![]() |
2014.11.01. 21:05
whitehorse írta:admin írta:whitehorse írta:Üdv!
Szeretném kissé felpörgetni az eredeti gyári hifi rendszert a kocsiban.
1997-es 528iA, e39, 4:3-as navis fejegységgel, CD-tárral, GPS, stb...
A rendszer kiépítése már folyamatban van, hangszórók beszerezve (Ground Zero GZIC 525X szett, 90/140W).
Mind az ajtókhoz (első), mind pedig a kalaptartóhoz a hangszóró kábelezés elvezetése készen van.
Az erősítő egy Ground Zero Titanium GZTA 4.120 M2 lesz (4 utas). Ez is megvan már.
Egyelőre SUB láda nem lesz. Az a második körös projekt.
Kérdésem az lenne, hogy:
- Az erősítőhöz a "LOW input" (alacsony jelszint) jelet honnan kell vennem? Fejegységtől (elölről), vagy az erősítőtől (csomagtartó)?
- Kell-e beépítenem jelszint átalakítókat, vagy jó az a jelszint, amit kiad...?
- A "REM" kábelt honnan kössem le? Szivargyújtóról, vagy van a gyári fejegységnek/erősítőnek valamilyen csatlakozási pontja?
- Közvetlenül az aksiról vegyem - beiktatott biztosítékházzal - a tápot (+), vagy be tudom kötni a meglévő rendszerbe? (bezavarhat a CANBUS rendszerbe?)
Esetleg valaki kötött már be ilyen (vagy hasonló) rendszert?
Pár kép, jó tanács, stb. jól jönne...
Előre is köszönet!
Képtáramban van pár kép.
Néztem, köszönöm, de sajnos ezeken nem túl sokat látok.
Annyi feltűnt, hogy elölről vetted a jelet az erősítőhöz...
2014.11.01. 21:49
admin írta:Szerintem a gyári erősítő is magas jelszintet kap a BM54/BM24-ből.
2014.11.02. 13:43
Gallaca írta:admin írta:Szerintem a gyári erősítő is magas jelszintet kap a BM54/BM24-ből.
Így van!

2014.11.02. 18:48

2014.11.02. 21:39
ez egy Dsp-s tv navi rendszer. E39-be szerelt legnagyobb. Őszintén szólva csodálkozom, hogy nem felel meg a hangja. Ehhez a rendszerhez 8ohmos hangszórók kellenek. Ellenkező esetben megsül az egész!whitehorse írta:Na és most jön a hab a tortán.
Ilyen van beépítve:
(a kép csupán illusztráció, de ilyen az erősítőm nekem is)
...úgyhogy mindaz, amit eddig összeszedtem infót, sajnos nem jó.![]()
(mármint nálam nem használható)
Valaki tudja, mi lehet ez?
...és, hogy melyik kábel mire való?
Közben - talán - megvan az infó.
Lehet, hogy ugyan olyan a csati, csak ki kell bontani mindent, hogy hozzá férhessek... (megnézni)
Reménykedem.
2014.11.02. 22:30
Gallaca írta:ez egy Dsp-s tv navi rendszer. E39-be szerelt legnagyobb. Őszintén szólva csodálkozom, hogy nem felel meg a hangja. Ehhez a rendszerhez 8ohmos hangszórók kellenek. Ellenkező esetben megsül az egész!whitehorse írta:Na és most jön a hab a tortán.
Ilyen van beépítve:
Lehet, hogy ugyan olyan a csati, csak ki kell bontani mindent, hogy hozzá férhessek... (megnézni)
Reménykedem.
Ezt mobilról nyomtam.
2014.11.03. 01:24
hamoriarpi írta:Gallaca írta:ez egy Dsp-s tv navi rendszer. E39-be szerelt legnagyobb. Őszintén szólva csodálkozom, hogy nem felel meg a hangja. Ehhez a rendszerhez 8ohmos hangszórók kellenek. Ellenkező esetben megsül az egész!whitehorse írta:Na és most jön a hab a tortán.
Ilyen van beépítve:
Reménykedem.
Ezt mobilról nyomtam.
Írta korábban, hogy új végfokot rak be, új hangszórószettel.
2014.11.03. 06:23
2014.11.04. 20:34
Gallaca írta:hamoriarpi írta:Gallaca írta:ez egy Dsp-s tv navi rendszer. E39-be szerelt legnagyobb. Őszintén szólva csodálkozom, hogy nem felel meg a hangja. Ehhez a rendszerhez 8ohmos hangszórók kellenek. Ellenkező esetben megsül az egész!whitehorse írta:Na és most jön a hab a tortán.
Ilyen van beépítve:
Reménykedem.
