![]() |
2015.01.25. 22:28
Milán88 írta:...mondjuk ha hosszú távokat jár az ember akkor még talán mert a kettő teli rakva akkor kb 1000km a hatótáv de érdekes...
2015.01.26. 02:07
admin írta:Milán88 írta:...mondjuk ha hosszú távokat jár az ember akkor még talán mert a kettő teli rakva akkor kb 1000km a hatótáv de érdekes...
Én egy telerakot tankal megyek hosszútávon 1200-1300km![]()
2015.01.26. 12:15
2015.01.26. 12:39
Mex írta:Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre! Megpróbáltam ebben a topicban találni valamit, de amelyik oldat megnyitottam, mindenhol a dieselek fogyasztásáról volt szó.
Nekem egy 2000-es évjáratú 523i automata váltós Touringom van. Fogyasztásom városban 13l, autópálya-országút vegyesen 10-11l körül mozog. Nem vagyok egy versenyzős típus, de dinamikusan közlekedek, nem öregapósan. Egy barátomnak ugyanilyen autója van, kicsit korábbi évjáratból. Szintén 523i, de régebbi motorral. Neki a városi forgalomban 10-11l a fogyasztása, országúton meg 8l körüli. Kérdésem az lenne, hogy nekem magas a fogyasztásom, vagy a barátomnak alacsony?
Mindig a tankolásból számoltam ki a fogyasztást, nem a BC-ből nézem. Az nagy átlagnak csak 10,5l-t ír, ami kamu...![]()
Köszi a segítséget:
Mex
2015.01.26. 12:43
Mex írta:Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre! Megpróbáltam ebben a topicban találni valamit, de amelyik oldat megnyitottam, mindenhol a dieselek fogyasztásáról volt szó.
Nekem egy 2000-es évjáratú 523i automata váltós Touringom van. Fogyasztásom városban 13l, autópálya-országút vegyesen 10-11l körül mozog. Nem vagyok egy versenyzős típus, de dinamikusan közlekedek, nem öregapósan. Egy barátomnak ugyanilyen autója van, kicsit korábbi évjáratból. Szintén 523i, de régebbi motorral. Neki a városi forgalomban 10-11l a fogyasztása, országúton meg 8l körüli. Kérdésem az lenne, hogy nekem magas a fogyasztásom, vagy a barátomnak alacsony?
Mindig a tankolásból számoltam ki a fogyasztást, nem a BC-ből nézem. Az nagy átlagnak csak 10,5l-t ír, ami kamu...![]()
Köszi a segítséget:
Mex
2015.01.26. 12:44
PeterE39 írta:Mex írta:Sziasztok!
Köszi a segítséget:
Mex
A budapesti városi 13l az stimmel, nekem az 523IA (duplavanos) sedan is nagyjából ennyit evett, meg az 525IA touring is, de forgalomtól miegyebektől függően 12-14l körül.
Normál tempóban országúton 7-8l, autópályán 8-9l körül kellene inkább lennie.
2015.01.26. 12:53
Mex írta:Az az igazság, hogy nem nagyon járok úgy, hogy külön mérhetném az országúti, és az autópályás fogyasztást. Ha elmegyek itthonról, mondjuk Szeged mellé, van autópálya is, és országút is bőven. Egy ilyen forduló után jön ki a 10l körüli fogyasztás.
2015.01.26. 12:55
PeterE39 írta:Mex írta:Az az igazság, hogy nem nagyon járok úgy, hogy külön mérhetném az országúti, és az autópályás fogyasztást. Ha elmegyek itthonról, mondjuk Szeged mellé, van autópálya is, és országút is bőven. Egy ilyen forduló után jön ki a 10l körüli fogyasztás.
Ezt mindenképpen sokallom, ha nem extrém módon vezetsz.
Nekem pl. horvátországi nyaralás 5 fóvel, klímával, tele csomagtartóval, és tetőboxal 9,7l-nél megállt (~1800km átlaga).
2015.01.26. 13:05
lepke írta:Havier írta:leslie írta:Havier írta:Sziasztok!
Lehet most sokan megfogtok kövezni és tudom, ,,akinek majomra van pénze, annak banánra is legyen,, , de az üzemanyagon megspórolt összeget inkább a szükséges, JÓ MINŐSÉGŰ alkatrészekre, olajra költöm, hogy megfelelő állapotú maradjon a gép.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek, esetleg tapasztalatból melyikkel gazdaságosabb közlekedni egy LPG-s 525iA-val vagy egy 530DA-val? Mindkettő faceliftes (előbbinek a megnevezéséből is adódik). Konkrét adatoknak is örülnék.
Szigorúan e kettő autó közül. Légyszi, ne írjatok Suzukit.
Üdv: Havier
Akkor te leszel az, aki majd 50-el poroszkal mindenhol, hogy ne egyen sokat a vas....![]()
A BMW feeling nem ez!! Oda kell b@szni es elvezni a hangjat, hogy mennyire fogja az utat,stb.!!!!!!!!
Mint ahogy jeleztem, tudom, hogy aki 6 hengeres autót vesz, annak a fogyasztás se legyen akadály. Félreértés ne essék, én nem szarragasbol gondolkoztam el ezen és még olyan se jutott eszembe, hogy 50nel, lendülettel fogok majd gurulni, szigorúan kikonyokolve, hogy lássák bmwben ülök. Nem ez a típus vagyok, nekem a forma tetszik, nem pedig a vele járó ,,csillogás,,. Csak egy alternatív ötlet volt a gazdaságossagra, hisz mindenki pénzből él. Én ugyanugy ki akarom használni a bmwzes élményét, de ha lehet kevesebb üzemanyag-költségert, akkor minek többért?![]()
Hasznos információkat köszönöm. És remélem, még nem utaltatok ki.
Hali
Évente mennyi a megtett kilométer
2015.01.26. 13:07
Mex írta:Az az igazság, hogy nem nagyon járok úgy, hogy külön mérhetném az országúti, és az autópályás fogyasztást. Ha elmegyek itthonról, mondjuk Szeged mellé, van autópálya is, és országút is bőven. Egy ilyen forduló után jön ki a 10l körüli fogyasztás.
2015.01.26. 13:10
SAki írta:ezen a linken ki tudod számolni, hogy mennyi időbe telik a mostani árakon az lpg beszerelés megtérülése
lpg megtérülés kalkulátor
a kalkulátor havi km futást kér, nem éveset, ne tévesszen meg
ha adhatok egy tippet, akkor manuális 520d-t vegyél, az biztos keveset fogyaszt
az automatát kapásból kerülném, mivel az +1-1,5L fogyasztás többlet
2015.01.26. 13:12
Imco írta:SAki írta:ha adhatok egy tippet, akkor manuális 520d-t vegyél, az biztos keveset fogyaszt
..és ebbe bele a gázt! Úgy biztos ECO lesz!![]()
2015.01.26. 13:15
Havier írta:
vagy használt sütőolajjal.
2015.01.26. 13:30
Havier írta:SAki írta:ezen a linken ki tudod számolni, hogy mennyi időbe telik a mostani árakon az lpg beszerelés megtérülése
Köszönöm.
Nem biztos, hogy hosszútávon kevesebbet fogyaszt, mert nehéz kasztni, kisebb motor... az nem mindig fogyasztáscsökkenést eredményez, vagy tévedek?
Talán kicsit félreértettük egymást, nem az a célom, hogy 1.0 suzukis üzemanyag-költséget hozzak ki egy 6 hengeres automata bmw-ből, hanem, hogy a lehetőségeken belül, élményvesztés nélkül gazdaságosabban járjak, de ha ez nem megoldható, akkor majd kevesebb kaviárt eszek.![]()
2015.01.26. 14:48
Mex írta:Havier írta:SAki írta:ezen a linken ki tudod számolni, hogy mennyi időbe telik a mostani árakon az lpg beszerelés megtérülése
Köszönöm.
Nem biztos, hogy hosszútávon kevesebbet fogyaszt, mert nehéz kasztni, kisebb motor... az nem mindig fogyasztáscsökkenést eredményez, vagy tévedek?
Talán kicsit félreértettük egymást, nem az a célom, hogy 1.0 suzukis üzemanyag-költséget hozzak ki egy 6 hengeres automata bmw-ből, hanem, hogy a lehetőségeken belül, élményvesztés nélkül gazdaságosabban járjak, de ha ez nem megoldható, akkor majd kevesebb kaviárt eszek.![]()
Szia!
Nekem 523i Touringom van, ami gázos is. Egy Zavoli rendszer volt az autóban, amikor megvettem. Volt vele problémám bőven. Nem a gáz rendszer volt hibás, csak aki belerakta egy f@sz volt. Próbáltam máshol megjavíttatni, de nem jártam eredménnyel. Egészen addig szívtam vele, míg el nem vittem Kecskemét mellé, a hazai forgalmazóhoz. Itt egy nap alatt megcsinálták, az óta semmi bajom nincs vele.
Nekem így néz ki a fogyasztásom:
Város: benzin 13l - gáz 15,5l
Országút, autópálya vegyesen: benzin 10l - gáz 12,5l
Most 230.-Ft körül lehet gázt tankolni. Nekem egy tank 50l, 11.500.-Ft. Ezzel városban 320km-t, országúton és autópályán 400km-t tudok elmenni. Sajnos az hátrány, hogy ha nem akarsz a csomagtartóból nagy helyet foglalni a gáz tartállyal, akkor a pótkerék helyére csak ekkora fér el. Így elég rövid a hatótávolság. Vidéken meg néhány helyen rendesen el van szabadulva a gáz ára. Van, ahol 290.-Ft-ért is adják.
Eddig többnyire diesel autóm volt, annak 7,5l volt az átlag fogyasztása. Most a gázolaj ára 335.-Ft körül mozog, így 100km-t kb 2.515.-Ft-ból tudtam volna megtenni.
A benzin most 320.-Ft körül van, ha ezzel nézem, 11,5l-es átlaggal a 100km-t 3.680.-Ft-ból tudom megoldani.
Ha gázzal elmegyek 2.750.-Ft-ból 100km-t. Csak egy kicsivel drágább, mint a gázolaj, olcsóbb, mint a benzin, és az autó erejét sem veszi el érezhető mértékben.
Remélem, segítettem.
Üdv:
Mex
2015.01.26. 15:06
Havier írta:Mex írta:Havier írta:SAki írta:
Remélem, nem kérdeztem túl nagy hülyeséget és elnézést, hogy az ,,olcsó,, kifejezést használom egy bmw-vel kapcsolatban... tényleg nem az olcsó autózás a célom, hanem a bmw-zés, de ha lehet akkor gazdaságosabban.
2015.01.26. 15:13
2015.01.26. 15:36
2015.01.26. 15:58
2015.01.26. 16:14