![]() |
2012.06.21. 16:44
orvil írta:vaszarig írta:aaandraaas írta:vaszarig írta:aaandraaas írta:Hát jó reggelt kívánok mindenkinek!
Korábban már regisztráltam, most kerestem, találtam és az első oldalon rögtön választ is kaptam ebben a topicban.
A PDC-m hátramenetbe kapcsoláskor csak sípol egy hosszat és utána megtagadja a munkát. Azt már tudom, hogy ez rossz.
Mit is kell érintgetnem és milyen üzem közben, hogy kiderüljön melyik érzékelőm a rossz?
Nagyon köszönöm!
2012.06.21. 17:57
aaandraaas írta:No. Megvan a szenzor, még színben is stimmel, köszönet érte bömbölőnek.
A kérdés, hogy hogy lehet szétszedni a Touring hátsó lökhárítóját? Érdemes itthon nekiállnom? Gondoltam felnövök és megpróbálom magamnak. Vagy vigyem rögtön muhaatinak?
A hátsó kerékdobokban kell kezdeni?
Köszi!
2012.06.21. 18:41
barbrady írta:aaandraaas írta:No. Megvan a szenzor, még színben is stimmel, köszönet érte bömbölőnek.
A kérdés, hogy hogy lehet szétszedni a Touring hátsó lökhárítóját? Érdemes itthon nekiállnom? Gondoltam felnövök és megpróbálom magamnak. Vagy vigyem rögtön muhaatinak?
A hátsó kerékdobokban kell kezdeni?
Köszi!
Így kell:
LINK
2012.06.22. 10:27
2012.06.22. 10:33
Haminda írta:Üdvözletem,
Van egy problémám a 2000-es 520D-mel. A tolatóradar abszolút nem müködik. Néhe visit egyet ha R-be rakom, de egyeltalán nem érzékeli a távolságot.
Nem ragaszkodom hozzá ha -szerviz esetén költséges-magánúton körülményes a javitása, csak akkor viszont ki szeretném kötni, hogy ne vonyitson a fülembe amikor épp kedve tartja.
Valakinek van vmi ötlete?
Előre köszönöm.
2012.06.22. 10:58
2012.06.22. 11:48
Haminda írta:Köszönöm, ezek szerint lemondok a tolatóradarról
Akkor most már csak a technikai része van hátra...
2hete vettem a kocsit, és mivel külföldön dolgozom ma ültem benne másodszor (de legalább már az én nevemen van), szóval nem igazán ismerem.
És mivel ez az első autom oszinten megmondom fogalmam sincs mi hol van benne.
Esetleg valami szerelési utmutatót le lehet tölteni valahonnan? Nekem csak amerikai tipusokhoz van ott meg ugye e39 dizel sincs nem, hogy 520D...
Bár a parkoló szenzor lehet h egységes, igy fellapozom
Mindenesetre ha valaki tudna segiteni, hogy használati utmutatót a kocsihoz illetve a bmw business (magyar angol szlovák nyelven) fejegységhez honnan tudnék szerezni, nagyon megköszönném, mivel az enyém német...
2012.06.22. 11:52
2012.06.22. 12:07
2012.06.22. 13:18
Haminda írta:PDC gomb? az enyémben olyat nem is láttam
2012.06.22. 13:35
aaandraaas írta:Haminda írta:PDC gomb? az enyémben olyat nem is láttam
Pohártartó felett, klima alatt. DSC gomb mellett.
Tapatalk 2-vel küldve az én HTC Desire S-ről
2012.06.22. 14:28
2012.06.22. 14:32
Haminda írta:Úgy-úgy, csak hátsóm van. Akkor a közeljövőben megejtek egy diagnosztikát, hátha kiderül mi a kinja. De tartok tőle, hogy nem szenzorpara, mert próbáltam rátolatni falra, és az pedig nem zavarta az egyik érzékelőt sem.
2012.06.22. 14:38
2012.06.22. 15:47
tibi666 írta:aaandraaas írta:Haminda írta:PDC gomb? az enyémben olyat nem is láttam
Csak olyanban van, aminek első radarjai is vannak.
2012.06.22. 21:48
Gallaca írta:tibi666 írta:aaandraaas írta:Haminda írta:PDC gomb? az enyémben olyat nem is láttam
No akkor lehet, hogy mégis nyomon vagyok/unk, hogy mi van kicsippentve az én járgányomból! Én azt hittem, hogy minden radarosban van PDC gomb, de ezek szerint nincs! Bal hátul van néhány vágott vezetékem, és nem tudom mik azok! Nincs PDC gombom innen gondoltam, hogy biztos nem a PDC lehet ami hiányzik. De így lehet, hogy mégis? Valaki fel tudna dobni egy közeli képet a PDC modul csatijáról, hogy meg tudjam nézni milyen színű vezetékek mennek bele? Hátha!
2012.06.23. 00:27
aaandraaas írta:Nos le lett ma bontva a hátulja és kicseréltük a szenzort. Sajnos a hiba továbbra is fennáll, tehát R-be téve egy hosszat sípol és villog a PDC gomb. muhaati szerint kábelszakadás lehet. A kérdésem, hogy álljak neki kideríteni, hogy melyik szál a rossz? Most jól megfigyeltem, hogy hogy kell lebontani a hátsó lökőst, így talán már otthon is neki fogok állni.
Köszi
2012.06.23. 07:42
admin írta:aaandraaas írta:Nos le lett ma bontva a hátulja és kicseréltük a szenzort. Sajnos a hiba továbbra is fennáll, tehát R-be téve egy hosszat sípol és villog a PDC gomb. muhaati szerint kábelszakadás lehet. A kérdésem, hogy álljak neki kideríteni, hogy melyik szál a rossz? Most jól megfigyeltem, hogy hogy kell lebontani a hátsó lökőst, így talán már otthon is neki fogok állni.
Köszi
Lehet nem is a hátsó szar! Volt diag mert az megmondja melyik a szar szenzor.
iPhone Tapatalk
2012.06.23. 17:16
vaszarig írta:Gallaca írta:tibi666 írta:aaandraaas írta:Haminda írta:PDC gomb? az enyémben olyat nem is láttam
No akkor lehet, hogy mégis nyomon vagyok/unk, hogy mi van kicsippentve az én járgányomból! Én azt hittem, hogy minden radarosban van PDC gomb, de ezek szerint nincs! Bal hátul van néhány vágott vezetékem, és nem tudom mik azok! Nincs PDC gombom innen gondoltam, hogy biztos nem a PDC lehet ami hiányzik. De így lehet, hogy mégis? Valaki fel tudna dobni egy közeli képet a PDC modul csatijáról, hogy meg tudjam nézni milyen színű vezetékek mennek bele? Hátha!
Sedanban is jobb oldalon van a pdc vezérlő, és a vezeték is ott megy ki a lökösbe!:)
Ráadásul extralistában sincs benne, csak gondoltam belemókolta valaki utólag...
2012.07.27. 10:44