Ezt mobilról nyomtam.
Igen valóban! De akkor is csodálkozom. Csak ne legyen csalódás...
2014.11.04. 20:43
Szerinted! Szerintem ezt roppant rosszul tudod, de ha mégis így van nálad, akkor azért nem vagy megelégedve a hangjával, mert kókány! Ezzz egy DSP hangszóró, narancs cimkével!whitehorse írta:Gallaca írta:hamoriarpi írta:Gallaca írta:ez egy Dsp-s tv navi rendszer. E39-be szerelt legnagyobb. Őszintén szólva csodálkozom, hogy nem felel meg a hangja. Ehhez a rendszerhez 8ohmos hangszórók kellenek. Ellenkező esetben megsül az egész!whitehorse írta:Na és most jön a hab a tortán.
Ilyen van beépítve:
Reménykedem.
Ezt mobilról nyomtam.
Igen valóban! De akkor is csodálkozom. Csak ne legyen csalódás...
A benne lévő hangszórók 4ohm-osak, 25W-osak voltak.
A 8ohm az otthoni hifi rendszerhez van...
(szerintem)
Azt már tudom, hogy DSP rendszer, de ami kérdés, az, hogy honnan lehet lekötni a fejegység által kiadott jeleket.
Jobb/bal - első/hátsó "head unit output" jeleket.

2014.11.09. 12:15

2014.11.09. 14:37
2014.11.18. 15:27
2014.11.18. 17:24
supreme írta:Helló mindenki! Arany barátaim! Vettem hertz hangszórókat az e39 be(4db 13 cm-es és 4db magas)....de mintha a szarnak attam volna egy pofont gyerekek.... Kezdjük azzal,hogy mi lenne ha a műanyag dobozkán...ami ugye van a kocsiban..csinálnék egy levegő beömlőt..mert szerintem nem ártana rá! (lehet,hogy hülyeséget beszélek :S ) 2.ik...hol tudom hátra húzni a fejegységem mélynyomó kivezetését a csomagtartóba! Utóbbi egyébként teljesen zárt! Se sízsák nyílás se semmi....nem hallani semmit ha mély van hátul...azzal mit kezdjek? Am megvan a sízsák helye hagyva...ugye ott a középső lehajtható kartámasz elem....meg van vmi szivacs szerűség amit csak ki kell tépni..mert körbe van vágva! CSAK ugye a lemez nincs kivágva..se előrre hajtható ülések se semmi!!!! HELP PLEASE
2014.11.18. 17:42
Gallaca írta:supreme írta:Helló mindenki! Arany barátaim! Vettem hertz hangszórókat az e39 be(4db 13 cm-es és 4db magas)....de mintha a szarnak attam volna egy pofont gyerekek.... Kezdjük azzal,hogy mi lenne ha a műanyag dobozkán...ami ugye van a kocsiban..csinálnék egy levegő beömlőt..mert szerintem nem ártana rá! (lehet,hogy hülyeséget beszélek :S ) 2.ik...hol tudom hátra húzni a fejegységem mélynyomó kivezetését a csomagtartóba! Utóbbi egyébként teljesen zárt! Se sízsák nyílás se semmi....nem hallani semmit ha mély van hátul...azzal mit kezdjek? Am megvan a sízsák helye hagyva...ugye ott a középső lehajtható kartámasz elem....meg van vmi szivacs szerűség amit csak ki kell tépni..mert körbe van vágva! CSAK ugye a lemez nincs kivágva..se előrre hajtható ülések se semmi!!!! HELP PLEASE
Semmit ne csinálj a dobozkával, hanem beszerelésnél gondosan tömítsd körbe a hangszóró alsó peremét amikor becsavarozod úgy, hogy ne tudjon szuszogni sehol. Ha megnyomod a membránt, a bent levő levegőnek keményen vissza kell nyomnia. Hangváltót ne felejtsd el bekötni. (Ha csak egy kondi a magas vezetékén a hangváltó, akkor azt szettet a boltban kellett volna hagyni, azért pofozgatod a sz@rt) Mélysugárzó vezetékét a küszöb mellett tudod vinni, a hátsó ülést kivéve meglátod a szivacs átvezetőt, ahol ki tudod vinni a csomiba. Nem kell nyílás a mélynek, az alacsony freki átjön a csomiból, megrázza a kasznit. Ha mégsem, az nem a zárt csomi hibája. Ott a ládával van baj, esetleg fordítsd meg a láda polaritását. Membrán hátrafelé nézzen, és próbálgatni kell a helyét a ládának. Egy jó mély megtámogatja majd a 13-as hangszóróidat ne aggódj,( Még a gyárit is. )de az kell mindenképp.
