Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Lámpa

2008.11.22. 21:29

Anti520i írta:
vaszarig írta:
admin írta:
admin írta:
benyas írta:Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Adott egy '97-es bömmer (520i) ,régi lámpákkal.Cserélni szeretném ,az új faceliftes (gyűrűsre).Kérdésem a következő:Kell hozzá valamiylen féle átalakító,vayg simán emgoldható aza verzió hogy kikapoma régit és be az újat?
Hátsó lámpánál mi a tényállás?
Köszike

Kell hozzá adapter kábel meg azt hiszem hogy a tartó konzol is más.
A hátsóhoz meg kell elektronika hogy nejelezen hibát és ne vilogjon.Hátsóm van egy komplett szett Gyári Hella :lol:
Ja azt elfelejtetem hogy zsír új :!:

És szerintem a tiédnél faragni sem kell a hátsó lámpa helyét, mivel pont az utólagos faceliftezéshez való! :) :wink:

Helló!

De kell. :) A szett tartalmazza a szerelési útmutatót.Az egyik izzónak kell picit faragni +
valamelyik csavarnak is.Nekem is ilyen szettem van,beépítve.

Így van benne van a beépítési le írás. :wink:

Re: Lámpa

2008.11.23. 11:15

admin írta:
Anti520i írta:
vaszarig írta:
admin írta:
admin írta:
benyas írta:Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Adott egy '97-es bömmer (520i) ,régi lámpákkal.Cserélni szeretném ,az új faceliftes (gyűrűsre).Kérdésem a következő:Kell hozzá valamiylen féle átalakító,vayg simán emgoldható aza verzió hogy kikapoma régit és be az újat?
Hátsó lámpánál mi a tényállás?
Köszike

Kell hozzá adapter kábel meg azt hiszem hogy a tartó konzol is más.
A hátsóhoz meg kell elektronika hogy nejelezen hibát és ne vilogjon.Hátsóm van egy komplett szett Gyári Hella :lol:
Ja azt elfelejtetem hogy zsír új :!:

És szerintem a tiédnél faragni sem kell a hátsó lámpa helyét, mivel pont az utólagos faceliftezéshez való! :) :wink:

Helló!

De kell. :) A szett tartalmazza a szerelési útmutatót.Az egyik izzónak kell picit faragni +
valamelyik csavarnak is.Nekem is ilyen szettem van,beépítve.

Így van benne van a beépítési le írás. :wink:

Akkor Bocsi! Viszont abban biztos vagyok, hogy nem kell vele annyit tökölni majd, mint annó nekem, mert én rendessen szívtam vele, mire a bontottat úgy beraktam, hogy sehol ne álljon el, ja és utána ne follyon be a víz mellette! :):):):)

2008.11.23. 17:24

Sziasztok!

Kíváncsi vagyok ki mennyire elégedett a gyári xenon fényével?
Én nem régen vettem a kocsit gyári xenon-os és én nagyon gyengének találom a fényét.
Habár egy picit a műanyag már felverődéses előtte.
Gyárilag hány Kelvines xenon van benne?

Előre is kösz!

2008.11.23. 18:12

GyA írta:Sziasztok!

Én nem régen vettem a kocsit gyári xenon-os és én nagyon gyengének találom a fényét.

Előre is kösz!

Szia!

Az enyém sem a legjobb, de nekem 6000 Kelvines van benne mostmár.
Gyárilag 4300 vagy 600 Kelvines van benne.

2008.11.23. 18:27

e39chip írta:

Előre is kösz!

Szia!

Az enyém sem a legjobb, de nekem 6000 Kelvines van benne mostmár.
Gyárilag 4300 vagy 600 Kelvines van benne.
Elkoszolódnak a lencsék és azért szarok.Kérdezétek meg PMikit ő ezért vett új lámpákat és azt mondja égés föld a kető!

lámpa

2008.11.23. 22:15

A projektorra gondoltál admin??

Re: lámpa

2008.11.23. 23:04

e39chip írta:A projektorra gondoltál admin??

Igen na meg a plexi is :!:

2008.11.23. 23:36

admin írta:

Fekete koromszerű lerakódás lesz a plexin,meg a lencsén.Nem lehet,hogy a halogén izzó fekete takaró részéről párolog le és rakodik a plexire? :)

2008.11.24. 18:42

Anti520i írta:
admin írta:

Fekete koromszerű lerakódás lesz a plexin,meg a lencsén.Nem lehet,hogy a halogén izzó fekete takaró részéről párolog le és rakodik a plexire? :)

Anti de ők xenonos lámpáról beszélnek,hogy miért gyenge a fénye.De abban nem halogén égő van,hogy az legyen a baja amit te mondasz.De a plexi miatt ténleg lehet gyengébb a fény erő.

