![]() |
2009.12.17. 11:05
charlie01 írta:Nos tegnap nappal leesett a hó Debrecenbe. Nem esett szerintem 4-5 cm-nél több, de balesetből, balesetbe kellett menni. A megyei ügyeletünk meg volt örülve mert mindegyik járőr küldésbe volt és kb. volt még 7-10 ki nem adott baleset, és akkor ki tudja még, hogy vajon mennyi volt a be nem jelentett:D Nyíregyházáról jött át 2 közlekedési járőr segíteni
:D Úgyhogy nagyon felkészültek a magyar driverek egy kis hóra
:D
2009.12.17. 11:41
LeviM5 írta:charlie01 írta:Nos tegnap nappal leesett a hó Debrecenbe. Nem esett szerintem 4-5 cm-nél több, de balesetből, balesetbe kellett menni. A megyei ügyeletünk meg volt örülve mert mindegyik járőr küldésbe volt és kb. volt még 7-10 ki nem adott baleset, és akkor ki tudja még, hogy vajon mennyi volt a be nem jelentett:D Nyíregyházáról jött át 2 közlekedési járőr segíteni
Szép!![]()
Ettől függetlenül nagyon elterjedt, hogy ha baleset mindenképp rendőrt kell hívni. Ezt én nem értem! Tanuja voltam nemrég 1 esetnek: ford galaxy, nő tolatott ki a parkolóhelyről, és beletolatott egy arra közlekedő buzukiba. Nő elkezdett hisztériázni, hogy ő belenézett a tükörbe, de a szuzukis olyan gyorsan jött, hogy belement miközben ö tolatott, és ő márpedig rendőrt hív.Holott a suzuki hátsó részét találta el a keréknél,tehát már rég túlhalad rajta, amúgy is aki tolat mindig az a hibás. Szinte semmi baja nem lett, a galaxy hátsó lökösénak viszont annyi, érdekes milyen papírból van
.
Nem értem, régen a kresz szerinti egyértelmű esetekben betétlap és csá!![]()
Most már aki átmegy a stoptáblán még nekiáll feljebb!!!
2009.12.17. 11:58
Bacsek írta:LeviM5 írta:charlie01 írta:Nos tegnap nappal leesett a hó Debrecenbe. Nem esett szerintem 4-5 cm-nél több, de balesetből, balesetbe kellett menni. A megyei ügyeletünk meg volt örülve mert mindegyik járőr küldésbe volt és kb. volt még 7-10 ki nem adott baleset, és akkor ki tudja még, hogy vajon mennyi volt a be nem jelentett:D Nyíregyházáról jött át 2 közlekedési járőr segíteni
Szép!![]()
Ettől függetlenül nagyon elterjedt, hogy ha baleset mindenképp rendőrt kell hívni. Ezt én nem értem! Tanuja voltam nemrég 1 esetnek: ford galaxy, nő tolatott ki a parkolóhelyről, és beletolatott egy arra közlekedő buzukiba. Nő elkezdett hisztériázni, hogy ő belenézett a tükörbe, de a szuzukis olyan gyorsan jött, hogy belement miközben ö tolatott, és ő márpedig rendőrt hív.Holott a suzuki hátsó részét találta el a keréknél,tehát már rég túlhalad rajta, amúgy is aki tolat mindig az a hibás. Szinte semmi baja nem lett, a galaxy hátsó lökösénak viszont annyi, érdekes milyen papírból van
.
Nem értem, régen a kresz szerinti egyértelmű esetekben betétlap és csá!![]()
Most már aki átmegy a stoptáblán még nekiáll feljebb!!!
Régen volt már, hogy tanulta a kresztUgy van vele h nem tudja és nehogy megvezessék ezért inkább rendőrt hív, aztán ha őt hozzák ki hibásnak akkor mindenki hülye...
Egyébként meg az oktatásnál kellene kezdeni, mind elméletben mind gyakorlatban, de ezt már beszéltük sajnos![]()
Az a 30 óra vezetés az pontosan lof.sz, főleg így hogy futoszalagon gyártják a jogsikat. Akinek nincs hozzá érzéke annak ez édes kevés. A fáradtságot meg nem veszi h képezze magát pl vezetéstechnikai tréningen.
2009.12.17. 12:26
2009.12.17. 12:29
atizba írta:baleseti bejelenton van egy olyan resz, hogy "elismeri-e a felelosseget"... amikor papirmunkaztatok, oda behuzta a csaj az X-et?
2009.12.17. 12:33
kovessyroli írta:atizba írta:baleseti bejelenton van egy olyan resz, hogy "elismeri-e a felelosseget"... amikor papirmunkaztatok, oda behuzta a csaj az X-et?
nem x-et kell behúzni, hanem beírja a károkozó, hogy a felelősségetem a balesetért elismerem.
