![]() |
2010.06.17. 09:06
2010.06.17. 10:39
csaba19760 írta:Sziasztok. Most vásároltam egy 530d Bmw-t és máris történt egy kis gixer. Reggel kiálltam a garázsból, és nem működött a rádió. Na innen többé nem csinált semmit. Aztán jobban átnézve a következők a gondok. Nincs tolató lámpa, nincs index visszajelzés a müszerfalon, de kivül villog, nincs tolatóradar, nincs országúti visszajelzés. Egyből kivittem az egyik ismerőshöz hogy kössük rá a gépre hogy mi lehet a gond, és a következőt irta: Can testelési hiba vagy zárlat!! És innen megállt a tudomány. Mindenki találgat de senki sem tud semmit. Valaki tud valaki szakit, vagy bármi segítséget? Előre is köszi.
2010.06.18. 23:09
csaba19760 írta:Sziasztok. Most vásároltam egy 530d Bmw-t és máris történt egy kis gixer. Reggel kiálltam a garázsból, és nem működött a rádió. Na innen többé nem csinált semmit. Aztán jobban átnézve a következők a gondok. Nincs tolató lámpa, nincs index visszajelzés a müszerfalon, de kivül villog, nincs tolatóradar, nincs országúti visszajelzés. Egyből kivittem az egyik ismerőshöz hogy kössük rá a gépre hogy mi lehet a gond, és a következőt irta: Can testelési hiba vagy zárlat!! És innen megállt a tudomány. Mindenki találgat de senki sem tud semmit. Valaki tud valaki szakit, vagy bármi segítséget? Előre is köszi.
2010.06.18. 23:17
vaszarig írta:csaba19760 írta:Sziasztok. Most vásároltam egy 530d Bmw-t és máris történt egy kis gixer. Reggel kiálltam a garázsból, és nem működött a rádió. Na innen többé nem csinált semmit. Aztán jobban átnézve a következők a gondok. Nincs tolató lámpa, nincs index visszajelzés a müszerfalon, de kivül villog, nincs tolatóradar, nincs országúti visszajelzés. Egyből kivittem az egyik ismerőshöz hogy kössük rá a gépre hogy mi lehet a gond, és a következőt irta: Can testelési hiba vagy zárlat!! És innen megállt a tudomány. Mindenki találgat de senki sem tud semmit. Valaki tud valaki szakit, vagy bármi segítséget? Előre is köszi.
Nekem akkor csinált ilyet, amikor véletlenül becsíptem a CD-tár csatiját a két tartólemez közé!![]()
A gép nekem is can-bus hibát írt, mivel szépen kivasaltam vezetéket, s az így letestelt.
2010.06.19. 07:43
Oroszlan írta:vaszarig írta:csaba19760 írta:Sziasztok. Most vásároltam egy 530d Bmw-t és máris történt egy kis gixer. Reggel kiálltam a garázsból, és nem működött a rádió. Na innen többé nem csinált semmit. Aztán jobban átnézve a következők a gondok. Nincs tolató lámpa, nincs index visszajelzés a müszerfalon, de kivül villog, nincs tolatóradar, nincs országúti visszajelzés. Egyből kivittem az egyik ismerőshöz hogy kössük rá a gépre hogy mi lehet a gond, és a következőt irta: Can testelési hiba vagy zárlat!! És innen megállt a tudomány. Mindenki találgat de senki sem tud semmit. Valaki tud valaki szakit, vagy bármi segítséget? Előre is köszi.
Nekem akkor csinált ilyet, amikor véletlenül becsíptem a CD-tár csatiját a két tartólemez közé!![]()
A gép nekem is can-bus hibát írt, mivel szépen kivasaltam vezetéket, s az így letestelt.
Szerintem LCM.
Én ott keresném a hiba okát, mert amit írtál azt mind ott vezérlődik.
De majd Jackson mester részletezi, mert Ő ért hozzá.
2010.06.19. 10:02
2010.06.20. 13:49
2010.06.20. 14:36
zolkika írta:Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy facelift előtti autómat LED-es lámpával vettem, amit szerintem úgy oldottak megy, hogy beraktak egy plusz ellenállást. A problémám a következő: az egyik ellenállás szerintem megadta magát, mert ha felkapcsolom a lámpát nem melegszik az ellenállás, míg az ellenoldali igen. Cserébe viszont viszajelez a board + vibrál a LED.
Milyen megoldást javasoltok?
