![]() |
2011.10.10. 18:44
Rjani530d írta:730d-re mi is vettünk a Bélától Meyle tárcsát és betétet előre, de szerintem közel tökéletes lett. Első pár száz kilométeren csikorgott kicsit, -gondoltam is, hogy agyonütöm (mármint a Bélát) - de most már kezdi abbahagyni. Kicsit erősebben kell nyomni a pedált, mint nálam az 530d-ben, de az a fékolaj miatt van. Azt is cserélni kell még.
2011.10.10. 18:47
touring írta:Rjani530d írta:730d-re mi is vettünk a Bélától Meyle tárcsát és betétet előre, de szerintem közel tökéletes lett. Első pár száz kilométeren csikorgott kicsit, -gondoltam is, hogy agyonütöm (mármint a Bélát) - de most már kezdi abbahagyni. Kicsit erősebben kell nyomni a pedált, mint nálam az 530d-ben, de az a fékolaj miatt van. Azt is cserélni kell még.
Nekem nem nyikorgott és most sem teszi. Lehet a Zimmermann betétek miatt.
2011.10.10. 19:05
norby0420 írta:touring írta:Rjani530d írta:730d-re mi is vettünk a Bélától Meyle tárcsát és betétet előre, de szerintem közel tökéletes lett. Első pár száz kilométeren csikorgott kicsit, -gondoltam is, hogy agyonütöm (mármint a Bélát) - de most már kezdi abbahagyni. Kicsit erősebben kell nyomni a pedált, mint nálam az 530d-ben, de az a fékolaj miatt van. Azt is cserélni kell még.
Nálam se nyikorog csak 100 fölött ha kicsit is belefékezek ráááááz és nekem is "zimmermann" betétek vannak
2011.10.11. 00:41
touring írta:norby0420 írta:touring írta:Rjani530d írta:730d-re mi is vettünk a Bélától Meyle tárcsát és betétet előre, de szerintem közel tökéletes lett. Első pár száz kilométeren csikorgott kicsit, -gondoltam is, hogy agyonütöm (mármint a Bélát) - de most már kezdi abbahagyni. Kicsit erősebben kell nyomni a pedált, mint nálam az 530d-ben, de az a fékolaj miatt van. Azt is cserélni kell még.
Nálam se nyikorog csak 100 fölött ha kicsit is belefékezek ráááááz és nekem is "zimmermann" betétek vannak
Az pedig tárcsa lesz, vagy szilent.
2011.10.22. 19:10
2011.10.22. 19:15
Illes írta:Minap megtaláltam a féknyikorgásra a gyógyírt. Nekem Zimmermann tárcsák vannak az autón Ferrodo betétekkel és a kezdetek kezdete óta csikorog, s mivel automata, "kúszásnál" ez felettébb bosszantó volt.
A cucc neve Ate Plastilube. Alapos takarítás után bekentem vele a fékbetétek hátulját, illetve a fékmunkahengerek betéttel érintkező peremét.
Azóta csöndes minden fékezésnél...
2011.10.22. 21:43
Illes írta:Minap megtaláltam a féknyikorgásra a gyógyírt. Nekem Zimmermann tárcsák vannak az autón Ferrodo betétekkel és a kezdetek kezdete óta csikorog, s mivel automata, "kúszásnál" ez felettébb bosszantó volt.
A cucc neve Ate Plastilube. Alapos takarítás után bekentem vele a fékbetétek hátulját, illetve a fékmunkahengerek betéttel érintkező peremét.
2011.10.23. 00:03
Jerry írta:Illes írta:Minap megtaláltam a féknyikorgásra a gyógyírt. Nekem Zimmermann tárcsák vannak az autón Ferrodo betétekkel és a kezdetek kezdete óta csikorog, s mivel automata, "kúszásnál" ez felettébb bosszantó volt.
Sima rézpasztával ugyanez elérhető.
Nekem is nyikorgott az új betét, amíg be nem kentem vele. Került vagy 300 Ft-ba és szerintem 100 évig elég lesz.
