![]() |
2009.11.17. 20:19
2009.11.17. 22:20
ptamas írta:Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
A mosó tartály azonban touringos, enyém pedig szedán. Ez azt jelenti, ha esetleg valaki nem cserél velem egy sedanba valóra, akkor kénytelen leszek ledugózni a hátsó szélvédő mosó motorját, amit sajnálnák.
Esetleg valaki?
Tamás
2009.11.17. 22:59
Ez így van de akkor nem lehet jó pénzt elkérni értevaszarig írta:ptamas írta:Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
A mosó tartály azonban touringos, enyém pedig szedán. Ez azt jelenti, ha esetleg valaki nem cserél velem egy sedanba valóra, akkor kénytelen leszek ledugózni a hátsó szélvédő mosó motorját, amit sajnálnák.
Esetleg valaki?
Tamás
Tudomásom szerint nem kell felprogramozni, mivel csak egy relé van benne/hozzá!
2009.11.17. 23:00
Viper írta:MChris írta:Viper írta:simi64 írta:Viper írta:Sziasztok!
Nem találom a fényszóró polirozással kapcsolatos irásokat.
Nem tudjátok, hogy ki csinálta? Mi a technológiája? mik a tapasztalatok?
Most beszéltem valakivel, aki szerint a felpolírozás, mint halottnak a csók, ideig óráig jó.
Szerinte simán 1000-es csiszólópapírral a kiálló részek eltávolítása, majd alapozás és szintelen lakkal bevonás.
Szerinte gyárilag is lakkozva van, mely ütésálló, stb.
Itt is van egy. GyA nevű klubtárs leírása alapján:
Hozzávalók:
-1 ív 2000-es vízes csiszolópapír
-ragasztószalag, hogy ne csiszold meg a fényezést
-polírpaszta 2 szemcseméret (1 durvább és 1 finomabb) 0,5 dl bőven elég, a festékboltokban adnak kimérve, Én 3M-eset vettem.
-polírozógép, polírozó korongszivacs
-víz
-szivacs
-sűrített levegős pisztoly
-tiszta rongy
-türelem
Leírás:
Ha nem veszed ki a lámpát akkor
-pattintsd ki a gumitömítést a lámpa tetejéről (vigyázz a fülek könnyen törnek)
-tisztítsd meg a búrát a szennyeződéstől
-maszkold le a lökhárítót és a sárvéső sarkát (csiszolható ragasztószalag a legjobb (szövetes))
-autómosó szivacs+langyos vagy meleg víz
-vágd 4 részre az ív csiszolópapírt és áztasd be a vízbe
-kezd el csiszolni a búrát bő vízzel, a szivacs segítségével tök könnyű adagolni a vizet rá
-addig csiszold papírral még ki nem jönnek teljesen a felverődések (a nagyon mélyek nem fognak kijönni)
-a csiszolás közben gyakran fújd le szárazra a búrát így tudod ellenőrizni, hogy hol tartasz
-ha szerencséd van és nem mélyek a felverődések akkor a búrán lévő vékony védőrétek sem jön le, ha mélyebbek akkor fogod látni, hogy foltos lesz a csiszolás közben ott ahol már lejött.
-ha kész a csiszolás és nincs több felverődés (bekapcsolt lámpával könnyebb ellenőrizni)akkor jöhet a polírozás
-mielőtt polírozni kezdenél teljesen szárazra kell fújni vagy törölni a búrát és a környezetét is, mert a paszta nem szereti a vizet
-kezdd a durvább pasztával. vigyél fel a búrára pasztát és lehet kezdeni 2-es vagy 3 fokozaton, tehát ne túl gyorsan forogjon a gép
-ne hagyd teljesen leszáradni a pasztát, mert utána már karcolhat
-ha már szép fényes, lehet csinálni 1 ellenőrzést: kapcsold fel a lámpát rögtön látod a különbséget
-ha szükséges ismételd a műveletet addig amíg nem tökéletes
-jöhet a finom paszta eljárás ua.
a tapasztaltak ajánlják a művelet után lejújni kemény lakkal
ezt Én nem csináltam meg még, mert kíváncsi vagyok, hogy így mennyire tartós lakk nélkül.
