Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2011.12.25. 22:46

tbi01 írta:Jó is, ha az ember párja, mindenben partner,
még az elmeháborodottságban is! :D :D :D :D

E30
Kép

Erre a látványra értem haza, este!
Volt meglepődés!

Üdv Tbi

Most már csak az hiányzik a történetből:
...aztán mosolyogva kibújt vörös masnival átkötve a motorháztető mögül és...
Elképzelem: milyen aranyos lehetett ahogy cipekedett, vigyázott nehogy összekarizsmálja a falat, el ne akadjon a függönyben, le ne verje a Matávos telefont vele, el ne essen a szanaszét hagyott papucsodban, meg a szőnyegben! :D
Igaz hogy nők nélkül semmit sem ér az életünk?! :mrgreen:

2011.12.25. 22:48

LeviM5 írta:Pár kép a légtömegmérő pucolásról. Sokat kellett bontani-összerakni, de kellemes időtöltés. A szenzort féktisztítóval jól befújni, átmosni, hagyni kifolyni belőle. (Az évek alatt lerakódott vékony koszréteget érdemes lehet mindenkinek kimosni belőle, akinek van kedve nekiállni.)
Száradás után összerakás. Pluszban a direktszűrőket is kiporoltam.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Majd elhíresztelem a környéken, az a négykéményes BMW tulajdonos vadkendert termeszt a garázsban! :mrgreen:
Figyeljék csak meg! Mindig ott van...

2011.12.25. 22:53

bmw520ds írta:

E30
Kép

Volt meglepődés!

Üdv Tbi

Most már csak az hiányzik a történetből:
...aztán mosolyogva kibújt vörös masnival átkötve a motorháztető mögül és...

Na-na, innentől nem tartozik ránk!!! :nyelves: :lol:

Kép

2011.12.26. 10:58

bmw520ds írta:

E30
Kép

Volt meglepődés!

Üdv Tbi

Igaz hogy nők nélkül semmit sem ér az életünk?! :mrgreen:

Nem, bizony :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

2012.01.03. 21:30

Sziasztok ki szeretném cserélni itthon magam a szívó oladlai vezérmütengely jeladót és ehhez kellene valamilyen segítség attol aki már csinált ilyet!

ezt ugye:Kép

EZ A fajta motortér az enyém:

2012.01.03. 22:15

adam001 írta:Sziasztok ki szeretném cserélni itthon magam a szívó oladlai vezérmütengely jeladót és ehhez kellene valamilyen segítség attol aki már csinált ilyet!

EZ A fajta motortér az enyém:

Helo
Nem kell hozzá nagy szaktudás
Elég ha a régi helyére berakod

2012.01.04. 04:59

adam001 írta:EZ A fajta motortér az enyém:

Hadd segítsek:

(a youtube videok beágyazásához használd a youtube ikont)

2012.01.04. 09:21

Üdv!

Érdeklődnék hogy házilag nagyon bonyolult kivitelezni egy termosztát cserét? Sajnos a szerelőm teljesen el van havazva, máshoz meg nem akarom vinni a gépet. Ha nem túl bonyolult akkor lehet nekiugranék a hétvégén. Ezt találtam róla: http://bmwtips.com/tipsntricks/Thermostat/tstat.html Ha esetleg tudnátok jó tanácsokat adni a cserével kapcsolatban azt megköszönném. Termosztát megvan fagyállót is gondolom kell vennem. Mennyi folyadék jön le ilyenkor belőle kb? Mire kell vigyázni? stb stb.

Köszönöm!

2012.01.04. 11:00

spider2 írta:Üdv!

Érdeklődnék hogy házilag nagyon bonyolult kivitelezni egy termosztát cserét? Sajnos a szerelőm teljesen el van havazva, máshoz meg nem akarom vinni a gépet. Ha nem túl bonyolult akkor lehet nekiugranék a hétvégén. Ezt találtam róla: http://bmwtips.com/tipsntricks/Thermostat/tstat.html Ha esetleg tudnátok jó tanácsokat adni a cserével kapcsolatban azt megköszönném. Termosztát megvan fagyállót is gondolom kell vennem. Mennyi folyadék jön le ilyenkor belőle kb? Mire kell vigyázni? stb stb.

Köszönöm!

Elvileg 10 liter. De megvan a módja, hogy annyi lejöjjön. Az okosok majd leírják.

2012.01.04. 20:15

lepke írta:
adam001 írta:Sziasztok ki szeretném cserélni itthon magam a szívó oladlai vezérmütengely jeladót és ehhez kellene valamilyen segítség attol aki már csinált ilyet!

Helo
Nem kell hozzá nagy szaktudás
Elég ha a régi helyére berakod

ennél azért kicsit többre lett volna szükségem, köszönöm szépen.....

2012.01.04. 20:29

adam001 írta:

Holnap hívj fel, had ne írjak tele fél oldalt.

2012.01.04. 21:07

Rjani530d írta:

Köszönöm!

Elvileg 10 liter. De megvan a módja, hogy annyi lejöjjön. Az okosok majd leírják.

Nekünk olyan 11-2 liter jött le. Egy éjszakán át.

2012.01.04. 21:52

Köszönöm!

