Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Fékrendszer - tapasztalatok

2011.10.10. 18:44

Rjani530d írta:730d-re mi is vettünk a Bélától Meyle tárcsát és betétet előre, de szerintem közel tökéletes lett. Első pár száz kilométeren csikorgott kicsit, -gondoltam is, hogy agyonütöm (mármint a Bélát :lol:) - de most már kezdi abbahagyni. Kicsit erősebben kell nyomni a pedált, mint nálam az 530d-ben, de az a fékolaj miatt van. Azt is cserélni kell még.

Nekem nem nyikorgott és most sem teszi. Lehet a Zimmermann betétek miatt.

2011.10.10. 18:47

touring írta:
Rjani530d írta:730d-re mi is vettünk a Bélától Meyle tárcsát és betétet előre, de szerintem közel tökéletes lett. Első pár száz kilométeren csikorgott kicsit, -gondoltam is, hogy agyonütöm (mármint a Bélát :lol:) - de most már kezdi abbahagyni. Kicsit erősebben kell nyomni a pedált, mint nálam az 530d-ben, de az a fékolaj miatt van. Azt is cserélni kell még.

Nálam se nyikorog csak 100 fölött ha kicsit is belefékezek ráááááz és nekem is "zimmermann" betétek vannak :)

2011.10.10. 19:05

norby0420 írta:
touring írta:

Nálam se nyikorog csak 100 fölött ha kicsit is belefékezek ráááááz és nekem is "zimmermann" betétek vannak :)

Az pedig tárcsa lesz, vagy szilent.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek touring az itt látható tagok köszönték meg: norby0420
Értékelés: 4.76%

2011.10.11. 00:41

touring írta:
norby0420 írta:
touring írta:

Az pedig tárcsa lesz, vagy szilent.

Szerencsére nagyon kevés reklamációm volt fékalkatrészekkel. Ami meg volt, természetesen csere. Tényleg nagyon sok függ attól ki építi be. Amit Divinyiék( gyenesdiási BMW-szerviz) szereltek be, még eggyel sem volt probléma. Mondjuk ők az országban a legprofibbak közé tartoznak.

2011.10.22. 19:10

Minap megtaláltam a féknyikorgásra a gyógyírt. Nekem Zimmermann tárcsák vannak az autón Ferrodo betétekkel és a kezdetek kezdete óta csikorog, s mivel automata, "kúszásnál" ez felettébb bosszantó volt.
A cucc neve Ate Plastilube. Alapos takarítás után bekentem vele a fékbetétek hátulját, illetve a fékmunkahengerek betéttel érintkező peremét.
Azóta csöndes minden fékezésnél...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Illes az itt látható tagok köszönték meg: 2 kzolee, Rjani530d
Értékelés: 9.52%

2011.10.22. 19:15

Illes írta:Minap megtaláltam a féknyikorgásra a gyógyírt. Nekem Zimmermann tárcsák vannak az autón Ferrodo betétekkel és a kezdetek kezdete óta csikorog, s mivel automata, "kúszásnál" ez felettébb bosszantó volt.
A cucc neve Ate Plastilube. Alapos takarítás után bekentem vele a fékbetétek hátulját, illetve a fékmunkahengerek betéttel érintkező peremét.

Köszi, ez nagyon jó tipp! :taps:

2011.10.22. 21:43

Illes írta:Minap megtaláltam a féknyikorgásra a gyógyírt. Nekem Zimmermann tárcsák vannak az autón Ferrodo betétekkel és a kezdetek kezdete óta csikorog, s mivel automata, "kúszásnál" ez felettébb bosszantó volt.

Sima rézpasztával ugyanez elérhető.
Nekem is nyikorgott az új betét, amíg be nem kentem vele. Került vagy 300 Ft-ba és szerintem 100 évig elég lesz.

2011.10.23. 00:03

Jerry írta:

Nekem is nyikorgott az új betét, amíg be nem kentem vele. Került vagy 300 Ft-ba és szerintem 100 évig elég lesz.

Először én is azzal próbálkoztam, az első 2 fékezésig jó is volt...

2011.10.23. 09:23

Illes írta:
Jerry írta:

Először én is azzal próbálkoztam, az első 2 fékezésig jó is volt...

Hmmm...érdekes. :(
Ezek szerint az sem lenne mindegy, hogy milyen az a rézpaszta?!
Mert én még kora tavasszal kentem be és azóta is hibátlan. Amúgy tényleg halál idegesítő és égő is, amikor visít.

2011.10.25. 19:54

sziasztok. ma cseréltem fékbetétet hátul és a műszerfalon egy felkiáltójel világít ill. bremsch... felirat(pixelhibás a kijelzö) hogy lehet kiütni a hibát?

2011.10.25. 20:26

bmw525dsedan írta:sziasztok. ma cseréltem fékbetétet hátul és a műszerfalon egy felkiáltójel világít ill. bremsch... felirat(pixelhibás a kijelzö) hogy lehet kiütni a hibát?

Szia!

Kopásjelzőt cseréltél? Azt is kellene.

