![]() |
2013.11.30. 22:54
Tomi.i írta:Sziasztok!
E39-re jó méretek ezek? 8,5x17 et13 + 10x17 et15 Rondell felniről van szó.
Köszönöm.
2013.12.01. 01:41
Tomi.i írta:Sziasztok!
Köszönöm.
2013.12.01. 02:08
hamoriarpi írta:Tomi.i írta:Sziasztok!
Köszönöm.
Hogy jó-e és, hogy fel lehet-e tenni az 2 külön kérdés.
Jó-e: nem.
Előre eleve nincs 8 collnál szélesebb gyári felni. A 8-as pedig ET20-szal megy, mint az összes verzió erre a tengelyre. ET13 kintebb fog állni, még nagyobb erőkarod lesz a képzeletbeli csapszegre - ergó a nyomvályúk sokkal jobban fogják tekergetni a kormányt a kezedben (ami eleve jelen van E39-nél valamilyen szinten, még gyári ET-nél is).
Hátul max. 9-es felnit hoz a katalógus, ET26-tal. A 15-tel még kintebb lesz. Beérhet.
Fel lehet-e tenni: nem tudom, nem próbáltam gyári ET-től eltérő felnit felrakni sem a 39-re, sem a 61-re.
2013.12.01. 12:15
Johny540 írta:hamoriarpi írta:Tomi.i írta:Sziasztok!
Köszönöm.
Előre eleve nincs 8 collnál szélesebb gyári felni. A 8-as pedig ET20-szal megy, mint az összes verzió erre a tengelyre. ET13 kintebb fog állni, még nagyobb erőkarod lesz a képzeletbeli csapszegre - ergó a nyomvályúk sokkal jobban fogják tekergetni a kormányt a kezedben (ami eleve jelen van E39-nél valamilyen szinten, még gyári ET-nél is).
Hátul max. 9-es felnit hoz a katalógus, ET26-tal. A 15-tel még kintebb lesz. Beérhet.
Fel lehet-e tenni: nem tudom, nem próbáltam gyári ET-től eltérő felnit felrakni sem a 39-re, sem a 61-re.
13-as Et-vel még nem fog érezni semmit.17" volt fent már nekem E39-en Et 0,Et 5,Et 13,14,15.Viszont 10" széles felninek nem látom értelmét.18"-tól vészesebb a dolog.A gumik mérete is rengeteget számít,és hogy milyen széles felnire milyen széles (vagy épp nem) gumi lett felerőszakolva.Az említett felnikre előre 235/45-öt,hátulra 255/40-et javasolnék ez biztos (gyári méret)
2013.12.01. 12:29
Tomi.i írta:Johny540 írta:hamoriarpi írta:Tomi.i írta:Sziasztok!
Köszönöm.
13-as Et-vel még nem fog érezni semmit.17" volt fent már nekem E39-en Et 0,Et 5,Et 13,14,15.Viszont 10" széles felninek nem látom értelmét.18"-tól vészesebb a dolog.A gumik mérete is rengeteget számít,és hogy milyen széles felnire milyen széles (vagy épp nem) gumi lett felerőszakolva.Az említett felnikre előre 235/45-öt,hátulra 255/40-et javasolnék ez biztos (gyári méret)
A széles perem miatt gondoltam hogy a gyáritól eltérő ET számú felni is megfelel pont abból kifolyólag hogy a perem szélessége miatt el van tolva az agy része.vagy nem jól gondolom?Mondjuk a 10 col az szerintem is kicsit sok de csak nézegetem,gondolkodom rajta és előtte tájékozódom!
2014.02.01. 16:02
2014.02.01. 16:06
Johny540 írta:Ennek az embernek is elgurult a gyógyszere.
6 éves gumikkal...
2014.02.01. 18:11
nagy.matyika írta:Johny540 írta:Ennek az embernek is elgurult a gyógyszere.
6 éves gumikkal...
