![]() |
2008.09.16. 19:01
2008.09.16. 22:39
zsolte39 írta:admin írta:zsolte39 írta:Ma ismét volt egy kis időm barkácsolni, így felkerültek a ház oldallapjai, a DVD, a winchester és a tápegység tartói. A vinyó rezgéscsillapítására alu rudakat, L-alakú füleket és szilikon lapokat fogok használni - elvileg.
Képek itt, legalul: http://mybimmer.atw.hu/
Szívesen vennék pár hozzászólást a házzal kapcsolatban.Jöhet a negatív kritika is.
![]()
Üdv
Zsolt
update
megfordítottam a képek sorrendjét az atw-s oldalon, hogy ne kelljen letekerni.
Egy hülye kérdés(hogy legyen negativ kritika is
)
Nem tudom menyibe van ez a cucc de nem lett volna egyszerűbb ha veszel egy laptopot használtan kb 50ezerért és az méretben is kisebb.Így könnyebb lett volna elhelyezni is.
Gondolkodtam én is rajta, de... A noti valóban kisméretű, azonban ha valami döglik benne, akkor elég bajos a csere. Itt meg minden új, és eddig össze számolva maga a gép 50e alatt van bőven. Ráadásul cserélhető, bővíthető, alig kajál (kb. 50W), ha meghal a vinyó, benyúlok a fiókba és cserélem (számítógépekkel foglalkozom), sokkal gyorsabb (proci, RAM, vinyó tekintetében is), mint egy akármilyen használt notebook, ami ebbe az árba belefér. A másik dolog, hogy elég nehezen tudtam volna megoldani a ki-be kapcsolgatást notebookon, vagyis szét kellett volna barmolni a notit, hogy a bekapcsolóhoz hozzáférjek és bármilyen elektronikát hegesszek rá.
Nagyjából ezek az érveim.
2008.09.17. 07:05
admin írta:zsolte39 írta:admin írta:zsolte39 írta:Ma ismét volt egy kis időm barkácsolni, így felkerültek a ház oldallapjai, a DVD, a winchester és a tápegység tartói. A vinyó rezgéscsillapítására alu rudakat, L-alakú füleket és szilikon lapokat fogok használni - elvileg.
Képek itt, legalul: http://mybimmer.atw.hu/
Szívesen vennék pár hozzászólást a házzal kapcsolatban.Jöhet a negatív kritika is.
![]()
Üdv
Zsolt
update
megfordítottam a képek sorrendjét az atw-s oldalon, hogy ne kelljen letekerni.
Egy hülye kérdés(hogy legyen negativ kritika is
)
Nem tudom menyibe van ez a cucc de nem lett volna egyszerűbb ha veszel egy laptopot használtan kb 50ezerért és az méretben is kisebb.Így könnyebb lett volna elhelyezni is.
Gondolkodtam én is rajta, de... A noti valóban kisméretű, azonban ha valami döglik benne, akkor elég bajos a csere. Itt meg minden új, és eddig össze számolva maga a gép 50e alatt van bőven. Ráadásul cserélhető, bővíthető, alig kajál (kb. 50W), ha meghal a vinyó, benyúlok a fiókba és cserélem (számítógépekkel foglalkozom), sokkal gyorsabb (proci, RAM, vinyó tekintetében is), mint egy akármilyen használt notebook, ami ebbe az árba belefér. A másik dolog, hogy elég nehezen tudtam volna megoldani a ki-be kapcsolgatást notebookon, vagyis szét kellett volna barmolni a notit, hogy a bekapcsolóhoz hozzáférjek és bármilyen elektronikát hegesszek rá.
Nagyjából ezek az érveim.
OkNálad a pont
2008.10.14. 14:06
2008.10.14. 14:11
2008.10.14. 16:48
bmw540ipower írta:Sziasztok!
Szia zsolte39!
Nagyon tetszik a projekted! Gratu! Nagyon ötlet volt, már csak 1 gond van ezzel, hogy most miattat jól a pénztárcámba kell nyúlni!!!:)))) MERT NEKEM IS KELL EGY ILYEN RENDSZER!
NAGYON TETSZIK!
Pár kérdés:
Mannyiből lehet kihozni egy ilyen cuccost? Gép, érintőképernyő, telefon kihangosítás, a hangcucc nélkül?
Ha valakinek plexi ház hell tudok olyanban segíteni. hogy kapcsolatban vagyok egy nagy teljesítményű lézergravír-vágó tulajdonosával aki jó árba kapja a pelexit is! Olyan szépen vágja a pelexit mint kés a vajat!
Visszatérve a témára, Te esetleg össze tudnál nekem dobni egy ilyen gépet?
A beszerelés talám menne? Jól szerelem az autót csak utálom szedegetni a kárpitokat. Sajnálom szegénykémet!:)
Előre is köszi!
