Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A.B.S. Jeladó hiba

2015.01.15. 16:18

imi36 írta:
Offtopic :
Jerry írta:
superbutt írta:Sziasztok!

a hideg és a lefagyott utak megjelenésével nekem is szépen kivillant a műszerfalamon az ABS és a kipörgésgátló jelzőlámpa. Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, csak információ szinten, hogy az esetleges hibás alkatrészeket(ABS jeladó, ABSS kocka) bontottan mennyiért lehet beszerezni? Ha újonnan vennék például szenzort, akkor milyen márkájút célszerű venni, ami még emberi árban van?

Egy diag után többet fogok tudni természetesen, csak előzetesen szeretném egy kis infót összegyűjteni, hogyha oda kerülne a sor gördülékenyebben menjenek a dolgok.

Előre is köszönöm.

üdv.:
superbutt

Mit jelent a "kivillant"?
Mert azért azon nem csodálkoznék, hogyha az általad említett lefagyott úton elforgatná a kereket az 25i és emiatt fel-felvillanna a sárga visszajelző. 8)

Jerry, oda NYOMATÉK kell, mit tudják ezek a benzinesek, hogy mi az.
:diesel :tilt

Azzal nem is lenne gond, ha csak néha felvillana a jelzőlámpa, de az hogy mindig világít.
Nem vagyok én egy Colin McRae... :D

@Imi36: csak egyszer érezd meg a benzingőz illatát...

2015.01.15. 16:46

Offtopic :

Hajjajj, ne is mondd, ugyan csak 6 hengeres benzines BMW-m volt, de szerettem ahogy ment, a hangjáról ne is beszéljünk! Csak kénytelen voltam áttérni az ördög üzemanyagára.
Évi 35-40.000 km-nél már nagyon nem mindegy, hogy 6.5 liter/100km, vagy 10-12 liter/100 km.
Más!
Ha nő lennél, és a nick neved alapján ítélnélek meg, megpróbálnék a bizalmadba férkőzni :lol:

Ne haragudj, de valahogy nekem nem az együttes ugrik be róla, hanem ez:
Kép

2015.01.15. 16:52

imi36 írta:
Offtopic :

Hajjajj, ne is mondd, ugyan csak 6 hengeres benzines BMW-m volt, de szerettem ahogy ment, a hangjáról ne is beszéljünk! Csak kénytelen voltam áttérni az ördög üzemanyagára.
Évi 35-40.000 km-nél már nagyon nem mindegy, hogy 6.5 liter/100km, vagy 10-12 liter/100 km.
Más!
Ha nő lennél, és a nick neved alapján ítélnélek meg, megpróbálnék a bizalmadba férkőzni :lol:

Ne haragudj, de valahogy nekem nem az együttes ugrik be róla, hanem ez:
Kép

El kell szomorítsalak, de az együttesre kell gondolnod.

2015.01.15. 17:02

Offtopic :
El kell szomorítsalak, de az együttesre kell gondolnod.

Sejtettem... :sírás:

2015.01.15. 22:28

Reszka írta:
Jerry írta:
öcsi írta: Svàjcban lakok:)

1. LakoM
2. Attól még kitölthetnéd az adatlapod!
8)

kis OFF:
Az alszik igét E/1 személy felszólító módban hogyan használod? Aludjak vagy aludjam ?
És feltételes módban? Aludnék vagy aludnám?
Mert mindkét esetben a második a helyes... :)
Cikk: Link

Bocs az OFF-ért...

Te gondolom sosem hibàzol ugye? :) :facepalm:

2015.01.16. 16:46

öcsi írta:
Reszka írta:
Jerry írta:

1. LakoM
8)

kis OFF:
Az alszik igét E/1 személy felszólító módban hogyan használod? Aludjak vagy aludjam ?

Bocs az OFF-ért...

Ja félreértettél, pont azért írtam, mert én is a "rossz" verziót használom. Az ik-es ragozás szerintem pont egy olyan szabály, ami lassan, de biztosan ki fog halni a magyar nyelvből... szóval emiatt én nem bántanék senkit...;)

2015.01.17. 09:55

[quote="Reszka"][quote="öcsi"][quote="Reszka"][quote="Jerry"][quote="öcsi"] Svàjcban lakok:)[/quote]
1. Lako[color=#BF0000]M[/color]
8)[/quote]

kis OFF:
Cikk: [url=http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/blog/show/maradvany-ujdonsag-ikes-ragozas]Link[/url]

Bocs az OFF-ért...[/quote]
Te gondolom sosem hibàzol ugye? :) :facepalm:[/quote]
Ja félreértettél, pont azért írtam, mert én is a "rossz" verziót használom. Az ik-es ragozás szerintem pont egy olyan szabály, ami lassan, de biztosan ki fog halni a magyar nyelvből... szóval emiatt én nem bántanék senkit...;)[

Nem történt semmi. :franko: Egyébként Debrecen környékén nem tudsz valakit aki el tudja végezni a diagnosztikàt?

