![]() |
2011.12.06. 18:09
barbrady írta:Szombaton kiállok a garázsból, erre látom, hogy az autó helyén egy kisebb tócsa. Megkóstoltam () hűtőfolyadék. Na f@sza... Visszaáll, asszony kocsijával volt a menés. Ma nekiálltam feltárni a hibát. Levettem a burkolatokat, és a viszót, és meg is találtam a forrást, mégpedig a vízpumpa körül. Ez hiányzik karácsony előtt... De ahogy jobban megnéztem gyanús volt, mert körbe száraz volt, egyedül a jobb (menetirány szerint) oldalán volt nedves. Realoem elő, és meg is találtam, hogy a vízpumpa házába megy egy műanyag cső O-gyűrűs tömítéssel. Le is bontottam, és hát elég viharvert volt szegényke
Kiszaladtam a Bmw-hez, vettem egy O-gyűrűt, összepakoltam, és meg is szűnt a folyás
De ha már a víz le volt engedve kivettem a hűtőket is egy takarításra. Rájuk fért... Az össz költség nem volt 1000 forint, azt hiszem megérdemlek egy vállveregetést magamtól
![]()
2011.12.06. 18:12
Jerry írta:barbrady írta:Szombaton kiállok a garázsból, erre látom, hogy az autó helyén egy kisebb tócsa. Megkóstoltam () hűtőfolyadék. Na f@sza... Visszaáll, asszony kocsijával volt a menés. Ma nekiálltam feltárni a hibát. Levettem a burkolatokat, és a viszót, és meg is találtam a forrást, mégpedig a vízpumpa körül. Ez hiányzik karácsony előtt... De ahogy jobban megnéztem gyanús volt, mert körbe száraz volt, egyedül a jobb (menetirány szerint) oldalán volt nedves. Realoem elő, és meg is találtam, hogy a vízpumpa házába megy egy műanyag cső O-gyűrűs tömítéssel. Le is bontottam, és hát elég viharvert volt szegényke
Kiszaladtam a Bmw-hez, vettem egy O-gyűrűt, összepakoltam, és meg is szűnt a folyás
De ha már a víz le volt engedve kivettem a hűtőket is egy takarításra. Rájuk fért... Az össz költség nem volt 1000 forint, azt hiszem megérdemlek egy vállveregetést magamtól
![]()
Gratulálok!
Nem semmi, ahogy kezelted a problémát!
![]()
Valaki még egy izzócserével is szerelőhöz rohan.
2011.12.06. 18:14
barbrady írta:Jerry írta:barbrady írta:Szombaton kiállok a garázsból, erre látom, hogy az autó helyén egy kisebb tócsa. Megkóstoltam () hűtőfolyadék. Na f@sza... Visszaáll, asszony kocsijával volt a menés. Ma nekiálltam feltárni a hibát. Levettem a burkolatokat, és a viszót, és meg is találtam a forrást, mégpedig a vízpumpa körül. Ez hiányzik karácsony előtt... De ahogy jobban megnéztem gyanús volt, mert körbe száraz volt, egyedül a jobb (menetirány szerint) oldalán volt nedves. Realoem elő, és meg is találtam, hogy a vízpumpa házába megy egy műanyag cső O-gyűrűs tömítéssel. Le is bontottam, és hát elég viharvert volt szegényke
![]()
Gratulálok!
Nem semmi, ahogy kezelted a problémát!
![]()
Valaki még egy izzócserével is szerelőhöz rohan.
Amihez nem kell túl bonyolult célszerszám, azt megcsinálom magamnakValahogy nyugodtabb vagyok így, nem szeretem kiadni a kezeim közül a drágámat
2011.12.06. 18:28
Rjani530d írta:Gratulálok én is! A képek alapján ideje volt a hűtőtisztításnakNem kevés zsetont spóroltál magadnak!
![]()
2011.12.06. 18:29
barbrady írta:Szombaton kiállok a garázsból, erre látom, hogy az autó helyén egy kisebb tócsa. Megkóstoltam () hűtőfolyadék. Na f@sza... Visszaáll, asszony kocsijával volt a menés. Ma nekiálltam feltárni a hibát. Levettem a burkolatokat, és a viszót, és meg is találtam a forrást, mégpedig a vízpumpa körül. Ez hiányzik karácsony előtt... De ahogy jobban megnéztem gyanús volt, mert körbe száraz volt, egyedül a jobb (menetirány szerint) oldalán volt nedves. Realoem elő, és meg is találtam, hogy a vízpumpa házába megy egy műanyag cső O-gyűrűs tömítéssel. Le is bontottam, és hát elég viharvert volt szegényke
![]()
Innen a 8-as volt a bűnös:
Így nézett ki![]()
A vízhűtő is jól nézett ki:
De a coolerhűtő volt igazán mocskos, ez nem sokat hűtött![]()
És hogy miért jó a 4 hengeres? Akár be is lehet állni a motortérbe szereléskor![]()
2011.12.06. 18:35
peteeqe írta:
Én azt a cooler hűtőt le nyomás próbáznám....nem szabadna ennyire olajosnak lenni kivülről
2011.12.06. 18:36
Jerry írta:Rjani530d írta:Gratulálok én is! A képek alapján ideje volt a hűtőtisztításnakNem kevés zsetont spóroltál magadnak!
![]()
Jaja, dobhattál volna fel képet, hogy milyenek lettek a hűtők takarítás után.
Én kora nyáron mostam át őket. Látványos a változás!
2011.12.08. 21:49

