kézifékem kezd gyengén fogni.Megtudná valaki mondani,hogy hol lehet rajta állítani?
Alulról vagy az utastérből?

2007.06.07. 19:03

houdini írta:Sziasztok!
A kézifékem kezd gyengén fogni.Megtudná valaki mondani,hogy hol lehet rajta állítani?

Az utastérből is lehet ha még nincs nagyon rá álitva.Leveszed a bőrt a fékkar körül és ott van két csavar.Vagy ha az kevés akor hátsó féktárcsa le és ott tudsz alitani a kézifék betéteken persze ha van rajta még ferodol :lol:

2007.06.07. 19:26

admin írta:
houdini írta:Sziasztok!

Az utastérből is lehet ha még nincs nagyon rá álitva.Leveszed a bőrt a fékkar körül és ott van két csavar.Vagy ha az kevés akor hátsó féktárcsa le és ott tudsz alitani a kézifék betéteken persze ha van rajta még ferodol :lol:

Köszi admin!

2007.06.07. 19:36

Vki egyáltalán szokta használni vmire a kéziféket? :oops: Nekem még egyszer nem jutott eszembe,de lehet csak mert triptonik váltó van benne :)

2007.06.07. 19:45

Dome86 írta:Vki egyáltalán szokta használni vmire a kéziféket? :oops: Nekem még egyszer nem jutott eszembe,de lehet csak mert triptonik váltó van benne :)
Én szoktam használni igaz nem automata a gép.

2007.06.08. 16:18

Dome86 írta:Vki egyáltalán szokta használni vmire a kéziféket? :oops: Nekem még egyszer nem jutott eszembe,de lehet csak mert triptonik váltó van benne :)

Valahol (talán AutoBild E38/7-es használtteszt?) olvastam, hogy az automatás kocsiknál a "P" használata miatt gyakori a kézifék beállása... Szóval néha érdemes használni...

2007.06.09. 15:18

A kézifék (szakszerűen rögzítőfék) használata automata váltós autónál is ajánlatos föleg akkor ha meredek lejtőn parkoluunk.Én ha ilyen helyen állok meg először N-be teszem,fék behúz,lábféket elengedem és ezután rakom P-be. Így a váltó rögzitője nem tud megfeszülni és a következő indításkor simán jön ki P-ből.

2007.06.09. 19:56

"Lájtosan" használom minden parkolásnál.
( Automata váltó szempontjából. )

2007.06.09. 21:17

houdini írta:A kézifék (szakszerűen rögzítőfék) használata automata váltós autónál is ajánlatos föleg akkor ha meredek lejtőn parkoluunk.Én ha ilyen helyen állok meg először N-be teszem,fék behúz,lábféket elengedem és ezután rakom P-be. Így a váltó rögzitője nem tud megfeszülni és a következő indításkor simán jön ki P-ből.

Köszönöm! Teljesen racionális, mostantól én is így teszek...

2007.06.10. 11:29

tanktaz írta:Hello!

üdv.strobi.

Hi!
Köszi![/quote]

Hello everybody...:)

Nos már holnap lessz egy hete,hogy haza hoztam a vasat a servicéből és eddig csak dicsérni tudom a zimmermann tárcsát kb.550-600km-ert tettem meg még csak vele..:)
ja és ATE-betétet vettem hozzá mert azt elfogadható áron tudtam szerezni és azért az nem olyan roccc betét...:) lett volna olcsón mindenféle de azért a fék az legyen FÉÉÉÉK!!!
A 4 lambdaszondámból az első kettő is meghalt, csere másik 2 új be a helyére és kb 1,5-2L-el kevesebbet eszik a vas ami azért már nem elhanyagolható igaz ez csak normál használatnál értendő...:)
Ha bármi negativum érne a tárcsával kapcsolatban szólok azonnal,de szerintem nem igazán lessz...:):):)

Szép napot fanok!!!

üdv.strobi.
Hozzászólás küldése

VigLink badge