![]() |
2010.03.04. 20:46
jackson írta:
Kösziiiiiiiiiii muhaati, nagyon király voltál:
2010.03.04. 20:47
simi64 írta:Tesco-gazdaságos
2010.03.05. 10:45
Anti520i írta:Helló!![]()
Most néztem, hogy írtál mailt. Először autóvillamosságishoz vittem a ventit,de még szétszedni sem akarta. Vagyis azt mondta, hogy megnézte, csak a csavarokon látszott, hogy nem.![]()
Hazahoztam és szétszedtem. Akkor szereltem az M-es lököst és ráértem ezzel is vacakolni. Ventilapátot leszedtem, képen látszik,hogy 16-os kulcs kell hozzá és csak le kell fordítani a lendítőkerékről.
Van az egyik lapáton egy kis fémlemez. Azt nem tudom, hogy mi, de szerintem ott kell lennie, mert az újon is van.(talán centírozás) Megtisztítottam a tekercs érintkezőit, amik az elektronikához kapcsolódnak, de úgyanúgy nem volt jó. Csak a motort rádugtam a csatira és elindítottam a klímát és látszott, hogy el akar indulni, de nem sikerült.
Picit rásegítettem kézzel és forgott, amíg le nem kapcsoltam, kapcsolódott a klíma a nyomás miatt, mert nem hűtött. Gondolom az a nagy aluházas cucc mehetett tönkre, ami középen van. Mint a szellőztetőmotor sünije.
Sajna sokat nem értek hozzá és nem akartam tovább kísérletezni vele, nehogy kárt tegyek a klímában.
Az új venti úgy működik, hogy a klíma csöve, amelyik a kondiba megy elkezd melegedni, amikor már kézzel fogva elég meleg akkor indul a venti. Először 1-1 cm-t jobbra balra és határozottan elindul. (a rossz elindulni nem tudott)
Először magasabb fordulaton aztán visszavesz. A lendítőkerekes megoldás miatt sajna nem hallom,hogy fokozat nélkül változik a fordulat, vagy van 3 fokozat. Az 520i-nél ahogy látom nem nagyon segít a motornak, max nyáron ha nagyon meleg van akkor bekapcsol. Bontottra nekem is 35-40e-t mondtak, de akkor inkább újat vettem.
2010.03.15. 23:43
2010.03.16. 00:17
TomE39 írta:Sziasztok!
Az alany egy 530D automata.
A fűtőventilátora, szörnyű nyikorgó hangot ad, nyilván kenetlen.
Hogy lehet kiszerelni?
Esetleg szerelési utasítás magyar nyelven, ha nem vagyok nagyigényű?
Javaslatokat előre is köszi!
2010.03.16. 13:00
admin írta:TomE39 írta:Sziasztok!
Hogy lehet kiszerelni?
Magyar nyelvű le írást nem igen találsz hozzá!Ez nem kétperces feladat mert ki kell venni az egész műszer falat.Ha még nem szedtél ilyet szét akkor jobban jársz ha szakembere bízod.
2010.03.16. 14:19
TomE39 írta:admin írta:TomE39 írta:Sziasztok!
Hogy lehet kiszerelni?
Magyar nyelvű le írást nem igen találsz hozzá!Ez nem kétperces feladat mert ki kell venni az egész műszer falat.Ha még nem szedtél ilyet szét akkor jobban jársz ha szakembere bízod.
Köszönöm, de szakiféle lennék én is.![]()
Vagy 25 éve szerelek autót, s épp ezért rettentem el pedig már félig kibontottam...![]()
Citroenből is ki kell venni a műszerfalat, de ez..
2010.03.20. 11:51
jackson írta:TomE39 írta:admin írta:TomE39 írta:Sziasztok!
Hogy lehet kiszerelni?
Vagy 25 éve szerelek autót, s épp ezért rettentem el pedig már félig kibontottam...![]()
Nekem volt Francia kocsim Igaz R nem C. A különbség hogy a BMW-t ha ismered mit kell csinálni 30 perc alatt totál szétborítod. Csak az a gond, hogy nem tudod mit hogyan kell csinálni. Javasolom valamelyik nyelv ismeretét (angol vagy német) egy TIS CD és már te is szét tudod szedni gyorsan.