6 éves gumi, megfelelő tárolással gyakorlatilag újnak tekinthető. Sajnos ezek e méretű gumik idehaza nem feltétlenül fogynak gyorsan, ezért könnyen benn maradnak a raktárban. Nem ritka, hogy 3 éves gumit kapsz polcról vagy akár öregebbet is. Ha egy 6 éves, megfelelően tárolt gumit raksz fel a kocsidra, akkor utána jó eséllyel 5-6 évig tudja még a kívánt értékeket. Ez már 12 év. Rettenet
Egyébként én is tettem már fel 7éves gumikat az autómra,amit én vettem újonnan és "fűtött" garázsban állt kb. 5évig.Semmi baja nem volt.Na de nem is lett volna ettől függetlenül pofám elkérni 7év múlva az új árát.A másik hogy 3-400.000-ért már minőségi (gyári vagy nem gyári tökmindegy) kerekeket lehet kapni.
2014.02.01. 18:36
nagy.matyika írta:Johny540 írta:Ennek az embernek is elgurult a gyógyszere.
6 éves gumikkal...
6 éves gumi, megfelelő tárolással gyakorlatilag újnak tekinthető. Sajnos ezek e méretű gumik idehaza nem feltétlenül fogynak gyorsan, ezért könnyen benn maradnak a raktárban. Nem ritka, hogy 3 éves gumit kapsz polcról vagy akár öregebbet is. Ha egy 6 éves, megfelelően tárolt gumit raksz fel a kocsidra, akkor utána jó eséllyel 5-6 évig tudja még a kívánt értékeket. Ez már 12 év. Rettenet
2014.02.01. 18:50
Johny540 írta:nagy.matyika írta:Johny540 írta:Ennek az embernek is elgurult a gyógyszere.
6 éves gumikkal...
Na de vigyázz.....amikor ezt én linkeltem,akkor még 400.000 volt az áraEgyébként én is tettem már fel 7éves gumikat az autómra,amit én vettem újonnan és "fűtött" garázsban állt kb. 5évig.Semmi baja nem volt.Na de nem is lett volna ettől függetlenül pofám elkérni 7év múlva az új árát.A másik hogy 3-400.000-ért már minőségi (gyári vagy nem gyári tökmindegy) kerekeket lehet kapni.
2014.02.02. 11:00
afcajax írta:Hello,
Honnan lehet eldönteni h egy felni vlaóban gyári BMW felni nem csak replica, azon kívűl persze, hogy a hírdető azt írja hogy original. A felnin van valami megkülönböztető jelzés vagy avatatlan szemmel nem lehet észrevenni a különbséget, magyarul simán átverhetnek.
2014.02.02. 21:14
morv írta:afcajax írta:Hello,
Honnan lehet eldönteni h egy felni vlaóban gyári BMW felni nem csak replica, azon kívűl persze, hogy a hírdető azt írja hogy original. A felnin van valami megkülönböztető jelzés vagy avatatlan szemmel nem lehet észrevenni a különbséget, magyarul simán átverhetnek.
Belso oldalon bele van utve a Bmw logo, a meretek es a cikkszama.
2014.02.02. 21:36
jlaci74 írta:morv írta:afcajax írta:Hello,
Illetve az ET szám IS jelöléssel szerepel ...
2014.02.03. 00:01
kzolee írta:jlaci74 írta:morv írta:afcajax írta:Hello,
Ez nem minden esetben igaz, van gyári felnim ET jelöléssel is.
2014.02.03. 14:37
jlaci74 írta:kzolee írta:jlaci74 írta:morv írta:afcajax írta:Hello,
Ez nem minden esetben igaz, van gyári felnim ET jelöléssel is.
Biztos átb@sztak vele Zoli ...
2014.02.06. 10:16
2014.02.06. 10:59
2014.02.06. 22:19
Tomi.i írta:Alufelnit szinterezni lehet-e hogyha a pereme gittel javitott?Oda tapad a festék fagy csak a fémtiszta felületre?
2014.02.06. 22:38
kzolee írta:Tomi.i írta:Alufelnit szinterezni lehet-e hogyha a pereme gittel javitott?Oda tapad a festék fagy csak a fémtiszta felületre?
Szerintem nem. Nekem felheggesztették aluval, visszacsiszolták majd utána festették.
A kitt nem vezeti olyan jól az áramot.![]()
A gitt meg egy üveges szakszó. Lásd légy jó mindhaláliggittegylet.