Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Tolatóradar PDC

2012.05.19. 21:56

Például itt van egy és nem 10e:)

Look at this on eBay:

CAR REAR VIEW CAMERA FOR BMW 1/3/5/6 Series/X5/X6/E39

http://bit.ly/K1QZyD

iPhone Tapatalk

Re: Tolatóradar PDC

2012.05.19. 23:04

köszi megnézem . de a bekötés még mindíg nem tiszta!
a relé minek és hogy csinálom a bemenetet?

előre is köszi a türelmet
junior71

Tolatóradar PDC

2012.05.19. 23:06

junior71 írta:köszi megnézem . de a bekötés még mindíg nem tiszta!
a relé minek és hogy csinálom a bemenetet?

előre is köszi a türelmet
junior71

Holnap le írok mindent. Csak most telóról nem szeretném:)

iPhone Tapatalk

2012.05.19. 23:14

Isten vagy !
Előre is köszi
Junior71

2012.05.20. 09:42

A tv modulon van két csatlakozó egy fehér és egy kék.A fehér csatiba a 13-14-es pontra bekel kötni egy lengő RCA dugó aljat úgy hogy a pozitív része a 13-as legyen.Ehhez kell szerezned a csatiba való érintkezőket(bontós). Ide fogod bedugni a camera videó jelét(RCA).
A kék csatlakozó 17-es pontjára ha testet kapcsolsz akkor a monitor átvált a tolató kamera képére.Ehhez kell egy 12V-os relé,a relé tekercsének egyik felét bekötöd testre a másik felét pedig rákötöd a tolató lámpára amikor bekapcsol a lámpa behúz a relé.A relé kapcsoló érintkezőén keresztül adsz egy testet a kék csati 17-esére.
A kamerának is érdemes a tápot a tolató lámpáról adni mert akkor nincs rajta folyamatosan feszültség csak ha kell.

Remélem érthető volt ha nem akkor kérdez.

Kép

Képen nem röhögni:)

Kép

2012.05.20. 11:40

admin írta:Képen nem röhögni:)

Megkérted lepkét, hogy rajzolja le? :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: admin
Értékelés: 4.76%

2012.05.20. 15:49

:lol:

2012.05.20. 17:53

minden világos köszönöm !
jövök egy sörrel vagy amit iszol :lol:

üdv junior71

2012.05.20. 20:06

kzolee írta:

Megkérted lepkét, hogy rajzolja le? :mrgreen:

:hehe

...és akkor nem a képen röhögtem! ;)

2012.05.21. 07:24

Sziasztok!

Egyik hátsó pdc szenzorom X@rakodik.

A csere mekkora hadművelet?
Ugye nem kell levenni a lökhárítót?

Szerelő kicsit vakarta a fejét, és siettem is, inkább nem engedtem szétszedni.

Köszi: Feri

2012.05.21. 09:31

csipi írta:Sziasztok!

Esetleg ha kitöltenéd az adatlapod, akkor egyszerűbb lenne a válasz, mivel tudnánk, hogy sedanról vagy touringról van-e szó! :) A sedan esetében egyáltalán nem kell levenni a lököst, csak ki kell pattintani a díszléceket, viszont ha touring, és ne adj isten a két középső valamelyike haldoklik, akkor sajna le kell venned, mert azokat másképp nem fogod tudni kicserélni! Ha a touringnál a két oldalsó lenne a ludas, akkor ott is elég csak kipattintani a díszlécet! Amúgy a lökös leszedése sem egy bonyolult dolog! :wink:

2012.05.21. 09:40

vaszarig írta:

Esetleg ha kitöltenéd az adatlapod, akkor egyszerűbb lenne a válasz, mivel tudnánk, hogy sedanról vagy touringról van-e szó! :) A sedan esetében egyáltalán nem kell levenni a lököst, csak ki kell pattintani a díszléceket, viszont ha touring, és ne adj isten a két középső valamelyike haldoklik, akkor sajna le kell venned, mert azokat másképp nem fogod tudni kicserélni! Ha a touringnál a két oldalsó lenne a ludas, akkor ott is elég csak kipattintani a díszlécet! Amúgy a lökös leszedése sem egy bonyolult dolog! :wink:

Ha esetleg M-es lököse van, akkor is a két középső cserénél lekell venni a lököst. Amúgy, ha egy szerelő ennél már vakarja a fejét, az felejtős. (Én magam cseréltem ki.)

2012.05.23. 07:43

LeviM5 írta:
vaszarig írta:

Ha esetleg M-es lököse van, akkor is a két középső cserénél lekell venni a lököst. Amúgy, ha egy szerelő ennél már vakarja a fejét, az felejtős. (Én magam cseréltem ki.)

sedanról van szó, és az egyik szélső rossz.
Lehet én is ki tudom pattintani a díszlécet?
Köszi!

2012.05.23. 10:25

csipi írta:sedanról van szó, és az egyik szélső rossz.
Lehet én is ki tudom pattintani a díszlécet?
Köszi!

Akkor tuti, hogy te is ki tudod cserélni! Csak pattintsd ki a díszlécet, és utána már menni fog, nem egy nagy ördöngősség! :)

2012.05.26. 07:36

Hát jó reggelt kívánok mindenkinek!

Korábban már regisztráltam, most kerestem, találtam és az első oldalon rögtön választ is kaptam ebben a topicban.
A PDC-m hátramenetbe kapcsoláskor csak sípol egy hosszat és utána megtagadja a munkát. Azt már tudom, hogy ez rossz.
Mit is kell érintgetnem és milyen üzem közben, hogy kiderüljön melyik érzékelőm a rossz?

Nagyon köszönöm! :)

2012.05.26. 09:07

aaandraaas írta:Hát jó reggelt kívánok mindenkinek!

Korábban már regisztráltam, most kerestem, találtam és az első oldalon rögtön választ is kaptam ebben a topicban.
A PDC-m hátramenetbe kapcsoláskor csak sípol egy hosszat és utána megtagadja a munkát. Azt már tudom, hogy ez rossz.
Mit is kell érintgetnem és milyen üzem közben, hogy kiderüljön melyik érzékelőm a rossz?

Ráteszed gépre, és azonnal megmondja, hogy melyik a bibis! :wink: :nyelves:

2012.05.29. 20:46

vaszarig írta:

Hát az tervben van, csak feljebb olvastam, hogy milyen trükkje van a dolognak. Egyébként lenne javaslatod, hogy Budapesten, akár annak déli vonzáskörzetében kihez fordulhatnék? Nem szeretném kontárok kezébe adni az autót. Köszi! :)

2012.05.29. 21:22

aaandraaas írta:Egyébként lenne javaslatod, hogy Budapesten, akár annak déli vonzáskörzetében kihez fordulhatnék? Nem szeretném kontárok kezébe adni az autót. Köszi! :)

Szia!

Muhaati-it javaslom. Klubtag, autószerelő, diagnoszta. És jó fej. :franko:

Odus

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: muhaati
Értékelés: 4.76%

2012.05.29. 22:32

aaandraaas írta:
vaszarig írta:

Hát az tervben van, csak feljebb olvastam, hogy milyen trükkje van a dolognak. Egyébként lenne javaslatod, hogy Budapesten, akár annak déli vonzáskörzetében kihez fordulhatnék? Nem szeretném kontárok kezébe adni az autót. Köszi! :)

Igen, elvileg ha oda teszed az újjad a senzor elé, akkor kis pattogó hangot kell hallanod, ha ez nincs, akkor valószínű, hogy az a bibis! Legalábbis remélem, hogy jól tudom!:) :wink: Amúgy meg én is muhaatit mondanám, bár lehet, hogy Jackson is megnézi neked, ha szépen megkéred! :) :roll:

2012.05.30. 14:14

vaszarig írta:
aaandraaas írta:
vaszarig írta:

Igen, elvileg ha oda teszed az újjad a senzor elé, akkor kis pattogó hangot kell hallanod, ha ez nincs, akkor valószínű, hogy az a bibis! Legalábbis remélem, hogy jól tudom!:) :wink: Amúgy meg én is muhaatit mondanám, bár lehet, hogy Jackson is megnézi neked, ha szépen megkéred! :) :roll:

nalam ez nem jott be, "ciccegett" mindegyik, kozben 1-1 szar volt elol-hatul.
Hozzászólás küldése

VigLink badge