![]() |
2013.10.27. 11:18
kovessyroli írta:Johny540 írta:Akármilyen hihetetlennek tűnik képes rá a V8.Mint ahogy azt írtam már Supreme-nek is,5.-be 100Km/h-val pályán 7.8Literes fogyasztást értem el.Többször kiszámoltam,megcsináltam,tudja.Szigorúan meg kell állni a gáz nyomkodását,se egy agresszív előzés se semmi.Automatánál nem tudom mennyire megvalósítható ez,de 6sebességesnél már nem egy ember bebizonyította előttem is,amikor még nekem se V8 volt.
Én ezt elhiszem, nekem is volt V8-as kocsim.
De szerintetek reális ez a tojáshéj üzemmód?
Egyfolytában úgy kontrollálni magad, hogy nem nyomom, csak kicsi gázzal megyek....![]()
Leírom röviden az eltérést:
Mész a V8-al 100km/h-val. Örülsz, hogy csak 8litert eszik.
Utolérsz egy Swiftet, megelőzöd.
Próbálod inkább lendületből megoldani, mert gázadás közben hallod, ahogy a benzinpumpa mohón szívja a benzint a tartályból.
Véletlenül ránézel a boardon az átlagfogyasztásra, és felugrott 13,8-ra
Aztán megint mehetsz - előzés nélkül, egyenes úton - 40 km-t, mire visszaáll 8l-re.![]()
Mész a D-vel 100-al.
Az átlagfogyasztásod 6 - 7 liter között mozog attól függően, hogy 20d-ben - 25d-ben vagy 30d-ben ülsz.
Utoléred a Swiftet, odanyomsz neki egy becsületeset, élvezed a nyomatékot, direkt nem lendületből, hanem erőből előzöd meg.
Nyomogatod a boardot, véletlenül ráakadsz arra az eddig számodra ismeretlen funkcióra, hogy átlagfogyasztást is mér a kocsid.
Az átagfogyasztásod 6-10 liter között mozog, attól függően, hogy mennyit mentél városban.
Megcsörren a telefonod, a kútról hívnak, hogy mehetsz 360-ért kútfejről tankolni
2013.10.27. 15:10
Gallaca írta:Johny540 írta:100Km/h-val pályán
![]()
![]()
És hogy bírtad ki, hogy a tapasztalt nyugdíjasok, ezres stifttel elporolnak melletted?
2013.10.27. 15:24
2013.10.27. 15:52
nagy.matyika írta:Sokat ment városban az autó nagyon rövid távokon (2-3 km). Ilyenkor a benzinesbe ész nélkül ömlik az üzemanyag, főleg télen. CR dieselnél ilyen nincsen, városban nagyon max 10 litert szokott kérni a 35d, pályán meg 120 fele 6 liter is volt már az átlag. Egyébként nem szoktam úgy vezetni, mintha tojáshéj lenne a talpam alatt.
28i-vel is el lehetett szórakozni, hogy ha nem nyomom neki, akkor 6.5 táján elmegy országúton, de valljuk be ez nem egy gyakran reprodukálható eredmény. Akár mit csinálsz egy ekkora benzinessel városban nem különösebb művészet 12-14 litert megetetni, főleg ha kis távokat mész és 200 méterenként lámpa van. (ez a gyári értéke is). Ezt meg még nem is úgy mérik, hogy rev limiternél váltogatsz. Ha itt belemegy egy 1.4 es szarba 9-10 liter, akkor a 28i-be miért ne mehetne bele 14-16 liter dinamikusabban?
Neked lehet, hogy azért volt kevesebb, mert más körülmények között autóztál. Egy városi forgalommal csordogálás pl ezerszer takarékosabb, mint amit itt produkálsz a centrumban Székesfehérváron.
Azt a 2 litert meg nagyon hiszem,ha látom. Általában fater 2 decivel szokott jobb fogyasztást produkálni, mint én, pedig ő már túl van az 1 millió km-en. Csodák nincsenek maradjunk annyiban. Természetesen én egyik értékbe se fogok belehalni, mert 4-5 ezer km-et használom egy évben az autót átlagosan, így meg ha 20 litert enne az is tűrhető lenne!
2013.10.27. 16:00
2013.10.27. 16:24
barátommal csak azt szerettük volna megmutatni,hogy egy v8 as is tud takarékos lenni...ahhoz képest amit nyújt...vagy amit nyújtott 13-16 éve...ez akkoriban nagyon jó volt egy ilyen motortól..és még most is jó!
2013.10.27. 16:31
2013.10.27. 17:52
supreme írta:Imco írta:supreme írta:Titkos menűben méri ezt a fogyasztást..A verb1 és verb 2 resetelés után 5-10 másodpercenként változott..de ahogy telik az idő azóta egyre ritkábban változik és meg állt 10.8 nál...nem tudom miért...vagy én nyomkodtam el vmit a titkos menűben?
Az addig megtett útra számolja az átlagot a nullázástól.
Tehát minél több a km, annál lassabban változik.
Ezért is szokták csak az egyiket nullázni, a másik meg nagy átlagot mutat, mondjuk akksi kivétel óta.
Na és,hogy lehet csak az egyiket le nullázni...én erről nem is tudtam,hogy ilyet is lehet!
