Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: TV- NAVI

2016.01.23. 17:13

Bár akkor majd jobban szétnézek most, hogy mondod.
Mert csak nem kellene 4:3-as kamerát akasztani a 16:9-es kijelzőre..

Sent from ntoskernel -

2016.01.24. 15:09

Vagy ezek a kamerák mind teljes képernyős képet adnak?
Csak nem akarok abba a hibába esni, hogy középen kocka kép legyen.
Ami ezen a videón van az szupernek tűnik..
http://youtu.be/916E08a7jT4
400x234 pixel elvileg a kijelző

Sent from ntoskernel -

2016.01.24. 18:51

Texasi írta:Vagy ezek a kamerák mind teljes képernyős képet adnak?
Csak nem akarok abba a hibába esni, hogy középen kocka kép legyen.
Ami ezen a videón van az szupernek tűnik..
http://youtu.be/916E08a7jT4
400x234 pixel elvileg a kijelző
Sent from ntoskernel -

Mielőtt nagyon beleéled magad, azért nézz utána, hogy touring-hoz kapható-e egyátalán megfelelő kamera (rendszámvilágítás helyére).

2016.01.25. 14:45

http://www.ebay.com/ulk/itm/252052377253
Ez elvileg E39-hez való, azt írják.. nem tudom van-e különbség rendszer világítás terén?

Sent from ntoskernel -

2016.01.25. 21:07

Texasi írta:És amugy van különbség kamerák között? Mondjuk a kep minőségben?
Mertugyanilyen kinézetű kamerát az angol e-bay 15 ezerért adja, mondjuk nem is tart egy hónapig mire ideér hajóval, de pont ráérek kivárni 11 ezerért
A másik oldali rendszám világításra meg csak van valami megoldás LED-ből, hogy ugyanolyan legyen.

Sent from ntoskernel -

Nem akarlak elkeseriteni de touringba nem jó a rendszám villágitós csak komoly faragással!!
És eléghamar kiég a led. Én is most dobom ki. A kamera ma jött meg még a diszlécre várok.

Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével

2016.01.28. 08:54

admin írta:
Mertugyanilyen kinézetű kamerát az angol e-bay 15 ezerért adja, mondjuk nem is tart egy hónapig mire ideér hajóval, de pont ráérek kivárni 11 ezerért
A másik oldali rendszám világításra meg csak van valami megoldás LED-ből, hogy ugyanolyan legyen.

Sent from ntoskernel -

Nem akarlak elkeseriteni de touringba nem jó a rendszám villágitós csak komoly faragással!!
És eléghamar kiég a led. Én is most dobom ki. A kamera ma jött meg még a diszlécre várok.

Laci, mit kell faragni? Meg nem vizsgaltam eddig a temat, de lehet raknek be en is egyet.

2016.01.28. 21:11

Sziasztok. Nézegetem a youtubon, hogy milyen eszközökkel lehet feldobni az E46/E39/E53... navikat és ráakadtam erre a Raspbery PI 2-re. Egész pofásan néz ki, viszont ahogy PIBUS leírásán szerepel ott a TV modulról kapja a jelet és ezen a videón is a TV-re megy rá amikor betölt a kis Málna PC :)
Akkor itt meg is bukik a DVB-t projekt amit szintén az analóg tunerbe épített PIBUS - vagyis az a szett amit az analóg tunerbe kell szerelni?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JmwaZmARJ_4[/youtube]
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Szabi46 2016.01.28. 22:00-kor.

2016.01.28. 21:13

Van valami ötleted, hogy mit érdemes megvenni Touring ba?

Sent from ntoskernel -

2016.01.28. 22:10

Szabi46 írta:Sziasztok. Nézegetem a youtubon, hogy milyen eszközökkel lehet feldobni az E46/E39/E53... navikat és ráakadtam erre a Raspbery PI 2-re. Egész pofásan néz ki, viszont ahogy PIBUS leírásán szerepel ott a TV modulról kapja a jelet és ezen a videón is a TV-re megy rá amikor betölt a kis Málna PC :)
Akkor itt meg is bukik a DVB-t projekt amit szintén az analóg tunerbe épített PIBUS - vagyis az a szett amit az analóg tunerbe kell szerelni?

