Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.09.22. 16:18

kzoli819 írta:
strobi írta:Hello Everybody!

Na most én érdeklődnék egy számomra érdekes dologgal kapcsolatban!
Tegnap aktiváltam a titkos meüt a vason "nagy boardos" és bekaspcsoltam a 7-es menübe a motor illetve vízhőmérsékletre!
És itt van a dolog amit nem értek.... szépen lassan bemelegedett az autó 24C-ról indúlt a mérés.....
mikor már szemre középen állt a vízhőfok mutató akkor volt 82-85C....
Aztán mikor elkezdtem streetelni a vassal akkor jött a meglepetés miszerint a vizhőfokom 98-103C között mozgott 8O 8O 8O
De az analóg hőfokom az szigorúan középen és semmi gondd a vassal csak meglepődtem a mért eredményen....
Az autó 540. V8
Tudtommal olyan 90-95C körűl kellene lennie nem? :oops: Meg hát a viz 100C-on forr.... :roll:

Szerintetek hogy is van ez?!

Előre is köszönöm a tippeket!

Nyomás alatt lévő zárt rendszerben (pl az autókban) a víz nem 100 fokon, hanme ennél valamivel magasabb hőmérsékleten forr. Ha jól tudom 110-120 fokon. A BMW-knek 102-105 fok között nyit a termosztátja. Ez normál jelenség. Ne fossá, béke van! 8) :lol:

Hali kzoli819!

Köszönöm szépen a gyors reagálást,megnyugtattál... már kezdtem azt hinni,hogy esetleg hengerfejes lessz a "rettenet"...:) nem tudtam,hogy 100C-felett nyit a termostát azt hittem olyan 90-95C-között azért is sokallottam a mért adatokat... :lol:
De amig középen van a mutató addig nem fogok titkos menüzni mert csak megőrjit... :oops:

üdv.strobi.

2007.09.22. 18:29

spman írta:sziasztok,

130 körüli erősebb fékezéskor bevibrált a kormányom. érdekes módon, lassabb vagy gyorsabb tempónál nem jelentkezett. mi lehet ez? én féktárcsára tippelek... szerintetek?

Sokminden okozhatja. Általában fétárcsa, de lehet alacsony keréknyomás (nekem már csinálta puha keréknél) vagy stabilizátor szilentek. A BMW-nek nagyon kényes a futóműve. A legkisebb hiba is nagyon kijön rajta. Nekem a két stab szilent volt kikopva és iszonyat dübögött a futómű. 5ezer volt javitással együtt.
FÉKTÁRCSA! Itt felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy hiába van szuper ATE, meg Brembó féktárcsa, a BMW-be csak a gyárit szabad megvenni. Az utángyártott féktárcsák ütnek szinte azonnal hogy beszerelték. Ez azért van, mert a gyári féktárcsáknál a minőségellenörzés sokkal szigorúbb és sokkal kisebb türést engednek meg, pont a kényes BMW fútómű miatt.
Anno amikor fétárcát vettem az autómra, bementem a Birnerhez meg az Unixhoz és elmondtam a problémám. Mivel baráti viszonyban vagyok az ottani eladókkal, elmondták, hogy a BMW-kre rakott utánygyártott fétárcsák nagy része azonnal üt, rengeteg problémájuk van vele, úgyhogy ha nem akarok szívni akkor gyárit vegyek, kicsit drágábban.

2007.09.22. 18:47

strobi írta:
qqriq-1 írta:
strobi írta:Hello Everybody!

Na most én érdeklődnék egy számomra érdekes dologgal kapcsolatban!
Tegnap aktiváltam a titkos meüt a vason "nagy boardos" és bekaspcsoltam a 7-es menübe a motor illetve vízhőmérsékletre!
És itt van a dolog amit nem értek.... szépen lassan bemelegedett az autó 24C-ról indúlt a mérés.....
mikor már szemre középen állt a vízhőfok mutató akkor volt 82-85C....
Aztán mikor elkezdtem streetelni a vassal akkor jött a meglepetés miszerint a vizhőfokom 98-103C között mozgott 8O 8O 8O
De az analóg hőfokom az szigorúan középen és semmi gondd a vassal csak meglepődtem a mért eredményen....
Az autó 540. V8
Tudtommal olyan 90-95C körűl kellene lennie nem? :oops: Meg hát a viz 100C-on forr.... :roll:

Szerintetek hogy is van ez?!

