![]() |
2009.08.16. 03:29
Oroszlan írta:madox írta:Oroszlan írta:lepke írta:Oroszlan írta:LeviM5 írta:Nem gondoltam ekkora balhé lesz belőle!Csak azért, hogy lássuk mégis van e60M5 kézivel.
Nem akarom eldönteni a vitát, de: a mosógép is automata, és akinek nem jön be, az mosson kézzel a patakban!Na melyik a kényelmesebb??? Igaz kevésbé élvezetes.
Ettől függetlenül nekem autómata csak F1 kormányváltóval kéne.
Nekem nagyon teccika kéziM5, főleg a problémás smg-t ismerve! Szerintem ugyanaz a 6gangos mint az új m3-é vagy 39m5-é.
Totalcaros cikket megkeresem, ha már nem lett belinkelve...![]()
Ez nem balhé.
Mindenki leírta a véleményét, ki melyiket részesíti előnyben.
Ennyi. Semmi probléma.
Kinek a pap, kinek a papné.
Zolinak a ministráns fiú !![]()
Bocsánat, nem lehetett kihagyni.
Helo Urak
Az oroszlán kezd hasonlitani a MADOX haveromra![]()
![]()
![]()
![]()
lehet rokonok![]()
üdv zoli
Na na !
Vigyázz mert Én is elkezdem felsorolni az iskolai végzettségeimet, képesítéseimet és a végén nem fogod megérteni !
Neked van olyan ?![]()
![]()
![]()
![]()
Azt hittem csak azt a 6 elemit végezted el !
![]()
![]()
![]()
![]()
Amúgy én is a kézi váltóra szavazok, ha sportautóról, vagy sportlimuzinról van szó ! De egy diesel bömöst pl csak autómatával vennék !
Ez is csak egy személyes vélemény volt, meg ne egyen senki érte...![]()
2009.08.16. 07:45
2009.08.16. 08:58
2009.08.16. 09:47
Oroszlan írta:madox írta:Oroszlan írta:lepke írta:Oroszlan írta:LeviM5 írta:Nem gondoltam ekkora balhé lesz belőle!Csak azért, hogy lássuk mégis van e60M5 kézivel.
Nem akarom eldönteni a vitát, de: a mosógép is automata, és akinek nem jön be, az mosson kézzel a patakban!Na melyik a kényelmesebb??? Igaz kevésbé élvezetes.
Nekem nagyon teccika kéziM5, főleg a problémás smg-t ismerve! Szerintem ugyanaz a 6gangos mint az új m3-é vagy 39m5-é.
Ez nem balhé.
Ennyi. Semmi probléma.
Helo Urak
![]()
![]()
![]()
lehet rokonok![]()
üdv zoli
Na na !
Vigyázz mert Én is elkezdem felsorolni az iskolai végzettségeimet, képesítéseimet és a végén nem fogod megérteni !
Neked van olyan ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Amúgy én is a kézi váltóra szavazok, ha sportautóról, vagy sportlimuzinról van szó ! De egy diesel bömöst pl csak autómatával vennék !
Én nem haragszom, de nem Én kezdtem el először felsorolni az iskolai végzettségeket.
6 elemi.
Vicces. Azért nem kéne így.
Akkor röviden:
A szerző (Oroszlan) kérésére törölve
Üdv,
MChris
2009.08.16. 10:39
madox írta:Oroszlan írta:madox írta:Oroszlan írta:lepke írta:Oroszlan írta:LeviM5 írta:Nem gondoltam ekkora balhé lesz belőle!Csak azért, hogy lássuk mégis van e60M5 kézivel.
Ez nem balhé.
Ennyi. Semmi probléma.
Helo Urak
![]()
![]()
![]()
lehet rokonok![]()
üdv zoli
Na na !
Neked van olyan ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Én nem haragszom, de nem Én kezdtem el először felsorolni az iskolai végzettségeket.
6 elemi.
Akkor röviden:
Üdv,
MChris
Na tessék...Csak kihoztam belőle... Bár figyelmeztetett, hogy felsorolja, hát meg is tette !
![]()
![]()
![]()
![]()
Amúgy viccen kivül gratulálok, ez tényleg figyelemre méltó, és el kell ismerni !
Én már a 2. fősuli után feladtam, de mint utóbb kiderült, lehet,hogy kár volt az is, mert egész másból élek meg, amihez nem kell iskola !
Akkor ha jól számolom, legalább 40 vagy már ? (ja és gondolom jogász)
Ezentúl téged támadlak majd jogi kérdésekben !![]()
![]()
![]()
![]()
Az első : leveheti -e a zsaru a blokkolót a kocsiról ha megállit ? (sztem teljesen jogtalan, de mások ezzel riogatnak)
2009.08.16. 12:26
Oroszlan írta:madox írta:Oroszlan írta:madox írta:Oroszlan írta:lepke írta:Oroszlan írta:LeviM5 írta:Nem gondoltam ekkora balhé lesz belőle!Csak azért, hogy lássuk mégis van e60M5 kézivel.
