![]() |
2009.03.22. 20:13
efer írta:LeviM5 írta:Hát, igen, e34-nél még állították a szelephézagot és kész.
a szelephézag-állítás egy másik történet. az a hidrotőkék dolga.
2009.03.22. 22:00
efer írta:LeviM5 írta:Hát, igen, e34-nél még állították a szelephézagot és kész.
a szelephézag-állítás egy másik történet. az a hidrotőkék dolga.
2009.03.27. 16:05
2009.03.27. 16:30
efer írta:a korábban taglalt, az amerikaiak által általános vanos-hibaként aposztrofált jelenséget, miszerint a vanos állítódugattyuinak a tömítése elkopik, és rosszul működik a vanos, megkérdeztem az NT-s srácoktól. nos az eredmény felettébb érdekes: nem is hallottak ilyesmiről... pedig már szétszedtek, meg összeraktak pár motort...
azt mondták, ha bármi kínja van a vanosnak, az azonnal hibaként beírja magát. még a GT1 vanos tesztjére is azt mondták, hogy tök fölösleges lefuttatni.
egy következtetést biztosan le lehet ebből vonni: a hiba feltehetően létezik, azonban annyira kritikus azért nem lehet.
szóval nyugodtan alszom mostantól a vanos miatt
2009.03.27. 22:55
2009.03.27. 23:06
nlm79 írta:nekem úgy zörgött a motor mintha a vezérműlánc verné a szelepfedelet
kicseréltem vitonra a gyűrűket és jó lett semmi zaj de aki szerint nincs ilyen hiba: www.youtube.com/watch?v=iYh3VZ2ysgQ&feature=related
ja és ha rossz is a vasnos nem tud beleverni a szelep a dugókba mert nem a szelepek ütemét állítja csak a nyitás hosszát és teljes nyitáskor se ér bele
2009.03.27. 23:15
jackson írta:nlm79 írta:nekem úgy zörgött a motor mintha a vezérműlánc verné a szelepfedelet
kicseréltem vitonra a gyűrűket és jó lett semmi zaj de aki szerint nincs ilyen hiba: www.youtube.com/watch?v=iYh3VZ2ysgQ&feature=related
ja és ha rossz is a vasnos nem tud beleverni a szelep a dugókba mert nem a szelepek ütemét állítja csak a nyitás hosszát és teljes nyitáskor se ér bele
Lehet, hogy kekec-nek fogsz tartani de nem a nyitás hosszát hanem a nyitás kezdetének időpontját állitja. Gondolj bele azért a nyitás időpontját mivel a vezérműtengelyen lévő bütyök szélessége nem változik hanem mivel elforditja a Vanos elöbb vagy késöbb ér oda. A magasság állitás meg a bütyök méretének növelése lenne (nem igy oldják meg ahol van ilyen hanem a szelepszár hosszával variálnak).
Az aggódás alapja az volt hogy ha elöbb/késöbb érne oda esetleg mint kéne akkor beleér, ebben neked is igazad van. Mert akkor a kéne olyan fordulatszám+vanos kitérités állásnak lennie amiben össze ér. De ha ilyen lenne akkor a fordulatszámtól függetlenül mindig megtörténne mert a dugatyú, főtengely vezérműlánc és vezérmű tengely mereven egymáshoz vannak kötve csak a vezérműtengely minimális elforgatásával játszik a rendszer.
Jackson, aki pontosit
2009.03.27. 23:23
nlm79 írta: aki szerint nincs ilyen hiba: www.youtube.com/watch?v=iYh3VZ2ysgQ&feature=related
efer írta:a hiba feltehetően létezik, azonban annyira kritikus azért nem lehet
2009.03.28. 00:11
2009.03.28. 09:42
nlm79 írta:én nem hiszem hogy ebből hisztéria lenne főleg hogy csináltam már drágább(hengerfej) javítást is
(9500forintba kerülnek a gyűrűk és kb 4-5 óra alatt kész)
és gondolom ha valakinek zörög a motor csak utána nézz hogy mi az,én azért irtam le hogy ha valakinek ez előfurdul tudja mi legyen
az o-gyűrűket itt lehet beszerezni: www.oring.hu/
2009.03.28. 22:39
jackson írta:nlm79 írta:nekem úgy zörgött a motor mintha a vezérműlánc verné a szelepfedelet
Lehet, hogy kekec-nek fogsz tartani de nem a nyitás hosszát hanem a nyitás kezdetének időpontját állitja. Gondolj bele azért a nyitás időpontját mivel a vezérműtengelyen lévő bütyök szélessége nem változik hanem mivel elforditja a Vanos elöbb vagy késöbb ér oda. A magasság állitás meg a bütyök méretének növelése lenne (nem igy oldják meg ahol van ilyen hanem a szelepszár hosszával variálnak).
