Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A.B.S. Jeladó hiba

2013.12.11. 10:19

pali113 írta:sziasztok!!

Nekem lenne egy 525tds em! Ki cseréltem a bal hátsó jeladót két napig minden működött azután egyszer csak halál vadonat újjatt vettem belőle. Elmentem egy ismerőshöz ki olvastuk a hibát töröltük is és mentem vele megint 2m-ert egyből dupla sárga lámpa...!
Valami olyasmit írt ki hogy váltakozó jel erre azt mondták hogy cserélek csapágyat amiről veszi a jelet! Ez megoldás lehet a problémára?
Olvastam itt, hogy a gumi de azt nem hiszem 205/55 R16 téli van fent.
Valakinek valami okos megoldás? megköszönném mert itt a tél.... és ez a kocsi kipörgésgátló nélkül elég halott...!

köszönöm

A hemzsegő helyesírási hibáktól most eltekintek, bár igencsak nehezemre esik. :twisted:
Nos, az én TDS-em, amikor váltakozó jelet adott, akkor valóban a kerékcsapágy csere lett a megoldás!
Milyen "vadonat újjatt" vettél bele? Gyárit? Az utángyártottak tudnak vicceskedni!
Szóval első körben cseréld meg a két hátsó jeladót. Ha ezzel a hiba átvándorol a másik oldalra, akkor dobd ki azt amit vettél és vegyél egy gyárit, megbízható helyről.
Ha a hiba marad azon az oldalon, akkor 90% eséllyel a kerékcsapágy csere megoldja a gondodat.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: pali113
Értékelés: 4.76%

2013.12.11. 16:06

pali113 írta:itt a tél.... és ez a kocsi kipörgésgátló nélkül elég halott...!

Dehogy halott...akkor él csak igazán.
Első dolgom ahogy berúgom a verdát,hogy kapcsolom ki.Irritál ha be van kapcsolva.
:facepalm:
(Mellesleg...miért kell 3-as sorozatra való gumikat feltenni rá?)

2013.12.21. 14:34

köszönöm a választ!! megpróbálom megcserélni

225/55 16 van rajta elírtam...

2014.01.25. 15:50

Nem működik a kipörgésgátlóm, kiolvastattam a hibát --> Esp hiba, az abs elektronika automata váltót keres. Ebben az a jó, hogy manuális váltós az autó, valószínűleg cseréltek benne kockát, de nem belevalót raktak be, nem tudjátok, hogy Komárom, Győr közelébe ki programoz fel ilyet?

2014.01.27. 20:42

Üdv!

Bocsi, hogy belekontárkodom a fórumba egy 2005-ös e90-el, de a hiba nagyon hasonló mint ahogyan itt olvastam. Legalábbis szerintem. A hideg beálltával 0°C körül jön elő az az efekt, hogy menet közben főleg gáz elvétnél (váltás, lassítás) felvillan dsc ikon és bólint egy szépet a kocsi, mintha motorfék ráhúzna egyet. Majd ezután néha dob egy motorleállást egy kamu defetk riasztással megfejelve. Ez 130 körül pályán belső sávban kamionokkal jobbról kibélelve elég fun tud lenni. Már 2x átéltem vele. Álló motorral lavírozni roppant vicces :) Ezt mi okozhatja? Gép igazán nem lát hibát rajta, a kocsi nem mondja el mi baja. Lehet jeladó ez is? Alig várom a tavaszt, hogy ne parázzak minden reggel az úton.

Köszi előre is,
DnP

2014.01.27. 20:58

DnP írta:Üdv!

Bocsi, hogy belekontárkodom a fórumba egy 2005-ös e90-el, de a hiba nagyon hasonló mint ahogyan itt olvastam. Legalábbis szerintem. A hideg beálltával 0°C körül jön elő az az efekt, hogy menet közben főleg gáz elvétnél (váltás, lassítás) felvillan dsc ikon és bólint egy szépet a kocsi, mintha motorfék ráhúzna egyet. Majd ezután néha dob egy motorleállást egy kamu defetk riasztással megfejelve. Ez 130 körül pályán belső sávban kamionokkal jobbról kibélelve elég fun tud lenni. Már 2x átéltem vele. Álló motorral lavírozni roppant vicces :) Ezt mi okozhatja? Gép igazán nem lát hibát rajta, a kocsi nem mondja el mi baja. Lehet jeladó ez is? Alig várom a tavaszt, hogy ne parázzak minden reggel az úton.

