Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Tolatóradar PDC

2016.03.02. 19:22

Nos, sikerült kiszűrni, hogy melyik a rossz szenzor, most már csak két kérdésem maradt, hogyan tudom kiszedni a helyéről? Le kell bontani az egész hátsó lökhárítót? Illetve ha nem kontakt hibáról van szó akkor honnan tudok rendelni újat?

2016.03.02. 19:27

shawnkaa írta:Nos, sikerült kiszűrni, hogy melyik a rossz szenzor, most már csak két kérdésem maradt, hogyan tudom kiszedni a helyéről? Le kell bontani az egész hátsó lökhárítót? Illetve ha nem kontakt hibáról van szó akkor honnan tudok rendelni újat?

A szélsőkhöz elég a csak betétet kipattintani.

2016.03.02. 21:04

rockolo77 írta:
shawnkaa írta:Nos, sikerült kiszűrni, hogy melyik a rossz szenzor, most már csak két kérdésem maradt, hogyan tudom kiszedni a helyéről? Le kell bontani az egész hátsó lökhárítót? Illetve ha nem kontakt hibáról van szó akkor honnan tudok rendelni újat?

Persze itt pont a baloldali belsőről van szó. Akkor gondolom ez a problémásabb eset.

2016.03.12. 19:00

Sziasztok tudna valaki leírást Touring tolatotadar utólagos beszerelésehez és kapcsolási rajzot is mert a régi linkek nem működnek előre is köszönöm!

2016.03.12. 20:52

öreglala írta:Sziasztok tudna valaki leírást Touring tolatotadar utólagos beszerelésehez és kapcsolási rajzot is mert a régi linkek nem működnek előre is köszönöm!

Keres egy Bmw EBA cd-abba megtalálod. De linkeltem már beszerelési le írást is régebben.

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

2016.03.12. 20:56

https://www.cubbyusercontent.com/pli/E3 ... 5b36f5c337

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

2016.03.19. 15:10

Üdv! hozzáértőket kérdezném! két lehetőség közül kellene választani:
1. kétlábú érzékelővel tolatóradar (gondolom fl előtti), aminek az egysége csak hátra tud "látni" vagy
2. háromlábú érzékelős, aminek a központija előre és hátra is tud érzékelni, de nekem most csak hátra kellene.
Melyik a jobb, illetve a legfontosabb: a második verziót be lehet úgy kötni (a későbbiekben esetleg majd továbbfejlesztve), hogy ne jelezzen hibát, mivel nincsenek első érzékelők?

2016.03.19. 22:17

öreglala írta:Üdv! hozzáértőket kérdezném! két lehetőség közül kellene választani:
1. kétlábú érzékelővel tolatóradar (gondolom fl előtti), aminek az egysége csak hátra tud "látni" vagy
2. háromlábú érzékelős, aminek a központija előre és hátra is tud érzékelni, de nekem most csak hátra kellene.
Melyik a jobb, illetve a legfontosabb: a második verziót be lehet úgy kötni (a későbbiekben esetleg majd továbbfejlesztve), hogy ne jelezzen hibát, mivel nincsenek első érzékelők?

Kétlábú passzívot már inkább ne vegyél. Az fl előtti, előtti. :D Nem lehet bekötni, de három lábúból is van csak hátra látós.

2016.04.02. 15:04

rockolo77 írta:

Nekem a bal szélső szarakodik hátul,de nem tudom kipattintani a betétet,hogy a jó francba kell? ki lehet egyáltalán ? pedig már feszegettem is,vagy az enyémet nem lehet?

2016.04.08. 19:09

Sziasztok,
Egy érdekes probléma akadt az E39 fl kombiném (gyárilag beépített) hátsó PDC szenzorjaival és nem tudom, mi lehet a gond.

A szitu: nem volt jó 2 szenzor a hátsókból, ezért vettem bele 4 új szenzort. 8)
Nagyon fasza ki is cseréltem, gyújtás ráad és kiválóan érzékeli mind a négy a közeledést, távolodást.
És itt jön a csel: mikor beindítom, a motort a hátsó szenzorok valamelyikét zavarja a motor és folyamatosan sípol vagy csak pittyeg , attól függ, milyen kedve van, akkor is, ha már nem tolatok, pl. hanem előre megyek.

Az elsők kiválóan működnek.

Találkoztatok már ilyennel?

2016.04.09. 21:29

zsinor79 írta:Sziasztok,
Egy érdekes probléma akadt az E39 fl kombiném (gyárilag beépített) hátsó PDC szenzorjaival és nem tudom, mi lehet a gond.

