Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Akkumulátor ellenőrzés

2014.01.03. 11:39

PapaBoss írta:Srácok, hétvégén találtam egy 70AH VARTA Black Dynamic akksit (link), ami legalább fél évet állt egy kocsiban érintés nélkül. Persze rátettem a gyújtást, se kép se hang, nulla szufla. Nincs tesztelőm, nincs töltőm, szerintetek menthető az akksi, vagy ezek kinyiffannak használat hiányában? BP-en valaki rá tud nekem nézni?

A 13.ban van egy csomó akksis.
Dobd be az autóba és vidd el hozzájuk.
Minőségi műszerrel pár perc alatt leteszteli.
Előtte -ha van lehetőséged-, esetleg rátölthetsz egy kicsit.
De lehet, hogy ez rossz ötlet.

2014.01.03. 13:59

Fido írta:Sziasztok ! Kérdezni szeretnék akksi ügyben :facepalm:

Olvastam a fórumon hogy manapság már nem olyan sima ügy ez az akksi dolog mint anno az E30-as aimnál volt, a kérdés az lenne, hogy
úgy néz ki találtam végre egy szép E39 et amit megnézek, és ha már a fele igaz amit írnak róla, valamint a pajeromat beszámolják,már el is hozom.
De.. pár napra rá el is megyek 2 hétre , és a kocsi a héz előtt fog állni... nincs nagy hideg, skóciában élek, ritka a minusz még télen is, akkor is max -3 körülre megy le.. a vas kereskedésben van, az akksija gondolom az álástól nincs a csúcson, azt nem tudom hogy mi lenne a jobb, hagyni és majd meglátom mire megjövök lehasalt e és legalább meg tudom kell e bele új, vagy jobb ha leveszem a sarut, esetleg ki az akksit és beteszem az előszobába...nem lesz e valami zűrzavar ettől akár kiveszem, akár lemerül ? Ha esetleg lemerül elég bebikázni és járni vele, (napi 2x 15 km annyira van a meló) vagy tölteni.. vagy esetleg lehet gond a beállításaival ? nem igazán ismerem az ilyen számítógép vezérelt autókat :oops:
megköszönném ha valaki pár sort írna ez ügyben

Ha nem lennek biztos az akksiban, akkor en 2 hetre biztos nem hagynam ott a haz elott. Vegso kimerultseg elott elkezd riasztani, es tapasztalatbol mondom altalaban hajnali 4 korul, es ezt a szomszedok nem igazan toleraljak. Minden esetre barhogy is dontesz eloszor probald ki, hogy kulccsal nyithato-e a kocsi.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek morv az itt látható tagok köszönték meg: Fido
Értékelés: 4.76%

2014.01.03. 18:22

morv írta:
Fido írta:Sziasztok ! Kérdezni szeretnék akksi ügyben :facepalm:

Olvastam a fórumon hogy manapság már nem olyan sima ügy ez az akksi dolog mint anno az E30-as aimnál volt, a kérdés az lenne, hogy
úgy néz ki találtam végre egy szép E39 et amit megnézek, és ha már a fele igaz amit írnak róla, valamint a pajeromat beszámolják,már el is hozom.
De.. pár napra rá el is megyek 2 hétre , és a kocsi a héz előtt fog állni... nincs nagy hideg, skóciában élek, ritka a minusz még télen is, akkor is max -3 körülre megy le.. a vas kereskedésben van, az akksija gondolom az álástól nincs a csúcson, azt nem tudom hogy mi lenne a jobb, hagyni és majd meglátom mire megjövök lehasalt e és legalább meg tudom kell e bele új, vagy jobb ha leveszem a sarut, esetleg ki az akksit és beteszem az előszobába...nem lesz e valami zűrzavar ettől akár kiveszem, akár lemerül ? Ha esetleg lemerül elég bebikázni és járni vele, (napi 2x 15 km annyira van a meló) vagy tölteni.. vagy esetleg lehet gond a beállításaival ? nem igazán ismerem az ilyen számítógép vezérelt autókat :oops:
megköszönném ha valaki pár sort írna ez ügyben

Ha nem lennek biztos az akksiban, akkor en 2 hetre biztos nem hagynam ott a haz elott. Vegso kimerultseg elott elkezd riasztani, es tapasztalatbol mondom altalaban hajnali 4 korul, es ezt a szomszedok nem igazan toleraljak. Minden esetre barhogy is dontesz eloszor probald ki, hogy kulccsal nyithato-e a kocsi.

