![]() |
2015.02.12. 21:11
2015.02.12. 21:21
kovessyroli írta:A 4:3-as kijelzőt hogyan lehet 16:9-re upgradelni?
Kell - érdemes - a rechnert is cserélni ilyen esetben?
2015.02.13. 10:01
Gallaca írta:kovessyroli írta:A 4:3-as kijelzőt hogyan lehet 16:9-re upgradelni?
Kihúz, bedug! Mk2-t, háromra, négyre igen, azok osztott képernyősek. Tv modult is cserélni kell 16:9 re
2015.02.13. 13:09
vaszarig írta:Gallaca írta:kovessyroli írta:A 4:3-as kijelzőt hogyan lehet 16:9-re upgradelni?
Kihúz, bedug! Mk2-t, háromra, négyre igen, azok osztott képernyősek. Tv modult is cserélni kell 16:9 re
Sőt, ha MK2-ről mész fölfele, akkor kell egy adapterkábel is az MK3 vagy MK4-hez, ha minden igaz!
2015.02.13. 14:24
kovessyroli írta:vaszarig írta:Gallaca írta:kovessyroli írta:A 4:3-as kijelzőt hogyan lehet 16:9-re upgradelni?
Sőt, ha MK2-ről mész fölfele, akkor kell egy adapterkábel is az MK3 vagy MK4-hez, ha minden igaz!
Azt tudom, de csak az antennához kell egy átalakító.
2015.02.13. 14:56
Bazijoe írta:PeterE39 írta:DIY DVB-T upgrade projekt:
projekt
fórum
Emitt meg egy kész Plug and Play megoldások (egyben USB médialejátszó is):
BMW Digital TV Tuner (szőröstalpú edition)
BMW DVB-T Digital Freeview TV Upgrade (ánglius edition)
BMW Digital TV upgrade and Conversion (szintén ánglius, első pillantásra macerásabb)
Üdv Urak!
Mint írtam korábban, meg is rendeltem az első (projekt) dvb-t cuccot.
Amint ott írja, 77$ volt a tuner az ALI-n, ami amúgy elképesztő 4 nap alatt ideért ingyen (!) DHL-el. A csatlakozó és maga a PTV borad újabb 76 EUR mindennel együtt, ez is ideért Ausztráliából röpke 10 nap alatt. Szal az egész cirka 45.000 huf. Némi kézügyesség, 3 forrasztás és kész.
Amondó volnék ezek után, hogy akinek eleve van analóg tv a kocsiban, csakis ilyet vegyen és ismét "gyári" állapotú lesz![]()
2015.02.13. 16:25
vaszarig írta:
Én úgy tudom, hogy ami kell hozzá, az egy Y kábel, mivel az MK2-ben még nincs külön GPS modul, ami az MK3 vagy MK4-ben már benne van! De lehet rosszul tudom, legfeljebb majd kijavítanak!
2015.02.13. 19:54
PeterE39 írta:Bazijoe írta:PeterE39 írta:DIY DVB-T upgrade projekt:
projekt
fórum
BMW Digital TV upgrade and Conversion (szintén ánglius, első pillantásra macerásabb)
Üdv Urak!
Amint ott írja, 77$ volt a tuner az ALI-n, ami amúgy elképesztő 4 nap alatt ideért ingyen (!) DHL-el. A csatlakozó és maga a PTV borad újabb 76 EUR mindennel együtt, ez is ideért Ausztráliából röpke 10 nap alatt. Szal az egész cirka 45.000 huf. Némi kézügyesség, 3 forrasztás és kész.
Amondó volnék ezek után, hogy akinek eleve van analóg tv a kocsiban, csakis ilyet vegyen és ismét "gyári" állapotú lesz![]()
Csak most vettem észre, hogy ez az ügyeskezű aboriginal nemcsak a DVB-T vételt oldotta meg, hanem komplett médialejátszó (RaspberryPI+Openelec) illesztetését is megcsinálta: PiBUS 4 HiFi
2015.02.13. 20:06
csiatt írta:PeterE39 írta:Bazijoe írta:PeterE39 írta:DIY DVB-T upgrade projekt:
projekt
fórum
Üdv Urak!
Csak most vettem észre, hogy ez az ügyeskezű aboriginal nemcsak a DVB-T vételt oldotta meg, hanem komplett médialejátszó (RaspberryPI+Openelec) illesztetését is megcsinálta: PiBUS 4 HiFi
Ezt hol látod?
Akkor most létezik egy olyan átalakítás, hogy a tv-modul belsejét kicserélve DVB-T-s lesz a gyári rendszer, és még HDMI bemenete is van a rendszernek, vagy esetleg USB-s bemenet, amin zenét és avi-t le lehetne játszani?
2015.02.13. 22:13
vaszarig írta:kovessyroli írta:vaszarig írta:Gallaca írta:kovessyroli írta:A 4:3-as kijelzőt hogyan lehet 16:9-re upgradelni?