Ha szeretnéd és megfogalmazod a kérdést egyszerűen /számomra érthetően :) / akkor felteszem a forgalmazónak.
Itthon is van egy Pi2-m de csak gyenge kísérleteim vannak vele. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Szabi46
Értékelés: 4.76%

2016.01.28. 22:33

Imco írta:
Szabi46 írta:Sziasztok. Nézegetem a youtubon, hogy milyen eszközökkel lehet feldobni az E46/E39/E53... navikat és ráakadtam erre a Raspbery PI 2-re. Egész pofásan néz ki, viszont ahogy PIBUS leírásán szerepel ott a TV modulról kapja a jelet és ezen a videón is a TV-re megy rá amikor betölt a kis Málna PC :)

Ha szeretnéd és megfogalmazod a kérdést egyszerűen /számomra érthetően :) / akkor felteszem a forgalmazónak.

Vannak itt ugye páran akik dvb-t tunert kötöttek be a gyári analóg tv egység "dobozába". http://pibus.info/
Innen a dvb-t ötlet és ez a Raspbery PI 2 egység is. Ahogy nézem ott a leírásban szintén a tv videó jelére köti akárcsak a dvb-t egységet is, ergo csak az egyik köthető be egyszerre? Vagy Raspbery-n belül lehet fogni digitális tv-t?

2016.01.29. 05:51

Szabi46 írta:
Imco írta:

Vannak itt ugye páran akik dvb-t tunert kötöttek be a gyári analóg tv egység "dobozába". http://pibus.info/
Innen a dvb-t ötlet és ez a Raspbery PI 2 egység is. Ahogy nézem ott a leírásban szintén a tv videó jelére köti akárcsak a dvb-t egységet is, ergo csak az egyik köthető be egyszerre? Vagy Raspbery-n belül lehet fogni digitális tv-t?

Megkérdezem. Legrosszabb esetben jövő szerdán találkozom vele.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Szabi46

2016.01.29. 07:09

Szabi46 írta:
Imco írta:

A pibus-os DVB-T upgrade, és az RPi alkalmazása párhuzamosan is lehetséges, hiszen a DVB-T egy az egyben az analóg tuner helyére kerül, míg az RPi a videobemenetre.
Egyébiránt az RPi is tud USB-s DVB-T tunert kezelni openelec alatt, tvheadend kiegészítővel. De gyanítom, hogy egy ilyen USB stick formájú tuner vételi tulajdonságai gyengébbek, mint az integrált verziónak, különösen menet közben.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek PeterE39 az itt látható tagok köszönték meg: Szabi46

2016.01.29. 09:37

PeterE39 írta:A pibus-os DVB-T upgrade, és az RPi alkalmazása párhuzamosan is lehetséges, hiszen a DVB-T egy az egyben az analóg tuner helyére kerül, míg az RPi a videobemenetre.
Egyébiránt az RPi is tud USB-s DVB-T tunert kezelni openelec alatt, tvheadend kiegészítővel. De gyanítom, hogy egy ilyen USB stick formájú tuner vételi tulajdonságai gyengébbek, mint az integrált verziónak, különösen menet közben.

:franko:
Kielégítőnek találom a választ. Nem kérdezek semmit! :)
Arra azért felhívom a figyelmet, hogy a videó bemenet az monó. -ha jól emléxem Admin tanítására! :)
Nálam biztos az volt.

2016.01.29. 10:01

Imco írta:
PeterE39 írta:A pibus-os DVB-T upgrade, és az RPi alkalmazása párhuzamosan is lehetséges, hiszen a DVB-T egy az egyben az analóg tuner helyére kerül, míg az RPi a videobemenetre.

:franko:
Kielégítőnek találom a választ. Nem kérdezek semmit! :)
Arra azért felhívom a figyelmet, hogy a videó bemenet az monó. -ha jól emléxem Admin tanítására! :)
Nálam biztos az volt.

A pibus ha jó látom nem a tuner mono bemenetét használja az audio átvitelre, hanem a CD tár helyére kerül bekötésre (innen veszi az ibus-t is).
Nem tudom hogyan oldja meg, hogy egyidejűleg a képet a tuner videobemenetéről, a hangot meg a CD tárról vegye, de biztos sikerült, különben semmi értelme nem lenne.