2008.11.24. 19:26

Schnitzer írta:
Anti520i írta:
admin írta:

Anti de ők xenonos lámpáról beszélnek,hogy miért gyenge a fénye.De abban nem halogén égő van,hogy az legyen a baja amit te mondasz.De a plexi miatt ténleg lehet gyengébb a fény erő.

Lehetséges a foncsortól is? Mármint a izzó melletti fényvisszaverő ha jól tudom így hívják. Ha az előregszik akkor az se veri vissza a fényt annyira.

Jackson, aki kérdi.

2008.11.24. 20:19

Schnitzer írta:
Anti520i írta:
admin írta:

Helló!

Tudom,hogy a xenonosról volt szó :) De a refiben H7-es izzó van és már láttam idősebb
lámpát,aminél fekete lerakódás volt a plexin.Ez a dolog más autók esetében is előfordul,halogén izzósnál :)

2008.11.25. 15:48

Kösz az infókat!
Felpolírozom a plexit, és majd beszámolok az eredményről.
Meg az egyiket kicsrélem 6000 K izzóra.

2008.11.26. 11:16

GyA írta:Kösz az infókat!
Felpolírozom a plexit.

Hogy is kell azt csinálni szakszerűen? :oops:

2008.11.26. 11:25

VZoltan írta:
Felpolírozom a plexit.

Nekem van egy leírásom képekkel,ha érdekel akkor szívesen elküldöm,tavasszal megcsinálom én is.

De kíváncsi vagyok GyA klubtárs hogyan csinálná :oops:

2008.11.26. 12:38

MChris írta:
VZoltan írta:
Felpolírozom a plexit.

Nekem van egy leírásom képekkel,ha érdekel akkor szívesen elküldöm,tavasszal megcsinálom én is.

:

Előre is köszönöm. Pü. ment at email címemmel.
Üdv. Zoli

2008.11.26. 19:31

VZoltan írta:
MChris írta:
VZoltan írta:
Felpolírozom a plexit.

:

Előre is köszönöm. Pü. ment at email címemmel.
Üdv. Zoli

Szia!

Nincs mit,de nem jött meg a PÜ :( Én is küldtem Neked,de szerintem az sem ért oda :roll:

Írj ide Nekem és ha megjött akkor küldöm is :!:

muller_krisztian@citromail.hu

2008.11.27. 20:56

Sziasztok!

Megcsináltam a polírozást, nagyon szép lett a búra.
Kipróbáltam most este, hát valamivel jobb lett a helyzet, de még nekem mindíg nem az igazi.

Leírom, hogy Én miként csináltam, több szakértővel történő konzultáció után.

Hozzávalók:

-1 ív 2000-es vízes csiszolópapír
-ragasztószalag, hogy ne csiszold meg a fényezést
-polírpaszta 2 szemcseméret (1 durvább és 1 finomabb) 0,5 dl bőven elég, a festékboltokban adnak kimérve, Én 3M-eset vettem.
-polírozógép, polírozó korongszivacs
-víz
-szivacs
-sűrített levegős pisztoly
-tiszta rongy
-türelem

Leírás:

Ha nem veszed ki a lámpát akkor
-pattintsd ki a gumitömítést a lámpa tetejéről (vigyázz a fülek könnyen törnek)
-tisztítsd meg a búrát a szennyeződéstől
-maszkold le a lökhárítót és a sárvéső sarkát (csiszolható ragasztószalag a legjobb (szövetes))
-autómosó szivacs+langyos vagy meleg víz
-vágd 4 részre az ív csiszolópapírt és áztasd be a vízbe
-kezd el csiszolni a búrát bő vízzel, a szivacs segítségével tök könnyű adagolni a vizet rá
-addig csiszold papírral még ki nem jönnek teljesen a felverődések (a nagyon mélyek nem fognak kijönni)
-a csiszolás közben gyakran fújd le szárazra a búrát így tudod ellenőrizni, hogy hol tartasz
-ha szerencséd van és nem mélyek a felverődések akkor a búrán lévő vékony védőrétek sem jön le, ha mélyebbek akkor fogod látni, hogy foltos lesz a csiszolás közben ott ahol már lejött.
-ha kész a csiszolás és nincs több felverődés (bekapcsolt lámpával könnyebb ellenőrizni)akkor jöhet a polírozás
-mielőtt polírozni kezdenél teljesen szárazra kell fújni vagy törölni a búrát és a környezetét is, mert a paszta nem szereti a vizet
-kezdd a durvább pasztával. vigyél fel a búrára pasztát és lehet kezdeni 2-es vagy 3 fokozaton, tehát ne túl gyorsan forogjon a gép
-ne hagyd teljesen leszáradni a pasztát, mert utána már karcolhat
-ha már szép fényes, lehet csinálni 1 ellenőrzést: kapcsold fel a lámpát rögtön látod a különbséget
-ha szükséges ismételd a műveletet addig amíg nem tökéletes
-jöhet a finom paszta eljárás ua.

a tapasztaltak ajánlják a művelet után lejújni kemény lakkal

ezt Én nem csináltam meg még, mert kíváncsi vagyok, hogy így mennyire tartós lakk nélkül.

