Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A.B.S. Jeladó hiba

2011.05.27. 22:49

MChris írta:Nálam az volt hogy 44km/óra alatt (inpa diagriportból tudom) mindig aktiv volt az ABS,nyomta vissza a pedált,keregett,amint elérted a 44km/órát kikapcsolta az ABS-t és vele együtt ASC-t is. Minden inditás után meg volt. Két lámpa világított (ABS,ASC/DSC)

Amit Te kérdezel imco azt meg én nem vágom :D

Lehet, hogy már fáradt vagyok, de nem jött le pontosan, hogy ki kivel van!

Így már értem! :)

2011.05.28. 09:55

Ez az újabb típusú ABS Bosch 5.7 Az enyémnél az ECU a kesztyűtartó alatt van és Bosch 5.0

2011.05.29. 18:36

bemértem a vezetékek nem szakadtak és nem kapnak testet sehol
Ami furcsa hogy az első jeladóknak nincs egyenáramú ellenállása csak a hátsóknak 3,09 kOhm
Valaki meg tudná nézni hogy az első szürke facelift előtti 1997 dec jeladóknak mi az ellenállása légyszives

2011.05.29. 20:12

Rákötöttem egy INPA kábelt szoftverrel és azt írta ki hogy 76 CAN DDE message error error count 225 Ha élő adatokat nézek úgy látja hogy az első kerekek nem forognak miközben az autó megy , a hátsó kerekeket látja forogni rendben

2011.05.30. 10:19

PiriM51 írta:Rákötöttem egy INPA kábelt szoftverrel és azt írta ki hogy 76 CAN DDE message error error count 225 Ha élő adatokat nézek úgy látja hogy az első kerekek nem forognak miközben az autó megy , a hátsó kerekeket látja forogni rendben

Ez azt jelenti, hogy a CAN-busz-on szakadt a kommunikáció (szakadozik) a DDE (motorvezérlő) felé. Tehát más csati is hibás lehet.
Ha szakadt a kábel akkor gyanakodj a vezérlő és a kerékjáratban lévő csati közötti kontakt hibára. De ezt könnyü kimérni a vezérlő csatlakozója és a csati között sima ellenállás méréssel. Ha az jó és a jeladó tuti akkor csak a vezérlőben lehet valami szokásos kontakt hiba.
WDS-ed van amiben megnézed a vezérlő csatlakozó kiosztását? Mert az nem árt.

Jackson, aki válasz-lik

2011.05.30. 10:26

WDS szerint kimértem a kábeleket amik előre mennek de sajnos mindkettő jó , nincs szakadás

2011.05.30. 11:27

PiriM51 írta:WDS szerint kimértem a kábeleket amik előre mennek de sajnos mindkettő jó , nincs szakadás

És a jeladó is tuti jó? 100% hogy hibátlan és nem bontott hibás van benne?
Mert ha igen akkor marad a vezérlő forrasztás hiba az esetek nagy részében.

Jackson, aki szerint sajna az marad

2011.05.30. 12:08

2 szett új jeladóm van , azért furcsa mert mindegyik jeladó megmérve szakadást mutat tehát ha az egyenáramú ellenállást nézem
Szerinted lehet ilyen véletlen hogy van 4 darab gyári hibás jeladóm? A hátsó jeladók 3,08 kOhm ot mutatnak
Kellene valaki aki leméri az első jeladók ellenállását egy garantáltan működő autóból ami 1998 szeptember előtti tehát a facelift előtti és szürke jeladó nem pedik kék csatlakozós
Ja és 2 ECU m is van és mindkettővel csinálja tehát ha forrasztási hiba van akkor mindkettő hibás kell legyen... Ami lehetetlenség

2011.05.30. 14:14

PiriM51 írta:2 szett új jeladóm van , azért furcsa mert mindegyik jeladó megmérve szakadást mutat tehát ha az egyenáramú ellenállást nézem
Szerinted lehet ilyen véletlen hogy van 4 darab gyári hibás jeladóm? A hátsó jeladók 3,08 kOhm ot mutatnak
Kellene valaki aki leméri az első jeladók ellenállását egy garantáltan működő autóból ami 1998 szeptember előtti tehát a facelift előtti és szürke jeladó nem pedik kék csatlakozós
Ja és 2 ECU m is van és mindkettővel csinálja tehát ha forrasztási hiba van akkor mindkettő hibás kell legyen... Ami lehetetlenség

A kettő forrasztási hiba nem lehetetlen (igazából elszakad a szál tehát kontakt hiba) mivel nagyon sok szar van.
az a 4 jeladó nem tök egy forma? Nem tudod kipróbálni előre rakni? Csak egy felemelt kocsi és próba erejéig amig látod a diagban jön a sebesség jel.

Jackson, aki kérdi

2011.05.30. 14:44

jackson írta:
PiriM51 írta:2 szett új jeladóm van , azért furcsa mert mindegyik jeladó megmérve szakadást mutat tehát ha az egyenáramú ellenállást nézem

A kettő forrasztási hiba nem lehetetlen (igazából elszakad a szál tehát kontakt hiba) mivel nagyon sok szar van.
az a 4 jeladó nem tök egy forma? Nem tudod kipróbálni előre rakni? Csak egy felemelt kocsi és próba erejéig amig látod a diagban jön a sebesség jel.

Jackson, aki kérdi

Nem értem a kérdést 1. a jól működő hátsó jeladók közül rakjak egyet előre és nézzem meg mit csinál elöl?
vagy 2: az első nem reagáló jeladót kössem be hátulra hogy hátul ad-e sebességjelet ki a műszerfalba?