2016.01.29. 20:35

Bocsi ha megint hülyeség amit kérdezek, de még nem teljesen értem :P
Szóval a videón is a srác amikor belépett a gyári egységen a tv menüre akkor adta be ugye a Raspbery menüt. Namármost aki a dvb-t analóg okosítást megcsinálta szintén ezen a tv menüben adja be ugye? Vagy esetleg létezik egy olyan eszköz ami nem usb sticken adja a digi tv-t a Raspbery-nek? Nem kötekedni akarok csak felvilágosodni, hogy mire lecserélem az autót addigra már csak a rendelés/szerelés legyen meg ezekhez :)

2016.01.29. 22:17

Szabi46 írta:Bocsi ha megint hülyeség amit kérdezek, de még nem teljesen értem :P
Szóval a videón is a srác amikor belépett a gyári egységen a tv menüre akkor adta be ugye a Raspbery menüt. Namármost aki a dvb-t analóg okosítást megcsinálta szintén ezen a tv menüben adja be ugye? Vagy esetleg létezik egy olyan eszköz ami nem usb sticken adja a digi tv-t a Raspbery-nek? Nem kötekedni akarok csak felvilágosodni, hogy mire lecserélem az autót addigra már csak a rendelés/szerelés legyen meg ezekhez :)

Szorítok neked, hogy autólecseréléskor ez legyen a legnagyobb problémád. ;)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: 4 bendegúz, Gallaca, SvidronyA, Szabi46
Értékelés: 19.05%

2016.01.29. 22:32

kzolee írta:
Szabi46 írta:Bocsi ha megint hülyeség amit kérdezek, de még nem teljesen értem :P

Az a baj, hogy sokaknak ez is a legnagyobb problémájuk! Vagy esetleg az , hogy elfér-e a 19-es kerék! Aztán, hogy egy kicsit ráz a fék, nem gond, vagy világít a légzsáklámpa, majd meghekkeljük, kicsit ereszt a kormánymű, még elmegy! Már régóta bennem van ez, hogy valaki százezreket költ felnire, meg hangcuccra, meg tévére, annak minden műszakilag FONTOS dolga rendben van-e, mert ha nem akkor nagyon szomorú,sőt mérges vagyok!
TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! Nem a szépítgetéssel van bajom, csak mostanában megnőtt az utakon azon húsz év körüli e39-ek száma, amikben húsz év körüli emberkék parádéznak "nagyfelnimegnagyzenével"
Bocs az offért, de most jött ki! :hangos:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: 4 kzolee, Parduc, SvidronyA, Szabi46
Értékelés: 19.05%

2016.01.29. 22:58

morv írta:
admin írta:

Sent from ntoskernel -

Laci, mit kell faragni? Meg nem vizsgaltam eddig a temat, de lehet raknek be en is egyet.

Nem fér be a lámpa helyére.A műanyagot faragni kell hogy jól álljon benne majd beragasztani a helyére.De a lemezből is kell egy kicsit.Szóval nagy szopás. Főleg hogy kb egy hónap alatt ki éget a két ledből az egyik majd rá két hónapra a másik :oops: így féloldalt nincs rendszám világításom.
Most egy ilyet akarok berakni csak még a lécet kell megvennem Kamera
Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: morv

2016.01.29. 23:24

kzolee írta:

:franko: :taps:
Nem akarok nagy zenét meg 19-es felniket, az eddigi autóim is 16+15-ös felnikkel volt, mert elég sz@r utak vannak erre is ahol járkálok és így kompenzálok egy kicsit az úthibákon. Ez a hifi upgrade se az üvöltő zenéről szólna. De szerencsére nem vagyunk egyformák, milyen rossz lenne már mindenkinek ugyanolyan lenne minden tárgya és párja is.. :D

2016.01.30. 18:42

Szabi46 írta:
kzolee írta:

:franko: :taps:
Nem akarok nagy zenét meg 19-es felniket, az eddigi autóim is 16+15-ös felnikkel volt, mert elég sz@r utak vannak erre is ahol járkálok és így kompenzálok egy kicsit az úthibákon. Ez a hifi upgrade se az üvöltő zenéről szólna. De szerencsére nem vagyunk egyformák, milyen rossz lenne már mindenkinek ugyanolyan lenne minden tárgya és párja is.. :D

Nem konkrétan neked szólt ez a dolog, csak tegnap kijött! Már jó ideje vannak ilyen nyűgjeim, de lehet öregszem! :facepalm:
Hozzászólás küldése

VigLink badge