Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.09.01. 21:15

Segítséget szetenék kérni?
Pár napja kicsit gyorsabb indulásnál furcsán rángat mint amikor kipörög a kerék de a kipörgésgátló nem ezt mutatja a műszerfalon
, ha lassan indulok akkor nem csinálja. Egyébként az automata váltó náha furcsán vált nagyobb sebességnél előbb pörög kb.5000-ezerig majd nagyot ránt és csak ezután gyorsul.

2007.09.01. 22:03

kzoli819 írta:Most hallottam egy érdekes dolgot.
Azt mondta egy ember akinek dízel BMW-je van (pontosan nem tudom milyen BMW), hogy németországban azt javasolták neki, hogy minden teli tank magyar gázolajhoz tegyen hozzá 1 liter olajat.
Ugyanis a magyar gázolaj szárazabb mint a német és így a porlasztócsúcsok és az adagoló alkatrészek nem kapnak megfelelő kenést és hamarabb tönkremennek.
Megkérdeztem eddig 2 szerelőt, hogy mi a véleményük erről. Az egyik azt mondta, hogy lehet benne valami igazság, bár Ő még nem csinált ilyet és még senkitől sem hallott ilyesmit.
A másik egyáltalán nem hallott még erről.
Esetleg közülletek hallott erről valamit, vagy esetleg alkalmazza-e valaki ezt a módszert, ha igen, milyen eredménnyel?

egy barátomnak pont ugyanolyan kocsija van mint Neked (525dA), és ő ezt 0-km-es kora óta alkalmazza is. eddig nem cserélt porlasztócsúcsokat.
ja, de ő csak kb fél litert tesz hozzá.

2007.09.02. 00:28

ez érdekes.
és milyen olajat öntenek hozzá a gázolajhoz?
simán beletölti a tankba az olajat, vagy feloldja bizonyos mennyiségű gázolajban, és úgy tölti bele?
üdv.
roland

2007.09.02. 16:12

Sziasztok !

Egy kis segítséget kérnék. A titkos menű 14-esében az alábbi két hibajel van benn:

8C842A és bE8815.

Esetleg van valakinek elképzelése mik lehetnek ezek ?

Előre is köszi.

2007.09.02. 16:13

Sziasztok !

Egy kis segítséget kérnék. A titkos menű 14-esében az alábbi két hibajel van benn:

8C842A és bE8815.

Esetleg van valakinek elképzelése mik lehetnek ezek ?

Előre is köszi.

2007.09.02. 18:23

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget, mindent megpróbálok. Remélem nem lesz nagy érvágás... :lol: De az autómért bármit! :D

2007.09.03. 18:50

Hali lenne egy kis nagy problémám !! :(
Tegnap még ment rendesen a motoros ülés és a motoros kormány ma mikor asszony beszált kocsiba és be akarta állítani a kettes memoria programot a gobbal akkor csak a tökrök álltak be az ülés a kormány nem !! :(((
És nem is mükszik egyik se !
Az anyós ülés oldali az megy rendesen ! :?

SOS kéne segitség mert ez igy elég gáz asszonykám nem lát ki a tipusból ! 8)

2007.09.04. 07:22

Sziasztok!

Én is egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mert amióta megvan a gép ('99 525TDS Touring), kb 2-2,5 hónapja, sajnos a reggeli első inditásnál, illetve ha min 5-6 órát leállitom és utána újra beinditom az autót, az olajnyomás jelző lámpa kb 10 mp-ig világít, már kiírja az autó, hogy állitsam le, mire elalszik és addig kicsit hangosabban is jár. Voltam szervízben, ahol megmérték az olajnyomást alapjáraton, és 2 bar-t mértek, ami az elmondásuk szerint egy jó érték, de persze nem reggel mérték, hanem 1-2 óra álás után, amikor egyből elaludt a lámpa, a biztonság kedvéért cseréltek egy olajgombát, hátha csak a visszajelzéssel van a gond, de a helyzet ezután is változatlan.. :?
Olajat, olajszürőt, cseréltem, jó minőségü, az itt is ajánlott castrol olajat tettem bele.

Szerintetek mi lehet a gond ? Mindenképpen olajpumpát kell cseélnem? Azért azt nem bíznám akárkire.. Tudok valahol egy körülbelüli árat nézni ennek a költségeire ? Vagy tud mondani valaki egy körülbelüli árat rá ?

Segitségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Tamás

Olajnyomás

2007.09.04. 08:36

mount írta:Sziasztok!

Én is egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mert amióta megvan a gép ('99 525TDS Touring), kb 2-2,5 hónapja, sajnos a reggeli első inditásnál, illetve ha min 5-6 órát leállitom és utána újra beinditom az autót, az olajnyomás jelző lámpa kb 10 mp-ig világít, már kiírja az autó, hogy állitsam le, mire elalszik és addig kicsit hangosabban is jár. Voltam szervízben, ahol megmérték az olajnyomást alapjáraton, és 2 bar-t mértek, ami az elmondásuk szerint egy jó érték, de persze nem reggel mérték, hanem 1-2 óra álás után, amikor egyből elaludt a lámpa, a biztonság kedvéért cseréltek egy olajgombát, hátha csak a visszajelzéssel van a gond, de a helyzet ezután is változatlan.. :?
Olajat, olajszürőt, cseréltem, jó minőségü, az itt is ajánlott castrol olajat tettem bele.

