![]() |
2013.04.13. 17:28
back írta:Üdv márkatársak!
Segítséget kérnék. 1999-es E39 523i-ben nem működik a kilóméteróra, az ABS és az ASC sem. Az ABS és az ASC visszajelző folyamatosan világít.
Bal hátsó ABS jeladót cseréltem, van itthon három is, aztán a Pixelfix- nél brutál áron kicseréltették velem az ABS tömböt is, állítólag a régi szar volt, méregette és azt mondta, hogy az összes jeladó jó kivéve a bal hátsót. Mérései szerint a csatlakozó és a drót sem szakadt.
Egyszerüen bal hátulról nem jön jel előre. Ja, a tempomat viszon működik.
Mit csináljak még?????
2013.04.13. 18:21
Imco írta:back írta:Üdv márkatársak!
Segítséget kérnék. 1999-es E39 523i-ben nem működik a kilóméteróra, az ABS és az ASC sem. Az ABS és az ASC visszajelző folyamatosan világít.
Bal hátsó ABS jeladót cseréltem, van itthon három is, aztán a Pixelfix- nél brutál áron kicseréltették velem az ABS tömböt is, állítólag a régi szar volt, méregette és azt mondta, hogy az összes jeladó jó kivéve a bal hátsót. Mérései szerint a csatlakozó és a drót sem szakadt.
Mit csináljak még?????
![]()
Töltsd ki az adatlapodat, talán van valaki a környékeden!
Mennyi a brutál?
Illetve ha már kicserélte, és nem változott, nem lehet hogy előtte sem az volt a hiba?
Egyébként meg WDS-be kinyomoznám hova érkezik /melyik vezérlőbe, biztosítékhoz stb./ a kábel és ellenőrizném a másik végét is.
Biztos ami biztos.
2013.04.13. 18:51
back írta:
A brutál: 70.000.-
Mi az a WDS?
Köszi
2013.04.13. 20:39
Imco írta:back írta:
A brutál: 70.000.-
Mi az a WDS?
Köszi
Wiring Diagram System
Így néz ki.
Próbálj szerezni, hasznos barát. Főleg ha érted amit látsz!![]()
2013.04.13. 21:59
back írta:Üdv márkatársak!
Mit csináljak még?????
2013.04.14. 10:04
Gallaca írta:back írta:Üdv márkatársak!
Mit csináljak még?????
Szia! Ilyenkor szokott szóba jönni a bal hátsó kerékcsapágy cseréje. A csapágy porvédője mágneses sávokkal rendelkezik, ha ezt elveszti, megáll az ABS. Cserével lehet orvosolni. Ezt kellene ellenőrizni.
2013.04.15. 13:43
2013.04.15. 15:05
ulics1987 írta:Sziasztok!
Végre hétvégén volt időm menni egy körk úgy,hogy közbe az inpával figyeltük a keréksebességeket. A jobb hátsó keréknél néha leugrott 1-2 km/h-val az érték. Valószínűleg ez az oka, hogy néha ABS-ezik a kocsi lassú temponál, ha nem csúszok akkor is.
Szerintetek csapágy lehet az oka? A jeladó tavaly decemberben volt cserélve, igaz Autolog, nem gyári..
2013.04.15. 15:08
Gallaca írta:ulics1987 írta:Sziasztok!
Végre hétvégén volt időm menni egy körk úgy,hogy közbe az inpával figyeltük a keréksebességeket. A jobb hátsó keréknél néha leugrott 1-2 km/h-val az érték. Valószínűleg ez az oka, hogy néha ABS-ezik a kocsi lassú temponál, ha nem csúszok akkor is.
Szerintetek csapágy lehet az oka? A jeladó tavaly decemberben volt cserélve, igaz Autolog, nem gyári..
Legegyszerűbb kideríteni, ha a jobbost felcseréled a balossal. De szerintem jeladó lesz.
2013.04.15. 21:28
2013.04.15. 21:38
ulics1987 írta:Na, megcseréltük a 2 hátsó jeladót fékcsere közben.Ugye a gyári ment át a balból jobba, az utángyártott pedig a balba, el is ment a km óra. Tehát így csapágy kizárva, a jeladó lesz szar. Csere...
2013.04.18. 20:43
2013.05.11. 05:46
2013.05.11. 07:44
Endi írta:Sziasztok.
DSC van a kocsiban és csak a kipörgésgátló ikonja villant ki. és folyamatosan világít is mindig. minden müködik. van km-óra is. csak a kipörgésgátló ment el.
Diag és jeladó csere? Vagy valami komolyabb is lehet?
Köszönöm
2013.11.13. 18:41
2013.11.16. 06:33
ulics1987 írta:Sziasztok!
Tavaly megjártam a poklot az ABS-el. Először computerjavítás Pixelfixnél, majd jobb hátsó jeladó csere, aztán jobb hátsó csapágy csere és a végére jó lett.
Kb 1 hónappal ezelőtt kivillant az ABS/ASC lámpa. Diagra rádugtam, mind a két első jeladót hibának jelezte. A szerelőm szerint nagy az esélye, hogy a computer beszart, ezért
felküldtem Pixelfixhez, ma megnézték, minden rendben a computerrel. Szerintetek mi lehet a hiba oka? Tényleg elég kicsinek tűnik az esély,hogy egyszerre szarik be a két jeladó.Esetleg biztosíték, vagy valami más?
Köszi a tanácsokat előre is!
Tibi
2013.12.02. 20:11
2013.12.02. 21:11
fater írta:sziasztok!
segítségeteket kérném.
olyan problémám van, hogy 2000 530d-nél hidegen jó az abs-em, de ahogy kilép a kékből a vízmutató, azonnal kivillan az abs lámpám, és onnantól kezdve egész nap világít. kicseréltem már a bal első kerékagyat, a jeladóim jók.
diag megvolt, csak a bal első jeladót írja be. a kerékagy csere előtt rugdosott a pedál egy gyenge fékezésnél is, a csere után tökéletesen működik hidegen.a rugdosás is megszűnt teljesen.de 7 perc után kivilágít, és egész nap ég.
2013.12.04. 10:43
fater írta:sziasztok!
segítségeteket kérném.
olyan problémám van, hogy 2000 530d-nél hidegen jó az abs-em, de ahogy kilép a kékből a vízmutató, azonnal kivillan az abs lámpám, és onnantól kezdve egész nap világít. kicseréltem már a bal első kerékagyat, a jeladóim jók.
diag megvolt, csak a bal első jeladót írja be. a kerékagy csere előtt rugdosott a pedál egy gyenge fékezésnél is, a csere után tökéletesen működik hidegen.a rugdosás is megszűnt teljesen.de 7 perc után kivilágít, és egész nap ég.
2013.12.11. 08:47