Köszi előre is: D. Zoli
Jacksonnak ment PÜ, de nem válaszolt
2010.06.20. 15:32
Még Füreden van!tbi01 írta:zolkika írta:Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy facelift előtti autómat LED-es lámpával vettem, amit szerintem úgy oldottak megy, hogy beraktak egy plusz ellenállást. A problémám a következő: az egyik ellenállás szerintem megadta magát, mert ha felkapcsolom a lámpát nem melegszik az ellenállás, míg az ellenoldali igen. Cserébe viszont viszajelez a board + vibrál a LED.
Majd fog! Légy türelemmel.
2010.06.20. 17:44
csaba19760 írta:Köszönöm szépen az eddig beírtakat. Elvittem egy szerelőhöz szegedre, aki azt mondta hogy át kell bogarásznia az egészet, már 3 napja ott van de még mindig nem találta a hibát. Annyi van hogy a Bosch gép 51 vezeték hibát talált csak még a vazetéket keresi. Remélem sikerül megoldania. Viszont ami a CD-tárat illeti, amikor megvettem az autót nem működött a tár, és az alján egy csatlakozó ki volt csúszva. De azóta egy hét eltelt kb hiba nélkül. Hogy van e köze hozzá azt nem tudom. A multikormányról pl a tempomat az működik.
2010.06.20. 22:05
zolkika írta:Sziasztok!
2010.06.21. 10:36
csaba19760 írta:Köszönöm szépen az eddig beírtakat. Elvittem egy szerelőhöz szegedre, aki azt mondta hogy át kell bogarásznia az egészet, már 3 napja ott van de még mindig nem találta a hibát. Annyi van hogy a Bosch gép 51 vezeték hibát talált csak még a vazetéket keresi. Remélem sikerül megoldania. Viszont ami a CD-tárat illeti, amikor megvettem az autót nem működött a tár, és az alján egy csatlakozó ki volt csúszva. De azóta egy hét eltelt kb hiba nélkül. Hogy van e köze hozzá azt nem tudom. A multikormányról pl a tempomat az működik.
2010.06.21. 10:41
admin írta:Még Füreden van!tbi01 írta:zolkika írta:Sziasztok!
2010.06.21. 12:16
2010.06.21. 21:15
jackson írta:admin írta:Még Füreden van!tbi01 írta:zolkika írta:Sziasztok!
És hétfőn amikor bejött akkor küldött is válasz kérdést: hogy most pontosan melyik égő a LED-es a helyzetjelző? Mert csak az tudom szoftverből kapcsolni. MChris végig beállítatta és utána megnézte a rendszámtábla villágítást, hogy még villog. Na ja az talán BMW Scanner 1.4.0-val lehet. Tényleg el kéne csorognom oda megnézni milyen az a progi.
Jackson, aki válaszolt
2010.06.23. 10:51
2010.06.23. 10:56
csaba19760 írta:csaba19760 írta:Sziasztok. Most vásároltam egy 530d Bmw-t és máris történt egy kis gixer. Reggel kiálltam a garázsból, és nem működött a rádió. Na innen többé nem csinált semmit. Aztán jobban átnézve a következők a gondok. Nincs tolató lámpa, nincs index visszajelzés a müszerfalon, de kivül villog, nincs tolatóradar, nincs országúti visszajelzés. Egyből kivittem az egyik ismerőshöz hogy kössük rá a gépre hogy mi lehet a gond, és a következőt irta: Can testelési hiba vagy zárlat!! És innen megállt a tudomány. Mindenki találgat de senki sem tud semmit. Valaki tud valaki szakit, vagy bármi segítséget? Előre is köszi.
Megvan a gond. A CD tár csatlakozójának a vezetéke kidörzsölődött, és testre zárt. De hogy mitől? Kitudja. Ezért az egész autót szétkapták.
2010.07.17. 10:34
2010.07.17. 11:15
2010.07.17. 11:34
peetee írta:3. A ventillátor. Erről is olvastam már, de úgy konkrétum nem hangzott el. Ugyanis az a helyzet hogy valamelyik nap azt tapasztaltam, hogy egész nap frankón ment a venti kb 80 km-t tettem bele aznap, egyszer csak leállítottam a motort, aztán mikor újraindíttam a belső ventit nem fújt levegőt, se egyes, se fullos fokozatban, se hideget, se meleget, se lábra, se ablakra, se középre, se autó üzemmódba sem, és amikor bekapcsoltam a klímát, még hallottam is ahogy bekapcsol a kompresszor, de akkor sem jött egy gramm szél se az utastérbe. Ja és hozzátenném hogy ez másnap reggelre megjavult és tökéletesen müködik, csak aggaszt mert most készülök vele egy hosszabb nyári útra, és elég gázos lenne ha ezt útközbe újra kitalálná.