![]() |
2013.09.29. 17:50
greeen54 írta:Gallaca írta:greeen54 írta:Előzésekkor a sima automatával az autó teljesítményének a fele használható ki kb. A gázpedál alatti kapcsolót meg nem szívesen használom.
Gyerekek, én ezt frankón nem értem!![]()
Kicket nem szívesen használja valaki, de manuálban szívesen kínozná!![]()
Lehet, hogy azért, mert nekem d van, de én még nem éreztem, hogy csak 3 hengerrel előznék.
Manuál, módban is el fog váltani, és nem engedi addig pörögni, mint az user szeretné, ezt figyelembe kell venni. Az autó számára káros fordulatokat nem engedi alkalmazni. Manuál módban, a karral való kapcsolás és a fokozat váltása között irreálisan sok idő telik el, ergó automatában gyorsabb a váltás, ha tisztességesen belépem a pedált. Manuál funkció csak a léleknek jó, hogy van ilyen is a kocsiban.
Szerintem törölni kellene egy váltóadaptációt, és egy kicsit sportosabb stílusban betanítani a váltót. Hozzá van szokva a laza, kímélő stílushoz. És alkalomadtán használni a pedál alatti gombot.
Tudja valaki törölni azokat a váltó adaptációkat? Lehet, hogy csak a léleknek jobb, de csak jobb az a steptronic mint a sima 2. 3. fokozat.
2013.10.04. 12:18
hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Csak fokozatválasztót kell cserélni, enyhe kábelezés, kódolás és kész.
2013.10.04. 12:53
greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Óra csoportot nem kell cserelni? Ott írja, hogy milyen fokozatban vagyok?!
2013.10.04. 20:16
greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
2013.10.04. 20:27
morv írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Az oracsoport mindben ugyanaz kiveve az M-est. A manualisnal is irja a fokozatokat ha a titkos menuben tesztet csinalsz.
2013.10.04. 20:29
barbrady írta:morv írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Az oracsoport mindben ugyanaz kiveve az M-est. A manualisnal is irja a fokozatokat ha a titkos menuben tesztet csinalsz.
Ez nem pontosan így van, a dízel és a benzines különböző.
Tapatalk 4
2013.10.04. 23:03
hamoriarpi írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Fel kell kódolni, steptronicot hozzáadni. Ennyi.
2013.10.04. 23:08
greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de INPA-ban kell felkódolni is?
2013.10.04. 23:08
hamoriarpi írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:greeen54 írta:hamoriarpi írta:[quote="greeen54"]Hahó mindenki! Át akarom alakítani a sima automata váltómat steptronicra. A váltós ember szerint csak a kulisszát kell cserélnem meg esetleg az elektronikát. Most nézegetem a TIS-t meg RealOEM-et és úgy tűnik nekem, hogy ugyanazt az elektronikát hozza steptronichoz is.. Elképzelhető, hogy csak a kulisszát kell cserélnem (végülis az vezérli a szelenoidokat)? ..vagy, hogyan tudnám ezt 100%-ra kideríteni? Beírjam a váltóm cikkszámát és megnézzem, hogy milyen elektronikát hoz hozzá?
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de INPA-ban kell felkódolni is?
2013.10.11. 22:37
2013.10.11. 22:56
roland535i írta:Sziasztok,fekcserére ért az autó!a következő a kérdés,mert erről nem nagyon van hozzászólás!zimmermann-ék gyartanak lyuggatott sport tárcsákat,535i alá a 296/22 ill.298/20 zimmermann betétekkel van valakinek tapasztalata a termékről,mert a Brembot fél év alatt megette az Osztrák hegység meg az autópályázás!!!köszi
2013.10.12. 12:25
roland535i írta:Sziasztok,fekcserére ért az autó!a következő a kérdés,mert erről nem nagyon van hozzászólás!zimmermann-ék gyartanak lyuggatott sport tárcsákat,535i alá a 296/22 ill.298/20 zimmermann betétekkel van valakinek tapasztalata a termékről,mert a Brembot fél év alatt megette az Osztrák hegység meg az autópályázás!!!köszi
2013.10.12. 14:25
jlaci74 írta:roland535i írta:Sziasztok,fekcserére ért az autó!a következő a kérdés,mert erről nem nagyon van hozzászólás!zimmermann-ék gyartanak lyuggatott sport tárcsákat,535i alá a 296/22 ill.298/20 zimmermann betétekkel van valakinek tapasztalata a termékről,mert a Brembot fél év alatt megette az Osztrák hegység meg az autópályázás!!!köszi
Jó a lyukas Zimmermann, de a méreteket ellenőrizd, mert 97' szeptembertől már a 324 mm-es tárcsa van rajta.
A profilodon meg 98-at írsz...
2013.10.12. 14:39
roland535i írta:jlaci74 írta:roland535i írta:Sziasztok,fekcserére ért az autó!a következő a kérdés,mert erről nem nagyon van hozzászólás!zimmermann-ék gyartanak lyuggatott sport tárcsákat,535i alá a 296/22 ill.298/20 zimmermann betétekkel van valakinek tapasztalata a termékről,mert a Brembot fél év alatt megette az Osztrák hegység meg az autópályázás!!!köszi
Jó a lyukas Zimmermann, de a méreteket ellenőrizd, mert 97' szeptembertől már a 324 mm-es tárcsa van rajta.
A profilodon meg 98-at írsz...
Igen Brembóból a sima alap,ami kb 5000km bírt,normális fék használat mellett!köszönöm Laci a figyelmeztetést...
2013.10.13. 09:27
2013.10.13. 09:40
roland535i írta:Osztrákoknál dolgozom 1200méteren és ahogy megyek le a Innsbruckba a hegyről van egy 18%-ős lejtő,motorféket erősen használva!!!!de pár alkalom után észrevettem hogy elkezd rázni a kormány,amikor a hegy feléhez érek és a tárcsák csíkokban koptak be!na jó túloztam kb 8-9000 van jelenleg bennük,de mostanra már nem valami hatékony a fékhatásom!!
2013.10.13. 11:00
hamoriarpi írta:roland535i írta:Igen Brembóból a sima alap,ami kb 5000km bírt,normális fék használat mellett!köszönöm Laci a figyelmeztetést...
És mi történt 5000km után?
Csak mert ennyi idő alatt M5-ről sem lehet legyilkolni a féket...
2013.10.13. 18:51
2013.10.24. 19:34
2013.10.24. 19:38
Pako írta:Egy kérdésem lenne!
Szóval nekem Ate féktárcsák és fékek vannak eddig 50 ezer km van bennük és tökéletes semmi baja első osztályú! ma észre vettem hogy megnyomom a féket hogy váltani akartam furcsa hangot adott ki a pedálnál a kormány alatt :S ilyen recsegő meg mintha ilyen levegős lenne a rendszer vagy nem tudom, a fék tartály tele van kb egy éve volt fékolaj csere! a fékhatásom nem változott mert ugyan olyan jó stb... meg azt kelet észre vegyem hogy ha leálitom ak ocsit ugye automata, rá egy percre a fékpedál olyna kemény mint a beton.. magátol bekeményszik???? ha beinditom egyből puha és jó a fék! de ma ilyen furcsa hangott adott ki nem tudom milehet ez esetleg valami ötlet??!
köszönömmmm