![]() |
2009.08.29. 10:23
Dodiii írta:jackson írta:
Jackson, aki egy sima akku cserét sejt a dolog mögött
Holnap megyek és be is szerzek egy zsír új akkut. A végeredményről dobok még egy hsz.-t.
Köszönöm a válaszokat.
2009.08.31. 16:44
touring írta:Na mi a helyzet? Megoldódott a probléma?
2009.08.31. 18:54
Dodiii írta:touring írta:Na mi a helyzet? Megoldódott a probléma?
Hát, akku csere megvolt,viszont a probléma továbbra is fennáll.Az biztos,hogy nem akku és nem generátor hiba. Az üzemanyagszűrő és legrosszabb esetben porlasztócsúcs a vétkes.
Sajnos pont most kezdődött az egyetem és csak csütörtökön tudom elvinni a kicsikét diag.-ra.
Majd Pénteken írok...
2009.09.01. 03:56
jackson írta:Dodiii írta:touring írta:Na mi a helyzet? Megoldódott a probléma?
Hát, akku csere megvolt,viszont a probléma továbbra is fennáll.Az biztos,hogy nem akku és nem generátor hiba. Az üzemanyagszűrő és legrosszabb esetben porlasztócsúcs a vétkes.
Sajnos pont most kezdődött az egyetem és csak csütörtökön tudom elvinni a kicsikét diag.-ra.
Majd Pénteken írok...
Azért hidd el nem jártál rosszul az új akkuval. Mert a 6 év nagyon sok egy autó akkunak.
Jackson, aki további elektromos nyomozást sejt a dolog mögött
2009.09.08. 16:18
2009.09.09. 14:38
MChris írta:jackson írta:Dodiii írta:touring írta:Na mi a helyzet? Megoldódott a probléma?
Majd Pénteken írok...
Azért hidd el nem jártál rosszul az új akkuval. Mert a 6 év nagyon sok egy autó akkunak.
minden nap ajándék "volt"
2009.09.09. 15:17
atesz25 írta:Hali.Tudtok nekem címet mondani ahol tudok venni generátorhoz kefét, csapágy jó és minden egyéb csak a kefék koptak el, állítolag.
2009.09.09. 20:34
Viper írta:atesz25 írta:Hali.Tudtok nekem címet mondani ahol tudok venni generátorhoz kefét, csapágy jó és minden egyéb csak a kefék koptak el, állítolag.
Olvasd le a generátor számot, az alapján nagyon sok helyen tudnak kefét adni. pl: www.kelle.hu
Én a helyedben kicserélném a forgó, morgókat is, lehet, hogy most szépen forog, de több ezer km múlva vajon, vagy akkor újra szétszeded? Aztán a forgórész végén lévő csúszógyűrűt sem árt cserélni és akkor hátradőlhetsz, hogy újszerű generátorod van. Elméletileg a többi alkatrész élettartalma örök.
2009.09.09. 23:53
Apa8 írta:MChris írta:jackson írta:Dodiii írta:touring írta:Na mi a helyzet? Megoldódott a probléma?
Majd Pénteken írok...
minden nap ajándék "volt"
Nekem még a gyári akku van a gépbe..![]()
![]()
2009.09.25. 12:49
2010.01.09. 19:23
2010.01.09. 22:20
tomi1000 írta:Sziasztok
Nekem csak 3 adat kellene:
Titkos menüben mennyi feszultseget mutat jo akksival gyujtason, inditas kozben, alapjaraton, es mondjuk 25OOas fordulaton egy 540-es BMW a "szar" vizhuteses generator?
Kerem akinek 535 vagy 540-es BMW-je van vizhuteses generatorral irjon nekem titkos menu erteket.
Koszonom:
Tamas
2010.01.09. 22:22
tomi1000 írta:Sziasztok
Titkos menüben mennyi feszultseget mutat jo akksival gyujtason, inditas kozben, alapjaraton, es mondjuk 25OOas fordulaton egy 540-es BMW a "szar" vizhuteses generator?
Kerem akinek 535 vagy 540-es BMW-je van vizhuteses generatorral irjon nekem titkos menu erteket.
Koszonom:
Tamas
2010.01.10. 03:02
jackson írta:tomi1000 írta:Sziasztok
Koszonom:
Tamas
Ja és még annyi nem "szar" mivel elmesélték nekem: ha ekkora generátor kéne hűteni akkor olyan nagy lapátja lenne léghűtéssel mint a légcsavar és zúgna mint az állat. Nos ezért inkább kisebb/halkabb vizhűtéses generátor csináltak ami sokkal többre képes mint a légcsavaros kisebbek.
Jackson, aki védi a generátor mundér becsületét
2010.01.10. 16:18
2010.01.10. 16:36
Morello írta:Sziasztok,
ma levittem a Bömössel apámat az állomásra, már szóltam neki egy hete, hogy indítás után nem alszik ki egyből a töltés-visszajelző. Mire hazaértem, már kigyulladt az ASR+ABS lámpa, aztán, mire beálltam a garázsba, már nem ment a rádió és a helyzetjelző sem. 8,5 Volt körül volt a töltés a komputer szerint![]()
Pécs környékén tud valaki szerelőt, aki segítene ebben? Eljut az autó szerelőig?
Miután leállítottam a motort, elkezdett felfelé menni...