A francia kocsiknál nagyobb szívást nem tudok elképzelni. Ez sokkal egyszerűbb csak ismerd a kulcsot a zárhoz.
Jackson, aki TIS-t javasol
2010.03.20. 12:27
TomE39 írta:jackson írta:TomE39 írta:admin írta:TomE39 írta:Sziasztok!
Hogy lehet kiszerelni?
Nekem volt Francia kocsim Igaz R nem C. A különbség hogy a BMW-t ha ismered mit kell csinálni 30 perc alatt totál szétborítod. Csak az a gond, hogy nem tudod mit hogyan kell csinálni. Javasolom valamelyik nyelv ismeretét (angol vagy német) egy TIS CD és már te is szét tudod szedni gyorsan.
A francia kocsiknál nagyobb szívást nem tudok elképzelni. Ez sokkal egyszerűbb csak ismerd a kulcsot a zárhoz.
Jackson, aki TIS-t javasol
Na így elsőre 3 óra volt szét-össze.![]()
Ismét nem csalódtam a BMW-ben, s magamban sem...![]()
Franciák közül mindenképp a Renault a legrongyabb....
2010.03.20. 14:24
2010.03.20. 15:01
FullGAS írta:Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Végignézegettem minden topikot ami a problémámhoz kapcsolódhat, de konkrétan erre a bajra nem találtam megoldást.
Adott egy 96-os 528i. A eset a következő: valami szívja az akksit 0,5A-rel, nyugalmi állapotban is. Ha lehúzom a klíma vezérlő panelt, akkor nem. "Hallottam", hogy ez meg szokott dögleni, típushiba. Mert hogy van benne az a pici ventillátor, és az nem áll meg soha, és ez eszi meg akksit. Nosza mentem, vettem bontva egy ilyen klímavezérlő panelt. Kicseréltem, szuper. Kettő nap elteltével újra előjött a hiba. Megint ugyanaz van, ventillátor nem áll meg, 0,5A-rel szívódik az akksi. Szerintem csak vettem még egy rossz klímavezérlőt.
Kérném a segítségeteket, hogy hogyan tudnék tovább haladni a kérdéssel, mert már unom, hogy minden este töltőn kell hagynom a kocsit
Ja és persze egyik szakértő villanyász se BMW szerelő sem tud semmit mondani erre...
Köszi és üdv
2010.03.20. 16:20
FullGAS írta:Sziasztok!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Végignézegettem minden topikot ami a problémámhoz kapcsolódhat, de konkrétan erre a bajra nem találtam megoldást.
Adott egy 96-os 528i. A eset a következő: valami szívja az akksit 0,5A-rel, nyugalmi állapotban is. Ha lehúzom a klíma vezérlő panelt, akkor nem. "Hallottam", hogy ez meg szokott dögleni, típushiba. Mert hogy van benne az a pici ventillátor, és az nem áll meg soha, és ez eszi meg akksit. Nosza mentem, vettem bontva egy ilyen klímavezérlő panelt. Kicseréltem, szuper. Kettő nap elteltével újra előjött a hiba. Megint ugyanaz van, ventillátor nem áll meg, 0,5A-rel szívódik az akksi. Szerintem csak vettem még egy rossz klímavezérlőt.
Kérném a segítségeteket, hogy hogyan tudnék tovább haladni a kérdéssel, mert már unom, hogy minden este töltőn kell hagynom a kocsit
Ja és persze egyik szakértő villanyász se BMW szerelő sem tud semmit mondani erre...
Köszi és üdv
2010.03.20. 16:54
Szerintem meg a "SÜNI" szívat nem a klíma vezérlő.jackson írta:FullGAS írta:Sziasztok!
Köszi és üdv
Dobj egy PÜ-t és adok telefonszámot ha Bp. környéki vagy és kimérjük olcsóért. Vagy mehetsz még a NTautó-hoz is ott a Sanyi is ki tudja mérni némileg drágábbért de tutira profin.
Nekem a muhaati-val kimértük riasztóm 100mAmper túlfogyasztását. Kell hozzá egyenáramú lakatfogó ami képes 10mAmper felbontással kijelezni (megvan), WDS lemez (kocsi elektromos kapcsolási rajza szintén megvan) és egy adag türelem (2-3 óra hossza) mivel ki kell szedni a jobb első ülést és bemászni a kárpit alá a pontos eszközt ami ennyit zabál. Amig nincs kijavitva ne is akarj másik akkut venni mert azt is kinyirja. És igen töltögetni kell addig
A muhaati azért volt jó mert segitett az ülés szét bombázásban. Nem is tudtam ilyen rohadt nehéz a elektromos komfort ülés még szerencse, hogy nem egyedül estem neki.