2013.10.27. 18:16
Imco írta:supreme írta:Imco írta:supreme írta:Titkos menűben méri ezt a fogyasztást..A verb1 és verb 2 resetelés után 5-10 másodpercenként változott..de ahogy telik az idő azóta egyre ritkábban változik és meg állt 10.8 nál...nem tudom miért...vagy én nyomkodtam el vmit a titkos menűben?
Az addig megtett útra számolja az átlagot a nullázástól.
Tehát minél több a km, annál lassabban változik.
Ezért is szokták csak az egyiket nullázni, a másik meg nagy átlagot mutat, mondjuk akksi kivétel óta.
Na és,hogy lehet csak az egyiket le nullázni...én erről nem is tudtam,hogy ilyet is lehet!
Nem tudom mi van a kocsidban. Nagy boardon biztos lehet külön nullázni.
A titkos menűs fogalmazás nekem gyanús volt.
De mi értelme lenne 2-nek ha csak egyszerre nullázható, ergo mindig ua. mutatja?
2013.10.27. 19:19
2013.10.27. 19:37
2013.10.27. 22:28
Bummer írta:No mar kezdodik nem csak a diesel-benzin de a s6-v8 parbaj...
Nekem a 28i manual 9.9l/100km...de kit erdekel, pont lesz@rom...ha a fogyasztast neznem nem ezt az autot veszem...
Jajj...en meg lattam olyan 28i-t ami kivajazott szakadekban 120al 7l alatt evett....fuuu micsoda buszkeseg....
V6 3.0 diesel quattro automata varosban 13.4l...jujjj...palyan 180 utazo mellett 8.2l...az mondjuk jo...
Bar mikor figyasztasrol van vita senki nem mondja, h ehhez milyen fenntartas parosuk...mikor lattam lepke ur leirasat 535d-rol azt hittem almodok...
Tudom...mindenki maskent hasznalja...van aki nap mint nap van aki csak hobbinak...de mikor mindannyian a vasarlason tortuk a fejunket meg ha nem is erdekelt annyira tudtuk mibe ulunk...
Mindenkinek mas van, mindenki masert szereti, mindenki maskent hasznalja...igy a teljes koltsegekbol 1 adatot kiemelni...hm...nem tul kifinomult es erre hivatkozni, h most akkor mi a jobb vagy mi eri meg jobban...
Szerintem
Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el
2013.10.27. 22:38
lepke írta:De ez teljesen jó hogy az új tagoknak is van véleményük az üzemanyag fogyasztásrtól
2013.10.27. 22:44
lepke írta:Bummer írta:No mar kezdodik nem csak a diesel-benzin de a s6-v8 parbaj...
Nekem a 28i manual 9.9l/100km...de kit erdekel, pont lesz@rom...ha a fogyasztast neznem nem ezt az autot veszem...
Jajj...en meg lattam olyan 28i-t ami kivajazott szakadekban 120al 7l alatt evett....fuuu micsoda buszkeseg....
V6 3.0 diesel quattro automata varosban 13.4l...jujjj...palyan 180 utazo mellett 8.2l...az mondjuk jo...
Bar mikor figyasztasrol van vita senki nem mondja, h ehhez milyen fenntartas parosuk...mikor lattam lepke ur leirasat 535d-rol azt hittem almodok...
Tudom...mindenki maskent hasznalja...van aki nap mint nap van aki csak hobbinak...de mikor mindannyian a vasarlason tortuk a fejunket meg ha nem is erdekelt annyira tudtuk mibe ulunk...
Mindenkinek mas van, mindenki masert szereti, mindenki maskent hasznalja...igy a teljes koltsegekbol 1 adatot kiemelni...hm...nem tul kifinomult es erre hivatkozni, h most akkor mi a jobb vagy mi eri meg jobban...
Szerintem
Helo
Én szeretem mikor 180-tól is megyen a VAS mint a barom, AKKOR ESZIK RENDESEN nekem volt benzines 25i vs 28i 30d vs 35d van összehasonlítási alapom
De ez teljesen jó hogy az új tagoknak is van véleményük az üzemanyag fogyasztásrtól
2013.10.27. 22:53
2013.10.27. 22:53
Johny540 írta:lepke írta:De ez teljesen jó hogy az új tagoknak is van véleményük az üzemanyag fogyasztásrtól
Azért mert valaki ide 2013-ba regisztrált vagy 2012-be,akár 2010-be,nem hiszem hogy egyenes következménye,hogy az autózást (BMW-zést) is akkor kezdte.Nem tudom miért függ ettől bárkinek akár a tapasztalata autók terén.Ezt a pár sort most nem csak Neked célzom,de nem egyszer éreztem-láttam,hogy kissé hogy is mondjam...lekezelő stílusba kapott a "frissen" regisztrált egyén választ egy adott kérdésre.(Bocs hogy kicsit elkanyarodtam a témától)
2013.10.27. 22:57
2013.10.27. 22:58
Bummer írta:No mar kezdodik nem csak a diesel-benzin de a s6-v8 parbaj...
Szerintem
2013.10.27. 23:02
Bummer írta:No latom be lettem talalva...
2013.10.27. 23:10
Bummer írta:No latom be lettem talalva...