Az egész macera megvan 1 óra alatt cakk-pakk!
Jó szórakozást!
Olyan lesz mint az ÚJ!
Köszönöm Urak!
Simi, majd keresek valami más aláírást, most nem akarlak téged is meg mindenkit beleírni a kivételekbe.
Kinai angel eyes karikákat fogok beszerelni a jövő héten. Majd nem röhögni!!!
Ha szar lesz kiszedem.
Két hella faceliftes fényszóróra licitáltam, a héten, árban megegyeztünk, 4 napja nem jelentkezik az illető, húzza a f...ra a fényszóróit. legalább nem mondja mindneki, hogy ez nem belevaló.
képet!
be kell jelenteni
http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=155776358
2009.11.18. 00:04
admin írta:Ez így van de akkor nem lehet jó pénzt elkérni értevaszarig írta:ptamas írta:Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
Esetleg valaki?
Tamás
2009.11.18. 00:32
vaszarig írta:ptamas írta:Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
Esetleg valaki?
Tamás
2009.11.18. 00:43
Elhiszem neked!De híd el programozás nélkül is ragyogóan működik ugyan úgy mint a teló,pdc,navi,stb.jackson írta:vaszarig írta:ptamas írta:Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
Esetleg valaki?
Tamás
Van a retrofit opciók között Headlight washer. Igaz nekem gyárilag benne van. És én ingyen programozom saját magamnak![]()
Jackson, aki látta a programozható opciók között
2009.11.18. 10:39
admin írta:Elhiszem neked!De híd el programozás nélkül is ragyogóan működik ugyan úgy mint a teló,pdc,navi,stb.jackson írta:vaszarig írta:ptamas írta:Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
Esetleg valaki?
Tamás
Van a retrofit opciók között Headlight washer. Igaz nekem gyárilag benne van. És én ingyen programozom saját magamnak![]()
Jackson, aki látta a programozható opciók között
2009.11.18. 15:53
2010.01.14. 20:35
2010.01.14. 20:55
party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon, de azért látszik a különbség...[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img][img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img]
remélem sikerült a képfeltöltés...
2010.01.14. 21:07
simi64 írta:party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon, de azért látszik a különbség...[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img][img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img]
Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?
2010.01.14. 21:09
party írta:simi64 írta:party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon, de azért látszik a különbség...[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img][img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img]
Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?
Nem ,nem sütő, hőlégfúvó és asszony pajtás intenzív segítségével...
2010.01.14. 21:22
MChris írta:party írta:simi64 írta:party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon, de azért látszik a különbség
Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?
dettobár nekünk 1-1 óra volt anno...
2010.01.14. 21:27
Viper írta:MChris írta:party írta:simi64 írta:party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon, de azért látszik a különbség
Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?
Teszt.
2010.01.14. 21:32
party írta:Viper írta:MChris írta:party írta:simi64 írta:party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon, de azért látszik a különbség
Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?
Teszt.
Teszt mi? Hogy világít? Mint az új, majd csinálok nappali képet is... és került bele nagyfényerejű ledes helyzet jelző is:-) vakítanak az angyalok...
2010.01.14. 21:36
Viper írta:
Telefonnal csináltam, na ilyen lett.
2010.01.14. 21:40
lepke írta:Viper írta:
Helo
Nálatok nyár van![]()
amúgy nem rossz
üdv zoli
2010.01.22. 19:43
Viper írta:lepke írta:Viper írta:
Helo
Nálatok nyár van![]()
amúgy nem rossz
üdv zoli
Novemberi hozzászólás. Akkor még nyár volt.
2010.01.22. 21:20
zsolti780 írta:Viper írta:lepke írta:Viper írta:
Helo
Nálatok nyár van![]()
amúgy nem rossz
üdv zoli
Novemberi hozzászólás. Akkor még nyár volt.
Tudsz róla,hogy nincs rendszámtáblád?![]()
Jók az angyalok!