2x2 darab vadiúj első jeladóm van mind a négy bemérve szakadtnak látszik egyenáramú ellenállásmérővel letesztelve
mind a 4 szürke csatlakozós és 2 HELLA 2 pedig noname .Realoem szerint cikkszámra egyeznek és az én autómba valók Mindegyik vadiúj szürke csatis és két helyen van lyuk rajta hogy ne lehessen összekeverni az újabb kék csatis facelift utáni jeladókkal amiken már csak egy lyuk van és más a cikkszámuk is

2011.06.10. 09:14

Sziasztok!

Már írtam ide régebben is, a problémám az abs ás az asr visszajelző hol éh hol nem, hol megy a km óra hogy nem kicseréltem a vezérlő egységet, nem lett jó ugyan ugy balhátsó jeladót ír, kicseréltem azt is vadonat újra a régin se látszódott hiba de mind1 ugyan ugy írja a hibát minden bmw szervizbe találgatnak , ezt cseréld ki azt cseréld ki elb..asztam már kb 150ezret erre és még mindig nem jó! Most azt mondtak cseréljük ki a hátsó kerékcsapágyat! Valaki vmi ötlet? Esetleg egy szerelő aki tudna segíteni!

2011.06.10. 13:51

bari08 írta:Sziasztok!

Már írtam ide régebben is, a problémám az abs ás az asr visszajelző hol éh hol nem, hol megy a km óra hogy nem kicseréltem a vezérlő egységet, nem lett jó ugyan ugy balhátsó jeladót ír, kicseréltem azt is vadonat újra a régin se látszódott hiba de mind1 ugyan ugy írja a hibát minden bmw szervizbe találgatnak , ezt cseréld ki azt cseréld ki elb..asztam már kb 150ezret erre és még mindig nem jó! Most azt mondtak cseréljük ki a hátsó kerékcsapágyat! Valaki vmi ötlet? Esetleg egy szerelő aki tudna segíteni!

Szia, én muha atit javasolnám mert nagyon sok fórumtárs gondját megoldotta már. És rengeteg tapasztalata van.

http://www.muha.hu/

2011.08.30. 21:35

Sziasztok. 97-es 528i-m van, és az ABS-el problémám van... Menet közben egy kátyú után kigyullad az ABS lámpája, majd ujraindítás és gurulás után elalszik. valami történik a kátyúba futás közben ami egy pillanatra kiüti, aztán egy ujrainditíás után oké a dolog. Diagnosztika jobb első jeladó hibát írt, bár szerintem a jeladónak semmi baja hanem a kerékcsapágyon lévő mágnesgyűrűnek, vagyis új kerékcsapágy kellene. Nem vagyok benne biztos, járt már valaki hasonlóan?

2011.08.30. 21:41

mechanictg írta:Sziasztok. 97-es 528i-m van, és az ABS-el problémám van... Menet közben egy kátyú után kigyullad az ABS lámpája, majd ujraindítás és gurulás után elalszik. valami történik a kátyúba futás közben ami egy pillanatra kiüti, aztán egy ujrainditíás után oké a dolog. Diagnosztika jobb első jeladó hibát írt, bár szerintem a jeladónak semmi baja hanem a kerékcsapágyon lévő mágnesgyűrűnek, vagyis új kerékcsapágy kellene. Nem vagyok benne biztos, járt már valaki hasonlóan?

Futómű állítás megoldotta nálam. Hátul volt a gond az enyémen.

2011.10.10. 10:16

Sziasztok,
ha tudna valaki segiteni azt megköszönném. Világit az abs és a kip.gátló lámpa és nem megy a km óra. Lehet jeladó hibája vagy az elektronikai fejegység adta meg magát? Azt mondták nekem javitható, ha valaki tud segiteni a javitásban előre is köszönöm.

2011.10.10. 12:21

Üdv Urak!

96-os 20i, műszerfal közepén sárga lámpácska világit, gombra nem reagál, és a kipörgésgátlón kívül minden működik, az ABS is. Biztosíték is jó (egyszer az szívatott).
Olvasgattam elég sokat vissza és ha jól értelmezem akkor nálam jobb első jeladó gyanú lesz.
WP

2011.10.10. 16:07

WP írta:Üdv Urak!

96-os 20i, műszerfal közepén sárga lámpácska világit, gombra nem reagál, és a kipörgésgátlón kívül minden működik, az ABS is. Biztosíték is jó (egyszer az szívatott).
Olvasgattam elég sokat vissza és ha jól értelmezem akkor nálam jobb első jeladó gyanú lesz.
WP

Nekem jobb hátul volt a probléma. A csatlakozó szórakozott betét csere után.
/Nem nem a fék. Szét lett húzva az abs is. /

2011.12.09. 22:30

Csoda történt, működik a kilométerórám :)
Ma délután sikerült eljutnom Veszprémbe az ABS javító szakihoz. Mindenkinek csak ajánlani tudom, megvártam kb 2 óra volt és 25e Ft. :taps: :taps: :roker:
kicserélte az össze arany,ezüst átvezetőt és van rá fél év gari is

2011.12.11. 13:13

WP írta:Üdv Urak!

WP

Ha csak a kipörgésgátlód világít, az is lehet, hogy csak elszakadt a kipörgésgátló bovdened... Kukkold meg a motortérben...

2011.12.11. 13:27

peteeqe írta:Csoda történt, működik a kilométerórám :)
Ma délután sikerült eljutnom Veszprémbe az ABS javító szakihoz. Mindenkinek csak ajánlani tudom, megvártam kb 2 óra volt és 25e Ft. :taps: :taps: :roker:
kicserélte az össze arany,ezüst átvezetőt és van rá fél év gari is

Hétfőn kell mennem a szakihoz, mert nem müxik még a ABS,ASC tempomat se, szóval megnéz mindent, Én INPA-val nem tudom megnézni az ABS-t :(
Hozzászólás küldése

VigLink badge