![]() |
2013.04.16. 21:29
whitehorse írta:Gallaca írta:whitehorse írta:Bocsika, ha nem itt a helye, de sajnos nem találtam "KÉZIFÉK" topikot...
A probléma egyszerű...
Sajnos nem fog be a kézifék.
(megelőzvén a kérdést: igen, behúztam a kézifék kart, de nem fogta meg a kicsi testét...)
A megoldás is lehet, hogy az...
Mit, és hol kellene megnéznem ahhoz, hogy orvosolni lehessen a problémát?
Van esetleg ötlet, hogy mit kellene cserélni, letisztítani, stb...?
Előre is köszönet.
Vagy a kézifék bowden gyógyult be, vagy a fékpofák szarok hátul a féktárcsában. A hátsó féktárcsát kell leszedni, akkor meglátod. De nem lesz egyszerű.
A "féktárcsában"?
Igazából most a tárcsán lévő fékpofák fognak, vagy mi (ill. hol) fékezi be az autót?
Csak hátul, vagy elől is van...?
2013.04.16. 21:38
whitehorse írta:Gallaca írta:whitehorse írta:Bocsika, ha nem itt a helye, de sajnos nem találtam "KÉZIFÉK" topikot...
A probléma egyszerű...
Sajnos nem fog be a kézifék.
(megelőzvén a kérdést: igen, behúztam a kézifék kart, de nem fogta meg a kicsi testét...)
A megoldás is lehet, hogy az...
Mit, és hol kellene megnéznem ahhoz, hogy orvosolni lehessen a problémát?
Van esetleg ötlet, hogy mit kellene cserélni, letisztítani, stb...?
Előre is köszönet.
Vagy a kézifék bowden gyógyult be, vagy a fékpofák szarok hátul a féktárcsában. A hátsó féktárcsát kell leszedni, akkor meglátod. De nem lesz egyszerű.
A "féktárcsában"?
Igazából most a tárcsán lévő fékpofák fognak, vagy mi (ill. hol) fékezi be az autót?
2013.04.16. 23:54
whitehorse írta:
A "féktárcsában"?
2013.04.17. 14:34
2013.04.28. 13:32
peteeqe írta:Üdv.
Rakott már fel valaki E38, első fékét E39re? (4 dugattyús Brembo)
2013.06.04. 20:08
2013.06.05. 10:50
afcajax írta:Valamelyik nap arra lettem figyelmes, hogy az autó alatt egy kis folt van a vezető ülés alatt.Viszem egyből szerelőhöz (Vollay Feri) és kiderül, hogy a fék olaj csöpög, nem is kicsit.Megsérül egy ponton a vezeték és elrozsdált. A vezeték egés része teljesen jó állapotban van kivéve ezt az egy pontot. Németből megrendelték a teljes (majd 4m) vezetéket. Nem kis munka lesz a motortól a kocsi végéig beépíteni. U.I. Nem tudom mi lett volna ha nem veszem észre és mondjuk egy jó kis autópályás szakaszon vagy külföldön derül ki.
2013.06.05. 11:08
leslie írta:
( a kérdés költői, mert nem tudom, hogy így van-e.... De nem írja ki a board, ha egy bizonyos szint alá kerül a fékolaj??? Mert azt kiírja, hogy a motorolaj kevés .... )
2013.06.05. 19:08
leslie írta:afcajax írta:Valamelyik nap arra lettem figyelmes, hogy az autó alatt egy kis folt van a vezető ülés alatt.Viszem egyből szerelőhöz (Vollay Feri) és kiderül, hogy a fék olaj csöpög, nem is kicsit.Megsérül egy ponton a vezeték és elrozsdált. A vezeték egés része teljesen jó állapotban van kivéve ezt az egy pontot. Németből megrendelték a teljes (majd 4m) vezetéket. Nem kis munka lesz a motortól a kocsi végéig beépíteni. U.I. Nem tudom mi lett volna ha nem veszem észre és mondjuk egy jó kis autópályás szakaszon vagy külföldön derül ki.
