Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

mosó

2009.11.17. 20:19

Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
A mosó tartály azonban touringos, enyém pedig szedán. Ez azt jelenti, ha esetleg valaki nem cserél velem egy sedanba valóra, akkor kénytelen leszek ledugózni a hátsó szélvédő mosó motorját, amit sajnálnák.
Esetleg valaki?
Tamás

Re: mosó

2009.11.17. 22:20

ptamas írta:Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
A mosó tartály azonban touringos, enyém pedig szedán. Ez azt jelenti, ha esetleg valaki nem cserél velem egy sedanba valóra, akkor kénytelen leszek ledugózni a hátsó szélvédő mosó motorját, amit sajnálnák.
Esetleg valaki?
Tamás

Tudomásom szerint nem kell felprogramozni, mivel csak egy relé van benne/hozzá! :)

2009.11.17. 22:59

vaszarig írta:
ptamas írta:Jövőhéten megy autó NT-hez. Tervben van, hogy a 1 éve dobozba lakó fényszóró mosó szettet berakom, majd ők felprogramozzák.
Esetleg valaki?
Tamás

Tudomásom szerint nem kell felprogramozni, mivel csak egy relé van benne/hozzá! :)
Ez így van de akkor nem lehet jó pénzt elkérni érte :wink:

Re: Fényszóró polirozás

2009.11.17. 23:00

Viper írta:
MChris írta:
Viper írta:
simi64 írta:
Viper írta:Sziasztok!
Nem találom a fényszóró polirozással kapcsolatos irásokat.
Nem tudjátok, hogy ki csinálta? Mi a technológiája? mik a tapasztalatok?

Most beszéltem valakivel, aki szerint a felpolírozás, mint halottnak a csók, ideig óráig jó.

Szerinte simán 1000-es csiszólópapírral a kiálló részek eltávolítása, majd alapozás és szintelen lakkal bevonás.
Szerinte gyárilag is lakkozva van, mely ütésálló, stb.

Itt is van egy. GyA nevű klubtárs leírása alapján:
Hozzávalók:

-1 ív 2000-es vízes csiszolópapír
-ragasztószalag, hogy ne csiszold meg a fényezést
-polírpaszta 2 szemcseméret (1 durvább és 1 finomabb) 0,5 dl bőven elég, a festékboltokban adnak kimérve, Én 3M-eset vettem.
-polírozógép, polírozó korongszivacs
-víz
-szivacs
-sűrített levegős pisztoly
-tiszta rongy
-türelem

Leírás:

Ha nem veszed ki a lámpát akkor
-pattintsd ki a gumitömítést a lámpa tetejéről (vigyázz a fülek könnyen törnek)
-tisztítsd meg a búrát a szennyeződéstől
-maszkold le a lökhárítót és a sárvéső sarkát (csiszolható ragasztószalag a legjobb (szövetes))
-autómosó szivacs+langyos vagy meleg víz
-vágd 4 részre az ív csiszolópapírt és áztasd be a vízbe
-kezd el csiszolni a búrát bő vízzel, a szivacs segítségével tök könnyű adagolni a vizet rá
-addig csiszold papírral még ki nem jönnek teljesen a felverődések (a nagyon mélyek nem fognak kijönni)
-a csiszolás közben gyakran fújd le szárazra a búrát így tudod ellenőrizni, hogy hol tartasz
-ha szerencséd van és nem mélyek a felverődések akkor a búrán lévő vékony védőrétek sem jön le, ha mélyebbek akkor fogod látni, hogy foltos lesz a csiszolás közben ott ahol már lejött.
-ha kész a csiszolás és nincs több felverődés (bekapcsolt lámpával könnyebb ellenőrizni)akkor jöhet a polírozás
-mielőtt polírozni kezdenél teljesen szárazra kell fújni vagy törölni a búrát és a környezetét is, mert a paszta nem szereti a vizet
-kezdd a durvább pasztával. vigyél fel a búrára pasztát és lehet kezdeni 2-es vagy 3 fokozaton, tehát ne túl gyorsan forogjon a gép
-ne hagyd teljesen leszáradni a pasztát, mert utána már karcolhat
-ha már szép fényes, lehet csinálni 1 ellenőrzést: kapcsold fel a lámpát rögtön látod a különbséget
-ha szükséges ismételd a műveletet addig amíg nem tökéletes
-jöhet a finom paszta eljárás ua.

a tapasztaltak ajánlják a művelet után lejújni kemény lakkal

ezt Én nem csináltam meg még, mert kíváncsi vagyok, hogy így mennyire tartós lakk nélkül.

Az egész macera megvan 1 óra alatt cakk-pakk!

Jó szórakozást!