Ez nem balhé.
Ennyi. Semmi probléma.
Helo Urak
![]()
![]()
![]()
lehet rokonok![]()
üdv zoli
Na na !
Neked van olyan ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
6 elemi.
Akkor röviden:
Üdv,
MChris
Na tessék...Csak kihoztam belőle... Bár figyelmeztetett, hogy felsorolja, hát meg is tette !
![]()
![]()
![]()
![]()
Amúgy viccen kivül gratulálok, ez tényleg figyelemre méltó, és el kell ismerni !
Én már a 2. fősuli után feladtam, de mint utóbb kiderült, lehet,hogy kár volt az is, mert egész másból élek meg, amihez nem kell iskola !
Akkor ha jól számolom, legalább 40 vagy már ? (ja és gondolom jogász)
Ezentúl téged támadlak majd jogi kérdésekben !![]()
![]()
![]()
![]()
Az első : leveheti -e a zsaru a blokkolót a kocsiról ha megállit ? (sztem teljesen jogtalan, de mások ezzel riogatnak)
Na azért reklámot nem akartam.
Gyakorlatilag 38-39 éves koromig ritka volt az olyan év, hogy valahova ne jártam volna ilyen-olyan tanfolyamokra.
A komolyabb iskolákat már 30 éves korom után nem sokkal abszolváltam. Sok mindent el is felejtettem.
Én is másból élek, ahhoz elég az alap szakmám, amiből érettségiztem + 2 OKJ-s tanfolyam.
Nem voltam soha ügyvéd, nem voltam jogász, csak dolgoztam az államigazgatásban + érdekelt a büntetőjog, önszorgalomból, amit a mai napig olvasgatok. Egy korábbi irásomban írtam, hogy 15 évig az államigazgatásban melóztam, de 2005.-ig tartott az.
Hát 40 már régebben volt, igaz nem sokkal. Úgyhogy innéttől a megszólítás: apu, vagy uram, vagy ilyesmi.![]()
Amit kérdeztél elég speciális, de szerintem nem, mert ha jól emlékszem a 175/2003-as Kormány rendelet, mely a Közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szól, abban nincs benn a blokkóló. Először benne volt, de valamikor 2005-ben kivették belőle.
Ahhoz hogy a rendőr a kocsi belsejét alaposan átvizsgálhassa - mely az általam tanultak szerint magánlakásnak minősül - elég alapos ok kell és a Házkutatási határozatnak az adott gépjárműre is ki kell terjednie. Halaszthatatlan nyomozati cselekmény esetén - amikor a késedelem veszéllyel jár - nem szükséges a határoza, csak a Jegyzőkönyvön ezt fel kell tüntetni. Viszont ez csak bűncselekmény megalapozott gyanúja esetére vonatkozik.
És ez nem keverendő össze a közúti ellenőrzés során azzal, amikor a rendőr azt mondja, hogy nyissa ki a csomagtartót, vegye ki, mutassa meg ezt, ez egy másik kategória.
Ettől függetlenül a hatóság munkáját nem lehet zavarni. valamikor idén februárban bekerült a Büntető törvénykönyvbe ez a passzus is, a 240 vagy 242/B vagy C körül, fejből nem megy pontosabban.
De az viszont bűncselekményi alakzatot állapít meg, melyhez kell erőszakos és közösségellenes magatartás, viszont szerintem egy blokkoló használata nem erőszakos magatartás, mert annak egy fizikai ráhatásnak kell lennie és valakire vagy valamire irányulnia kell.
Úgy gondolom, hogy ez a blokkoló kérdés nincs pontosan jogilag leszabályozva itt Magyarországon.
Nincs meg az, hogy ki, mit tehet és konrétan mi a tilos és akkor még nem beszéltünk a frekvencia-tartományok kiosztásáról, mely állami monopólium.
Én itt a saját véleményemet írtam le, emlékezetem szerint, ha az életben nem így müxik, azért természetesen semmilyen felelősséget nem tudok vállalni.
Na röviden ennyi, de ennek semmi köze az M5 motorhoz.
2009.08.16. 12:48
2009.08.16. 12:58
2009.08.16. 13:02
touring írta:Na tudtok ti szépen és tisztelettel is fórumozni![]()
Bocs az offért!
2009.08.16. 13:13
Oroszlan írta:touring írta:Na tudtok ti szépen és tisztelettel is fórumozni![]()
Bocs az offért!
Az Egyéb / OFF-ban folytatom.
2009.08.16. 18:15
Oroszlan írta:Amit kérdeztél elég speciális, de szerintem nem, mert ha jól emlékszem a 175/2003-as Kormány rendelet, mely a Közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szól, abban nincs benn a blokkóló. Először benne volt, de valamikor 2005-ben kivették belőle.