2011.12.08. 22:47
LeviM5 írta:Esti program, Karesz szerel, én fotóztam, videóztam. (meg próbáltam e34 légtömegmérőt szerezni) Egy 25i motor került beépítésre, szerelőm által, hobbi célra építi.
Anno egy ilyen kipufogó az 525i-re elég kemény lett volna.
A szív:
Ahogy egy Bmw sor6 tud szólni:
2011.12.08. 23:09
LeviM5 írta:Esti program, Karesz szerel, én fotóztam, videóztam. (meg próbáltam e34 légtömegmérőt szerezni) Egy 25i motor került beépítésre, szerelőm által, hobbi célra építi.
A szív:
Videó helye
2011.12.08. 23:16
kzolee írta:LeviM5 írta:Esti program, Karesz szerel, én fotóztam, videóztam. (meg próbáltam e34 légtömegmérőt szerezni) Egy 25i motor került beépítésre, szerelőm által, hobbi célra építi.
A szív:
Videó helye
Ennél azért sokkal szebben tud szólni még egy M20 is, főleg, ha a légtömegmérő is rá van kötve a vezérlőre, nem úgy, mint itt a képen...
2011.12.09. 00:55
2011.12.10. 01:29
Ezt kifejthetnéd bővebben is, mert ha nincs 27 rugó (és még sokaknak közelebb is van)...LeviM5 írta: Legutóbb pl. autodidakta módon megtanult pixelhibát javitani, addig éjszakázott! Most sorba csinálja a bordokat-mideket.![]()
2011.12.11. 11:17

2011.12.11. 11:59
denny19 írta:Sziasztok!Gondoltam meglepem az autót, majd karácsony alkalmából egy angel eyes karika szettel
gyárilag ilyen a lámpám,és xenonnal szerelt ,projektoros
,pont mint a képen.
és elképzelésem szerint valahogy így fog kinézni,(csak ha jól látom ez nem projektoros,mindegy)
Kérdésem hogy ha EEZZTT a szettet rendelem meg az autóhoz,akkor problémamentes lesz a beszerelés?Pontosan hogy is kell ?A lámpát hogyan kell kiszedni (gondolok itt a lökösnél) hogy teljesen szét kell bontani az elejét? A búrát hogyan szokták levenni (le kell melegíteni)?Mivel szokták rögzíteni a karikát hogy igényes legyen. A xenon nem fogja elolvasztani a karikát, vagy valamit?Az elektromos rendszerben lesz probléma?Mire szokták rákötni,hogy problémamentes legyen?
Illetve a kérdést egyszerűsíteném . Az autóvillamossági szerelőmnek mit mondjak mi a buktatója az egész mutatványnak,mire figyeljen.Tegnap megcsinálta az ültetőrugó cserét ,gyenge 10 óra alatt precízen,és el volt hűlve hogy milyen technikai megoldások vannak az autó alatt,és felett:D,de hogy teljesen ki kell bontani a hátulját hogy kicserélje a rugót ,az még neki is sok volt:DEzért kérdezem mit üzentek majd neki a karika berakásánál....![]()
![]()
Köszönöm![]()
2011.12.11. 14:08
2011.12.11. 16:51
denny19 írta:Sziasztok!Gondoltam meglepem az autót, majd karácsony alkalmából egy angel eyes karika szettel
gyárilag ilyen a lámpám,és xenonnal szerelt ,projektoros
,pont mint a képen.
és elképzelésem szerint valahogy így fog kinézni,(csak ha jól látom ez nem projektoros,mindegy)
Kérdésem hogy ha EEZZTT a szettet rendelem meg az autóhoz,akkor problémamentes lesz a beszerelés?Pontosan hogy is kell ?A lámpát hogyan kell kiszedni (gondolok itt a lökösnél) hogy teljesen szét kell bontani az elejét? A búrát hogyan szokták levenni (le kell melegíteni)?Mivel szokták rögzíteni a karikát hogy igényes legyen. A xenon nem fogja elolvasztani a karikát, vagy valamit?Az elektromos rendszerben lesz probléma?Mire szokták rákötni,hogy problémamentes legyen?
Illetve a kérdést egyszerűsíteném . Az autóvillamossági szerelőmnek mit mondjak mi a buktatója az egész mutatványnak,mire figyeljen.Tegnap megcsinálta az ültetőrugó cserét ,gyenge 10 óra alatt precízen,és el volt hűlve hogy milyen technikai megoldások vannak az autó alatt,és felett:D,de hogy teljesen ki kell bontani a hátulját hogy kicserélje a rugót ,az még neki is sok volt:DEzért kérdezem mit üzentek majd neki a karika berakásánál....![]()
![]()
Köszönöm![]()
2011.12.17. 15:06

2011.12.17. 15:14
LeviM5 írta:Mai sika-mika. Szappanos vízzel, fogkefével. Érdemes megcsinálni, egy kis időt szánni rá, áttörölni az egészet, mert brutál ami lejön róla.
Ha nem látom nem hiszem esete...![]()
2011.12.17. 15:23
tbi01 írta:Becsüllek! Van türelmed!!!![]()
![]()