2015.01.17. 09:55

Reszka írta:
öcsi írta:
Reszka írta:
Jerry írta:

1. LakoM
8)

kis OFF:

Bocs az OFF-ért...

Ja félreértettél, pont azért írtam, mert én is a "rossz" verziót használom. Az ik-es ragozás szerintem pont egy olyan szabály, ami lassan, de biztosan ki fog halni a magyar nyelvből... szóval emiatt én nem bántanék senkit...;)[

Nem történt semmi. :franko: Egyébként Debrecen környékén nem tudsz valakit aki el tudja végezni a diagnosztikàt?

2015.01.17. 09:56

Reszka írta:
öcsi írta:
Reszka írta:
Jerry írta:

1. LakoM
8)

kis OFF:

Bocs az OFF-ért...

2015.01.30. 17:43

Sziasztok!

Valakinek bal első ABS jeladó E39-be van eladó? Ha igen, akkor hol es mennyi az ára?

Előre is köszi.

üdv.:
samu

2015.01.30. 19:40

superbutt írta:Sziasztok!

Valakinek bal első ABS jeladó E39-be van eladó? Ha igen, akkor hol es mennyi az ára?

Előre is köszi.

üdv.:
samu

Schnitzer Szabi jó megfejtés lehet. :roll:
Érd:pü,vagy 70 277 harmincöt 13

2015.02.16. 19:17

Sziasztok!

Én olyanra keresek megoldást hogy mi lehet a baj ha kigyulladt az ABS és a kipőrgésgátló kontrollámpálya egyszerre a piros lámpánál várakozva.Segítségeteket előreis köszönöm hogy merre induljak el

e-39 525 tds

2015.02.16. 20:29

Zolipapa írta:Sziasztok!

Én olyanra keresek megoldást hogy mi lehet a baj ha kigyulladt az ABS és a kipőrgésgátló kontrollámpálya egyszerre a piros lámpánál várakozva.Segítségeteket előreis köszönöm hogy merre induljak el

e-39 525 tds

Heloka nekem ugyan ez történt csak nekem elsönek nem folyamatosan hanem, hanem szakaszosan vilàgitott. Elvittem a BMW-hez azt mondtàk, hogy a kipörgésgàtlo vezérlöm ment ki, és h megcsinàljàk forintba àtszàmolva töb mint 600.000.ért hmm. Erre megkerestem a pixel fix kft-t Pesten. Megnézték és azt mondta a sràc h teljesen jo a vezérlöm megcsinàlta a diagnosztikàt és a bal elsö szenzoromat dobta ki neki hibànak. Ezt csak azért irtam le, h nehogy beleugorj valami hasonloba. ( nekem ha fökeztem és nem vilàgitottak a làmpàk akkor reszketett a làbam alatt a pedàl)

2015.02.16. 21:48

Zolipapa írta:Sziasztok!

e-39 525 tds

ABS jeladó/tömb, kormányszög jeladó, illetve az még neked nincs ha igaz.
Diag után okosabb leszel.

2015.02.17. 11:01

Sziasztok!

Jók a tippek az ABS/ASC hibára. Megyek is megnézetem. (BMW 520i, évj: 2000)

SEGÍTSETEK: Akkor is ez lehet a baj, ha nekem a motor felmelegedése után gyullad ki a lámpa? És utána no abs, no kipörgésgátló.
Most télen amikor hidegebb volt és néha kint hagytam akkor utána fél óráig jó volt. Majd amikor bemelegedett a motor - kigyulladt a lámpa..

Lehet, hogy az ABS tömbben engedett el egy forrasztás, vagy az hülyeség. Olyat javít valaki egyáltalán? :)

Előre is köszi!

Epres Albert
albert.epres@gmail.com

2015.02.17. 11:46

Epreses írta:Sziasztok!

Jók a tippek az ABS/ASC hibára. Megyek is megnézetem. (BMW 520i, évj: 2000)

SEGÍTSETEK: Akkor is ez lehet a baj, ha nekem a motor felmelegedése után gyullad ki a lámpa? És utána no abs, no kipörgésgátló.
Most télen amikor hidegebb volt és néha kint hagytam akkor utána fél óráig jó volt. Majd amikor bemelegedett a motor - kigyulladt a lámpa..

