|
|
2014.03.31. 17:27
zsolte39 írta:Bummer írta:zsolte39 írta:Bummer írta:zsolte39 írta:Sziasztok!
Van egy kis gondom a szervószivattyúmmal. Konkrétan az, hogy hangos.

Egyéb problémát nem tapasztalok, nem akad, nem fogy az olaj a rendszerből. Próbáltam utána kérdezni, hogy felújítható-e, de mindenki mást mond. 1997-es 520i, szóval az első eresztésből való.
Szerintetek kicseréljem / javíttassam vagy hagyjam, amíg nem jelentkezik valóban valami hiba? Az autóban 300e km van (most fog fordulni

), ebből 200e-t én tettem bele.
Ezekkel az utángyártott cuccokkal kapcsolatosan van valakinek tapasztalata?
http://www.ebay.de/itm/SERVO-SERVOLENKU ... #vi-ilCompNem nagyon győzött meg ár alapján...
Köszi mindenkinek.
Elvileg kormanymu.hu tudja javitani...ha tudsz menj el es diagnozist is felallitanak...
Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el
Szia!
Köszi, voltam náluk, nem javítható a pumpa.

De sebaj, szereztek nekem egy jó állapotú bontottat. Egy próbát megér. Jövő héten csere.

Oooo...h, h nem javithato a pumpa?
Az osszes e39 nem javithato vagy csak bizonyos tipusok???
Az enyém 1997-es évjárat, a facelift változatban már másik fajta van, az állítólag javítható. De BMW-s szaki barátomék holnap adnak egy E46-ból való újabb fajta pumpát konzollal együtt, ami elvileg felmegy az enyém helyére. Jövő hét elején viszem cserére kormanymu.hu-hoz, aztán írok, hogy sikerült-e a dolog.

Az E46-on lévő pumpa tökéletesen illeszkedett az én régim helyére a konzollal, úgyhogy 32e Ft-ból megoldódott a csere. 20e volt a bontott pumpa + konzol (5er Kft), 12e a csere. Plusz kétszeri taxi kormanymu.hu-hoz, de azt nem számolom.

Az autó mintha új lenne. Olyan csöndes, hogy hazafele többször azt hittem, lefulladt a kicsike.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek zsolte39 az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
-
- Értékelés: 4.76%
2014.04.04. 13:16
Csak jelzem, hogy az első kettő nagylengőkar, az ún. kígyó ki lett cserélve komplettben az autómban.
A nagyszilentek el voltak repedve, a gömbfejek jónak tűntek, de vettem febiket egyben és most remélem nem lesz rá gond pár évig.
A pattanás kormánymozdulatra továbbra is megmaradt.
Én toronycsapágyra gondolok változatlanul is, de az az érdekes, hogy álló helyzetben egyet sem koppan, csak ha már gurul az autó.
A következő lépés: új bilstein lengéscsillapítók, új porvédőkkel és új sachs toronycsapágyak kerülnek bele, remélhetőleg 2-3 héten belül.
Ha ezzel elmúlik, akkor öröm és boldogság, ha nem, akkor már megvannak a febi kormányösszekötők, és azokat még kicseréltetem.
Ha így is marad a koppanás, akkor a kormányműben van a hiba.
Csak megjegyzem, hogy ezek a febi cuccok nagyon szépen kidolgozott, igényes darabok, elég "finom áru".
Az alkatrészeket szakszervízben cseréltettem, de sajnos ők sem tudják, hogy mitől lehet a koppanás, mert tényleg semmi sem lóg, semmi nem folyik, semmi rendelleneset nem lehet látni.
Voltam vele egyébként rázópadon is 2 helyen is, de úgy sem jött ki semmi.
2014.04.18. 21:06
Üdv!
Félig off lesz:
Manuál váltónál többen írták, hogy kisebb váltási nehézségekre megoldást jelenthet / jelentett az olajcsere.
Kérdésem, hogy ez a szervóra is érvényes lehet?
(Alapvetően nincs gondom a szervókormánnyal, bár talán lehetne picit könnyedebb... ízlés dolga.)
2014.06.29. 12:13
A szervóolajamnak olyan színe van,mintha valami grafitos víz lenne benne
2014.06.29. 12:18
Johny540 írta:A szervóolajamnak olyan színe van,mintha valami grafitos víz lenne benne

Nem akarlak elkeseríteni...
Szervorendszer komplett csere.
Alumínium-forgács...
Megpróbálnék egy 4 literes átmosást tartálycserével. Ha nem morog a szivattyúd és nem nyomja az olajat a kormánymű, akkor szerencséd lehet.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: Johny540
-
2014.06.29. 13:01
hamoriarpi írta:Johny540 írta:A szervóolajamnak olyan színe van,mintha valami grafitos víz lenne benne

