Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Tolatóradar PDC

2014.12.17. 10:18

spider2 írta:
leslie írta:
Nem próbáltad ki???

Nem, mert fal mellett-előtt állok és így sípol folyamatosan. Azért meg nem indítottam be hogy kiálljak vele.
Hibája az volt hogy még ha nem volt akadály akkor is elkezdett sípolgatni, ezt meg csak ha kiállok tudom megnézni. Az inpa-t meg már nem volt kedvem rárakni.

Majd kiderül...

Jelentem megtörtént a próba és hibátlan. Kontakt spray csodát tett. :) :franko:

2015.03.13. 09:56

Olyan kérdésem lenne, hogy apa e46-ába (facelift 2003) szeretnék hátulra PDC-t berakni. /Azért itt kérdezem, emrt gondolom teljesen megegyezik az e39 módszerrel./
Szóval szeretnék gyárit, a díszlécbe. Arra nincsen szükség, hogy elöl lehessen kapcsolni, nem akarok előre kábelezni. Csak csipogjon tolatáskor. Ehhez mi kell? Díszléc + PDC-k + kábel hátul + modul + csipogó? És mindezt valahol hátul elhelyezni, tápot a tolatólápáról adni neki. Ennyi elég? Vagy ez így nem fog működni?

2015.03.13. 10:01

csiatt írta:Olyan kérdésem lenne, hogy apa e46-ába (facelift 2003) szeretnék hátulra PDC-t berakni. /Azért itt kérdezem, emrt gondolom teljesen megegyezik az e39 módszerrel./
Szóval szeretnék gyárit, a díszlécbe. Arra nincsen szükség, hogy elöl lehessen kapcsolni, nem akarok előre kábelezni. Csak csipogjon tolatáskor. Ehhez mi kell? Díszléc + PDC-k + kábel hátul + modul + csipogó? És mindezt valahol hátul elhelyezni, tápot a tolatólápáról adni neki. Ennyi elég? Vagy ez így nem fog működni?

Szerez egy EBA programot abban benne van úgyan úgy mint a 39-esé. Teljes le írás és alkatrészek listája is.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2015.03.13. 10:10

csiatt írta:Olyan kérdésem lenne, hogy apa e46-ába (facelift 2003) szeretnék hátulra PDC-t berakni. /Azért itt kérdezem, emrt gondolom teljesen megegyezik az e39 módszerrel./

A "valahol hátul elhelyezni" helyett a gyári konzolt javaslom a bontott szettel együtt beszerezni.
Tápot meg ne a tolatólámpáról adj neki, hanem kapcsolt 12V-ot, mert a modul aktiválását nem a táp kapcsolás oldja meg, hanem az i-bus. Ebből következően a buszvezetéket is be kell kötni.
De az EBA alapján valóban egyértelmű lesz.

2015.05.28. 19:52

Pár alapkérdésem lenne a hozzáértőkhöz:

Rükibe rakva hosszan sípol az autó --> valamelyik szenzor elszállt, az enyémbe csak hátul van és nincs pdc gombom.
Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik szenzor(ok) a ludas(ak)?
Hátsó lököst kell venni a cseréhez, vagy van valami trükk?
A szenzorból csak 1 fajta van, és azt rakják előre-hátra?
A szenzornak van színe? Tehát figyelni kell, hogy passzoljon az autó színéhez?

Kösz&Üdv!

2015.05.28. 20:00

zoomon írta:Pár alapkérdésem lenne a hozzáértőkhöz:

Rükibe rakva hosszan sípol az autó --> valamelyik szenzor elszállt, az enyémbe csak hátul van és nincs pdc gombom.
Hogyan lehet megállapítani, hogy melyik szenzor(ok) a ludas(ak)?
Hátsó lököst kell venni a cseréhez, vagy van valami trükk?
A szenzorból csak 1 fajta van, és azt rakják előre-hátra?
A szenzornak van színe? Tehát figyelni kell, hogy passzoljon az autó színéhez?

Kösz&Üdv!

1. A legbiztosabb a diag, de kézrátétellel is lehet próbálkozni (amelyik nem birizgálja az ujjad az vélhetően rossz)
2.sedan-nál nem, csak a díszléceket
3.többféle van, eltérő csatlakozóval
4.színrefújt díszlécnél a radar is színrefújt

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: zoomon
Értékelés: 4.76%

2015.06.11. 11:52

Olyan kérdésem lenne, hogy a lapolt és a kör PDC csereszavatos-e, illetve ha igen akkor lehet vegyesen rakni? (persze az egyenesre és az L végre figyelve)

2015.07.03. 06:22

Szervusztok.
Most lettem új gazdája egy 2002 -és 525 d-nek.
6 éve használok egy 34 tds-t amiben nincs tolatóradar.
Mikor megvettem a kocsiba csak be dobva volt 1 csipogó a panelen egy R betű,innen tudom hogy jobb oldalról hiányzik,mivel nem csipog a PDC. DE mivel nekem ez új nem tudom hol lehet. Hol keressem. Tudnátok benne segíteni? Sehol sem találtam lógó csatlakozót.
Előre is köszönöm.

2015.07.03. 08:13

Kurucz Tibor írta:Szervusztok.
Mikor megvettem a kocsiba csak be dobva volt 1 csipogó a panelen egy R betű,innen tudom hogy jobb oldalról hiányzik,mivel nem csipog a PDC. DE mivel nekem ez új nem tudom hol lehet. Hol keressem. Tudnátok benne segíteni? Sehol sem találtam lógó csatlakozót.
Előre is köszönöm.