Lehet, hogy az ABS tömbben engedett el egy forrasztás, vagy az hülyeség. Olyat javít valaki egyáltalán? :)

Előre is köszi!

Epres Albert
albert.epres@gmail.com

Nem hülyeség. Sajnos elő tud fordulni ilyesmi ezeknél az öreg szerkezeteknél.
A fentebb említett Pixelfixesek pontosan ilyen területen mozognak.
De ha van kézügyességed és/vagy egy jó hőlégfúvód, akkor magad is megpróbálhatod.

2015.02.25. 21:34

Üdv.

A segítségeteket kérném.

Van egy E39 25tds-em 1998-as évjáratú.
ABS problémával küzdök én is.
A hibajelenség a következő: Nem mér a kilométer órám valamint a kipörgésgátló és az ABS kontrollámpája is világít.
A bal hátsó ABS jeladót kicseréltem egy újra de a hiba továbbra is változatlanul fenn állt, ezért elvittem egy szerelőhöz az autót. A szerelő gépre dugta, és azt mondta, hogy a bal első jeladót írja ki neki hibának és az ABS vezérlőre is ír ki valamit neki a gép. A jeladókat kimérte és azt mondja hogy a hiba nem ott van hanem az ABS vezérlő elektronikánál ami állítása szerint a kesztyűtartó alatt található vagy talán az ABS kockánál amit a motortérben van, de az elektronika az esélyesebb.
Én eddig abban a tudatban voltam hogy a motortérben az ABS kocka magába foglalja a vezérlő elektronikáját is. Ez a feltételezésem téves lehet?
Ha pedig téves akkor valóban a kesztyűtartó alatti elektronikát kellene cserélnem?

Előre is köszönöm a segítséget!

2015.02.25. 21:53

sista írta:Üdv.

A segítségeteket kérném.

A hibajelenség a következő: Nem mér a kilométer órám valamint a kipörgésgátló és az ABS kontrollámpája is világít.
A bal hátsó ABS jeladót kicseréltem egy újra de a hiba továbbra is változatlanul fenn állt, ezért elvittem egy szerelőhöz az autót. A szerelő gépre dugta, és azt mondta, hogy a bal első jeladót írja ki neki hibának és az ABS vezérlőre is ír ki valamit neki a gép. A jeladókat kimérte és azt mondja hogy a hiba nem ott van hanem az ABS vezérlő elektronikánál ami állítása szerint a kesztyűtartó alatt található vagy talán az ABS kockánál amit a motortérben van, de az elektronika az esélyesebb.
Én eddig abban a tudatban voltam hogy a motortérben az ABS kocka magába foglalja a vezérlő elektronikáját is. Ez a feltételezésem téves lehet?
Ha pedig téves akkor valóban a kesztyűtartó alatti elektronikát kellene cserélnem?

A TDS készült mindkét fajta abs vezérlővel. A Te évjáratod már sanszos, hogy a rettegett 001 kockával jött ki. Akkor csak a motortérben van elektronika, a kesztyűtartónál nincs, jól tudod. Könnyen ellenőrizheted. Ha ilyen, akkor 001-es.Kép Kép

2015.02.25. 22:20

Gallaca írta:

A segítségeteket kérném.

A TDS készült mindkét fajta abs vezérlővel. A Te évjáratod már sanszos, hogy a rettegett 001 kockával jött ki. Akkor csak a motortérben van elektronika, a kesztyűtartónál nincs, jól tudod. Könnyen ellenőrizheted. Ha ilyen, akkor 001-es.Kép Kép

Köszönöm a gyors választ!
Megnéztem és az én ABS kockám másképp néz ki.
Az enyém ilyen:
Kép

Ezek szerint igaza volt a szerelőnek...
Akkor valóban a kesztyútartó alatti elektronikát kellene cserélnem?

2015.02.25. 22:28

sista írta:
Gallaca írta:

A segítségeteket kérném.

Köszönöm a gyors választ!
Megnéztem és az én ABS kockám másképp néz ki.
Az enyém ilyen:
Kép

Ezek szerint igaza volt a szerelőnek...
Akkor valóban a kesztyútartó alatti elektronikát kellene cserélnem?

Igen, úgy tűnik. Jerryt kérdezd ennek a típusú vezérlőnek a rejtelmeiről!
Hozzászólás küldése

VigLink badge