Előre is köszönöm a tippeket!

Hali Strobi!
A Neked jelző műszert szándékosan "csinálták" lustára, hogy ne minden kis hőfok külömbségért szaladgálj a servicébe aszondja "rossz a gép- össze-vissza melegszik hűl stb"
a titkos menü meg azért "titkos" hogy a szervízbe lehessen pontos adatokat kapni esetleg
már modic nélkül is.Csak a hozzánk hasonló fanok nézegetik, mert egy átlagos akár német
BMW-s-nek fogalma sincs hogy van ilyen menü.
Ha egyszer megnézed ugyanígy a km-órát ott is látod hogy a két adat nem egyforma.
(a müszeregységé siet egy keveset a valóságoshoz)
A víz pedig csak 0 tengerszinti magasságban forr 100 fokon ha csökken a nyomás hamarabb forr ha növeled akkor később (nagyobb hőfokon) az autó hűtője egy " kukta" ahol nagyobb nyomás van (leolvashatod a hűtősapkáról hogy max mennyi) ezért nem forr fel még 100 fokon.
Azért hogy egy egészen kicsi bogarat tegyek a füledbe legközelebb nézd meg amikor már
96-98 fokon van a hőmérséklet, hogy megy e a viszkód. Nálam ugyanis abban az eszméletlen
melegben (38-40 fok volt) nem ment országúton (130-150Kmh) 96 fok fölé. (upsz én is nézem
a titkos menüt)
Igaz az enyém 530i és lehet hogy más a "hőháztartása" de jobb biztos lenni
a hűtésben.

Hali!
Köszi a személyes tapasztalatodat, igaz én városon kivűl nem néztem de ma is bekapcsoltam,hogy hátha még idegesebb leszek és piros lámpánál állva 106C-volt a rekord,
menet közben olyan 97-102C között ingázik a drága..:)
De nem fogom többet bekapcsolni mert állitólag ez normális dolog és nem akarom idegesiteni magamat addig mig a hőfokmérőm középen áll mint a cövek...:)
Ja vizpumpa,termostát,illetve whisko-kuplung 2 hónapja lettek cserélve... 8)

üdv.strobi.

Strobi!

Ez enyém is ilyen rohadt meleg, kb 6-8 fokkal magasabb hőfokon dolgozik mint a 30-as motor. Engem is zavart eleinte, de úgy voltam vele, hogy ha túl meleg lenne, akkor forrna, azt pedig nem tudtam még elérni semmilyen körülmények között sem - egyenlőre....

2007.09.22. 18:50

Doki írta:kedves klubtagok!

Csak pár infót osztanék meg veletek, kedden kész lett a vasam, sza.. volt a hátsó futóm, valószínűleg el volt ütve, mert több, mint fél centi eltérést mértem a másikhoz képest vízszintes irányban. Mivel már így vettem az autót először nem is tűnt fel, csak akkor ha az M3 -as autópályán hatvan pest közti enyhe balos kanyarjaiban úgy billegtem, mint egy 1500-ös ladában.
Nem futott egy nyomon az első és a hátsó kerék ezért hihetetlen instabillál vált 130 felett.
A bölcső és a jobb alsó H lengőkar csere után, mintha új autóban ülnék, ugyanezek a kanyarok 170-180-al lazán.
:taps:

köszi Diabolica a segítséget

:franko:

GETRIEBENOTPROGRAMM

2007.09.22. 20:36

Sziasztok!

Ma este az autó leállításakor ezt a hibaüzenetet írta ki: GETRIEBENOTPROGRAMM
Járt már valaki így?
Mi baja lehet az autómata sebességváltónak?