2010.01.10. 17:02
Viper írta:Morello írta:Sziasztok,
ma levittem a Bömössel apámat az állomásra, már szóltam neki egy hete, hogy indítás után nem alszik ki egyből a töltés-visszajelző. Mire hazaértem, már kigyulladt az ASR+ABS lámpa, aztán, mire beálltam a garázsba, már nem ment a rádió és a helyzetjelző sem. 8,5 Volt körül volt a töltés a komputer szerint![]()
Pécs környékén tud valaki szerelőt, aki segítene ebben? Eljut az autó szerelőig?
Miután leállítottam a motort, elkezdett felfelé menni...
Generátorszíj megvan? Töltsd fel az akkut, kevés fogyasztót használj és simán elmész a szervízbe.
kb 10 ropira saccolom a hibát, generátor kefe és a járulékos csapágycsere. Erre jön rá a 30% luxusadó, szóval szerintem 13E-be fog neked ez fájni.
2010.01.10. 20:47
tomi1000 írta:jackson írta:tomi1000 írta:Sziasztok
Koszonom:
Tamas
Ja és még annyi nem "szar" mivel elmesélték nekem: ha ekkora generátor kéne hűteni akkor olyan nagy lapátja lenne léghűtéssel mint a légcsavar és zúgna mint az állat. Nos ezért inkább kisebb/halkabb vizhűtéses generátor csináltak ami sokkal többre képes mint a légcsavaros kisebbek.
Koszonom a gyors valaszt!
Valoban igy mukodhet a kocsi. A szervizkonyvben olvastam hogy az elozo tulaj eleg keveset hasznalta a kocsit, es gondolom varosban, ezert tobbszor lemerult az akkuja, es meg is halt. Mar alig veszi fel a toltest. Most tettem bele egy uj bosch akksit. 80ah. Majd megnezem az akksi tobbi adatait. Megneztem a generatort, de nem igazan latok vizcsoveket menni a kozelebe. Fentrol semmit sem latni.
Csinaltam par kepet rola, felteszem ide mindjart ha tudom. Ha nem sikerul, holnap.
Amit meg eszrevettem, hogy nagyon picit ingadozik az alapjarat (540-650), es ezzel egyutt a titkos menuben latni hogy a toltes is mozog. Alapjaraton kicsit de latni a helyzetjelzon is hogy nem egyenletesen eg. Az alapjarat es a toltes is folyamatosan jo hidegen, es meg akkor is ha mar 90 fokos a motor. Ha megyek 15 percet es leallok, akkor jon csak elo az alapjarat es a fesz ingadozasos problema.
Van megegy problema isvan koztunk 1700km
En Ugyanis Angliaban elek.
Csinaltam rola videot:
http://www.youtube.com/watch?v=de0pe0bj6uc
2010.01.10. 22:07
tomi1000 írta:tomi1000 írta:jackson írta:tomi1000 írta:Sziasztok
Koszonom:
Tamas
Valoban igy mukodhet a kocsi. A szervizkonyvben olvastam hogy az elozo tulaj eleg keveset hasznalta a kocsit, es gondolom varosban, ezert tobbszor lemerult az akkuja, es meg is halt. Mar alig veszi fel a toltest. Most tettem bele egy uj bosch akksit. 80ah. Majd megnezem az akksi tobbi adatait. Megneztem a generatort, de nem igazan latok vizcsoveket menni a kozelebe. Fentrol semmit sem latni.
Csinaltam par kepet rola, felteszem ide mindjart ha tudom. Ha nem sikerul, holnap.
Amit meg eszrevettem, hogy nagyon picit ingadozik az alapjarat (540-650), es ezzel egyutt a titkos menuben latni hogy a toltes is mozog. Alapjaraton kicsit de latni a helyzetjelzon is hogy nem egyenletesen eg. Az alapjarat es a toltes is folyamatosan jo hidegen, es meg akkor is ha mar 90 fokos a motor. Ha megyek 15 percet es leallok, akkor jon csak elo az alapjarat es a fesz ingadozasos problema.
Csinaltam rola videot:
Szerintetek mi lehet a problema? Fesszabalyzo? Szenkefe? Vagy ez igy termeszetes? Ennyit ingadozhat?
Szep estet! Tomi
2010.01.10. 22:10
basildon írta:tomi1000 írta:tomi1000 írta:jackson írta:tomi1000 írta:Sziasztok
Koszonom:
Tamas
Csinaltam rola videot:
Szerintetek mi lehet a problema? Fesszabalyzo? Szenkefe? Vagy ez igy termeszetes? Ennyit ingadozhat?
Szep estet! Tomi
Hallo Tomi,
A videobol itelve a toltes nem elegseges. En ugyan nem vagyok BMW szakerto, inkabb csak altalaban ertek az auto elektronikahoz. Allando 13 V folott kellene tancolnia.
A akkucellák max töltése 2,4V cellánként. 6x2,4=14,4V, a maximális töltőfeszültség, ahol a generátor nem tölt tovább.
Magyarra fordítva: a töltésnek valahol 13,7 és 14,4 között kell sétálnia a vadiúj alkatrészek esetében. Ahogy öregszik, úgy lanyhul az egész és a 13V alá menés már kritikusnak mondható. Úgy láttam, a videón ott a maximum, ahol a minimumnak kéne lenni.