Szerintetek mi lehet a gond ? Mindenképpen olajpumpát kell cseélnem? Azért azt nem bíznám akárkire.. Tudok valahol egy körülbelüli árat nézni ennek a költségeire ? Vagy tud mondani valaki egy körülbelüli árat rá ?

Szia Tamás!

Nekem is hasonló problémám van, csak nekem nem írja ki a komputer (kis bordom van :D )
Nekem erre azt ajánlották, hogy első körben cseréljem le az olajat, mert lehet nagyon híg, és könnyebben visszafolyik a nagyobb állás után. Még nem tettem meg, de már rajta vagyok. :wink:

2007.09.04. 09:20

Jó reggelt!

Van egy szelep, ami a szivattyú után kell keresni! (Szerintem nálad a szűrő ház alján, vannak típusok, ahol a szivattyúban van! Ez a szelep akadályozza meg, hogy az olaj, leállítás után vissza folyón a karterba! 1000% itt a hiba! (Simán javítható )

szelep

2007.09.04. 12:50

kbhont írta:

Jó reggelt!

Van egy szelep, ami a szivattyú után kell keresni! (Szerintem nálad a szűrő ház alján, vannak típusok, ahol a szivattyúban van! Ez a szelep akadályozza meg, hogy az olaj, leállítás után vissza folyón a karterba! 1000% itt a hiba! (Simán javítható )

Szia kbhont!

Mekkora összegről beszélünk kb, ha az ember ezt javíttatni akarja? Csak a szelepet kell cserélni?

2007.09.04. 13:32

Sziasztok !

Előzmény: 1 éve műszerfal csere (98-as 523i).

Most: Garancia lejárta előtt 2 héttel, ma betolom vasat a szervízbe (arra jártam, ismeretség, stb) nézzük meg minden rendben van-e.
Kocsi be, pc rátesz, pár perc diagnoszt, majd közli az ember nagyokat nézve, hogy minden ok, de nem tud kapcsolatba lépni műszerfallal. Minden mást lát, hozzáfér, de műszerfal nem kommunika. Látja, hogy a műszefal kommunikál a különböző modulokkal, a motorelektronikával, stb mindennel, de magához nem enged hozzányúlni, nem engedi magát tesztelni. Amúgy minden érték ok, de a hibatárolót sem engedi kiolvasni. Gép üzemel, tényleg semmi gond, minden műszer rendben. Tanácstalanok voltak, ilyennel nem találkoztak, majd megköszönve eljöttem. Amíg látható, érezhető probléma nincs, addig nem nyúlunk hozzá.
Esetleg valaki ismeri a fenti bibi okát. Köszi előre is.

2007.09.04. 15:22

kbhont írta:

Jó reggelt!

Köszönöm a gyors reagálást!

Kicsit megnyugtattál ezzel a válasszal, mert nem örültem volna, hogy ha a motorhoz hozzá kell nyúlni, bár ha a szivattyúban van, akkor így sem úszom meg, viszont akkor lehet, hogy érdemesebb komplett cserélni nem?

Honnan tudom meg, hogy hol van, mit keressek? (kinézetre)
Gondolom ezt érdemesebb szakszervízben autószerelővel lecseréltetni, nem itthoni babra munka. :)

Még az érdekelne, hogy vajon ez a jelenlegi állapot mennyire károsithatta a motort, ha egyáltalán van ilyesmiről szó?

Mid két hibának az árfekvései azért engem is érdekelnének :) Sajnos nem férek hozzá itthon semmilyen adatbázishoz, hogy az árakról informálódjak..

vaszarig írta:
Szia Tamás!

Nekem is hasonló problémám van, csak nekem nem írja ki a komputer (kis bordom van :D )
Nekem erre azt ajánlották, hogy első körben cseréljem le az olajat, mert lehet nagyon híg, és könnyebben visszafolyik a nagyobb állás után. Még nem tettem meg, de már rajta vagyok. :wink:

Nekem is javasolták ezt első körben, utána cseréltettem le az olajat a gyári ajánlott hozzá való olajra, de ennek is már több mint 1 hónapja és semmi változás.. :( Azért is próbálkozom tovább a több megoldással, de remélem te sikerrel jársz!

2007.09.04. 23:16

Sziasztok!

egy "érdekes" dologra lettem figyelmes és kíváncsi volnék, hogy hogyan orvosoljátok a problémát! feltételezem, hogy nem csak nálam fordul elő: eső után, mikor megyek tankolni, a tank fedelét betolva, a tanksapka alatti "polcon" állandóan áll a víz! ....addig amíg fel nem itatom, vagy fel nem szárad. Nem korrodál el egy idő után itt a lemez, ha ez gyári hiba??? vagy csak nálam van ez? Ti már kitalálatok vmi okosságot ennek a feles víznek az elvezetésére??