2008.10.14. 17:05
2008.10.14. 20:15
2008.10.14. 20:59
zajcev írta:SSD-s winyot kell venni, abban nincs mozgo alkatresz, reven memoriakartya van benne, igaz per pill meg draga. Hasonlo megoldas lehet ha az ember vesz egy 8 gigas pendrive-ot es arrol bootolja a cuccot.
Ez mondjuk abbol a szempontbol hasznosabb, mert igy egyszerubb az adatokat cserelni, modositani rajta, mert pendrive kihuz, asztali gepbe be, es mehet az MP3 feltoltes, program install...
2008.10.15. 00:53
2008.10.17. 22:08
2008.10.17. 22:17
Az ebay-en mintha láttam volna dupla din-es keretet.Néz körül hátha vanbmw540ipower írta:Sziasztok! Már csak 1 dolog tart vissza a carpc projekttől:
A 16:9 beépítő keret! Hogyan lehetne tökéletesen kivitelezni?
Más esetleg arra is gondoltam, hogy veszek egy 16:9 gyári boardmonitort és beleszerelek egy tuch screent monidort? pontosan milyen széles a gyári méret? a 7" teljesen passzol hozzá?
Vagy hogy lehet legyártani tökéletesre a keretet? Ki tud mondani valamit?
Nem a pénz számít megérne akár több tízezret a gyári kinézet! Tippek?
Köszi!
2008.10.17. 22:17
zsolte39 írta:zajcev írta:SSD-s winyot kell venni, abban nincs mozgo alkatresz, reven memoriakartya van benne, igaz per pill meg draga. Hasonlo megoldas lehet ha az ember vesz egy 8 gigas pendrive-ot es arrol bootolja a cuccot.
Ez mondjuk abbol a szempontbol hasznosabb, mert igy egyszerubb az adatokat cserelni, modositani rajta, mert pendrive kihuz, asztali gepbe be, es mehet az MP3 feltoltes, program install...
Na igen, SSD valóban jó megoldás. De drága és relatív kicsi a kapacitása.Én azt mondom, inkább cserélem egy évben kétszer a 300-as vinyót 8 ezerért, mint egyszer vegyek egy SSD-t (32 gigás Samsung ~70e
) Bár lehet, rossz a meglátásom.
Pen drive-val az a baj, hogy a mini itx-es lapok nagy többsége nem támogatja az USB-ről bootolást, amelyik támogatja, azzal meg az a gond, hogy 10-12 mp, amíg egyáltalán felismeri a BIOS. Ha ehhez még hozzá vesszük a 4-5 mp POST-ot és a bootolást, nem lesz túl fényes a bekapcsolási idő.Elég sok mindenen gondolkodtam én is - többek közt a CF-SATA megoldáson is -, de végül maradtam a vinyónál. A használat során úgyis kiderül, mennyire válik be.
Nekem a mostani beállításokkal 10 mp, mire gyújtás után megszólal a zene.
És a fent leírtakat tessék szíves lenni tapasztalatként venni, nem okoskodásként.
Üdv
Zsolt
2008.10.17. 22:20
admin írta:Az ebay-en mintha láttam volna dupla din-es keretet.Néz körül hátha vanbmw540ipower írta:Sziasztok! Már csak 1 dolog tart vissza a carpc projekttől:
A 16:9 beépítő keret! Hogyan lehetne tökéletesen kivitelezni?
Más esetleg arra is gondoltam, hogy veszek egy 16:9 gyári boardmonitort és beleszerelek egy tuch screent monidort? pontosan milyen széles a gyári méret? a 7" teljesen passzol hozzá?
Vagy hogy lehet legyártani tökéletesre a keretet? Ki tud mondani valamit?
Nem a pénz számít megérne akár több tízezret a gyári kinézet! Tippek?
Köszi!
2008.10.17. 22:22
Celtic írta:zsolte39 írta:zajcev írta:SSD-s winyot kell venni, abban nincs mozgo alkatresz, reven memoriakartya van benne, igaz per pill meg draga. Hasonlo megoldas lehet ha az ember vesz egy 8 gigas pendrive-ot es arrol bootolja a cuccot.
Na igen, SSD valóban jó megoldás. De drága és relatív kicsi a kapacitása.Én azt mondom, inkább cserélem egy évben kétszer a 300-as vinyót 8 ezerért, mint egyszer vegyek egy SSD-t (32 gigás Samsung ~70e
) Bár lehet, rossz a meglátásom.
Pen drive-val az a baj, hogy a mini itx-es lapok nagy többsége nem támogatja az USB-ről bootolást, amelyik támogatja, azzal meg az a gond, hogy 10-12 mp, amíg egyáltalán felismeri a BIOS. Ha ehhez még hozzá vesszük a 4-5 mp POST-ot és a bootolást, nem lesz túl fényes a bekapcsolási idő.Elég sok mindenen gondolkodtam én is - többek közt a CF-SATA megoldáson is -, de végül maradtam a vinyónál. A használat során úgyis kiderül, mennyire válik be.