Nagyon fasza ki is cseréltem, gyújtás ráad és kiválóan érzékeli mind a négy a közeledést, távolodást.
És itt jön a csel: mikor beindítom, a motort a hátsó szenzorok valamelyikét zavarja a motor és folyamatosan sípol vagy csak pittyeg , attól függ, milyen kedve van, akkor is, ha már nem tolatok, pl. hanem előre megyek.

Szia,

Nálam előfordult, hogy a világítás bekapcsolásával ilyet okozott. Nézd meg, más fogyasztó esetleg be van-e kapcsolva. Zárj ki elektromos hibát is, ha ez sem, nem tudom a diag segíthet-e...

Papi

2016.04.09. 22:51

Papi írta:

Szia,

Nálam előfordult, hogy a világítás bekapcsolásával ilyet okozott. Nézd meg, más fogyasztó esetleg be van-e kapcsolva. Zárj ki elektromos hibát is, ha ez sem, nem tudom a diag segíthet-e...

Papi

köszi, nem zavarja más elektronika, kipróbáltam a fűtést elektromos ablakokat , rádiót, világítást , ablak törlők stb de semmi hiba , csak ha a motort beindítom :(
egyéb ötlet mit lehetne még tenni , kipróbálni ?

2016.04.10. 07:30

zsinor79 írta:
Papi írta:

Szia,

Papi

köszi, nem zavarja más elektronika, kipróbáltam a fűtést elektromos ablakokat , rádiót, világítást , ablak törlők stb de semmi hiba , csak ha a motort beindítom :(

Próbálj rá másik működő pdc szenzorokat, hogy azzal mit csinál.

2016.04.11. 22:52

leslie írta:
zsinor79 írta:
Papi írta:

Szia,

Papi

Próbálj rá másik működő pdc szenzorokat, hogy azzal mit csinál.

Megvolt az is van 1 egyenes vadi új szenzor , azzal is ezt teszi , az eredeti szenzorral is, 2 jót be raktam :doglotlo:

2016.04.13. 10:42

Üdv! Na, kezedek meglenni: (előzmények: semmi pdc a kocsin, díszléc megvesz, érzékelők+elektronika megvesz, egy felborult autóból kábelköteg kibont, majd elélveztem, amikor arra gondoltam, hogy ezt visszafelé is meg kell csinálnom az enyémen) díszlécek festésre felkészítve, kábelek kibontva, össze kellene rakni, de nincs korrekt kapcsolási rakzom első-hátsó pdc-ról, színkódokkal, atb. Tudna segíteni valaki?

2016.04.13. 11:26

öreglala írta:Üdv! Na, kezedek meglenni: (előzmények: semmi pdc a kocsin, díszléc megvesz, érzékelők+elektronika megvesz, egy felborult autóból kábelköteg kibont, majd elélveztem, amikor arra gondoltam, hogy ezt visszafelé is meg kell csinálnom az enyémen) díszlécek festésre felkészítve, kábelek kibontva, össze kellene rakni, de nincs korrekt kapcsolási rakzom első-hátsó pdc-ról, színkódokkal, atb. Tudna segíteni valaki?

Pedig gugli az ember legjobb barátja.
Ez megfelel?

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: öreglala
Értékelés: 4.76%

2016.04.13. 11:44

PeterE39 írta:
öreglala írta:Üdv! Na, kezedek meglenni: (előzmények: semmi pdc a kocsin, díszléc megvesz, érzékelők+elektronika megvesz, egy felborult autóból kábelköteg kibont, majd elélveztem, amikor arra gondoltam, hogy ezt visszafelé is meg kell csinálnom az enyémen) díszlécek festésre felkészítve, kábelek kibontva, össze kellene rakni, de nincs korrekt kapcsolási rakzom első-hátsó pdc-ról, színkódokkal, atb. Tudna segíteni valaki?

Pedig gugli az ember legjobb barátja.
Ez megfelel?

Király vagy! Köszönöm!

2016.04.13. 15:07

bmw eba cd honnan lehet letölteni, a gépem állandóan hisztizik vírus miatt.

2016.04.14. 09:49

öreglala írta:bmw eba cd honnan lehet letölteni, a gépem állandóan hisztizik vírus miatt.
https://www.cubbyusercontent.com/pl/EBA ... 76174e36f4

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: öreglala
Értékelés: 4.76%

2016.04.27. 12:03

Üdv!

Inpa tesztben minden szenzor jól mér letesztelve, mégis van hogy a hátsó random hülyeséget sípol. Ezen esetben manuál kikapcsolom és visszakapcsolom, ekkor megjavul és pár pillanat múlva megint bohóckodik, vagy megjavul a tolatás idejére. Hibakód nincsen. Szenzorok közelségre jól sípolnak, már csak a vezérlőre tippelnék... :doglotlo:
Hozzászólás küldése

VigLink badge