Attól tartok, hogy ez nem lesz olcsó!

Re: GETRIEBENOTPROGRAMM

2007.09.22. 20:40

Loofy írta:Sziasztok!

Járt már valaki így?

Milyen e39-ed van? Azon kívül, hogy ezüst touring! :lol:

2007.09.22. 20:48

Hali Strobi!
A Neked jelző műszert szándékosan "csinálták" lustára, hogy ne minden kis hőfok külömbségért szaladgálj a servicébe aszondja "rossz a gép- össze-vissza melegszik hűl stb"
a titkos menü meg azért "titkos" hogy a szervízbe lehessen pontos adatokat kapni esetleg
már modic nélkül is.Csak a hozzánk hasonló fanok nézegetik, mert egy átlagos akár német
BMW-s-nek fogalma sincs hogy van ilyen menü.
Ha egyszer megnézed ugyanígy a km-órát ott is látod hogy a két adat nem egyforma.
(a müszeregységé siet egy keveset a valóságoshoz)
A víz pedig csak 0 tengerszinti magasságban forr 100 fokon ha csökken a nyomás hamarabb forr ha növeled akkor később (nagyobb hőfokon) az autó hűtője egy " kukta" ahol nagyobb nyomás van (leolvashatod a hűtősapkáról hogy max mennyi) ezért nem forr fel még 100 fokon.
Azért hogy egy egészen kicsi bogarat tegyek a füledbe legközelebb nézd meg amikor már
96-98 fokon van a hőmérséklet, hogy megy e a viszkód. Nálam ugyanis abban az eszméletlen
melegben (38-40 fok volt) nem ment országúton (130-150Kmh) 96 fok fölé. (upsz én is nézem
a titkos menüt)
Igaz az enyém 530i és lehet hogy más a "hőháztartása" de jobb biztos lenni
a hűtésben.[/quote]

Hali!
Köszi a személyes tapasztalatodat, igaz én városon kivűl nem néztem de ma is bekapcsoltam,hogy hátha még idegesebb leszek és piros lámpánál állva 106C-volt a rekord,
menet közben olyan 97-102C között ingázik a drága..:)
De nem fogom többet bekapcsolni mert állitólag ez normális dolog és nem akarom idegesiteni magamat addig mig a hőfokmérőm középen áll mint a cövek...:)
Ja vizpumpa,termostát,illetve whisko-kuplung 2 hónapja lettek cserélve... 8)

üdv.strobi.[/quote]

Strobi!

Ez enyém is ilyen rohadt meleg, kb 6-8 fokkal magasabb hőfokon dolgozik mint a 30-as motor. Engem is zavart eleinte, de úgy voltam vele, hogy ha túl meleg lenne, akkor forrna, azt pedig nem tudtam még elérni semmilyen körülmények között sem - egyenlőre....[/quote]

Hello Diabolica!

Na erre vártam,hogy te szólj hozzá..:)
Mivel te tudod,hogy milyen a nagy hőerőmű a V-NYÓC...:)
Kárvolt belemásznom a titkos menübe mert belémállt az ideg... :oops:
Én sem tudtam még főzni de azért jobb félni mint...megfőzni... :roll:

üdv.strobi.

2007.09.22. 20:50

sxoe írta:

Járt már valaki így?

E39 530 DA automata

2007.09.22. 20:54

Loofy írta:
sxoe írta:

Járt már valaki így?

E39 530 DA automata

Nem vagyok hozzáértő, de szerintem igazad van azzal, hogy költséges lesz. Nekem azt tanácsolták többen is, hogy ne vegyek 30DA-t mert az automata nem bírja a nyomatékot! Volt itt egy klubtag akinek valamikor nyár előtt halt meg az autómatája egy 30D-ben! kzoli tud segíteni abban, hogy hol van felújító pesten!

2007.09.22. 22:04

sxoe írta:
Loofy írta:
sxoe írta:

Járt már valaki így?

