![]() |
2015.08.12. 10:09
zozzzz78 írta:Sziasztok.
Régóta birtoklok egy E39 525tds-t.
Rengeteg munka lesz még vele, de a legbosszantóbbon nem sikerült felül kerekednem.
Van egy kopogó hangja, ami fémes jellegű.
Hidegen kevésbé, melegen annál inkább hallatszik.
Porlasztók, adagoló rendben, hidrotőkék kérdésesek.
Nem füstöl, könnyen indul hidegen és melegen is.
Próbáltam a hangról egy rövid videót csinálni.
Remélem van itt valaki aki már találkozott hasonlóval és van ötlete.
Köszi a segítséget.
Zoli
https://youtu.be/9eAnEiBV21I
2015.08.12. 10:21
Jerry írta:zozzzz78 írta:Sziasztok.
Régóta birtoklok egy E39 525tds-t.
Rengeteg munka lesz még vele, de a legbosszantóbbon nem sikerült felül kerekednem.
Van egy kopogó hangja, ami fémes jellegű.
Hidegen kevésbé, melegen annál inkább hallatszik.
Porlasztók, adagoló rendben, hidrotőkék kérdésesek.
Nem füstöl, könnyen indul hidegen és melegen is.
Próbáltam a hangról egy rövid videót csinálni.
Remélem van itt valaki aki már találkozott hasonlóval és van ötlete.
Köszi a segítséget.
Zoli
https://youtu.be/9eAnEiBV21I
Sajna a videót addig nem látjuk, amíg privát. Próbálj egy publikus linket keríteni hozzá.
2015.08.14. 12:56
2015.08.14. 14:29
2015.08.14. 22:02
ZoliWR írta:Sziasztok!
Segítsetek kérlek...
Nem tudom van-e összefüggés, de belerakattam nemrég a verdába 4db M-es rugót, azóta közvetlenül több elektromos gondom is van:
1. Ablakmosó nem működik
2. Hátsóroló nem működik
3. Belsőtér világításból egyik sem működik, kapcsolásra sem
4. Műszerfal gong nem működik
Azt az infót kaptam, hogy a Groundmodul (vagy hogy hívják) lehet a ludas, bár akkor a kulcs sem működne, viszont az hibátlanul nyit-zár. 3db-ot próbáltunk bele (bontottat), egyikkel sem változott a helyzet, biztosítékok jók.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
2015.08.15. 08:04
2015.08.15. 08:30
bsteve987 írta:Sziasztok!
Erősen szól a szervo szivattyú,cserés. Tudtok valakit aki felújít vagy árul használt de jó alkatrészt?
Válaszokat köszönöm.
Tapatalk-kal küldve az én SM-N9005-el
2015.08.15. 09:10
darazs78 írta:hali
e39 530d 1999ev manual
tegnap este az autom kb 50% erovel tudtam haza jonni
2000 es 4000 fordulat kozott ugyan ugy huz mind 1200 an
legtomeg mero rendbe
koszi![]()
2015.08.17. 19:12
2015.08.17. 19:19
kicsihuszar írta:Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni,mi lehet a baj.E39 525d 2002 touring-om tegnap este kicseszett velem!
Amikor leállítottam a légrugó teljesen leeresztett és majdnem felniig ráült.Ha távirányítóval kinyitom az autót(az ajtót nem) elkezdi felemelni a hátulját és közben halkan sziszeg.Amikor már majdnem eléri az ideális magasságot akkor jön egy erős sziszegő hang és újra leereszt,és úgy is marad.Ha elindulok sem változik a helyzet.
Van esetleg valakinek ötlete?
2015.08.17. 20:40
Gallaca írta:kicsihuszar írta:Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni,mi lehet a baj.E39 525d 2002 touring-om tegnap este kicseszett velem!
Amikor leállítottam a légrugó teljesen leeresztett és majdnem felniig ráült.Ha távirányítóval kinyitom az autót(az ajtót nem) elkezdi felemelni a hátulját és közben halkan sziszeg.Amikor már majdnem eléri az ideális magasságot akkor jön egy erős sziszegő hang és újra leereszt,és úgy is marad.Ha elindulok sem változik a helyzet.
Jó eséllyel kilyukadt a "rugópárna" benne.
2015.08.17. 20:57
kicsihuszar írta:Gallaca írta:kicsihuszar írta:Üdv mindenkinek!
Jó eséllyel kilyukadt a "rugópárna" benne.
Köszönöm a válaszod,én is erre gondoltam csak nem értem akkor hogyan emeli meg addig a pontig az autót?
2015.08.18. 06:53
2015.08.18. 10:31
2015.08.18. 11:25
ZoliWR írta:Már harmadszorra járok úgy, hogy a genya vezérlő elektronika beázik. Tegnap a nagy esőben hazafele adta meg magát (kb 10-zel tudtam hazamenni vele, szerencsére csak 3 utcára voltam otthonról), pár hete meg autómosóban a váltóvezérlő ázott be, szervíz módba rakta magát az automata váltó, és úgy mentem haza, de utána kiszedtem a pollenszűrő házat és full kipucoltam. Úgy látszik ez kevés volt, mert most megint beázott. Ötletek esetleg? Köszi!