Köszi előre is,
DnP

Szerintem ne várd meg a tavaszt, saját életed mellett másokét is kockáztatod ...
Milyen műszerrel volt vallatva ?
Adatlapot töltsd ki, többet tudunk segíteni ...

2014.01.27. 21:15

Ok, :) Kitöltöttem. Vallatási módot nem ismerem, sajna nem vagyok otthon ilyen téren.

2014.01.27. 21:25

DnP írta:Ok, :) Kitöltöttem. Vallatási módot nem ismerem, sajna nem vagyok otthon ilyen téren.

Fontos, hogy gyári műszerrel legyen kiolvasva, ha a tartózkodási helyedet is megadod biztos kapsz ajánlást a srácoktól, hogy hova érdemes vinni ...

2014.02.03. 19:22

Sziasztok!

Nemrég vettem egy 1996-os 523i-t ABS-jeladó gyanús tünetekkel (nincs ABS, tempomat, km-óra), plusz légzsák hibát is jelez a műszerfalon. Az autó külföldről jött, most nincs forgalomban, nehéz is lenne így a műszaki vizsgán átmenni.

A kérdésem a következő lenne: van esetleg valaki, aki rendelkezik hibakód olvasáshoz szükséges eszközökkel, Budapesten található és tudna házhoz jönni? Természetesen nem ingyen gondoltam.

Előre is köszönöm segítségetek!
Dávid

2014.02.13. 18:59

Sziasztok!
Azt steretném kérdezni hogy nem tudja-e valaki hogy a fiat stilo(bosch ....024) abs tömbje beépíthető-e a 001-es helyett mert külső és a csati is egyforma.
Ebböl rengeteg van (és olcsó is).

2014.02.13. 19:02

nlm79 írta:Sziasztok!
Azt steretném kérdezni hogy nem tudja-e valaki hogy a fiat stilo(bosch ....024) abs tömbje beépíthető-e a 001-es helyett mert külső és a csati is egyforma.
Ebböl rengeteg van (és olcsó is).

Legyel uttoro es akkor megtudjuk! En generatorral kovettem el hasonlo manovert.

2014.02.13. 21:26

telegdyd írta:Sziasztok!

Nemrég vettem egy 1996-os 523i-t ABS-jeladó gyanús tünetekkel (nincs ABS, tempomat, km-óra), plusz légzsák hibát is jelez a műszerfalon. Az autó külföldről jött, most nincs forgalomban, nehéz is lenne így a műszaki vizsgán átmenni.

A kérdésem a következő lenne: van esetleg valaki, aki rendelkezik hibakód olvasáshoz szükséges eszközökkel, Budapesten található és tudna házhoz jönni? Természetesen nem ingyen gondoltam.

Dávid

Szia!

Hol van az autó Budapesten? Mozgásképes?

Odus

2014.02.14. 10:42

odus írta:
telegdyd írta:Sziasztok!

Dávid

Szia!

Hol van az autó Budapesten? Mozgásképes?

Odus

Üdv!

Köszi, de már nem aktuális a dolog. Jerry klubtársunk már másnap eljött és megállapítottuk hogy a bal hátsó adta meg magát. Vettem is jeladót, de kicserélni azóta sem tudtam, mert nem akar kijönni a csavar a helyéről. :(
Valamikor elviszem szerelőhöz, de még nem jutott rá időm...

Dávid

2014.02.14. 10:52

telegdyd írta:Üdv!

Köszi, de már nem aktuális a dolog. Jerry klubtársunk már másnap eljött és megállapítottuk hogy a bal hátsó adta meg magát. Vettem is jeladót, de kicserélni azóta sem tudtam, mert nem akar kijönni a csavar a helyéről. :(
Valamikor elviszem szerelőhöz, de még nem jutott rá időm...

