Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2011.12.06. 18:09

barbrady írta:Szombaton kiállok a garázsból, erre látom, hogy az autó helyén egy kisebb tócsa. Megkóstoltam ( :D ) hűtőfolyadék. Na f@sza... Visszaáll, asszony kocsijával volt a menés. Ma nekiálltam feltárni a hibát. Levettem a burkolatokat, és a viszót, és meg is találtam a forrást, mégpedig a vízpumpa körül. Ez hiányzik karácsony előtt... De ahogy jobban megnéztem gyanús volt, mert körbe száraz volt, egyedül a jobb (menetirány szerint) oldalán volt nedves. Realoem elő, és meg is találtam, hogy a vízpumpa házába megy egy műanyag cső O-gyűrűs tömítéssel. Le is bontottam, és hát elég viharvert volt szegényke :) Kiszaladtam a Bmw-hez, vettem egy O-gyűrűt, összepakoltam, és meg is szűnt a folyás :roker: De ha már a víz le volt engedve kivettem a hűtőket is egy takarításra. Rájuk fért... Az össz költség nem volt 1000 forint, azt hiszem megérdemlek egy vállveregetést magamtól :D

Gratulálok!
Nem semmi, ahogy kezelted a problémát!
:taps:
Valaki még egy izzócserével is szerelőhöz rohan. :)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: barbrady
Értékelés: 4.76%

2011.12.06. 18:12

Jerry írta:
barbrady írta:Szombaton kiállok a garázsból, erre látom, hogy az autó helyén egy kisebb tócsa. Megkóstoltam ( :D ) hűtőfolyadék. Na f@sza... Visszaáll, asszony kocsijával volt a menés. Ma nekiálltam feltárni a hibát. Levettem a burkolatokat, és a viszót, és meg is találtam a forrást, mégpedig a vízpumpa körül. Ez hiányzik karácsony előtt... De ahogy jobban megnéztem gyanús volt, mert körbe száraz volt, egyedül a jobb (menetirány szerint) oldalán volt nedves. Realoem elő, és meg is találtam, hogy a vízpumpa házába megy egy műanyag cső O-gyűrűs tömítéssel. Le is bontottam, és hát elég viharvert volt szegényke :) Kiszaladtam a Bmw-hez, vettem egy O-gyűrűt, összepakoltam, és meg is szűnt a folyás :roker: De ha már a víz le volt engedve kivettem a hűtőket is egy takarításra. Rájuk fért... Az össz költség nem volt 1000 forint, azt hiszem megérdemlek egy vállveregetést magamtól :D

Gratulálok!

Amihez nem kell túl bonyolult célszerszám, azt megcsinálom magamnak 8) Valahogy nyugodtabb vagyok így, nem szeretem kiadni a kezeim közül a drágámat :D

2011.12.06. 18:14

barbrady írta:
Jerry írta:

Gratulálok!

Amihez nem kell túl bonyolult célszerszám, azt megcsinálom magamnak 8) Valahogy nyugodtabb vagyok így, nem szeretem kiadni a kezeim közül a drágámat :D

Gratulálok én is! A képek alapján ideje volt a hűtőtisztításnak :D Nem kevés zsetont spóroltál magadnak! :franko: :taps:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Rjani530d az itt látható tagok köszönték meg: barbrady

2011.12.06. 18:28

Rjani530d írta:Gratulálok én is! A képek alapján ideje volt a hűtőtisztításnak :D Nem kevés zsetont spóroltál magadnak! :franko: :taps:

Jaja, dobhattál volna fel képet, hogy milyenek lettek a hűtők takarítás után. :)
Én kora nyáron mostam át őket. Látványos a változás!

2011.12.06. 18:29

Innen a 8-as volt a bűnös:

Kép

Így nézett ki :facepalm:

Kép

A vízhűtő is jól nézett ki:

Kép

De a coolerhűtő volt igazán mocskos, ez nem sokat hűtött :shock:

Kép

És hogy miért jó a 4 hengeres? Akár be is lehet állni a motortérbe szereléskor :D

Kép

Én azt a cooler hűtőt le nyomás próbáznám....nem szabadna ennyire olajosnak lenni kivülről :wink:

2011.12.06. 18:35

peteeqe írta:
Én azt a cooler hűtőt le nyomás próbáznám....nem szabadna ennyire olajosnak lenni kivülről :wink:

A vízhűtőn ugyanolyan mutyi volt, márpedig az nem kaphatott a coolerhűtőtől :wink:

2011.12.06. 18:36

Jerry írta:
Rjani530d írta:Gratulálok én is! A képek alapján ideje volt a hűtőtisztításnak :D Nem kevés zsetont spóroltál magadnak! :franko: :taps:

Jaja, dobhattál volna fel képet, hogy milyenek lettek a hűtők takarítás után. :)
Én kora nyáron mostam át őket. Látványos a változás!