2015.08.18. 12:16
Gallaca írta:ZoliWR írta:Már harmadszorra járok úgy, hogy a genya vezérlő elektronika beázik. Tegnap a nagy esőben hazafele adta meg magát (kb 10-zel tudtam hazamenni vele, szerencsére csak 3 utcára voltam otthonról), pár hete meg autómosóban a váltóvezérlő ázott be, szervíz módba rakta magát az automata váltó, és úgy mentem haza, de utána kiszedtem a pollenszűrő házat és full kipucoltam. Úgy látszik ez kevés volt, mert most megint beázott. Ötletek esetleg? Köszi!
Az érdekes. Ha helyesen lenne összerakva, le sem megy oda a víz. Távozik a doblemez erre kialakított nyílásán oldalt. De az e-box alján is van kifolyó, ha helytelen szerelésből kifolyólag mégis lejutna a víz. Valami dugulást nem vettél észre.
2015.08.18. 14:36
Jerry írta:A sok vitát kavart "Hiba és megoldás" topik mellé nyitunk egy ilyet is. Hátha így a helyére kerülnek a dolgok.
Ide jöhet minden, amit nem tudsz a tematikus csoportba feltenni vagy egyszerűen csak lusta vagy kikeresni!
Köszönjük az észrevételeket!
2015.08.18. 14:45
greksa istván írta:Jerry írta:A sok vitát kavart "Hiba és megoldás" topik mellé nyitunk egy ilyet is. Hátha így a helyére kerülnek a dolgok.
Ide jöhet minden, amit nem tudsz a tematikus csoportba feltenni vagy egyszerűen csak lusta vagy kikeresni!
Nekem egy 2000-s évjáratú 530d-m van, és egy jó ideje változó intenzitással rángat. Aztán egy idő után ez lehet akár néhány nap is, de egy óra is. Elvittem a kocsit Kalocsáról Pellérdre az Auto-Somogyihoz, ahol azt állapította meg, hogy az EGR szelepet működtető elektronika ment tönkre, és ezt munkadíjjal együtt potom 57.000-ért már meg is kaptam. Ennek ellenére az autó továbbra is rángat. Most azt állítják, hogy mivel az ABS, és a kipörgésgátló világít, valószínű, hogy az befolyásolja a motor működését, és a fedélzeti computer elveszi az üzemanyagot, ha olyan jelet kap, hogy csúszik az autó.!?
A kérésem az lenne, hogy tud-e valaki olyan szerelőt, vagy diagnosztát, aki ehhez az egészhez hozzá tud szagolni?
Köszönöm ha valaki válaszolna: greksa István
2015.08.18. 19:41
Gallaca írta:greksa istván írta:Jerry írta:A sok vitát kavart "Hiba és megoldás" topik mellé nyitunk egy ilyet is. Hátha így a helyére kerülnek a dolgok.
Nekem egy 2000-s évjáratú 530d-m van, és egy jó ideje változó intenzitással rángat. Aztán egy idő után ez lehet akár néhány nap is, de egy óra is. Elvittem a kocsit Kalocsáról Pellérdre az Auto-Somogyihoz, ahol azt állapította meg, hogy az EGR szelepet működtető elektronika ment tönkre, és ezt munkadíjjal együtt potom 57.000-ért már meg is kaptam. Ennek ellenére az autó továbbra is rángat. Most azt állítják, hogy mivel az ABS, és a kipörgésgátló világít, valószínű, hogy az befolyásolja a motor működését, és a fedélzeti computer elveszi az üzemanyagot, ha olyan jelet kap, hogy csúszik az autó.!?
A kérésem az lenne, hogy tud-e valaki olyan szerelőt, vagy diagnosztát, aki ehhez az egészhez hozzá tud szagolni?
Ezt roppant egyszerű kiszűrni! Lehúzod az abs vezérlőről a csatit, és mész egy kört! De ez a történet kicsit Andersenes nekem.
2015.08.18. 19:49
greksa istván írta:Gallaca írta:greksa istván írta:Jerry írta:A sok vitát kavart "Hiba és megoldás" topik mellé nyitunk egy ilyet is. Hátha így a helyére kerülnek a dolgok.
Ezt roppant egyszerű kiszűrni! Lehúzod az abs vezérlőről a csatit, és mész egy kört! De ez a történet kicsit Andersenes nekem.
Gondolod, hogy én találtam ki? Minden javítóműhelyben hülyítik az embert, és leveszik lóvéval, mert BMW-je van. Az ajánlatodat már rég megtettük, de nem vezetett sehova. Minden maradt a régi.Néha rángat, de nagyon, ja a porlasztók rendben vannak.Már egyébként találtam egy oldalt, ahol 35.000-ért egy év garanciával adnak komplett ABS vezérlőt. Az Andersenes megjegyzéshez csak annyit, hogy van egy 525d is, és Soltvadkerten úgy levettek 200.000-el, hogy csak úgy füstölt. valami Serfőző nevű gyerek. Azt mondta, hogy ott kell hagyni a kocsit, aztán telefon, hogy az összes porlasztócsúcs csere, mert nagy gázadásnál füstölt. A javítás után hazafelé már megint füstölt, aztán Kiskunmajsán a Mohácsi 40.000-ért beállította, a szerintem ki sem cserélt porlasztókat. Na ennyit a magyar szerelőkről, és a mesékről.