![]() |
2010.09.27. 20:10
hamoriarpi írta:jackson írta:barbrady írta:harobikes75 írta:JAckson,
most olvasgatom, hogy tippelgetsz klubtárs hibájára. Nekem hasonló a helyzet, új tárcsa, új betét, nagyszilent, centtirozás, futóműállítás stb.
És most ráz a kormány menet közben is, fékezéskor is 90-200km6h-ig, mindegy mennyivel megyek. Kicsit unom már a táncot elől.
Erre ötlet?
András
Engem szopatott már gumi is, húzhat is tőle az autó oldalra, de rázhat is. Próbáld meg a hátsókat felcserélni az elsőkkel, ha magad csinálod még pénzbe sem kerül.
A BMW nem javasolja a kerekek cserélgetését (csak nagyon kicsi talán 5ekm periódussal akkor meg nincs értelme) és ennek oka is van. A hátsó kerekek nagyon terpesztenek a stabilitás miatt és a belső peremük nagyon gyorsan elkopik. Az első kerék nem áll olyan pluszos terpesztésebe mint annó egy Trabanton lehetett látni mert ott még volt értelme első hátsó cserének.
Ha leszedik centírozáshoz a kereket és panaszkodsz a gumisnak, hogy ráz ha nem szar helyen vagy akkor azonnal át kéne néznie és közölni kéne, hogy egyenetlen kopás van. Szerintem inkább futómű baj lesz mert a kerék bajon inkább 80-100 körül jönnek elő fölötte csillapodik például a centírozás rázása.
Jackson, aki komoly futóművest javasolt
Szerintem barbrady és én is TESZT erejéig gondoltuk a cserét.
2010.09.27. 20:19
hamoriarpi írta:jackson írta:hamoriarpi írta:Szerintem barbrady és én is TESZT erejéig gondoltuk a cserét.
Amit a cserével meglátnál azt szerintem a gumisnak is észre kéne vennie.
Jackson, aki nem tudja milyen gumisnál nézetted meg
Pont erről van szó, hogy megérezni akarja, nem meglátni. Pl egy rejtett szálszakadást, ami miatt nyugodtan rázhat - az életbe nem látja meg senki.
2010.09.27. 23:19
szekeres írta:hamoriarpi írta:jackson írta:barbrady írta:harobikes75 írta:JAckson,
most olvasgatom, hogy tippelgetsz klubtárs hibájára. Nekem hasonló a helyzet, új tárcsa, új betét, nagyszilent, centtirozás, futóműállítás stb.
És most ráz a kormány menet közben is, fékezéskor is 90-200km6h-ig, mindegy mennyivel megyek. Kicsit unom már a táncot elől.
Erre ötlet?
András
Engem szopatott már gumi is, húzhat is tőle az autó oldalra, de rázhat is. Próbáld meg a hátsókat felcserélni az elsőkkel, ha magad csinálod még pénzbe sem kerül.
A BMW nem javasolja a kerekek cserélgetését (csak nagyon kicsi talán 5ekm periódussal akkor meg nincs értelme) és ennek oka is van. A hátsó kerekek nagyon terpesztenek a stabilitás miatt és a belső peremük nagyon gyorsan elkopik. Az első kerék nem áll olyan pluszos terpesztésebe mint annó egy Trabanton lehetett látni mert ott még volt értelme első hátsó cserének.
Ha leszedik centírozáshoz a kereket és panaszkodsz a gumisnak, hogy ráz ha nem szar helyen vagy akkor azonnal át kéne néznie és közölni kéne, hogy egyenetlen kopás van. Szerintem inkább futómű baj lesz mert a kerék bajon inkább 80-100 körül jönnek elő fölötte csillapodik például a centírozás rázása.
Akkor szokott rázni,ha gyenge minőségű a betét és a tárcsa.
Másik ok lehet a felni ütése,ez esetben lehet jó a gumi,mégis ráz.
Lehet az is,hogy leestek a súlyok. Szerelés közbn,nekem pl ez volt.
AMugy 060 fölött nekem is ráz...
Akkor nálampl, kell egy talpas csere is- ez is berázhatja.
2010.09.28. 09:08
jackson írta:hamoriarpi írta:jackson írta:hamoriarpi írta:Szerintem barbrady és én is TESZT erejéig gondoltuk a cserét.