E39 530 DA automata

Nem vagyok hozzáértő, de szerintem igazad van azzal, hogy költséges lesz. Nekem azt tanácsolták többen is, hogy ne vegyek 30DA-t mert az automata nem bírja a nyomatékot! Volt itt egy klubtag akinek valamikor nyár előtt halt meg az autómatája egy 30D-ben! kzoli tud segíteni abban, hogy hol van felújító pesten!

Már csak azt nem értem, hogy miét nem akkor jelzi a hibát, amikor meghajtom. Most csak a garázsba álltam be vele.
Jur eszembe, hogy tegnap láttam kát olajcseppet a grázsban az autó alatt. Lehet valami összefüggés?

2007.09.23. 00:27

sxoe írta:
Loofy írta:
sxoe írta:

Járt már valaki így?

E39 530 DA automata

most lehet h nagy baromságot írok, de nem lehet h a BMW elszúrta az automata választást az 530D-hez? ahogy nézem az adatokat az M57 D30 motornak 390Nm a max nyomatéka, miközben a realOEM szerint 2001/9-ig a A5S360R típusú automata váltót rakták bele, aminek 360Nm a max nyomatéka, szóval alul van méretezve. 2001/9 után már a A5S390R-et alkalmazták...

Loofy, mi az utolsó 7 jegye az alvázszámodnak?

2007.09.24. 18:39

kzoli819 írta:Nyomás alatt lévő zárt rendszerben (pl az autókban) a víz nem 100 fokon, hanme ennél valamivel magasabb hőmérsékleten forr. Ha jól tudom 110-120 fokon. A BMW-knek 102-105 fok között nyit a termosztátja. Ez normál jelenség. Ne fossá, béke van! 8) :lol:

kzoli819 és qqrq-1 is igen jól beszélt, azonban pontosítanék egy kicsit: van olyan termosztát is ami 100 fok alatt nyit, az enyémben (nemrég cserélték!) pl. 97 foknál.

2007.09.24. 19:30

VZoltan írta:
kzoli819 írta:Nyomás alatt lévő zárt rendszerben (pl az autókban) a víz nem 100 fokon, hanme ennél valamivel magasabb hőmérsékleten forr. Ha jól tudom 110-120 fokon. A BMW-knek 102-105 fok között nyit a termosztátja. Ez normál jelenség. Ne fossá, béke van! 8) :lol:

kzoli819 és qqrq-1 is igen jól beszélt, azonban pontosítanék egy kicsit: van olyan termosztát is ami 100 fok alatt nyit, az enyémben (nemrég cserélték!) pl. 97 foknál.

egészen pontosan minden motoré máshol és akkor még nem beszéltünk a meghatározó éghajlati viszonyoktól :wink:

2007.09.24. 20:00

Diabolica írta:
VZoltan írta:

egészen pontosan minden motoré máshol és akkor még nem beszéltünk a meghatározó éghajlati viszonyoktól :wink:

Ettől az éghajlat meghatározástól hülyét tudok kapni. A csigazabáló franciák meg kishazánkat a mediterrán országok közé sorolták. Vagy pl BMW lengéscsillapítónál, kogy kelet vagy nyugat európai modell. Az ügyfelek természetesen ezekre nem tudnak válaszolni.
A legszarabbak ilyen szempontból a VW kornszern autói!
Szerencsére a BMW-nél az alvázszám egyértelmüen beazonosítja az autót.

2007.09.24. 20:11

spman írta:
sxoe írta:
Loofy írta:
sxoe írta:

Járt már valaki így?

E39 530 DA automata

most lehet h nagy baromságot írok, de nem lehet h a BMW elszúrta az automata választást az 530D-hez? ahogy nézem az adatokat az M57 D30 motornak 390Nm a max nyomatéka, miközben a realOEM szerint 2001/9-ig a A5S360R típusú automata váltót rakták bele, aminek 360Nm a max nyomatéka, szóval alul van méretezve. 2001/9 után már a A5S390R-et alkalmazták...