Fhuu ez a kulcs ötlet nagyon köszi, most hogy írtad jutott eszembe kb 1 éve öcsém hogy járt, merga akksi csomagtartóban, öcskös elment szabira, visszajött, akksi lemerült teljesen, és a kulcs hátul nem nyitotta, a zárban szépen elfordult csak épp ki nem nyílt :D rendeset kinlódtak mire előlről megoldották hogy bejussanak...huhh egész szép listám van mire kell figyeljek mikor átnézem az autót...ZÁR ... :franko: igaz az eredeti szakmám autószerelő de kb 30 éve dolgoztam a szakmában, azóta csak a sajátjaimat bütykörészem ... hjah na a riasztó... nem szeretnék arra hazaérni, hogy a zabos szomszédok légtelenítették a kerekeimet, esetleg egy járdalap a szélvédőben :facepalm:

2014.01.03. 21:58

Fido írta:Fhuu ez a kulcs ötlet nagyon köszi, most hogy írtad jutott eszembe kb 1 éve öcsém hogy járt, merga akksi csomagtartóban, öcskös elment szabira, visszajött, akksi lemerült teljesen, és a kulcs hátul nem nyitotta, a zárban szépen elfordult csak épp ki nem nyílt :D

Motortéri bikázóponton tápot adva ki lehet nyitni. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: Fido

2014.01.03. 22:11

kzolee írta:
Fido írta:Fhuu ez a kulcs ötlet nagyon köszi, most hogy írtad jutott eszembe kb 1 éve öcsém hogy járt, merga akksi csomagtartóban, öcskös elment szabira, visszajött, akksi lemerült teljesen, és a kulcs hátul nem nyitotta, a zárban szépen elfordult csak épp ki nem nyílt :D

:franko: na mire meg van a vas már lassan nem fog tudni meglepni semmivel... vagy de :facepalm:

2014.01.06. 05:45

kzolee írta:

Azert a motorterbe is egyszerubb bejutni, ha a kulcs nyitja az ajtot. Maskulonben lehet emelni, also motorburkolatot levenni es onnan tamadni.

2014.01.06. 09:33

morv írta:Azert a motorterbe is egyszerubb bejutni, ha a kulcs nyitja az ajtot. Maskulonben lehet emelni, also motorburkolatot levenni es onnan tamadni.

Az onnan nehezen sikerül.
Hűtőmaszkot /vese/ kell kirobbantani, az hatékonyabb.

2014.01.06. 09:46

Imco írta:
morv írta:Azert a motorterbe is egyszerubb bejutni, ha a kulcs nyitja az ajtot. Maskulonben lehet emelni, also motorburkolatot levenni es onnan tamadni.

Nem kinyitni akarja a géptetőt! Hanem 12V-ot adni az öninditóra meg testre így nyilik az ajtó ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

2014.01.06. 09:47

Imco írta:

Akkukábelhez hozzá lehet férni alulról, és ott megtáplálni.

2014.01.06. 13:52

:franko: Nyertetek! :lol:

2014.01.11. 21:31

Lemerült a 88Ah-s Banner Starting Bull 588 20-as akkum, néhány kattanás jelezte, hogy nem fogok elindulni reggel. Most ráraktam töltőre (Mach 119 áll csak rendelkezésre, ezt min állásba raktam, az nem tudom mennyivel tölt), este fél hat óta van rajta, először 2,5, majd 2 ampert mutat a töltő. Tudjátok esetleg, mennyivel tölt a töltő, meddig hagyhatom rajta (reggelig nem merném, nem tudom mennyi idő kell egy ekkora akkunak ilyen töltővel).

2014.01.11. 21:42

bfoto írta:Lemerült a 88Ah-s Banner Starting Bull 588 20-as akkum, néhány kattanás jelezte, hogy nem fogok elindulni reggel. Most ráraktam töltőre (Mach 119 áll csak rendelkezésre, ezt min állásba raktam, az nem tudom mennyivel tölt), este fél hat óta van rajta, először 2,5, majd 2 ampert mutat a töltő. Tudjátok esetleg, mennyivel tölt a töltő, meddig hagyhatom rajta (reggelig nem merném, nem tudom mennyi idő kell egy ekkora akkunak ilyen töltővel).

Gugli szerint 9A-al tölt max. akkor full üres állásból 9-10 óra kell a teljes töltéshez. "Min" állás a normál töltés, "max" a gyors. Lemerült akksit "min" állásban kell tölteni, legalább fél órát. Többit elolvashatod az alábbi linken, de elvileg automata. http://www.flexiobt.hu/php/letolt.php?df=MACH119_HU.pdf

2014.01.11. 21:46

bfoto írta:Lemerült a 88Ah-s Banner Starting Bull 588 20-as akkum, néhány kattanás jelezte, hogy nem fogok elindulni reggel. Most ráraktam töltőre (Mach 119 áll csak rendelkezésre, ezt min állásba raktam, az nem tudom mennyivel tölt), este fél hat óta van rajta, először 2,5, majd 2 ampert mutat a töltő. Tudjátok esetleg, mennyivel tölt a töltő, meddig hagyhatom rajta (reggelig nem merném, nem tudom mennyi idő kell egy ekkora akkunak ilyen töltővel).