Olyan lesz mint az ÚJ! :wink:

Köszönöm Urak!
Simi, majd keresek valami más aláírást, most nem akarlak téged is meg mindenkit beleírni a kivételekbe. :)

Kinai angel eyes karikákat fogok beszerelni a jövő héten. Majd nem röhögni!!!
Ha szar lesz kiszedem.

Két hella faceliftes fényszóróra licitáltam, a héten, árban megegyeztünk, 4 napja nem jelentkezik az illető, húzza a f...ra a fényszóróit. legalább nem mondja mindneki, hogy ez nem belevaló. :)

képet!

be kell jelenteni :wink:

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=155776358

én ismerem ezt a srácot, kövér dánielnek hívják és nagykanizsai

2009.11.18. 00:04

admin írta:
vaszarig írta:
Esetleg valaki?
Tamás

Ez így van de akkor nem lehet jó pénzt elkérni érte :wink:

Hm....
Akkor hétvégén barkács...

2009.11.18. 00:32

vaszarig írta:
Esetleg valaki?
Tamás

Van a retrofit opciók között Headlight washer. Igaz nekem gyárilag benne van. És én ingyen programozom saját magamnak :lol:

Jackson, aki látta a programozható opciók között

2009.11.18. 00:43

jackson írta:
vaszarig írta:
Esetleg valaki?
Tamás

Van a retrofit opciók között Headlight washer. Igaz nekem gyárilag benne van. És én ingyen programozom saját magamnak :lol:

Elhiszem neked!De híd el programozás nélkül is ragyogóan működik ugyan úgy mint a teló,pdc,navi,stb.

2009.11.18. 10:39

admin írta:
jackson írta:
vaszarig írta:
Esetleg valaki?
Tamás

Elhiszem neked!De híd el programozás nélkül is ragyogóan működik ugyan úgy mint a teló,pdc,navi,stb.

Úgyúgy, mivel annó én is beraktam a TDS-be, és gond nélkül ment! Amúgy a retrofit opciók között szerintem azért van, mert ha berakod az utólagos magasság állítást, akkor kell/kéne progizni!? :roll:

2009.11.18. 15:53

Kép

Telefonnal csináltam, na ilyen lett. :)

2010.01.14. 20:35

Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon :) , de azért látszik a különbség...[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img][img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img]
remélem sikerült a képfeltöltés...

2010.01.14. 20:55

party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon :) , de azért látszik a különbség...[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img][img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img]

Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?

2010.01.14. 21:07

simi64 írta:
party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon :) , de azért látszik a különbség...[img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1031_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img][img][img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/100114/Fot_1032_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/img]

Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?

Nem ,nem sütő, hőlégfúvó és asszony pajtás intenzív segítségével... :D

2010.01.14. 21:09

party írta:
simi64 írta:

Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?

detto :wink: bár nekünk 1-1 óra volt anno...

2010.01.14. 21:22

MChris írta:
party írta:
simi64 írta:
party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon :) , de azért látszik a különbség
Kép
Kép

Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?

Teszt. :)

2010.01.14. 21:27

Viper írta:
MChris írta:
party írta:
simi64 írta:
party írta:Hello mindenki, nos az Én autóm faceliftes lámpáin már a polírozás nem segített volna, ezért levseréltem a plexi búrákat... telefonos fotó a konyha asztalon :) , de azért látszik a különbség
Kép
Kép

Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?

Teszt mi? Hogy világít? Mint az új, majd csinálok nappali képet is... és került bele nagyfényerejű ledes helyzet jelző is:-) vakítanak az angyalok... :D

2010.01.14. 21:32

party írta:
Viper írta:
MChris írta:
party írta:
simi64 írta:
Kép
Kép

Látszik.
És hogyan cserélted ki?
A sütőben?

Teszt mi? Hogy világít? Mint az új, majd csinálok nappali képet is... és került bele nagyfényerejű ledes helyzet jelző is:-) vakítanak az angyalok... :D

Teszt, hogy kivettem a felesleges képbeszúrásokat, meg Img-ket és, hogy mi lesz a végeredmény. Kétszer linkelted be.

2010.01.14. 21:36

Viper írta:Kép

Helo
Nálatok nyár van :?: :?: amúgy nem rossz
üdv zoli

2010.01.14. 21:40

lepke írta:

Helo
üdv zoli

Novemberi hozzászólás. Akkor még nyár volt. :wink:

2010.01.22. 19:43

Viper írta:
lepke írta:

Helo
üdv zoli

Tudsz róla,hogy nincs rendszámtáblád? :lol:
Jók az angyalok!

2010.01.22. 21:20

zsolti780 írta:
Viper írta:
lepke írta:

Helo
üdv zoli

Tudsz róla,hogy nincs rendszámtáblád? :lol:
Jók az angyalok!

Valójában inkább így néz ki, a telefonos kép valahogyan vastagítja az angyalt. :)
Rendszámtábla megvan, az imént ellenőriztem.

Kép
Hozzászólás küldése

VigLink badge