Azt tudom, de csak az antennához kell egy átalakító.
Én úgy tudom, hogy ami kell hozzá, az egy Y kábel, mivel az MK2-ben még nincs külön GPS modul, ami az MK3 vagy MK4-ben már benne van! De lehet rosszul tudom, legfeljebb majd kijavítanak!
2015.02.14. 17:15
Gallaca írta:Akkor jövök. Az Mk 2 ben valóban nincs gps vevő, ezért van külön egy. Ebbe van dugva a gps antenna. MK3 ,4 upgrade-nél csak ki kell húzni az antennát ebből a modulból, és bedugni a rechner hátuljába. Ennyi. A trimble (gps)modul vezetékét ki kell húzni a modulból, és akár ki is lehet fűzni.
2015.02.14. 23:03
PeterE39 írta:csiatt írta:PeterE39 írta:Bazijoe írta:PeterE39 írta:DIY DVB-T upgrade projekt:
projekt
fórum
Üdv Urak!
Ezt hol látod?
Akkor most létezik egy olyan átalakítás, hogy a tv-modul belsejét kicserélve DVB-T-s lesz a gyári rendszer, és még HDMI bemenete is van a rendszernek, vagy esetleg USB-s bemenet, amin zenét és avi-t le lehetne játszani?
Jelen esetben ez két külön dolog, ami párhuzamosan kiépíthető.
Az egyik átalakítással az analóg tunerből lehet DVB-T tunert varázsolni (TV funkció a navin, amit bazijoe is megcsinált).
A másikkal egy RaspberryPI miniszámítógépet kötnek a TV modul tolatókamera bemenetre, amit a CD tár funkció kiválasztásakor aktivál, így megjelenítve a PI képét. A hangot a CD tár analóg bemenetének helyére kötik a BM rádió modulon.
A linkelt komplett és igen drága upgrade TV modulok integráltan tudják ezt (erről morv-nak lesz konkrét tapasztalata hamarosan).
2015.02.21. 22:27
2015.02.21. 22:33
kovessyroli írta:A 4:3-as kijelző hogyan jön ki a helyéről?
Le kell feszíteni az elejéről a burkolatot?
2015.02.22. 18:15
2015.02.22. 19:21
JozeffE34 írta:Sziasztok!
Még a nyáron eltűnt a menüből a navigáció. Akkor azt mondta itt valaki - sajnos nem emlékszem ki volt -, hogy próbáljam meg frissíteni a rechner firmware-t, hátha helyre hozza. Ha nem, akkor csere, de szeretnék adni neki egy esélyt, sajnos még csak most jutottam el oda, hogy ezzel ráérjek foglalkozni. A hozzászólást próbáltam megkeresni, de nem sikerült.
Nagy nehezen találtam programot, de nem igazán tudom, hogy kell, vannak félelmeim, hogy mivel képet nem látok, kell-e valamit "leokézni", vagy valami...vagy csak gyújtást ráadom, bedobom a cd-t, s várom a csodát...
Legyetek szívesek segíteni ebben. Köszönöm!
2015.02.23. 10:05
Imco írta:JozeffE34 írta:Sziasztok!
Még a nyáron eltűnt a menüből a navigáció. Akkor azt mondta itt valaki - sajnos nem emlékszem ki volt -, hogy próbáljam meg frissíteni a rechner firmware-t, hátha helyre hozza. Ha nem, akkor csere, de szeretnék adni neki egy esélyt, sajnos még csak most jutottam el oda, hogy ezzel ráérjek foglalkozni. A hozzászólást próbáltam megkeresni, de nem sikerült.
Nagy nehezen találtam programot, de nem igazán tudom, hogy kell, vannak félelmeim, hogy mivel képet nem látok, kell-e valamit "leokézni", vagy valami...vagy csak gyújtást ráadom, bedobom a cd-t, s várom a csodát...
Legyetek szívesek segíteni ebben. Köszönöm!
Várod a csodát. Soká tart /1-2 óra!/, ne piszkáld.
Bezárhatod, ha igaz.
Admin írt róla többször az biztos.
2015.02.23. 16:24
2015.02.23. 16:48
Afterdark írta:Nemsoká beköltözik a nagynavi az autóba.
Ha berakok egy ilyet, akkor tudja e vezérelni hátulról?
http://www.ebay.de/itm/221697435620?_tr ... EBIDX%3AIT

2015.02.23. 17:00
PeterE39 írta:Afterdark írta:Nemsoká beköltözik a nagynavi az autóba.
Ha berakok egy ilyet, akkor tudja e vezérelni hátulról?
http://www.ebay.de/itm/221697435620?_tr ... EBIDX%3AIT
Láttam már hasonló elképzelést E38-ban.
Ott 16:9-es NAVI mellett a tetőn középre építettek be rear MID-et, és működött, az óra, és BC nélkül, tehát alapvetően a rádió vezérlésére.