2014.11.18. 17:49
Gallaca írta:supreme írta:Helló mindenki! Arany barátaim! Vettem hertz hangszórókat az e39 be(4db 13 cm-es és 4db magas)....de mintha a szarnak attam volna egy pofont gyerekek.... Kezdjük azzal,hogy mi lenne ha a műanyag dobozkán...ami ugye van a kocsiban..csinálnék egy levegő beömlőt..mert szerintem nem ártana rá! (lehet,hogy hülyeséget beszélek :S ) 2.ik...hol tudom hátra húzni a fejegységem mélynyomó kivezetését a csomagtartóba! Utóbbi egyébként teljesen zárt! Se sízsák nyílás se semmi....nem hallani semmit ha mély van hátul...azzal mit kezdjek? Am megvan a sízsák helye hagyva...ugye ott a középső lehajtható kartámasz elem....meg van vmi szivacs szerűség amit csak ki kell tépni..mert körbe van vágva! CSAK ugye a lemez nincs kivágva..se előrre hajtható ülések se semmi!!!! HELP PLEASE
Semmit ne csinálj a dobozkával, hanem beszerelésnél gondosan tömítsd körbe a hangszóró alsó peremét amikor becsavarozod úgy, hogy ne tudjon szuszogni sehol. Ha megnyomod a membránt, a bent levő levegőnek keményen vissza kell nyomnia. Hangváltót ne felejtsd el bekötni. (Ha csak egy kondi a magas vezetékén a hangváltó, akkor azt szettet a boltban kellett volna hagyni, azért pofozgatod a sz@rt) Mélysugárzó vezetékét a küszöb mellett tudod vinni, a hátsó ülést kivéve meglátod a szivacs átvezetőt, ahol ki tudod vinni a csomiba. Nem kell nyílás a mélynek, az alacsony freki átjön a csomiból, megrázza a kasznit. Ha mégsem, az nem a zárt csomi hibája. Ott a ládával van baj, esetleg fordítsd meg a láda polaritását. Membrán hátrafelé nézzen, és próbálgatni kell a helyét a ládának. Egy jó mély megtámogatja majd a 13-as hangszóróidat ne aggódj,( Még a gyárit is. )de az kell mindenképp.
2014.11.18. 17:54
Bummer írta:Gallaca írta:supreme írta:Helló mindenki! Arany barátaim! Vettem hertz hangszórókat az e39 be(4db 13 cm-es és 4db magas)....de mintha a szarnak attam volna egy pofont gyerekek.... Kezdjük azzal,hogy mi lenne ha a műanyag dobozkán...ami ugye van a kocsiban..csinálnék egy levegő beömlőt..mert szerintem nem ártana rá! (lehet,hogy hülyeséget beszélek :S ) 2.ik...hol tudom hátra húzni a fejegységem mélynyomó kivezetését a csomagtartóba! Utóbbi egyébként teljesen zárt! Se sízsák nyílás se semmi....nem hallani semmit ha mély van hátul...azzal mit kezdjek? Am megvan a sízsák helye hagyva...ugye ott a középső lehajtható kartámasz elem....meg van vmi szivacs szerűség amit csak ki kell tépni..mert körbe van vágva! CSAK ugye a lemez nincs kivágva..se előrre hajtható ülések se semmi!!!! HELP PLEASE
A vezeteket a kuszob mellett.. itt a vezeto oldalra gondoltal ugye? Ha jol emlekelek a tap a jobb oldalon fut, mellette nem olyan szerencses...
De a holegfuvos Gallaca technikat meg sem emlitetted meg a teljes kitomest
2014.11.18. 18:42
2014.11.18. 19:23
nagy.matyika írta:Ha van türelmed, akkor menj vissza az első oldalra és lapozd át az utána következő oldalt. Az én véleményem szerint PMIKI nagyon igényes módon csinálta meg a bezenésítést. Innen meríthetsz ötletet, ha tanácstalan vagy. Haverom autójában (e46 20d) sincs sízsák, se kartámasz, de korrekt módon átjött a mély hangja, talán jobban is, mint kell.Én megpróbálnék egyenlőre abból, minőségien dolgozni, amid most van és nem akarnék egyből nyílást vágni! A hangszórók dobozát pedig ne bántsd, nem fog attól jobban szólni. Ezzel csak azt éred el, hogy még inkább úgy fog szólni, mintha egy vödörből jönne a hang. Megfelelő tömés kell neki és, ahogy itt feszegetik, még hőlégfúvóval melegítve meg is próbálhatod tágítani, hogy egy picit nagyobb térfogatot nyerjél! A töméssel természetesen játszani kell, főleg az egyéni ízlésed alapján
2014.11.18. 22:05