( a kérdés költői, mert nem tudom, hogy így van-e.... De nem írja ki a board, ha egy bizonyos szint alá kerül a fékolaj??? Mert azt kiírja, hogy a motorolaj kevés .... )
2013.06.23. 20:47
2013.06.23. 20:49
stini000 írta:Sziaasztok. Olyan problémám van hogy Egy erős fékezés után mintha nem akarna fogni a fékem. Nem tudom be nyomni a pedált teljesen. Mi lehet a gond. Nem irt ki hiba üznenetett. 530 DA 1999-es az autó ha valaki tud valamit ami segíthet az jól jönne . Köszönöm.
2013.06.23. 20:54
hamoriarpi írta:stini000 írta:Sziaasztok. Olyan problémám van hogy Egy erős fékezés után mintha nem akarna fogni a fékem. Nem tudom be nyomni a pedált teljesen. Mi lehet a gond. Nem irt ki hiba üznenetett. 530 DA 1999-es az autó ha valaki tud valamit ami segíthet az jól jönne . Köszönöm.
Fékfolyadék mikor volt cserélve?
2013.06.23. 20:57
stini000 írta:hamoriarpi írta:stini000 írta:Sziaasztok. Olyan problémám van hogy Egy erős fékezés után mintha nem akarna fogni a fékem. Nem tudom be nyomni a pedált teljesen. Mi lehet a gond. Nem irt ki hiba üznenetett. 530 DA 1999-es az autó ha valaki tud valamit ami segíthet az jól jönne . Köszönöm.
Hát nem tudom mert egy honapja van nálam az aútó
2013.06.23. 21:10
stini000 írta:stini000 írta:hamoriarpi írta:stini000 írta:Sziaasztok. Olyan problémám van hogy Egy erős fékezés után mintha nem akarna fogni a fékem. Nem tudom be nyomni a pedált teljesen. Mi lehet a gond. Nem irt ki hiba üznenetett. 530 DA 1999-es az autó ha valaki tud valamit ami segíthet az jól jönne . Köszönöm.
De holnap az elessz a első dolgom hogy meg nézzem. eddig még ilyen problémám nem volt vele. Azt tudom hogy az asc-ém és az abs lámpa világit de az azért van mert az a jobboldali első keréknél a jeladóra szakadást ir. De annak lehet köze hozzá? Mert eddig több ezer km-et mentem vele igy. Most meg az eggyik pillanatról a másíkra
2013.06.23. 21:15
hamoriarpi írta:stini000 írta:stini000 írta:hamoriarpi írta:stini000 írta:Sziaasztok. Olyan problémám van hogy Egy erős fékezés után mintha nem akarna fogni a fékem. Nem tudom be nyomni a pedált teljesen. Mi lehet a gond. Nem irt ki hiba üznenetett. 530 DA 1999-es az autó ha valaki tud valamit ami segíthet az jól jönne . Köszönöm.
De holnap az elessz a első dolgom hogy meg nézzem. eddig még ilyen problémám nem volt vele. Azt tudom hogy az asc-ém és az abs lámpa világit de az azért van mert az a jobboldali első keréknél a jeladóra szakadást ir. De annak lehet köze hozzá? Mert eddig több ezer km-et mentem vele igy. Most meg az eggyik pillanatról a másíkra
Sok dolog lehet.
Vákuum, szervodob, fékfolyadék...
Át kell szőrözni hozzáértővel. Nem játék.
2013.06.23. 21:46
stini000 írta:Sziaasztok. Olyan problémám van hogy Egy erős fékezés után mintha nem akarna fogni a fékem. Nem tudom be nyomni a pedált teljesen. Mi lehet a gond. Nem irt ki hiba üznenetett. 530 DA 1999-es az autó ha valaki tud valamit ami segíthet az jól jönne . Köszönöm.
2013.06.25. 15:09
2013.06.25. 16:41
Bugajauzsi írta:Miért mindenki alját emleget a kézifék beállításához? Nekem az 3 óránál van, ott tudok a rajta tekerni. Egyedi autóm van?!![]()
Sent from my One V using Tapatalk 4 Beta
2013.06.25. 17:31
Gallaca írta:Bugajauzsi írta:Miért mindenki alját emleget a kézifék beállításához? Nekem az 3 óránál van, ott tudok a rajta tekerni. Egyedi autóm van?!![]()
Sent from my One V using Tapatalk 4 Beta
Ott maximum a fékpofarögzítő stift van. Meg 9 óránál is.
A képen a 6-os alkatrészt kell tekerni. Ha a 9-est tekered, kieshet a pofa a helyéről.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=34&fg=40
2013.06.25. 17:47