Nem akarlak elkeseríteni...
Szervorendszer komplett csere.
Alumínium-forgács...
Megpróbálnék egy 4 literes átmosást tartálycserével. Ha nem morog a szivattyúd és nem nyomja az olajat a kormánymű, akkor szerencséd lehet.
Úgy is lesz!Szerencsére nem morog,és nem is érzem nehéznek sem,és száraz minden.De amikor megláttam hogy ilyen állagú.....
2014.07.16. 10:06
Üdv!
2003-as 525D-ben milyen ATF szervóba való olajat kell vennem hogy pótoljam a hiányt? Mi a javasolt? Van ebből több fajta? Vagy mindegy csak ATF legyen?
Köszönöm a segítséget.
2014.07.16. 11:43
spider2 írta:Üdv!
2003-as 525D-ben milyen ATF szervóba való olajat kell vennem hogy pótoljam a hiányt? Mi a javasolt? Van ebből több fajta? Vagy mindegy csak ATF legyen?
Köszönöm a segítséget.
A hivatalos előírás minimum DII, de a DIII szintet már szinte mindegyik forgalomban lévő alap ATF tudja.
2014.07.23. 21:46
Urak! Tud valaki jó futóműállító műhelyt a környékemen?(mondjuk 100km nem gond)
2014.07.23. 21:49
bendegúz írta:Urak! Tud valaki jó futóműállító műhelyt a környékemen?(mondjuk 100km nem gond)
A legkozelebbi hivatalos BMW markaszerviz.
Elnézést az ékezetek miatt! Mobilról pötyögtem.
2014.07.23. 21:57
hamoriarpi írta:bendegúz írta:Urak! Tud valaki jó futóműállító műhelyt a környékemen?(mondjuk 100km nem gond)
K.b. mi az ára?
2014.07.24. 01:28
bendegúz írta:hamoriarpi írta:bendegúz írta:Urak! Tud valaki jó futóműállító műhelyt a környékemen?(mondjuk 100km nem gond)
K.b. mi az ára?
Fehérváron a Rack autónál bruttó 16eFt az ára.

Nem tudom máshol mi az ára de ez szerintem elég baráti.
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9070-ről
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek cseptomi1211 az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
-
2014.07.24. 12:11
Sziasztok!
Tegnap óta vagyok a fórumon -bár egy ideje olvasgatom-, már is feltenném az első találós kérdést!Nem tudom nem-e típushiba?
A jelenség a következő: rossz úton pattogni hallom ill. érzem az első kerekeimet, a garázsom kb 3 cm-es küszöbén is megpattan!
Ha ekkor ráfékezek, működésbe lép az ABS, elveszi a fékerőt- már kétszer alig állt meg-. Balesetveszélyes! Hogy nehezítsem a választ, most lett kicserélve a két első lengéscsillapító, meg a jobb első, alsó lengőkar silent, ezeket vettük észre, hogy rosszak! Hol érdemes még keresgélni, vagy ez ilyen és kész?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Szép napot mindenkinek!
2014.07.24. 20:10
JuhászAti írta:Sziasztok!
Tegnap óta vagyok a fórumon -bár egy ideje olvasgatom-, már is feltenném az első találós kérdést!Nem tudom nem-e típushiba?
A jelenség a következő: rossz úton pattogni hallom ill. érzem az első kerekeimet, a garázsom kb 3 cm-es küszöbén is megpattan!
Ha ekkor ráfékezek, működésbe lép az ABS, elveszi a fékerőt- már kétszer alig állt meg-. Balesetveszélyes! Hogy nehezítsem a választ, most lett kicserélve a két első lengéscsillapító, meg a jobb első, alsó lengőkar silent, ezeket vettük észre, hogy rosszak! Hol érdemes még keresgélni, vagy ez ilyen és kész?
Szép napot mindenkinek!
Tul van fujva a gumi elol es/vagy nem osszeillo gatlo/rugo kombo van benne.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: JuhászAti
-
2014.07.24. 21:31
hamoriarpi írta:JuhászAti írta:Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!
Tul van fujva a gumi elol es/vagy nem osszeillo gatlo/rugo kombo van benne.
Köszi a választ! A gumik 225/60*15, 2,3 báron. A gátló/ rugó páros elgondolkodtató! Ami ki lett véve belőle állítólag egy kis rugó segítségével (ami benne van) ellendolgozik vagy mitcsinál a nagy rugónak. Sachs gyártmány, ami bele lett téve Bilstein tip. keleteurópai rossz utakra való. A rugó maradt a régi!
Ja és, ma voltam szervízben, megmozgatni az elejét, nem lóg semmi ! Talán lehet, hogy túlreagálom!?
Szép estét!
2014.07.24. 21:49
2.3 tuti sok. Terheletlenul szerintem 2.0 kell elore. 23i-hez 1.9-et irt es ugy volt tokeletes.
-
- Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: JuhászAti
-
2014.07.25. 10:22
hamoriarpi írta:2.3 tuti sok. Terheletlenul szerintem 2.0 kell elore. 23i-hez 1.9-et irt es ugy volt tokeletes.
Köszönöm! Kipróbálom.
Szép napot!
2014.07.25. 13:01
Üdv! a szervóm a végállások felé haladva nagyon nehézzé válik. 96-os e39. közben hangosan nyöszörög, szíj nem csúszik, olaj van benne. van valakinek ötlete?
2014.07.25. 14:15
waresz írta:Üdv! a szervóm a végállások felé haladva nagyon nehézzé válik. 96-os e39. közben hangosan nyöszörög, szíj nem csúszik, olaj van benne. van valakinek ötlete?
Szivattyu es/vagy kormanymu csere.
2014.08.04. 21:06
Sziasztok.
Érdemes felújítani a lengőkarokat és lengéscsillapítókat vagy maradjak a lemfördernél és sachsnál?
Köszi.