Olyan lett mint az új :D

2011.12.08. 21:49

Esti program, Karesz szerel, én fotóztam, videóztam. (meg próbáltam e34 légtömegmérőt szerezni) Egy 25i motor került beépítésre, szerelőm által, hobbi célra építi.
Anno egy ilyen kipufogó az 525i-re elég kemény lett volna.
A szív:
Kép
Kép
Kép

Ahogy egy Bmw sor6 tud szólni:

2011.12.08. 22:47

LeviM5 írta:Esti program, Karesz szerel, én fotóztam, videóztam. (meg próbáltam e34 légtömegmérőt szerezni) Egy 25i motor került beépítésre, szerelőm által, hobbi célra építi.
A szív:
Kép
Kép
Kép

Károly bácsi kutyasétáltatás helyett már megint távol az otthontól...
Az utánégető miatt, a repülős topicba kellett volna tenni. :D
Miért nem az M5 motrot építik be a UAZ-ba? :roll:

2011.12.08. 23:09

LeviM5 írta:Esti program, Karesz szerel, én fotóztam, videóztam. (meg próbáltam e34 légtömegmérőt szerezni) Egy 25i motor került beépítésre, szerelőm által, hobbi célra építi.
A szív:

Kép

Videó helye

Ennél azért sokkal szebben tud szólni még egy M20 is, főleg, ha a légtömegmérő is rá van kötve a vezérlőre, nem úgy, mint itt a képen... :roll:

2011.12.08. 23:16

kzolee írta:
A szív:

Kép

Videó helye

Ennél azért sokkal szebben tud szólni még egy M20 is, főleg, ha a légtömegmérő is rá van kötve a vezérlőre, nem úgy, mint itt a képen... :roll:

Meg dobja a pamacsot is, mint egy dízel :lol:

2011.12.09. 00:55

Ez egy kuka motor egy kuka autóba... Mit vártok, nem is értem...
Lehúzva is próbáltuk a tömegmérőt, azért van lehúzva a csati.
A kipufogó is csak egy cső, se kat se semmi, azt se tudom honnan veszi a jelet.
Ökörködnek vele és terepre jó lesz. Munka után még van aki veszi a fáradtságot és bütyköl. Karesz ilyen. Legutóbb pl. autodidakta módon megtanult pixelhibát javitani, addig éjszakázott! Most sorba csinálja a bordokat-mideket. :D

Nekem meg megtetszett a durrogás, oszt megosztottam veletek. Ennyi... Itt most pont nem a szigcsóval ragasztott szivocső a lényeg! :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LeviM5 az itt látható tagok köszönték meg: admin

2011.12.10. 01:29

LeviM5 írta: Legutóbb pl. autodidakta módon megtanult pixelhibát javitani, addig éjszakázott! Most sorba csinálja a bordokat-mideket. :D
Ezt kifejthetnéd bővebben is, mert ha nincs 27 rugó (és még sokaknak közelebb is van)... :roker:

2011.12.11. 11:17

Sziasztok!Gondoltam meglepem az autót, majd karácsony alkalmából egy angel eyes karika szettel
gyárilag ilyen a lámpám,és xenonnal szerelt ,projektoros
,pont mint a képen.
Kép
és elképzelésem szerint valahogy így fog kinézni,(csak ha jól látom ez nem projektoros,mindegy)
Kép

Kérdésem hogy ha EEZZTT a szettet rendelem meg az autóhoz,akkor problémamentes lesz a beszerelés?Pontosan hogy is kell ?A lámpát hogyan kell kiszedni (gondolok itt a lökösnél) hogy teljesen szét kell bontani az elejét? A búrát hogyan szokták levenni (le kell melegíteni)?Mivel szokták rögzíteni a karikát hogy igényes legyen. A xenon nem fogja elolvasztani a karikát, vagy valamit?Az elektromos rendszerben lesz probléma?Mire szokták rákötni,hogy problémamentes legyen?