Nekem a mostani beállításokkal 10 mp, mire gyújtás után megszólal a zene.
És a fent leírtakat tessék szíves lenni tapasztalatként venni, nem okoskodásként.
Üdv
Zsolt
A képeket csak én várom ?
2008.10.18. 11:37
2008.10.18. 19:22
2008.10.18. 19:43
BMW_Power írta:Jaj de örülök a témának, majd vissza is olvasom, jópáréve énis építettem még e34-be, akkoriban még nem volt PDA, meg mp3-at tudó olcsó fejegység, ésatöbbi. ViaITX is fejlődőben volt, és a vga felbontásu kijelzők is nagyon drágák voltak, emlékszem még vámot is kellett rá fizetni
2008.10.19. 20:45
2008.10.20. 02:36
zsolte39 írta:Sziasztok!
Először is köszönöm mindenkinek a segítséget és a sok biztatást!Úgy néz ki, egy időre leáll a projekt, mivel eljutott olyan szintre, amivel jelen pillanatban megelégszem.
A munka nagy részét a beépítő keret tette ki, sokféle megoldáson gondolkoztam, amiből végül kettő valósult meg. Az első, hogy a gyári magnós fej előlapját használtam fel, és purhabbal, epokittel alakítottam ki a keretet. Ennek nagy hátránya a hosszadalmas készítés, és a megfelelő tudás hiányában nem lesz tökéletes az előlap. Én soha életemben nem csináltam még ilyesmit, de ahhoz képest tűrhető lett az eredmény.
Végül a lézeres vágás mellett döntöttem, így a mostani keret két plexi lapból készült. Az elülső 3 mm vastag, tulajdonképpen ez tartja az érintőpanelt és monitort a helyén, hogy ne boruljanak ki, ha padlógázzal indul az ember.A másik lap hátul helyezkedik el, amire az elektronikákat és a monitor tartókat szereltem. Az egész keret mögé feketére fújt vastag PVC lap került, hogy a felület szerelt alkatrészeket megvédjem az esetleges szerelés közbeni ütésektől. Az eredmény sokkal jobb lett, mint az epokittes megoldásnál. A dolog két ponton hibádzik: a jobb oldali takaró díszléc (a kesztyűtartó fölötti) kicsit eláll a bal oldalsó fülnél, mivel a beépítő kerethez felhasznált rögzítő lemez túl vastag volt - a lemez a takaró léc alatti lyukhoz van csavarozva. A másik hiba: a keret alján van kb. 1 mm hézag, nem feltűnő, de bosszantó. A festés is egész jól sikerült. Két réteg alapozó és két réteg matt fekete festék került a keretre.
Ami nehéz volt: kiszedni a fejegységet rögzítő keretet. Az egyik ujjam és az alkarom bánta, de csak kijött. Kétemberes munka, itt is ott is feszíteni kell a műszerfalat, hogy anélkül ki tudd szedni, hogy szét kéne kapni az egész belsőt.
bmw540ipower
A 7"-os szélesvásznú TFT-k érintőképernyőjének mérete kis ráhagyással 167 x 106 mm. Érdemes előbb érdeklődni, nehogy fölöslegesen adj ki érte pénzt.
Janika_86
Teljesen igazad van, csak az fogjon bele, akinek van ideje és türelme az ilyen dolgokhoz. Én hetente bontottam szét az egész belsőt a kábelezések miatt, és még legalább egyszer meg kell ismételni, hogy a TFT kábeleit behúzzam.
Ami még buktató: az akksi. Nekem 80Ah-s van hátul, és elég rendesen megérzi szegény a bent lévő két erősítőt és a PC-t. Mindenképp vagy nagyobb kapacitású akksit ajánlok, vagy egy kondit a csomiba. Az elmúlt 1 hónapban kétszer kellett bikázni az autót, igaz ehhez az is hozzá tartozik, hogy az első alkalommal csontra sikerült lemeríteni 2 órás zenéléssel és az állófűtéssel. Szóval csak óvatosan.
Hege525d
Szoftver függő a dolog. Mivel én a Centrafuse mellett döntöttem, le kell mondjak a kommunikációról. A CF ODB2-t tud, ami viszont tudtommal csak az amerikai autókba épített szabvány, bár majd okosabbak mondanak róla valamit. Ha jól rémlik, akkor Road Runner kezel 1-2 dolgot, de kell hozzá intefész is. Kérdezd MChris-t, szerintem neki van pár infója.
Képek itt:
mybimmer-atw.hu
Kéretik nem nevetni, hogy koszos az autó.Mostanában nem takarítottam.
![]()
Ha valakinek tudok segíteni, szóljon bátran. Előre is elnézést, ha későn reagálok, de néha nem kapom meg az értesítőket.
Üdv, jó éjt
Zsolt