2011.10.23. 09:23
Illes írta:Jerry írta:Illes írta:Minap megtaláltam a féknyikorgásra a gyógyírt. Nekem Zimmermann tárcsák vannak az autón Ferrodo betétekkel és a kezdetek kezdete óta csikorog, s mivel automata, "kúszásnál" ez felettébb bosszantó volt.
Sima rézpasztával ugyanez elérhető.
Nekem is nyikorgott az új betét, amíg be nem kentem vele. Került vagy 300 Ft-ba és szerintem 100 évig elég lesz.
Először én is azzal próbálkoztam, az első 2 fékezésig jó is volt...
2011.10.25. 19:54
2011.10.25. 20:26
bmw525dsedan írta:sziasztok. ma cseréltem fékbetétet hátul és a műszerfalon egy felkiáltójel világít ill. bremsch... felirat(pixelhibás a kijelzö) hogy lehet kiütni a hibát?
2011.10.26. 10:42
odus írta:bmw525dsedan írta:sziasztok. ma cseréltem fékbetétet hátul és a műszerfalon egy felkiáltójel világít ill. bremsch... felirat(pixelhibás a kijelzö) hogy lehet kiütni a hibát?
Szia!
Kopásjelzőt cseréltél? Azt is kellene.
Odus
2011.10.26. 20:29
jackson írta:odus írta:bmw525dsedan írta:sziasztok. ma cseréltem fékbetétet hátul és a műszerfalon egy felkiáltójel világít ill. bremsch... felirat(pixelhibás a kijelzö) hogy lehet kiütni a hibát?
Szia!
Kopásjelzőt cseréltél? Azt is kellene.
Odus
Pontosabban csak azt kéne cserélni mert kiütni nem is lehet ezt a hibát.
Jackson, aki szerint megint a szokásos nóta
2011.10.26. 20:39
lepke írta:Helo bmw525dsedan
Már megint én leszek a bunkó... de azért csak leírom
Ha ennyire nem értesz a szereléshez hogy kihagyod a kopásjelzőt a fékbetét cserénél ami alapvető dolog egy e39-es modellnél akkor hogyan van merszed a FÉK környékén szerelgetni
A fék nem játék
2011.10.27. 12:45
szekeres írta:lepke írta:Helo bmw525dsedan
Ha ennyire nem értesz a szereléshez hogy kihagyod a kopásjelzőt a fékbetét cserénél ami alapvető dolog egy e39-es modellnél akkor hogyan van merszed a FÉK környékén szerelgetni
A fék nem játék
Helo!
Itt bunkó max én lehetek!:DDe!!!
IGAZAD VAN!
2011.10.27. 22:30
szekeres írta:lepke írta:Helo bmw525dsedan
A fék nem játék
Helo!
Itt bunkó max én lehetek!:DDe!!!
IGAZAD VAN!
2011.11.02. 10:28
2011.11.02. 10:34
simi64 írta:Mielőtt még "lebunkózzátok"
Mi van akkor, ha cserélt, csak még nem tűnt el![]()
Ugyanis az köztudott, hogy egyszerre nem tűnik az el
2011.11.08. 21:37
2011.11.08. 21:56
Dzso bácsi írta:Sziasztok!
Most fogok nekiállni végig olvasni a topicot, mert tapasztalatlan vagyok. Elsö tárcsa + fékbetét csere elött állok, mert nem fajn ahogy remeg a kormány sima lassításkor (ha megtiprom, akkor viszont abbahagyja a remegést, de ez akkor sem állapot)
Eddig Lucas vagy Brembo szetten gondolkodom (termi kopásjelzövel együtt), a többi ajánlatot kiütöttem.
A gyári opció méregdrágának tünt (88 e a betét, 132 e a két tárcsa, 15 e a kopásjelzö), így sajnos abba a hibába estem, hogy a féken fogok spórolni... Egyáltalán melyik cég (volt anno) a BMW háztáji beszállítója? Háhha az ö portáján kéne körülnézni, mert az tuti, hogy a bajorok még egy db féktárcsát sem alkottak az üzemeikben:)
Természetesen utána a cuccot nem én szerelem be - bár biztosan menne, de akkor sem kisérletezek az ilyesmivel, rábízom a müveletet a szakira...