Illetve a kérdést egyszerűsíteném . Az autóvillamossági szerelőmnek mit mondjak mi a buktatója az egész mutatványnak,mire figyeljen.Tegnap megcsinálta az ültetőrugó cserét ,gyenge 10 óra alatt precízen,és el volt hűlve hogy milyen technikai megoldások vannak az autó alatt,és felett:D,de hogy teljesen ki kell bontani a hátulját hogy kicserélje a rugót ,az még neki is sok volt:DEzért kérdezem mit üzentek majd neki a karika berakásánál.... :twisted: :twisted:

Köszönöm :franko: :franko:

2011.12.11. 11:59

denny19 írta:Sziasztok!Gondoltam meglepem az autót, majd karácsony alkalmából egy angel eyes karika szettel
,pont mint a képen.
Kép
és elképzelésem szerint valahogy így fog kinézni,(csak ha jól látom ez nem projektoros,mindegy)
Kép

Kérdésem hogy ha EEZZTT a szettet rendelem meg az autóhoz,akkor problémamentes lesz a beszerelés?Pontosan hogy is kell ?A lámpát hogyan kell kiszedni (gondolok itt a lökösnél) hogy teljesen szét kell bontani az elejét? A búrát hogyan szokták levenni (le kell melegíteni)?Mivel szokták rögzíteni a karikát hogy igényes legyen. A xenon nem fogja elolvasztani a karikát, vagy valamit?Az elektromos rendszerben lesz probléma?Mire szokták rákötni,hogy problémamentes legyen?

Illetve a kérdést egyszerűsíteném . Az autóvillamossági szerelőmnek mit mondjak mi a buktatója az egész mutatványnak,mire figyeljen.Tegnap megcsinálta az ültetőrugó cserét ,gyenge 10 óra alatt precízen,és el volt hűlve hogy milyen technikai megoldások vannak az autó alatt,és felett:D,de hogy teljesen ki kell bontani a hátulját hogy kicserélje a rugót ,az még neki is sok volt:DEzért kérdezem mit üzentek majd neki a karika berakásánál.... :twisted: :twisted:

Szia!
Egy gyerekdalból idéznék: " Pénz volna karika, karika! "
Ez a megoldás kulcsa. Ha azt mondod neki, megfizeted a munkáját, mindent meg tud oldani magától. Ember tervezte, ember rakta össze. Ha meg azt hogy ez egy BMW, hihetetlen bonyolult megoldásokkal teletűzdelve, megijed tőle. Ha segíteni szeretnék, mond neki azt, hogy egy prosztó tanulatlan csávó a fórumról egy unatkozó szombat délutánján elsőre megoldotta, hidd el, bebizonyítja, fele idő alatt meg tudja oldani! :wink:
Ha figyelmesen olvasgatsz, találsz több írást is ez ügyben az oldalon.

2011.12.11. 14:08

denny19 írta:A xenon nem fogja elolvasztani a karikát, vagy valamit?

Biztos nem, mert a xenon "izzó" kevesebb hőt termel mint a halogén.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: denny19

2011.12.11. 16:51

denny19 írta:Sziasztok!Gondoltam meglepem az autót, majd karácsony alkalmából egy angel eyes karika szettel
,pont mint a képen.
Kép
Kép

Mivel ez facelift előtti lámpa, nincs ragasztva semmi, műanyag fülek tartják a búrát csupán, ezek szoktak eltörni. Semmit sem kell lebontani az autó elején, 4db csavar fogja a lámpát, kicsavar, kivesz, ennyi. A buktatója számomra az volt, hogy ebben a lámpában SZERINTEM sosem fog jól kinézni egy utólagosan mókolt angel eye-karika (gyárihoz képest), én lemondtam róla (ugyanilyen lámpám van).
A szerelőd pontosan mit csinált 10 órán keresztül? Én végigélveztem már néhány gátlócserét (első + hátsó), ha egy szerelőnek 2 óránál tovább tart a hátsó gátlót kiszedni azt kerékkulcsal kergetem el az autómtól...

2011.12.17. 15:06

Mai sika-mika. Szappanos vízzel, fogkefével. Érdemes megcsinálni, egy kis időt szánni rá, áttörölni az egészet, mert brutál ami lejön róla.
Ha nem látom nem hiszem esete... :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

2011.12.17. 15:14

LeviM5 írta:Mai sika-mika. Szappanos vízzel, fogkefével. Érdemes megcsinálni, egy kis időt szánni rá, áttörölni az egészet, mert brutál ami lejön róla.
Ha nem látom nem hiszem esete... :shock:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Becsüllek! Van türelmed!!! :D :D :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek tbi01 az itt látható tagok köszönték meg: LeviM5

2011.12.17. 15:23

tbi01 írta:Becsüllek! Van türelmed!!! :D :D :D

Rendes tőled, de nekem (MÉG!) nem piros a difim! :D
Hozzászólás küldése

VigLink badge