Az aggódás alapja az volt hogy ha elöbb/késöbb érne oda esetleg mint kéne akkor beleér, ebben neked is igazad van. Mert akkor a kéne olyan fordulatszám+vanos kitérités állásnak lennie amiben össze ér. De ha ilyen lenne akkor a fordulatszámtól függetlenül mindig megtörténne mert a dugatyú, főtengely vezérműlánc és vezérmű tengely mereven egymáshoz vannak kötve csak a vezérműtengely minimális elforgatásával játszik a rendszer.
Jackson, aki pontosit
2009.03.28. 23:57
Zsolt40i írta:Pontos, pontos, de ki és mit variál a szelepszár hosszával![]()
Persze , a repcsimotor ...........
2009.03.29. 01:36
2009.04.05. 19:13
2009.04.06. 22:01
ArniM5 írta:Sziasztok
Végig olvastam... (bár néha elég száraz nekem)
Senki nem ír árról?! Mi pénz cserélni a Vanos-t? Ha cserélem 10.000-ként az olajat akkor mennyit bír a Vanos? Én úgy tudom normál használat mellett is tönkre megy 80.000 km alatt egy M5-ben? Én is úgy vettem, hogy kicserélte a Syntech elötte mind a két Vanost. Ök 80.000km mondtak.
Ha beindítom a motort elég furcsa hangot add. Furcsa az alapjárat is. Aki nem tudja , hogy ilyen az M5 kiröhög... Szarul esik, megmondom öszintén. Miért jó ez a BMW-nek , hogy ilyen a hangja. Úgy tudom az E60 M5 is szenved a Vanos hangtól....
2009.04.06. 22:12
jackson írta:ArniM5 írta:Sziasztok
Senki nem ír árról?! Mi pénz cserélni a Vanos-t? Ha cserélem 10.000-ként az olajat akkor mennyit bír a Vanos? Én úgy tudom normál használat mellett is tönkre megy 80.000 km alatt egy M5-ben? Én is úgy vettem, hogy kicserélte a Syntech elötte mind a két Vanost. Ök 80.000km mondtak.
Ha beindítom a motort elég furcsa hangot add. Furcsa az alapjárat is. Aki nem tudja , hogy ilyen az M5 kiröhög... Szarul esik, megmondom öszintén. Miért jó ez a BMW-nek , hogy ilyen a hangja. Úgy tudom az E60 M5 is szenved a Vanos hangtól....
Szia!
Azt azért megmondhatnád mégis mennyi után kezdett a vanos felújitás után köhögni? Megnéztem már komolyabb BMW szerelő (aki tudja hogy kéne indulnia az M5-nek)? Biztos vanos hang? Amúgy nem tudnád valahogy felrakni a hangot csak mert igy a látatlanba elég nehéz megérteni mi a gond.
Jackson, aki nem érti
2009.04.12. 22:40
2009.04.12. 22:46
LeviM5 írta:jackson írta:ArniM5 írta:Sziasztok
Szia!
Azt azért megmondhatnád mégis mennyi után kezdett a vanos felújitás után köhögni? Megnéztem már komolyabb BMW szerelő (aki tudja hogy kéne indulnia az M5-nek)? Biztos vanos hang? Amúgy nem tudnád valahogy felrakni a hangot csak mert igy a látatlanba elég nehéz megérteni mi a gond.
Jackson, aki nem érti
Mondjuk ezt én se értem, mert Arni írta, hogy nemrég cserélték neki. De nem most vette a kocsit, majd megtudjuk akkor most mi van, ha itt lesz...Tavaly a soproni talin még jó volt? És milyen az a furcsa alapjárat?
2009.04.13. 19:46
ArniM5 írta:LeviM5 írta:jackson írta:ArniM5 írta:Sziasztok
Szia!
Jackson, aki nem érti
Mondjuk ezt én se értem, mert Arni írta, hogy nemrég cserélték neki. De nem most vette a kocsit, majd megtudjuk akkor most mi van, ha itt lesz...Tavaly a soproni talin még jó volt? És milyen az a furcsa alapjárat?
1 éve vettem. 4000 km mentem vele.![]()
![]()
Nem sok tudom, de én nem használom semmire. Csak talikra járok vele szinte. Vigyázok rá. A soproni talin is ilyen volt.
(olyan néha mintha rosszul lenne beállítva a szelep, -nyilván ez nem igaz -)
2009.04.13. 21:41