Jackson, akinek kimérték a saját ilyen gondját
ui: csak még a riasztót nem volt időm javittatni
2010.03.20. 17:04
admin írta:Szerintem meg a "SÜNI" szívat nem a klíma vezérlő.
2010.03.20. 17:14
Én úgy értelmeztem ,hogy klíma vezérlő panelt cseréltjackson írta:admin írta:Szerintem meg a "SÜNI" szívat nem a klíma vezérlő.
Miért a Sünit nem cserélte már?
Mondjuk lehet más bibi is. 500MAmper az elég durva 24 óra alatt 12 Ampert leszedett az aksiból. Péntek este leáll a zsir új akkuval és hétfőre már 30Amper-el kevesebb és nem indul a kocsija.
Jackson, aki azt hitte azon már túl van
2010.03.20. 17:31
admin írta:Én úgy értelmeztem ,hogy klíma vezérlő panelt cseréltjackson írta:admin írta:Szerintem meg a "SÜNI" szívat nem a klíma vezérlő.
Mondjuk lehet más bibi is. 500MAmper az elég durva 24 óra alatt 12 Ampert leszedett az aksiból. Péntek este leáll a zsir új akkuval és hétfőre már 30Amper-el kevesebb és nem indul a kocsija.
2010.03.20. 17:32
FullGAS írta:admin írta:Én úgy értelmeztem ,hogy klíma vezérlő panelt cseréltjackson írta:admin írta:Szerintem meg a "SÜNI" szívat nem a klíma vezérlő.
Sziasztok!
CSeréltem klímavezérlő panelt. Igen.
Illetve ha lehúztam a sünit, attól még ott volt a 0,5 A fogyasztás, tehát nem süni szerintem.
Tehát mindenhogy az a baj, hogy nem áll meg a venti a klímavezérlő panelben.
Sem abban ami benne volt, sem az "új"-ban amit vettem.
Biztos, hogy a klímavezérlő panel szívja, és nem más.
Ha az nincs feldugva, akkor 0,06 A-t eszik a kocsi, az elfogadható.
Azt nem tudom, hogy az a panel is rossz amit vettem?
Vagy ami benne volt az sem volt rossz, hanem panelen kívüli ok miatt nem áll meg a ventije...
Más ötlet?(Az eddigieket hálásan köszönöm)
üdv
2010.03.20. 17:35
jackson írta:FullGAS írta:admin írta:Én úgy értelmeztem ,hogy klíma vezérlő panelt cseréltjackson írta:admin írta:Szerintem meg a "SÜNI" szívat nem a klíma vezérlő.
Sziasztok!
CSeréltem klímavezérlő panelt. Igen.
Illetve ha lehúztam a sünit, attól még ott volt a 0,5 A fogyasztás, tehát nem süni szerintem.
Tehát mindenhogy az a baj, hogy nem áll meg a venti a klímavezérlő panelben.
Sem abban ami benne volt, sem az "új"-ban amit vettem.
Biztos, hogy a klímavezérlő panel szívja, és nem más.
Ha az nincs feldugva, akkor 0,06 A-t eszik a kocsi, az elfogadható.
Azt nem tudom, hogy az a panel is rossz amit vettem?
Vagy ami benne volt az sem volt rossz, hanem panelen kívüli ok miatt nem áll meg a ventije...
Más ötlet?(Az eddigieket hálásan köszönöm)
üdv
Ha tudod mi a rossz miért kérded? Próbáld meg egy új panellel vagy az olyan drága?
Jackson, aki nem érti miért nem irtad le elsőre pontosabban mi a baj
2010.03.20. 17:38
FullGAS írta:Tudom, hogy mi a baj, de ez már a második klíma vezérlő panel benne.
Vegyek egy harmadikat is, hátha jó lesz?
Ezt kérdem, hogy lehet hogy a bontóban rossz darabot kaptam, és most van 2 hibás panelem?
Ez az ami nem valószínű.... hanem inkább más... na de mi?
2010.04.02. 09:24