Amit a cserével meglátnál azt szerintem a gumisnak is észre kéne vennie.
Jackson, aki nem tudja milyen gumisnál nézetted meg
Pont erről van szó, hogy megérezni akarja, nem meglátni. Pl egy rejtett szálszakadást, ami miatt nyugodtan rázhat - az életbe nem látja meg senki.
Például ha a gumis bácsi leszedné a felniről a gumit és megnézné belülről is akkor azért gyorsan kiderülne egy szálszakadás. Annyira szuper titkos észre vehetetlen azért nem szokott lenni.
Jackson, aki még mindig egy komoly gumist javasol
2010.09.28. 09:46
lepke írta:szekeres írta:hamoriarpi írta:jackson írta:barbrady írta:harobikes75 írta:JAckson,
Erre ötlet?
András
Helo harobikes
Még lehet a gond a kormánymű isHOGYHA a gumik felnik rendbe vannak
2010.09.28. 12:40
pistino1 írta:lepke írta:szekeres írta:hamoriarpi írta:jackson írta:barbrady írta:harobikes75 írta:JAckson,
Erre ötlet?
András
Helo harobikes
Még lehet a gond a kormánymű isHOGYHA a gumik felnik rendbe vannak
nekem is a következő tippem a kormányösszekötő lesz, majd kiderül
2010.09.28. 13:53
2010.09.28. 16:35
harobikes75 írta:Köszi,
köszi a tippeket fiúk. LAssan érik a szervíz átnézetem ezt is, csak nem akartam, hogy hülyének nézzenek majd:-)
András
2010.09.28. 17:48
barbrady írta:És szerinted nem egyszerűbb először átdobni a hátsókat előre (kb 30 perc még otthon is) mint leszedetni a gumit a felniről? Ne legyél már ennyire "azonnal az ország legjobb szerelőjéhez kell rohanni akármi baj van".
2010.09.28. 19:31
2010.09.28. 21:06
jackson írta:barbrady írta:És szerinted nem egyszerűbb először átdobni a hátsókat előre (kb 30 perc még otthon is) mint leszedetni a gumit a felniről? Ne legyél már ennyire "azonnal az ország legjobb szerelőjéhez kell rohanni akármi baj van".
Tévedés ne essék nem erről van szó, hogy mindenkit szakihoz küldök. Csak ugyebár nincs otthon centír és gumi leszedő gép. A házi leszerelésnél meg az a gondom, hogy nincsen nyomaték kulcsa és nem 110Nm-re húzza vissza. A sok bele törik, ha kevés meglazul nagy sebességnél.
Ha a gumi 100%-ra kizárva akkor jöhet a futómű teszt ahol szerintem a hiba található. Csak esetében nem biztos, hogy a gumi kizárva.
Jackson, aki megszabadulna elöbb a gumi tényezőtől és csak utánna esne neki a drágább mókának
2010.09.28. 21:11
Azért az élményről sem szabad megfeledkezni, mikor a gumis siet és ráveri légkulccsal a csavarokat, aztán a keresztkulcson ugrálva, görbítve, csővel lehet lelazítani...Az is faja érzés tud lenni, főleg szakadó esőben!Én még nem láttam nyomatékkal meghúzni kereket sehol semelyik gumisnál.barbrady írta:jackson írta:barbrady írta:És szerinted nem egyszerűbb először átdobni a hátsókat előre (kb 30 perc még otthon is) mint leszedetni a gumit a felniről? Ne legyél már ennyire "azonnal az ország legjobb szerelőjéhez kell rohanni akármi baj van".
Tévedés ne essék nem erről van szó, hogy mindenkit szakihoz küldök. Csak ugyebár nincs otthon centír és gumi leszedő gép. A házi leszerelésnél meg az a gondom, hogy nincsen nyomaték kulcsa és nem 110Nm-re húzza vissza. A sok bele törik, ha kevés meglazul nagy sebességnél.
Ha a gumi 100%-ra kizárva akkor jöhet a futómű teszt ahol szerintem a hiba található. Csak esetében nem biztos, hogy a gumi kizárva.