Ha a pdc szenzorra gondolsz csipogó alatt, mindegyik a lökhárítókban van, ha hiányzik
egy, az elég feltűnő. Ha nem ez a baja, egy diag megmondja, mi a gond.

2015.07.03. 08:15

Előre is köszönöm.

Fészliftes E39-ben elöl-hátul van tolatóradar, és csipogó is.
Ehun egy beépítési útmutató, amin minden komponens helye és kábelezése látszik.

2015.07.03. 11:42

PeterE39 írta:
Előre is köszönöm.

Fészliftes E39-ben elöl-hátul van tolatóradar, és csipogó is.
Ehun egy beépítési útmutató, amin minden komponens helye és kábelezése látszik.

Nagyon szépen köszönöm, remélem megtalálom. ☺

2015.07.05. 17:37

Sziasztok!

Olvasgattam a fórumban és láttam, hogy akár a 0-ról is lehet PDC-s az autó. Nekem jelenleg 96-osban értelemszerűen csak hátul van, viszont nemsokára adott lesz minden anyag egy faceliftes kocsiból. Egy dologban nem vagyok biztos, ha túl lesz a fizikai beszerelésen a szett, működésre lehet majd bírni? Ha igen, ki és hogyan segíthet benne? A válaszokat előre is köszönöm!

2015.07.05. 18:42

d1r2k3 írta:Sziasztok!

Olvasgattam a fórumban és láttam, hogy akár a 0-ról is lehet PDC-s az autó. Nekem jelenleg 96-osban értelemszerűen csak hátul van, viszont nemsokára adott lesz minden anyag egy faceliftes kocsiból. Egy dologban nem vagyok biztos, ha túl lesz a fizikai beszerelésen a szett, működésre lehet majd bírni? Ha igen, ki és hogyan segíthet benne? A válaszokat előre is köszönöm!

Ha minden a helyére kerül, akkor plug'n'play lesz, rögtön működnie kell.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: d1r2k3

2015.07.05. 20:14

KépKép

Sajnos erről a darabról beszéltem.. ennek keresem a helyét. :doglotlo:
A pdf formátumban sajna nem találtam de azért azt nagyon köszönöm. :franko:
Minden segítséget megköszönök.

(Tudom off topic... de keresek megbízható E39 szakértőt....)

2015.07.05. 22:14

Kurucz Tibor írta:

Jobb oldalt a doblemez/akku felett van a helye, a műanyag rács alatt.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Gallaca 2015.07.29. 18:14-kor.

2015.07.05. 22:23

d1r2k3 írta:Sziasztok!

Ha minden szenzor és a vezérlő is adott akkor csak fizikailag kell beépíteni (kábelezés, gombsor előre és a fejek a lökhárítókba) és már működik is. De minden cserés!

G6-L11

Ezt a hozzászólást a szerzőnek F_E_K_ az itt látható tagok köszönték meg: d1r2k3

2015.07.05. 22:35

Gallaca írta:
Kurucz Tibor írta:

Szerk: Az első szenzorokhoz menő kábelkorbács előrevezetésétől nem fogsz röhögőgörcsöt kapni, készülj fel!

Nem egyszerü de megoldható. Én annak idején szívtam vele mert sedán köteget tetem touringba :(

2015.07.05. 22:45

admin írta:
Gallaca írta:
Kurucz Tibor írta:

Szerk: Az első szenzorokhoz menő kábelkorbács előrevezetésétől nem fogsz röhögőgörcsöt kapni, készülj fel!

Nem egyszerü de megoldható. Én annak idején szívtam vele mert sedán köteget tetem touringba :(

Jaja megoldható, nekem is bekerült, de nem volt vicces. :D Elröppent néhány "anyád még ezt is". :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: admin

2015.07.29. 07:10

Kedves Fanok!
Sajnos még mindig nem találtam meg a helyét a PDC csipogónak.Már "szakembör"is nézte de nem talált semmit még a csatlakozót se, a kocsiban komplett ki van építve a rendszer csak a csipogó nincs rajta. A diagnosztika is ezt írta ki.Csináltam egy pár képet a jelenlegi állapotról. Remélem valaki tud segíteni.
Köszönettel : Tibor ☺ [img][img]https://imagizer.imageshack.us/v2/94x94q90/c/r/540/2hG9Dr.jpg[/img][/img]
Kép KépKép

2015.07.29. 07:33

Kurucz Tibor írta:Kedves Fanok!
Sajnos még mindig nem találtam meg a helyét a PDC csipogónak.Már "szakembör"is nézte de nem talált semmit még a csatlakozót se, a kocsiban komplett ki van építve a rendszer csak a csipogó nincs rajta. A diagnosztika is ezt írta ki.Csináltam egy pár képet a jelenlegi állapotról. Remélem valaki tud segíteni.
Köszönettel : Tibor [WHITE SMILING FACE] [img][img]https://imagizer.imageshack.us/v2/94x94q90/c/r/540/2hG9Dr.jpg[/img][/img]
Kép KépKép

Ott lesz az, a képeken a bal felsö sarok körül keresgélj... Ferdén benézve lesz látható. 2 pólusú csatlakozó megy rá kék alapszínű vezetékekkel.
Hozzászólás küldése

VigLink badge