Üdv,

Labi

2007.09.05. 07:54

Szerintem tipus hiba, nálam is előfordul.
Baumaxban és egyéb barkács helyeken árulnak öntapadós,
külömböző profilú gumiszerű tömitéseket szalag kiszerelésben.
Már gondolkodtam róla, hogy megkéne próbálni beaplikálni,
hátha segit.

Szelep

2007.09.05. 08:34

Nekem is javasolták ezt első körben, utána cseréltettem le az olajat a gyári ajánlott hozzá való olajra, de ennek is már több mint 1 hónapja és semmi változás.. :( Azért is próbálkozom tovább a több megoldással, de remélem te sikerrel jársz![/quote]

Szia Mount!

Akkor lehet én is inkább hagyom ezt az olajcsere dolgot, és inkább elmegyek cimbihez és megnézzük ezt a szelepet. Megpróbálom megkeresni rajzon, hogy hol van ez, illetve hogy mit is kéne konkrétan kicserélnem! :) Az had kérdezzem meg, hogy neked olyan nem fordult elő, hogy melegen nehezebben indult volna a gép? Csak mert nekem időnként megcsinálja, hogy akár 10 mpig is kell tekerni az indítót, mire elindul. Máskor meg elsőre. De általában ez csak meleg motornál jön elő. :?:

Re: Szelep

2007.09.05. 09:49

vaszarig írta:Szia Mount!

Akkor lehet én is inkább hagyom ezt az olajcsere dolgot, és inkább elmegyek cimbihez és megnézzük ezt a szelepet. Megpróbálom megkeresni rajzon, hogy hol van ez, illetve hogy mit is kéne konkrétan kicserélnem! :) Az had kérdezzem meg, hogy neked olyan nem fordult elő, hogy melegen nehezebben indult volna a gép? Csak mert nekem időnként megcsinálja, hogy akár 10 mpig is kell tekerni az indítót, mire elindul. Máskor meg elsőre. De általában ez csak meleg motornál jön elő. :?:

Szia!

Nekem az inditással kapcsolatban eddig semmi progblémám nem volt, eddig a leg hidegebb reggelen (5 fok) és a legnagyobb nyári kánikulában ami idén volt (40 fok) ugyan úgy első forgatásra beindult az autó és késöbb a meleg motornál sem volt gond, de mit ha itt olvastam volna valamelyik topic-ban, hogy más is találkozott ilyen hibával mint te, eddig nállam csak ez az olajnyomással kapcsolatos hiba jelentkezett, de így is vettem az autót..

Vizont ha megtaláltad valahol ezt az alaktrészt, vagy ha jutottál valamire a hibával kapcsolatban, akkor az mindenképpen írd meg :) A jövőhéttől én is rajta leszek, akkor lessz időm utánajárni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mount 2007.09.05. 09:59-kor.

2007.09.05. 09:59

Oldboy írta:Szerintem tipus hiba, nálam is előfordul.
Baumaxban és egyéb barkács helyeken árulnak öntapadós,
külömböző profilú gumiszerű tömitéseket szalag kiszerelésben.
Már gondolkodtam róla, hogy megkéne próbálni beaplikálni,
hátha segit.

Hát akkor vmit kell vele csinálni, mert a végén még gondot fog okozni! A tömítés lehet gyógyír. Ha találok vmit és sikerül, megírom....

Üdv,

Labi

2007.09.05. 15:54

mount írta:

Szia!

Nekem az inditással kapcsolatban eddig semmi progblémám nem volt, eddig a leg hidegebb reggelen (5 fok) és a legnagyobb nyári kánikulában ami idén volt (40 fok) ugyan úgy első forgatásra beindult az autó és késöbb a meleg motornál sem volt gond, de mit ha itt olvastam volna valamelyik topic-ban, hogy más is találkozott ilyen hibával mint te, eddig nállam csak ez az olajnyomással kapcsolatos hiba jelentkezett, de így is vettem az autót..

Vizont ha megtaláltad valahol ezt az alaktrészt, vagy ha jutottál valamire a hibával kapcsolatban, akkor az mindenképpen írd meg :) A jövőhéttől én is rajta leszek, akkor lessz időm utánajárni.

Oks. Köszi.Mindenképp írok,ha megtudtam vmit!:) Addig meg nézelődöm én is.

2007.09.07. 14:49

vaszarig írta:
mount írta:

Szia!

Hi
én írtam a melegen nehezen indulás dolgot, de még nem volt időm utánajárni. hidegen és reggeli első indulás az pöcc!
egy kollega szerint porlasztócsúcs de mivel most nincs rá lóvé ezért bízom benn, hogy még nem lesz vele gond egy jó darabig.
ha megvan a megoldás feltétlenül írd meg.

Oks. Köszi.Mindenképp írok,ha megtudtam vmit!:) Addig meg nézelődöm én is.
Hozzászólás küldése

VigLink badge