Az egész macera megvan 1 óra alatt cakk-pakk!

Jó szórakozást!

Olyan lesz mint az ÚJ!

2008.11.27. 21:18

Megcsináltam a polírozást, nagyon szép lett a búra.
Kipróbáltam most este, hát valamivel jobb lett a helyzet, de még nekem mindíg nem az igazi.

Leírom, hogy Én miként csináltam, több szakértővel történő konzultáció után.

Hozzávalók:

-1 ív 2000-es vízes csiszolópapír
-ragasztószalag, hogy ne csiszold meg a fényezést
-polírpaszta 2 szemcseméret (1 durvább és 1 finomabb) 0,5 dl bőven elég, a festékboltokban adnak kimérve, Én 3M-eset vettem.
-polírozógép, polírozó korongszivacs
-víz
-szivacs
-sűrített levegős pisztoly
-tiszta rongy
-türelem

Leírás:

Ha nem veszed ki a lámpát akkor
-pattintsd ki a gumitömítést a lámpa tetejéről (vigyázz a fülek könnyen törnek)
-tisztítsd meg a búrát a szennyeződéstől
-maszkold le a lökhárítót és a sárvéső sarkát (csiszolható ragasztószalag a legjobb (szövetes))
-autómosó szivacs+langyos vagy meleg víz
-vágd 4 részre az ív csiszolópapírt és áztasd be a vízbe
-kezd el csiszolni a búrát bő vízzel, a szivacs segítségével tök könnyű adagolni a vizet rá
-addig csiszold papírral még ki nem jönnek teljesen a felverődések (a nagyon mélyek nem fognak kijönni)
-a csiszolás közben gyakran fújd le szárazra a búrát így tudod ellenőrizni, hogy hol tartasz
-ha szerencséd van és nem mélyek a felverődések akkor a búrán lévő vékony védőrétek sem jön le, ha mélyebbek akkor fogod látni, hogy foltos lesz a csiszolás közben ott ahol már lejött.
-ha kész a csiszolás és nincs több felverődés (bekapcsolt lámpával könnyebb ellenőrizni)akkor jöhet a polírozás
-mielőtt polírozni kezdenél teljesen szárazra kell fújni vagy törölni a búrát és a környezetét is, mert a paszta nem szereti a vizet
-kezdd a durvább pasztával. vigyél fel a búrára pasztát és lehet kezdeni 2-es vagy 3 fokozaton, tehát ne túl gyorsan forogjon a gép
-ne hagyd teljesen leszáradni a pasztát, mert utána már karcolhat
-ha már szép fényes, lehet csinálni 1 ellenőrzést: kapcsold fel a lámpát rögtön látod a különbséget
-ha szükséges ismételd a műveletet addig amíg nem tökéletes
-jöhet a finom paszta eljárás ua.

a tapasztaltak ajánlják a művelet után lejújni kemény lakkal

ezt Én nem csináltam meg még, mert kíváncsi vagyok, hogy így mennyire tartós lakk nélkül.

Az egész macera megvan 1 óra alatt cakk-pakk!

Jó szórakozást!

Olyan lesz mint az ÚJ!

Szia!

Én még nem álltam neki,de köszi az infókat! Nekem van egy 8 oldalas leíros hogyan-mit (szintén 3M-es cuccokkal) de ott 600-800-1000-1200-1400-es papírt,2 féle pasztát és 1 féle waxot is irnak benne. Szép lett a végeredmény a képeken (ha gonolod átküldöm)

Nem tudom melyik verziót csináljam,főleg a lakkos részben vagyok tanácstalan (kell,nem kell) :roll:

Köszi

2008.11.28. 09:32

A 600-as papír borzasztóan durva!
Én azért mondtam és csináltam 2000-essel mert ha nem nagyon mélyek a felverősések akkor megmaradhat a védőréteg rajta. A 2000-es is viszi nagyon, akkor gondolod a 600 mit csinál vele. Lehetne ültetni a barázdákba tavasszal :)

2008.11.28. 09:37

A lakkal még Én is várok, mert kíváncsi vagyok, hogy így meddig bírja.
Hozzászólás küldése

VigLink badge