Dávid

Szerelő sem fogja kiszedni azt neked, hacsak nem bánik ügyesen a CO-val.
Muha mesternek viszont van egy remek embere erre. A Jenő!
Az enyémmel is megszenvedett, de nem adta fel és a végén sikerült kiimádkoznia a helyéről. Aztán ugyanezt a másik oldalon is! Ráadásul baráti áron dolgozik és pár háznyira lakik Atitól, úgyhogy utána rögtön meg lehet ejteni pár javítanivalót is.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: telegdyd

2014.02.16. 19:41

Üdv Mindenkinek.

Van egy 2001-es Bmw 325i-m. Nemrég vettem az autót, amikor megvettem akkor néha fel fel villant az abs,dsc,féklámpa visszajelző.
Olvastam pár helyen hogy lehet meg kell takarítani a jel adókat. Neki is álltam megtakarítottam minden jeladót. De már azóta rájön akkor világit egyfolytában. Van hogy beindítom megyek vele nem világit. Utána kanyarodásnál vagy egy döccenőnél megint be villan a hiba jelzés.
Tudna valaki nekem valami okosat mondani ?? Mert már az idegbetegség kap el.

Előre is Köszönöm Üdv István

2014.02.16. 20:05

Istvan e46 írta:Üdv Mindenkinek.

Van egy 2001-es Bmw 325i-m. Nemrég vettem az autót, amikor megvettem akkor néha fel fel villant az abs,dsc,féklámpa visszajelző.
Olvastam pár helyen hogy lehet meg kell takarítani a jel adókat. Neki is álltam megtakarítottam minden jeladót. De már azóta rájön akkor világit egyfolytában. Van hogy beindítom megyek vele nem világit. Utána kanyarodásnál vagy egy döccenőnél megint be villan a hiba jelzés.
Tudna valaki nekem valami okosat mondani ?? Mert már az idegbetegség kap el.

Előre is Köszönöm Üdv István

:diag

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Istvan e46

2014.02.18. 22:06

hello

Segítséget szeretnék kérni tőletek van egy olyan problémám ,hogy világított a légzsák jelző lámpám az ülés foglaltság érzékelő kiiktatva ahogy azt kell szóltam ismerősnek ,hogy üsse ki a hibát csak sajnos az lett a probléma hogy kiírta a gép hogy ecu hiba a légzsákkal azt mondta haver hogy megállt a légzsák indítóm ,de én végül kiszedtem a könyöklő alól széjjel húztam a csatit utána vissza legelőször kivillant majd elaludt majd megint gyújtás rá és akkor már fel se villant egyáltalán nem is ellenőrizte magát csati szét megint össze most meg azt csinálja ,hogy elkezd pislogni ha esetleg vesszek egy másik légzsák indítót esetleg elmúlik a hiba vagy még akkor ki kell ütni a hibát belőle ????

2014.02.18. 22:17

kiskozma írta:hello

Segítséget szeretnék kérni tőletek van egy olyan problémám ,hogy világított a légzsák jelző lámpám az ülés foglaltság érzékelő kiiktatva ahogy azt kell szóltam ismerősnek ,hogy üsse ki a hibát csak sajnos az lett a probléma hogy kiírta a gép hogy ecu hiba a légzsákkal azt mondta haver hogy megállt a légzsák indítóm ,de én végül kiszedtem a könyöklő alól széjjel húztam a csatit utána vissza legelőször kivillant majd elaludt majd megint gyújtás rá és akkor már fel se villant egyáltalán nem is ellenőrizte magát csati szét megint össze most meg azt csinálja ,hogy elkezd pislogni ha esetleg vesszek egy másik légzsák indítót esetleg elmúlik a hiba vagy még akkor ki kell ütni a hibát belőle ????

Egyébként meg mitől abs hiba ez?

2014.02.18. 22:24

Imco írta:
kiskozma írta:hello

Egyébként meg mitől abs hiba ez?

Bocs elnéztem ,hogy hova írtam de attól függetlenül a kérdésemre nem kaptam választ!!!

2014.02.18. 22:43

kiskozma írta:
Imco írta:Egyébként meg mitől abs hiba ez?

Bocs elnéztem ,hogy hova írtam de attól függetlenül a kérdésemre nem kaptam választ!!!

Pedig szépen kerted...

Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Haminda az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Hozzászólás küldése

VigLink badge