Én sosem cseréltem még. :lol: Ha nekem kellene megoldani, akkor ha van szerszámom, nem gondolom hogy bonyolult feladat! Ha tudod hol találod a termosztátházat, akkor le kell bontani a hozzá vezető útban lévő műanyagburkolatokat. Gondolok itt a BMW feliratos motorburkolatra, a ventilátor védő műanyagra, ami magában nem bonyolult, de ott a külső levegő szennyezetségét mérő szenzor az oldalán, figyelj rá!. A viszkót lelazítani lehet kicsit bele kell kapaszkodni, de ne felejtsd el, bal menetes!!! Ha már le engeded a fagyállót, legegyszerűbb rákeresni a feltöltési térfogatoknál, mennyit ír a gyár mennyiségnek. A motorblokk oldalán és a hűtőradiátor sarkánál van a leeresztő csavar. Itt ugye kérdéses, van-e akna, vagy emelő, vagy hogy férsz hozzá, hogy mibe fogod fel a kifolyó fagyállót? Mert ugye, a motor alatt is van műanyag burkolat. A vízcsövek bilincsét meglazítod, ha kell, bedugsz a cső alá valamilyen szerszámot ami segít a háztól elválasztani a hozzáragadt csövet, ügyelve arra, nehogy mechanikai sérülést okozzál a cső falán. Ha lelazítod a felfogató csavarokat, szépen gyűjtsd össze egy dobozkába, hogy mind meglegyen. Régi termosztátot leszeded, megnézed a felületet, ha szép tiszta, mehet rá fel az új, a tömítés fontos hogy szépen illeszkedjen, ne legyen rajta sérülés. Gondolom dobozból veszed ki, de soha nem lehet tudni...Elzárod a leeresztőket, visszakötöd a termosztátra a vízcsöveket, gondosan meghúzod a bilincset, és elkezded a piros fagyállot csobogtatni a kiegyenlítő tartályba. Ha feltelik, akkor az AGR termosztát tetején található légtelenítő műanyag csavart kitekered és addig töltöd, amíg ott kibuggyanik a fagyálló. Ha kibuggyant, közben meghúzod. Aztán elindítod a motort, beállítod a kuckó fűtését a legmelegebbre, ventilátort legalább középre és üzemi hőfokra hevíted a dízel egységet! Nem árt a kiegyenlítő tartálynál kontrollálni a folyadék szintjét és szükség szerűen utána tölteni. Viszkót rákapatod, indítás után, magától rászorul. Műanyagokat szépen visszarakod, bekukucskálsz, nem-e ottmaradt rongy, sapka, kabát, kalapács, feleség és lecsukod a mocitetőt. Ha fúja a forró levegőt rendesen, nem melegszik túl, akkor jól végezted a munkát. Persze, lehet nem pontos, de én sosem csináltam még autón.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bmw520ds az itt látható tagok köszönték meg: spider2
Értékelés: 4.76%

2012.01.04. 22:03

Sziasztok

Az első lökös leszerelése mennyire macerás?
Házilag neki lehet állni?

Köszi

2012.01.04. 22:04

muhaati írta:
adam001 írta:

Holnap hívj fel, had ne írjak tele fél oldalt.

Rendben örömmel!2-3 között!

2012.01.04. 22:11

valta írta:Sziasztok

Köszi

Neki bizony.
Nem nagy dolog.
Ködlámpa melletti műanyagrácsokat leszeded és akkor hozzáférsz a lököst tartó torx csavarokhoz. Azt hiszem 50-esek, de nem vagyok biztos benne. Már régen szedtem le. A lényeg, hogy az egész 10 perc.
Ja, ne felejtsd el a műanyag doblemezeket kicsavarozni.

2012.01.04. 22:18

Jerry írta:

Köszi

Neki bizony.
Nem nagy dolog.
Ködlámpa melletti műanyagrácsokat leszeded és akkor hozzáférsz a lököst tartó torx csavarokhoz. Azt hiszem 50-esek, de nem vagyok biztos benne. Már régen szedtem le. A lényeg, hogy az egész 10 perc.

+ a hőmérőre is vigyázni kéne. /Jobb oldalon/
Igaz én még nem bántottam, csak láttam visszatenni. Az sem sokkal több 10'-nél.

2012.01.04. 23:54

Imco írta:
Jerry írta:

Köszi

Neki bizony.
Nem nagy dolog.

+ a hőmérőre is vigyázni kéne. /Jobb oldalon/
Igaz én még nem bántottam, csak láttam visszatenni. Az sem sokkal több 10'-nél.

A hőmérő érzékelőjét csak szét kell húzni... Semmi több, csak egy mozdulat.

2012.01.05. 00:25

Sziasztok a kazettás magnó lenyíló előlapját szeretném fóliázni,hogyan tudom ezt a részt leszedni sérülésmentesen? alattaláttam 3 ilyen gyűrűs valamit azokat leszedtem .a többi díszlécet sikarült körbe az autóról leszedni ,de a lenyíló előlapot nem mertem feszegetni.köszönöm :franko:

2012.01.05. 14:35

Köszi

Ha kiszedted a ködlámpa melletti műanyag rácsokat ,akkor le tudod venni 2 torx csavarral a merevitővel együtt a lököst!
Ha csak a lökhárító héjat szeretnéd leszedni akkor a díszléceket kipattingatod ovatosan ,és mögöttük találsz csabarokat (8-as méret), azokat kicsavarozod mind,plusz a ködlámpa melletti müanyag rácsokat kiszeded és azok felett is van csavar ,2 oldalt 1-1.
A doblemezekből is kiveszed a csavart. És már le is jön a lökös héj. A ködlámpa kábeleket nehogy eltépd! Csak szét kell őket húzni.
Nekem a végén már 5 perc sem volt.
Hozzászólás küldése

VigLink badge