Loofy, mi az utolsó 7 jegye az alvázszámodnak?

Úgy néz ki megoldódik a probléma! Az olajhűtőtől a váltóba vezető csövön a szorítógyűrűknél eresztett az olaj. Holnap olajcsere, szorítógyűrű csere, olajszűrőcsere : és minden a régi!

2007.09.24. 20:47

kzoli819 írta:
Diabolica írta:
VZoltan írta:

Ettől az éghajlat meghatározástól hülyét tudok kapni. A csigazabáló franciák meg kishazánkat a mediterrán országok közé sorolták. Vagy pl BMW lengéscsillapítónál, kogy kelet vagy nyugat európai modell. Az ügyfelek természetesen ezekre nem tudnak válaszolni.

Te Zoli! Neked nem volt meleged a nyáron??? (miután a klímásból...) :)

2007.09.24. 21:26

Diabolica írta:
kzoli819 írta:
Diabolica írta:
VZoltan írta:

Te Zoli! Neked nem volt meleged a nyáron??? (miután a klímásból...) :)

Diabolica! Hogy érted ezt a kérdést?

2007.09.25. 01:36

kzoli819 írta:
spman írta:sziasztok,

130 körüli erősebb fékezéskor bevibrált a kormányom. érdekes módon, lassabb vagy gyorsabb tempónál nem jelentkezett. mi lehet ez? én féktárcsára tippelek... szerintetek?

Sokminden okozhatja. Általában fétárcsa, de lehet alacsony keréknyomás (nekem már csinálta puha keréknél) vagy stabilizátor szilentek. A BMW-nek nagyon kényes a futóműve. A legkisebb hiba is nagyon kijön rajta. Nekem a két stab szilent volt kikopva és iszonyat dübögött a futómű. 5ezer volt javitással együtt.
FÉKTÁRCSA! Itt felhívnám mindenkinek a figyelmét, hogy hiába van szuper ATE, meg Brembó féktárcsa, a BMW-be csak a gyárit szabad megvenni. Az utángyártott féktárcsák ütnek szinte azonnal hogy beszerelték. Ez azért van, mert a gyári féktárcsáknál a minőségellenörzés sokkal szigorúbb és sokkal kisebb türést engednek meg, pont a kényes BMW fútómű miatt.
Anno amikor fétárcát vettem az autómra, bementem a Birnerhez meg az Unixhoz és elmondtam a problémám. Mivel baráti viszonyban vagyok az ottani eladókkal, elmondták, hogy a BMW-kre rakott utánygyártott fétárcsák nagy része azonnal üt, rengeteg problémájuk van vele, úgyhogy ha nem akarok szívni akkor gyárit vegyek, kicsit drágábban.

na, megnézettem. a gyári féktárcsa alig kopott, a szerelő szerint itt is a szilent pusztult el. nálad is ez: 31129068753 volt, ugye? viszont én csak az anyagköltségre 20e-es ajánlatot kaptam. neked ez hol volt 5e?

2007.09.25. 02:00

Loofy írta:Úgy néz ki megoldódik a probléma! Az olajhűtőtől a váltóba vezető csövön a szorítógyűrűknél eresztett az olaj. Holnap olajcsere, szorítógyűrű csere, olajszűrőcsere : és minden a régi!

örülök h csak ennyi volt. hamarosan valószínű nekem is lesz egy automataváltó-olajcserém...

2007.09.25. 08:39

spman írta:
Loofy írta:Úgy néz ki megoldódik a probléma! Az olajhűtőtől a váltóba vezető csövön a szorítógyűrűknél eresztett az olaj. Holnap olajcsere, szorítógyűrű csere, olajszűrőcsere : és minden a régi!

örülök h csak ennyi volt. hamarosan valószínű nekem is lesz egy automataváltó-olajcserém...

Csak ne sokat várj vele!!!
30.000 körül van az anyag. Inkább 400.000 -ér felújítani! :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge