![]() |
2008.11.22. 21:29
Anti520i írta:vaszarig írta:admin írta:Ja azt elfelejtetem hogy zsír újadmin írta:benyas írta:Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Adott egy '97-es bömmer (520i) ,régi lámpákkal.Cserélni szeretném ,az új faceliftes (gyűrűsre).Kérdésem a következő:Kell hozzá valamiylen féle átalakító,vayg simán emgoldható aza verzió hogy kikapoma régit és be az újat?
Hátsó lámpánál mi a tényállás?
Köszike
Kell hozzá adapter kábel meg azt hiszem hogy a tartó konzol is más.
A hátsóhoz meg kell elektronika hogy nejelezen hibát és ne vilogjon.Hátsóm van egy komplett szett Gyári Hella
És szerintem a tiédnél faragni sem kell a hátsó lámpa helyét, mivel pont az utólagos faceliftezéshez való!![]()
Helló!
De kell.A szett tartalmazza a szerelési útmutatót.Az egyik izzónak kell picit faragni +
valamelyik csavarnak is.Nekem is ilyen szettem van,beépítve.
2008.11.23. 11:15
admin írta:Anti520i írta:vaszarig írta:admin írta:Ja azt elfelejtetem hogy zsír újadmin írta:benyas írta:Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Adott egy '97-es bömmer (520i) ,régi lámpákkal.Cserélni szeretném ,az új faceliftes (gyűrűsre).Kérdésem a következő:Kell hozzá valamiylen féle átalakító,vayg simán emgoldható aza verzió hogy kikapoma régit és be az újat?
Hátsó lámpánál mi a tényállás?
Köszike
Kell hozzá adapter kábel meg azt hiszem hogy a tartó konzol is más.
A hátsóhoz meg kell elektronika hogy nejelezen hibát és ne vilogjon.Hátsóm van egy komplett szett Gyári Hella
És szerintem a tiédnél faragni sem kell a hátsó lámpa helyét, mivel pont az utólagos faceliftezéshez való!![]()
Helló!
De kell.A szett tartalmazza a szerelési útmutatót.Az egyik izzónak kell picit faragni +
valamelyik csavarnak is.Nekem is ilyen szettem van,beépítve.
Így van benne van a beépítési le írás.
2008.11.23. 17:24
2008.11.23. 18:12
GyA írta:Sziasztok!
Kíváncsi vagyok ki mennyire elégedett a gyári xenon fényével?
Én nem régen vettem a kocsit gyári xenon-os és én nagyon gyengének találom a fényét.
Habár egy picit a műanyag már felverődéses előtte.
Gyárilag hány Kelvines xenon van benne?
Előre is kösz!
2008.11.23. 18:27
Elkoszolódnak a lencsék és azért szarok.Kérdezétek meg PMikit ő ezért vett új lámpákat és azt mondja égés föld a kető!e39chip írta:GyA írta:Sziasztok!
Kíváncsi vagyok ki mennyire elégedett a gyári xenon fényével?
Én nem régen vettem a kocsit gyári xenon-os és én nagyon gyengének találom a fényét.
Habár egy picit a műanyag már felverődéses előtte.
Gyárilag hány Kelvines xenon van benne?
Előre is kösz!
Szia!
Az enyém sem a legjobb, de nekem 6000 Kelvines van benne mostmár.
Gyárilag 4300 vagy 600 Kelvines van benne.
2008.11.23. 22:15
2008.11.23. 23:04
e39chip írta:A projektorra gondoltál admin??
2008.11.23. 23:36
admin írta:e39chip írta:A projektorra gondoltál admin??
Igen na meg a plexi is
2008.11.24. 18:42
Anti520i írta:admin írta:e39chip írta:A projektorra gondoltál admin??
Igen na meg a plexi is
Fekete koromszerű lerakódás lesz a plexin,meg a lencsén.Nem lehet,hogy a halogén izzó fekete takaró részéről párolog le és rakodik a plexire?
2008.11.24. 19:26
Schnitzer írta:Anti520i írta:admin írta:e39chip írta:A projektorra gondoltál admin??
Igen na meg a plexi is
Fekete koromszerű lerakódás lesz a plexin,meg a lencsén.Nem lehet,hogy a halogén izzó fekete takaró részéről párolog le és rakodik a plexire?
Anti de ők xenonos lámpáról beszélnek,hogy miért gyenge a fénye.De abban nem halogén égő van,hogy az legyen a baja amit te mondasz.De a plexi miatt ténleg lehet gyengébb a fény erő.
2008.11.24. 20:19
Schnitzer írta:Anti520i írta:admin írta:e39chip írta:A projektorra gondoltál admin??
Igen na meg a plexi is
Anti de ők xenonos lámpáról beszélnek,hogy miért gyenge a fénye.De abban nem halogén égő van,hogy az legyen a baja amit te mondasz.De a plexi miatt ténleg lehet gyengébb a fény erő.
2008.11.25. 15:48
2008.11.26. 11:16
GyA írta:Kösz az infókat!
Felpolírozom a plexit.
2008.11.26. 11:25
VZoltan írta:GyA írta:Kösz az infókat!
Felpolírozom a plexit.
Hogy is kell azt csinálni szakszerűen?
2008.11.26. 12:38
MChris írta:VZoltan írta:GyA írta:Kösz az infókat!
Felpolírozom a plexit.
Nekem van egy leírásom képekkel,ha érdekel akkor szívesen elküldöm,tavasszal megcsinálom én is.
:
2008.11.26. 19:31
VZoltan írta:MChris írta:VZoltan írta:GyA írta:Kösz az infókat!
Felpolírozom a plexit.
Nekem van egy leírásom képekkel,ha érdekel akkor szívesen elküldöm,tavasszal megcsinálom én is.
:
Előre is köszönöm. Pü. ment at email címemmel.
Üdv. Zoli
2008.11.27. 20:56
2008.11.27. 21:18
GyA írta:Sziasztok!
Megcsináltam a polírozást, nagyon szép lett a búra.
Kipróbáltam most este, hát valamivel jobb lett a helyzet, de még nekem mindíg nem az igazi.
Leírom, hogy Én miként csináltam, több szakértővel történő konzultáció után.
Hozzávalók:
-1 ív 2000-es vízes csiszolópapír
-ragasztószalag, hogy ne csiszold meg a fényezést
-polírpaszta 2 szemcseméret (1 durvább és 1 finomabb) 0,5 dl bőven elég, a festékboltokban adnak kimérve, Én 3M-eset vettem.
-polírozógép, polírozó korongszivacs
-víz
-szivacs
-sűrített levegős pisztoly
-tiszta rongy
-türelem
Leírás:
Ha nem veszed ki a lámpát akkor
-pattintsd ki a gumitömítést a lámpa tetejéről (vigyázz a fülek könnyen törnek)
-tisztítsd meg a búrát a szennyeződéstől
-maszkold le a lökhárítót és a sárvéső sarkát (csiszolható ragasztószalag a legjobb (szövetes))
-autómosó szivacs+langyos vagy meleg víz
-vágd 4 részre az ív csiszolópapírt és áztasd be a vízbe
-kezd el csiszolni a búrát bő vízzel, a szivacs segítségével tök könnyű adagolni a vizet rá
-addig csiszold papírral még ki nem jönnek teljesen a felverődések (a nagyon mélyek nem fognak kijönni)
-a csiszolás közben gyakran fújd le szárazra a búrát így tudod ellenőrizni, hogy hol tartasz
-ha szerencséd van és nem mélyek a felverődések akkor a búrán lévő vékony védőrétek sem jön le, ha mélyebbek akkor fogod látni, hogy foltos lesz a csiszolás közben ott ahol már lejött.
-ha kész a csiszolás és nincs több felverődés (bekapcsolt lámpával könnyebb ellenőrizni)akkor jöhet a polírozás
-mielőtt polírozni kezdenél teljesen szárazra kell fújni vagy törölni a búrát és a környezetét is, mert a paszta nem szereti a vizet
-kezdd a durvább pasztával. vigyél fel a búrára pasztát és lehet kezdeni 2-es vagy 3 fokozaton, tehát ne túl gyorsan forogjon a gép
-ne hagyd teljesen leszáradni a pasztát, mert utána már karcolhat
-ha már szép fényes, lehet csinálni 1 ellenőrzést: kapcsold fel a lámpát rögtön látod a különbséget
-ha szükséges ismételd a műveletet addig amíg nem tökéletes
-jöhet a finom paszta eljárás ua.
a tapasztaltak ajánlják a művelet után lejújni kemény lakkal
ezt Én nem csináltam meg még, mert kíváncsi vagyok, hogy így mennyire tartós lakk nélkül.
Az egész macera megvan 1 óra alatt cakk-pakk!
Jó szórakozást!
Olyan lesz mint az ÚJ!
2008.11.28. 09:32
2008.11.28. 09:37