Ahhoz hogy a rendőr a kocsi belsejét alaposan átvizsgálhassa - mely az általam tanultak szerint magánlakásnak minősül - elég alapos ok kell és a Házkutatási határozatnak az adott gépjárműre is ki kell terjednie. Halaszthatatlan nyomozati cselekmény esetén - amikor a késedelem veszéllyel jár - nem szükséges a határoza, csak a Jegyzőkönyvön ezt fel kell tüntetni. Viszont ez csak bűncselekmény megalapozott gyanúja esetére vonatkozik.
És ez nem keverendő össze a közúti ellenőrzés során azzal, amikor a rendőr azt mondja, hogy nyissa ki a csomagtartót, vegye ki, mutassa meg ezt, ez egy másik kategória.
Ettől függetlenül a hatóság munkáját nem lehet zavarni. valamikor idén februárban bekerült a Büntető törvénykönyvbe ez a passzus is, a 240 vagy 242/B vagy C körül, fejből nem megy pontosabban.
De az viszont bűncselekményi alakzatot állapít meg, melyhez kell erőszakos és közösségellenes magatartás, viszont szerintem egy blokkoló használata nem erőszakos magatartás, mert annak egy fizikai ráhatásnak kell lennie és valakire vagy valamire irányulnia kell.
Úgy gondolom, hogy ez a blokkoló kérdés nincs pontosan jogilag leszabályozva itt Magyarországon.
Nincs meg az, hogy ki, mit tehet és konrétan mi a tilos és akkor még nem beszéltünk a frekvencia-tartományok kiosztásáról, mely állami monopólium.
Én itt a saját véleményemet írtam le, emlékezetem szerint, ha az életben nem így müxik, azért természetesen semmilyen felelősséget nem tudok vállalni.
2009.08.16. 18:50
jackson írta:Oroszlan írta:Amit kérdeztél elég speciális, de szerintem nem, mert ha jól emlékszem a 175/2003-as Kormány rendelet, mely a Közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről szól, abban nincs benn a blokkóló. Először benne volt, de valamikor 2005-ben kivették belőle.
Picit ugyan OFF a radar detektor topik de mivel minden M5-ös erősen érintett talán nem teljesen az.
A 2003/175-ös rendelet azért fontos mérföldkő mert elötte benne volt (és nem 2005-ben vették ki) a radardetektor a közbiztonságra különösen veszélyes kategóriban (mint pl egy engedély nélküli puska csomagtartóban). Mivel ekkor kiszedték már semmilyen jogi alapja nem maradt ami alapján elvegye. Ezt rendesen utána nyomoztam. No persze hazánokon kivül az osztrákok már kegyetlenül elveszik és megbüntetnek. Nincs rá semilyen más jogszabály ami rendelkezne róla.
Vigyáz azonban mert három eszközről beszélünk:
- radar detektor (csak vevő)
- radar zavaró (ami egyben vevő és adó) na ez amit rádió frekvencia alapon tiltva van és nem kapható sehol normális boltban. Ha ezen a tiltott sávon megy az adó akkor a frekvencia hatóság kéjes örömmel büntetné végig a vevőt, eladó kereskedőt és a disztribútort, viszonteladó és impotőri lánc összes tagját. Tehát ezért nem boltol vele senki.
- lézer zavaró. Ez utóbbi egyre fontosabb azonban azt a 850nm frekvenciát használják ami a hagyományos kapunyitóké. Ez nem szabályzott frekvencia sáv és a jövőben sem szabályozható. Tehát mintha lámpával rád világitana a rendőr és te erre vissza világítasz. Igazából semelyik országban nem lehet betiltani, mivel lehet kapunyitónak is álcázni és akkor ha lekapcsol 3-5 másodperc alatt azért már elég nagyott fékezve beérsz a legális zónában. Hiába balhézik az osztrák ha kapunyitó nem tud semmit csinálni vele.
Jackson, aki pontosit
2009.08.16. 18:53
Oroszlan írta:A végén azért írtam oda a freki sáv utalást, mert valami hasonló rémlett, amit Te írtál, de ennyire pontosan nem tudtam.
Köszönöm.
2009.08.16. 19:29
2009.08.17. 11:05
MChris írta::offtopic
2009.08.17. 11:10
madox írta:MChris írta::offtopic
ilyen az enyim hangja is mostanság....
2009.08.22. 15:57
2009.08.22. 19:22
2009.08.22. 22:37
Ja ezt ismertem.stefanstf írta:Helló mindenkinek...!
Ez a filmecskét nem nagyon láttam tv-ben!
Ti emlékeztek rá?
http://auto.indavideo.hu/video/BMW_M5_1 ... 5ab98ef44d
Üdv..:István
2009.08.23. 08:09
admin írta:Ja ezt ismertem.stefanstf írta:Helló mindenkinek...!
Ez a filmecskét nem nagyon láttam tv-ben!
Ti emlékeztek rá?
http://auto.indavideo.hu/video/BMW_M5_1 ... 5ab98ef44d
Üdv..:István