2009.12.17. 12:33
2009.12.17. 22:44
2009.12.18. 00:13
lepke írta:
Helo
Ebben van olajos téma isJackson klubtárs véleményed
![]()
üdv zoli
2009.12.18. 00:25
jackson írta:lepke írta:
Helo
Ebben van olajos téma isJackson klubtárs véleményed
![]()
üdv zoli
Most komolyan azon kivül, hogy kiméletesen inditsad mond valamit a cikk az okok sorolásán kivül.
Valószinüleg majd oda megyek és figyelek az új amics BMW-m vsárlásakor a hajó ki és berakodásra
Jackson, aki látta és nem hatódott meg.
ui: inkább alatt a "Mire jó a hóláncon?" röhögtem
2009.12.18. 10:34
2009.12.18. 11:30
kovessyroli írta:most hallottam a rádióban, hogy a rend éber őrei 20eft-ra bírságoltak meg egy roma származású személyt, aki közúton a hóesésben egy fából készült, de gumikerekű talicskát tolt.
az indokolás szerint a havas úton nem közúti viszonyoknak megfelelően közlekedett, mert nem volt a talicskán hólánc.![]()
ő sem készült fel a télre igazán.
2009.12.18. 12:19
Bacsek írta:kovessyroli írta:most hallottam a rádióban, hogy a rend éber őrei 20eft-ra bírságoltak meg egy roma származású személyt, aki közúton a hóesésben egy fából készült, de gumikerekű talicskát tolt.
az indokolás szerint a havas úton nem közúti viszonyoknak megfelelően közlekedett, mert nem volt a talicskán hólánc.![]()
Ahogy Chris mondaná: "ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ"![]()
Ne de várjál Roli, nem mindegy, hogy a taligának egy vagy két kereke volt!
Ha csak egy kereke van (klasszikus talicska) akkor gyalogosnak minősül, ha egy tengelye van és azon oldalanként 1-1 kerék, tehát 2 nyomvonala van akkor jármű és akkor jogos a bírság a rend éber őreitől...![]()
![]()
Egyébként meg no komment, itthon vagyunk...![]()
2009.12.18. 12:23
kovessyroli írta:most hallottam a rádióban, hogy a rend éber őrei 20eft-ra bírságoltak meg egy roma származású személyt, aki közúton a hóesésben egy fából készült, de gumikerekű talicskát tolt.
2009.12.18. 12:28
kzoli819 írta:kovessyroli írta:most hallottam a rádióban, hogy a rend éber őrei 20eft-ra bírságoltak meg egy roma származású személyt, aki közúton a hóesésben egy fából készült, de gumikerekű talicskát tolt.
Ez szerintem kamu, mert a hóláncot a hajtott kerekekre kell felszerelni, és a talicskának nincs hajtott kereke. Szerintem valaki nagyot akart mondani a rádióban. Vannak ilyen emberek, akik kamu hírekkel terhelik le a médiát, főleg a közlekedési sms-ekkel. Párszor beolvastak olyan közlekedési sms-t, ami nem is létezhet. Pl. a 8-as úton Debrecen és H.Böszörmény között... Csakhogy a 8-as nem is erre van, hanem a Dunántúlon.
2009.12.18. 12:40
simi64 írta:kzoli819 írta:kovessyroli írta:most hallottam a rádióban, hogy a rend éber őrei 20eft-ra bírságoltak meg egy roma származású személyt, aki közúton a hóesésben egy fából készült, de gumikerekű talicskát tolt.
Ez szerintem kamu, mert a hóláncot a hajtott kerekekre kell felszerelni, és a talicskának nincs hajtott kereke. Szerintem valaki nagyot akart mondani a rádióban. Vannak ilyen emberek, akik kamu hírekkel terhelik le a médiát, főleg a közlekedési sms-ekkel. Párszor beolvastak olyan közlekedési sms-t, ami nem is létezhet. Pl. a 8-as úton Debrecen és H.Böszörmény között... Csakhogy a 8-as nem is erre van, hanem a Dunántúlon.
A történet már ott bukik, hogy a brazilok nem tolnak talicskát
2009.12.18. 13:46
madox írta:simi64 írta:kzoli819 írta:kovessyroli írta:most hallottam a rádióban, hogy a rend éber őrei 20eft-ra bírságoltak meg egy roma származású személyt, aki közúton a hóesésben egy fából készült, de gumikerekű talicskát tolt.
A történet már ott bukik, hogy a brazilok nem tolnak talicskát
Tolnak azok... a "vasat" szted mivel viszik a MÉH-be ?
2009.12.18. 13:49
2009.12.18. 16:39
simi64 írta:Igazatok van!
Ez esetben a "meghajtott" kerekekre kell a lánc!
De jó vastag!