![]() |
2011.05.25. 21:05
Imco írta:Bajoros írta:
Mondjatok valami bíztatót...........De ne annyit hogy hajrá Bajoros!
Többen végigjártuk már ezt az utat.
2011.05.25. 21:05
Imco írta:Bajoros írta:
Többen végigjártuk már ezt az utat.
A lényeg hogy nem sikerült forradalmi megoldást találni.
Nekem 100 fölöttiről fékezve 100-90 között csinálja.
Futómű alkatrészeket kicserélték tavaly, de nem változott.
Majd idén fékbetét csere volt elöl és 500-1000 km után mintha kevésbé csinálná.
2011.05.25. 21:11
Bajoros írta:Kérdés.
Pár hete lecseréltem az összes féktárcsámat.Textart kapott mert sógorom bárditól vicc áron elhozta.
Eddig városi forgalom mellett hibátlannak bizonyult.Ám mostanában mivel új helyre járok dolgozni az M0-ás mellé kissé tempósabban tudok közlekedni és ekkor ért a meglepetés. Combosabb tempóról fékezve berázza a kormányt ami abba sem marad úgy 80-as tempóig.Ha 80-90-ről fékezek akkor semmi rázás nincs..
Nem hagyott nyugodni a dolog ezért ma gyorsan szétszedtem az első fékéket. Kipucoltam megcsiszoltam újra pasztáztam de az eredmény változatlanul rázó fék már akár 120-nál is , de ugyanúgy csak 80-ig.
Egyébként levett keréknél ,megforgatva kis réseken féknyereg mellett hesszelve úgy fut a tárcsa mint az álom....értem ez alatt hogy nem tűnik deformáltnak.
Mit szóltok a témához?
Nem lehet kerékcsapágy,felni,gumi,szilent,gömbfej vagy bármi egyéb a hibaokozó???
Ne keserítsetek el hogy trévé lett a vadi új tárcsám
2011.05.25. 21:14
Fazer írta:Imco írta:Bajoros írta:
Hali,
Nekem ugyanez a jelenség van! Ráz 80 körül. Elvittem Muhaatihoz rögtön kiszűrtük, hogy gömbfej probléma. Azt nézd meg hogy amikor keményen beletaposol 120 körül akkor is ráz-e? Ha igen fékprobléma, ha nem akkor egyértelműen lóg valami valahol az első futóműben, amit lehet csak géppel tudnak lekövetni. szerintem...
2011.05.25. 21:18
jlaci74 írta:Bajoros írta:Kérdés.
Saját tapasztalatból, és mert egy e39-es ügyfelem is így járt, én kióráznám a kerékagy felfekvő felületét.
Ha már egy pici van benne, az a tárcsa szélén már hatványozottan jelentkezik és bármely kis futóműlógás +felerősíti.
Egyébként meg a Textar pont az a gyártó aki többféle minőséget gyárt.
( Nem ugyanaz a gyári beszállítás és a bárdi "vicc" áras. )
2011.05.26. 15:40
Bajoros írta:jlaci74 írta:Bajoros írta:Kérdés.
Saját tapasztalatból, és mert egy e39-es ügyfelem is így járt, én kióráznám a kerékagy felfekvő felületét.
Ha már egy pici van benne, az a tárcsa szélén már hatványozottan jelentkezik és bármely kis futóműlógás +felerősíti.
Egyébként meg a Textar pont az a gyártó aki többféle minőséget gyárt.
( Nem ugyanaz a gyári beszállítás és a bárdi "vicc" áras. )
Tehát esetleg a csapágy is lehet?
Nem mondom hogy ne férne rá egy csere.Már régóta gyanús nekem az a fránya....
2011.05.31. 07:29
2011.05.31. 07:46
kopjabf írta:Sziasztok!
Én nagyon friss vagyok az E39-es életben, de már egy hónapja tulajdonosa vagyok egy 528i M52-es darabnak. A minap szerelgettem otthon, mert az önindító javításra szorul. Ezzel nincs problémám. A nagy bajom, hogy a fékem lelevegősödött. Nekiálltam, hogy azt légtelenítsem, mikor végeztem vele, vettem észre, hogy a jobb hátsó keréknél, az emelő pogácsa vonalában csakúgy permetezi a fékolajat. Az egyik fémvezeték kilyukadt.
Segítsetek kérlek, honnan tudok ilyet szerezni, vagy gyártatni, vagy egyéb.
Fontos lenne, mert így félek nem tudok résztvenni a BMW találkozon.
2011.05.31. 07:47
kopjabf írta:Az egyik fémvezeték kilyukadt.
2011.05.31. 07:55
Imco írta:kopjabf írta:Az egyik fémvezeték kilyukadt.
Schnitzer bont, Alpina újban utazik.
2011.05.31. 11:01
jackson írta:Imco írta:kopjabf írta:Az egyik fémvezeték kilyukadt.
Schnitzer bont, Alpina újban utazik.
Bontott fékcső???? hááát én tudod kedvelem Schnitzer-t de azért nem vállalnám be. Gondolj bele két gyerek ül mögöttem a hátsó ülésen. A francnak hiányzik a fékcső repedés. Nem olyan drága azért az enyémbe 10eFt az onlineteile szerint. Azért ne akarjunk már ezen is spórolni 2eFt-ot.
Jackson, aki inkább új gyári BMW párti ilyen fontos alkatrésznél és akkor sokáig bírja
2011.05.31. 12:09
2011.05.31. 12:10
MChris írta:Ilyeneket nem árul,elcsipkedi őket
2011.05.31. 12:17
Imco írta:MChris írta:Ilyeneket nem árul,elcsipkedi őket
A küszöb alatti fémre gondoltam. Ami hátra megy a flexiig.
A gumist én is újat tettem bele, de a fém szerintem simán bontható.
2011.05.31. 16:55
MChris írta:Imco írta:MChris írta:Ilyeneket nem árul,elcsipkedi őket
A küszöb alatti fémre gondoltam. Ami hátra megy a flexiig.
A gumist én is újat tettem bele, de a fém szerintem simán bontható.
olyat se bont,pont kérdezte az egyik tagde mondta neki ha kell menjen és szedje ki ami kell neki (időhiányában ill elég vicces postázni is)
2011.05.31. 16:57
Bajoros írta:Kérdés.
Pár hete lecseréltem az összes féktárcsámat.Textart kapott mert sógorom bárditól vicc áron elhozta.
Eddig városi forgalom mellett hibátlannak bizonyult.Ám mostanában mivel új helyre járok dolgozni az M0-ás mellé kissé tempósabban tudok közlekedni és ekkor ért a meglepetés. Combosabb tempóról fékezve berázza a kormányt ami abba sem marad úgy 80-as tempóig.Ha 80-90-ről fékezek akkor semmi rázás nincs..
Nem hagyott nyugodni a dolog ezért ma gyorsan szétszedtem az első fékéket. Kipucoltam megcsiszoltam újra pasztáztam de az eredmény változatlanul rázó fék már akár 120-nál is , de ugyanúgy csak 80-ig.
Egyébként levett keréknél ,megforgatva kis réseken féknyereg mellett hesszelve úgy fut a tárcsa mint az álom....értem ez alatt hogy nem tűnik deformáltnak.
Mit szóltok a témához?
Nem lehet kerékcsapágy,felni,gumi,szilent,gömbfej vagy bármi egyéb a hibaokozó???
2011.05.31. 18:45
bmw520ds írta:Hajrá Bajoros!!!![]()
Együtt érzek veled! Sőt, osztom a problémát! Csak az enyémen ATE van. Szerintem nem tárcsa baj van. Megyek olajcserére és ránézünk, ha valamit találunk, megosztom.
2011.06.01. 08:30
bmw520ds írta:Bajoros írta:Kérdés.
Mit szóltok a témához?
Hajrá Bajoros!!!![]()
Együtt érzek veled! Sőt, osztom a problémát! Csak az enyémen ATE van. Szerintem nem tárcsa baj van. Megyek olajcserére és ránézünk, ha valamit találunk, megosztom.
2011.06.01. 16:14
Isti520i írta:Hátsó fékeim elég kopottak a betétek kb.2-3mm-re levannak kopvaa tárcsáknak 1.5-2mm válla van ezek még kibirnak egy fékbetétcserét vagy a tárcsákat is cserélni kellene?
2011.06.01. 16:29
Isti520i írta:Isti520i írta:Hátsó fékeim elég kopottak a betétek kb.2-3mm-re levannak kopvaa tárcsáknak 1.5-2mm válla van ezek még kibirnak egy fékbetétcserét vagy a tárcsákat is cserélni kellene?