Odus

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: bmw525dsedan

2011.10.26. 10:42

odus írta:
bmw525dsedan írta:sziasztok. ma cseréltem fékbetétet hátul és a műszerfalon egy felkiáltójel világít ill. bremsch... felirat(pixelhibás a kijelzö) hogy lehet kiütni a hibát?

Szia!

Odus

Pontosabban csak azt kéne cserélni mert kiütni nem is lehet ezt a hibát.

Jackson, aki szerint megint a szokásos nóta

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jackson az itt látható tagok köszönték meg: bmw525dsedan

2011.10.26. 20:29

jackson írta:
odus írta:

Szia!

Odus

Pontosabban csak azt kéne cserélni mert kiütni nem is lehet ezt a hibát.

Jackson, aki szerint megint a szokásos nóta

Helo bmw525dsedan
Már megint én leszek a bunkó... de azért csak leírom
Ha ennyire nem értesz a szereléshez hogy kihagyod a kopásjelzőt a fékbetét cserénél ami alapvető dolog egy e39-es modellnél akkor hogyan van merszed a FÉK környékén szerelgetni
A fék nem játék :wink:

2011.10.26. 20:39

lepke írta:Helo bmw525dsedan
Ha ennyire nem értesz a szereléshez hogy kihagyod a kopásjelzőt a fékbetét cserénél ami alapvető dolog egy e39-es modellnél akkor hogyan van merszed a FÉK környékén szerelgetni

Helo!
Itt bunkó max én lehetek!:D :D De!!!
IGAZAD VAN!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek szekeres az itt látható tagok köszönték meg: Orsika

2011.10.27. 12:45

szekeres írta:

Helo!
IGAZAD VAN!

:franko:

2011.10.27. 22:30

szekeres írta:

Helo!
IGAZAD VAN!

Helo Laci barátom
Nem vagy te bunkó.. csak egy kicsit NYERS a modorod :lol: :lol:
Maradjunk a fékeknél
NINCS barkácsolás :evil:

2011.11.02. 10:28

Mielőtt még "lebunkózzátok"
Mi van akkor, ha cserélt, csak még nem tűnt el :?:
Ugyanis az köztudott, hogy egyszerre nem tűnik az el :!:

2011.11.02. 10:34

simi64 írta:Mielőtt még "lebunkózzátok"
Mi van akkor, ha cserélt, csak még nem tűnt el :?:
Ugyanis az köztudott, hogy egyszerre nem tűnik az el :!:

Akkor lehet, hogy nem jó helyre tette az érzékelőt a tárcsánál..... vagy nem jól dugta össze a csatiját.....
( ugye ezt nem kell mondani, hogy sokszor egyből nem tűnik el, hanem csak ha mész vele néhány km.-t )

2011.11.08. 21:37

Sziasztok!

Most fogok nekiállni végig olvasni a topicot, mert tapasztalatlan vagyok. Elsö tárcsa + fékbetét csere elött állok, mert nem fajn ahogy remeg a kormány sima lassításkor (ha megtiprom, akkor viszont abbahagyja a remegést, de ez akkor sem állapot)
Eddig Lucas vagy Brembo szetten gondolkodom (termi kopásjelzövel együtt), a többi ajánlatot kiütöttem.
A gyári opció méregdrágának tünt (88 e a betét, 132 e a két tárcsa, 15 e a kopásjelzö), így sajnos abba a hibába estem, hogy a féken fogok spórolni... Egyáltalán melyik cég (volt anno) a BMW háztáji beszállítója? Háhha az ö portáján kéne körülnézni, mert az tuti, hogy a bajorok még egy db féktárcsát sem alkottak az üzemeikben:)
Természetesen utána a cuccot nem én szerelem be - bár biztosan menne, de akkor sem kisérletezek az ilyesmivel, rábízom a müveletet a szakira...

2011.11.08. 21:56

Dzso bácsi írta:Sziasztok!

Most fogok nekiállni végig olvasni a topicot, mert tapasztalatlan vagyok. Elsö tárcsa + fékbetét csere elött állok, mert nem fajn ahogy remeg a kormány sima lassításkor (ha megtiprom, akkor viszont abbahagyja a remegést, de ez akkor sem állapot)
Eddig Lucas vagy Brembo szetten gondolkodom (termi kopásjelzövel együtt), a többi ajánlatot kiütöttem.
A gyári opció méregdrágának tünt (88 e a betét, 132 e a két tárcsa, 15 e a kopásjelzö), így sajnos abba a hibába estem, hogy a féken fogok spórolni... Egyáltalán melyik cég (volt anno) a BMW háztáji beszállítója? Háhha az ö portáján kéne körülnézni, mert az tuti, hogy a bajorok még egy db féktárcsát sem alkottak az üzemeikben:)
Természetesen utána a cuccot nem én szerelem be - bár biztosan menne, de akkor sem kisérletezek az ilyesmivel, rábízom a müveletet a szakira...

Szia

tavaly cseréltünk rajta komplett rendszert 4 tárcsa 4 betét kopásjelző kézifék rögzítők és nem volt olyan vészes perse gyári BMW cuccra keresd Alpina-t Üdv Péter Ja és hibátlan a cucc :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge