![]() |
2016.03.02. 19:22
2016.03.02. 19:27
shawnkaa írta:Nos, sikerült kiszűrni, hogy melyik a rossz szenzor, most már csak két kérdésem maradt, hogyan tudom kiszedni a helyéről? Le kell bontani az egész hátsó lökhárítót? Illetve ha nem kontakt hibáról van szó akkor honnan tudok rendelni újat?
2016.03.02. 21:04
rockolo77 írta:shawnkaa írta:Nos, sikerült kiszűrni, hogy melyik a rossz szenzor, most már csak két kérdésem maradt, hogyan tudom kiszedni a helyéről? Le kell bontani az egész hátsó lökhárítót? Illetve ha nem kontakt hibáról van szó akkor honnan tudok rendelni újat?
A szélsőkhöz elég a csak betétet kipattintani.
2016.03.12. 19:00
2016.03.12. 20:52
öreglala írta:Sziasztok tudna valaki leírást Touring tolatotadar utólagos beszerelésehez és kapcsolási rajzot is mert a régi linkek nem működnek előre is köszönöm!
2016.03.12. 20:56
2016.03.19. 15:10
2016.03.19. 22:17
öreglala írta:Üdv! hozzáértőket kérdezném! két lehetőség közül kellene választani:
1. kétlábú érzékelővel tolatóradar (gondolom fl előtti), aminek az egysége csak hátra tud "látni" vagy
2. háromlábú érzékelős, aminek a központija előre és hátra is tud érzékelni, de nekem most csak hátra kellene.
Melyik a jobb, illetve a legfontosabb: a második verziót be lehet úgy kötni (a későbbiekben esetleg majd továbbfejlesztve), hogy ne jelezzen hibát, mivel nincsenek első érzékelők?
2016.04.02. 15:04
rockolo77 írta:shawnkaa írta:Nos, sikerült kiszűrni, hogy melyik a rossz szenzor, most már csak két kérdésem maradt, hogyan tudom kiszedni a helyéről? Le kell bontani az egész hátsó lökhárítót? Illetve ha nem kontakt hibáról van szó akkor honnan tudok rendelni újat?
A szélsőkhöz elég a csak betétet kipattintani.
2016.04.08. 19:09
2016.04.09. 21:29
zsinor79 írta:Sziasztok,
Egy érdekes probléma akadt az E39 fl kombiném (gyárilag beépített) hátsó PDC szenzorjaival és nem tudom, mi lehet a gond.
A szitu: nem volt jó 2 szenzor a hátsókból, ezért vettem bele 4 új szenzort.![]()
Nagyon fasza ki is cseréltem, gyújtás ráad és kiválóan érzékeli mind a négy a közeledést, távolodást.
És itt jön a csel: mikor beindítom, a motort a hátsó szenzorok valamelyikét zavarja a motor és folyamatosan sípol vagy csak pittyeg , attól függ, milyen kedve van, akkor is, ha már nem tolatok, pl. hanem előre megyek.
Az elsők kiválóan működnek.
Találkoztatok már ilyennel?
2016.04.09. 22:51
Papi írta:zsinor79 írta:Sziasztok,
Egy érdekes probléma akadt az E39 fl kombiném (gyárilag beépített) hátsó PDC szenzorjaival és nem tudom, mi lehet a gond.
A szitu: nem volt jó 2 szenzor a hátsókból, ezért vettem bele 4 új szenzort.![]()
Nagyon fasza ki is cseréltem, gyújtás ráad és kiválóan érzékeli mind a négy a közeledést, távolodást.
És itt jön a csel: mikor beindítom, a motort a hátsó szenzorok valamelyikét zavarja a motor és folyamatosan sípol vagy csak pittyeg , attól függ, milyen kedve van, akkor is, ha már nem tolatok, pl. hanem előre megyek.
Szia,
Nálam előfordult, hogy a világítás bekapcsolásával ilyet okozott. Nézd meg, más fogyasztó esetleg be van-e kapcsolva. Zárj ki elektromos hibát is, ha ez sem, nem tudom a diag segíthet-e...
Papi
2016.04.10. 07:30
zsinor79 írta:Papi írta:zsinor79 írta:Sziasztok,
Szia,
Nálam előfordult, hogy a világítás bekapcsolásával ilyet okozott. Nézd meg, más fogyasztó esetleg be van-e kapcsolva. Zárj ki elektromos hibát is, ha ez sem, nem tudom a diag segíthet-e...
Papi
köszi, nem zavarja más elektronika, kipróbáltam a fűtést elektromos ablakokat , rádiót, világítást , ablak törlők stb de semmi hiba , csak ha a motort beindítom![]()
egyéb ötlet mit lehetne még tenni , kipróbálni ?
2016.04.11. 22:52
leslie írta:zsinor79 írta:Papi írta:zsinor79 írta:Sziasztok,
Szia,
Papi
köszi, nem zavarja más elektronika, kipróbáltam a fűtést elektromos ablakokat , rádiót, világítást , ablak törlők stb de semmi hiba , csak ha a motort beindítom![]()
egyéb ötlet mit lehetne még tenni , kipróbálni ?
Próbálj rá másik működő pdc szenzorokat, hogy azzal mit csinál.
2016.04.13. 10:42
2016.04.13. 11:26
öreglala írta:Üdv! Na, kezedek meglenni: (előzmények: semmi pdc a kocsin, díszléc megvesz, érzékelők+elektronika megvesz, egy felborult autóból kábelköteg kibont, majd elélveztem, amikor arra gondoltam, hogy ezt visszafelé is meg kell csinálnom az enyémen) díszlécek festésre felkészítve, kábelek kibontva, össze kellene rakni, de nincs korrekt kapcsolási rakzom első-hátsó pdc-ról, színkódokkal, atb. Tudna segíteni valaki?
2016.04.13. 11:44
PeterE39 írta:öreglala írta:Üdv! Na, kezedek meglenni: (előzmények: semmi pdc a kocsin, díszléc megvesz, érzékelők+elektronika megvesz, egy felborult autóból kábelköteg kibont, majd elélveztem, amikor arra gondoltam, hogy ezt visszafelé is meg kell csinálnom az enyémen) díszlécek festésre felkészítve, kábelek kibontva, össze kellene rakni, de nincs korrekt kapcsolási rakzom első-hátsó pdc-ról, színkódokkal, atb. Tudna segíteni valaki?
Pedig gugli az ember legjobb barátja.
Ez megfelel?
2016.04.13. 15:07
2016.04.14. 09:49
https://www.cubbyusercontent.com/pl/EBA ... 76174e36f4öreglala írta:bmw eba cd honnan lehet letölteni, a gépem állandóan hisztizik vírus miatt.
2016.04.27. 12:03