Addig kell tölteni,ameddig 1A alá nem esik a töltőáram.
A jobb töltők úgy töltenek,hogy fix árammal töltenek mindaddíg,ameddig az akku el nem éri a 14,4V-ot,akkor vagy felezik,vagy folyamatosan csökkentik a töltőáramot,míg le nem megy 1A alá és akkor átváltanak csepptöltésbe 13,6V-on.
Ez szerintem nem tud ilyeet,szóval figyeld mikor megy 1A alá és vedd le a töltőt.
Szóval felügyelet nélkül,főleg egész éjszakára ne hagyd rajta.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Janek az itt látható tagok köszönték meg: bfoto

2014.01.11. 21:50

Janek írta:

A jobb töltők úgy töltenek,hogy fix árammal töltenek mindaddíg,ameddig az akku el nem éri a 14,4V-ot,akkor vagy felezik,vagy folyamatosan csökkentik a töltőáramot,míg le nem megy 1A alá és akkor átváltanak csepptöltésbe 13,6V-on.
Ez szerintem nem tud ilyeet,szóval figyeld mikor megy 1A alá és vedd le a töltőt.

Köszi a gyors választ, abból gondolom nincs probléma, ha több részletben töltöm, majd kap holnap is egy adagot.

2014.01.12. 18:08

bfoto írta:
Janek írta:

Köszi a gyors választ, abból gondolom nincs probléma, ha több részletben töltöm, majd kap holnap is egy adagot.

Nincs.

2014.01.18. 00:59

Janek írta:
bfoto írta:
Janek írta:

Nincs.

Most lemerült megint, feltölöttem. Mennyi idő után kell leállni a levegőkeringtetésnek? Nem volt türelmem várni, kiszedtem a 9-es (klíma) biztosítékot, most csend lett. Mi nem fog működni, ha így járok vele? Ez lenne a hírhedt döglött süni?

2014.01.18. 04:03

bfoto írta:
Janek írta:
bfoto írta:
Janek írta:

Nincs.

Most lemerült megint, feltölöttem. Mennyi idő után kell leállni a levegőkeringtetésnek? Nem volt türelmem várni, kiszedtem a 9-es (klíma) biztosítékot, most csend lett. Mi nem fog működni, ha így járok vele? Ez lenne a hírhedt döglött süni?

Amint leveszed a gyújtást, le kell állnia. Igen, valószínűleg a süni az.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: bfoto

2014.01.18. 10:13

Gallaca írta:
bfoto írta:Most lemerült megint, feltölöttem. Mennyi idő után kell leállni a levegőkeringtetésnek? Nem volt türelmem várni, kiszedtem a 9-es (klíma) biztosítékot, most csend lett. Mi nem fog működni, ha így járok vele? Ez lenne a hírhedt döglött süni?

Úgy tűnik nem a rendes ventillátor megy, hanem a klímapanelé. Visszaraktam reggel a biztosítékot és megint elindult. Kb. egy hét alatt eszegette meg az akkut. Ez is lehet a sün bűne?

2014.01.18. 11:12

bfoto írta:
Gallaca írta:
bfoto írta:Most lemerült megint, feltölöttem. Mennyi idő után kell leállni a levegőkeringtetésnek? Nem volt türelmem várni, kiszedtem a 9-es (klíma) biztosítékot, most csend lett. Mi nem fog működni, ha így járok vele? Ez lenne a hírhedt döglött süni?

Úgy tűnik nem a rendes ventillátor megy, hanem a klímapanelé. Visszaraktam reggel a biztosítékot és megint elindult. Kb. egy hét alatt eszegette meg az akkut. Ez is lehet a sün bűne?

A klímapanel kis ventillátora nem süni függő, normális ha megy még vagy negyed óráig. Nem hiszem hogy ez lennea ludas a lemerülésben. Legtöbb esetben a navi vagy a süni a ludas, vagy a gyengélkedő akksi.

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

2014.01.18. 12:16

PeterE39 írta:
bfoto írta:
Gallaca írta:

A klímapanel kis ventillátora nem süni függő, normális ha megy még vagy negyed óráig. Nem hiszem hogy ez lennea ludas a lemerülésben. Legtöbb esetben a navi vagy a süni a ludas, vagy a gyengélkedő akksi.

Sent from my LG-V500 using Tapatalk

Úgy vettem észre, hogy mikor nyitvahagytam a csomagtartót, mikorra annak a világítása elaludt, ez a halk suhogás sem hallatszott, de ahogy beszálltam az autóba, mintha megint elindult volna, a csomahtérvilágítás is bekapcsolt. Létezik, hogy az utolsó eseménytől negyed óráig megy? Mi ennek a funkciója? Hogy ne fulladjon meg aki beül? Nehéz kiismerni ezt az autót...
Hozzászólás küldése

VigLink badge