Jackson, aki megszabadulna elöbb a gumi tényezőtől és csak utánna esne neki a drágább mókának
Na ne hülyíts már ezzel a 110Nm-rel. Nálad mindig van nyomatékkulcs, ha defektet kapsz nehogy túlhúzd a csavarokat? Kb 15 éve saját magam cserélem nyomatékkulcs nélkül (pedig van) a téli-nyári garnitúrát és még sosem szakítottam bele, és nem is lazult le egyszer sem. Ne legyél már ennyire kocka...
2010.09.28. 22:49
bmw520ds írta:Azért az élményről sem szabad megfeledkezni, mikor a gumis siet és ráveri légkulccsal a csavarokat, aztán a keresztkulcson ugrálva, görbítve, csővel lehet lelazítani...Az is faja érzés tud lenni, főleg szakadó esőben!Én még nem láttam nyomatékkal meghúzni kereket sehol semelyik gumisnál.barbrady írta:jackson írta:barbrady írta:És szerinted nem egyszerűbb először átdobni a hátsókat előre (kb 30 perc még otthon is) mint leszedetni a gumit a felniről? Ne legyél már ennyire "azonnal az ország legjobb szerelőjéhez kell rohanni akármi baj van".
Na ne hülyíts már ezzel a 110Nm-rel. Nálad mindig van nyomatékkulcs, ha defektet kapsz nehogy túlhúzd a csavarokat? Kb 15 éve saját magam cserélem nyomatékkulcs nélkül (pedig van) a téli-nyári garnitúrát és még sosem szakítottam bele, és nem is lazult le egyszer sem. Ne legyél már ennyire kocka...
2010.09.30. 07:24
2010.09.30. 07:30
hamoriarpi írta:bmw520ds írta:Azért az élményről sem szabad megfeledkezni, mikor a gumis siet és ráveri légkulccsal a csavarokat, aztán a keresztkulcson ugrálva, görbítve, csővel lehet lelazítani...Az is faja érzés tud lenni, főleg szakadó esőben!Én még nem láttam nyomatékkal meghúzni kereket sehol semelyik gumisnál.barbrady írta:jackson írta:barbrady írta:És szerinted nem egyszerűbb először átdobni a hátsókat előre (kb 30 perc még otthon is) mint leszedetni a gumit a felniről? Ne legyél már ennyire "azonnal az ország legjobb szerelőjéhez kell rohanni akármi baj van".
Oláh Gumi, Debrecen.
2010.09.30. 16:59
barbrady írta:Na ne hülyíts már ezzel a 110Nm-rel. Nálad mindig van nyomatékkulcs, ha defektet kapsz nehogy túlhúzd a csavarokat? Kb 15 éve saját magam cserélem nyomatékkulcs nélkül (pedig van) a téli-nyári garnitúrát és még sosem szakítottam bele, és nem is lazult le egyszer sem. Ne legyél már ennyire kocka...
2010.09.30. 17:03
bmw520ds írta:Azért az élményről sem szabad megfeledkezni, mikor a gumis siet és ráveri légkulccsal a csavarokat, aztán a keresztkulcson ugrálva, görbítve, csővel lehet lelazítani...Az is faja érzés tud lenni, főleg szakadó esőben!Én még nem láttam nyomatékkal meghúzni kereket sehol semelyik gumisnál.
2010.09.30. 17:20
szekeres írta:hamoriarpi írta:bmw520ds írta:Azért az élményről sem szabad megfeledkezni, mikor a gumis siet és ráveri légkulccsal a csavarokat, aztán a keresztkulcson ugrálva, görbítve, csővel lehet lelazítani...Az is faja érzés tud lenni, főleg szakadó esőben!Én még nem láttam nyomatékkal meghúzni kereket sehol semelyik gumisnál.barbrady írta:jackson írta:barbrady írta:És szerinted nem egyszerűbb először átdobni a hátsókat előre (kb 30 perc még otthon is) mint leszedetni a gumit a felniről? Ne legyél már ennyire "azonnal az ország legjobb szerelőjéhez kell rohanni akármi baj van".
Oláh Gumi, Debrecen.:): 9
a petya??: )
rááll azt nyomatékol!
![]()
![]()
2010.09.30. 20:08
jackson írta:barbrady írta:Na ne hülyíts már ezzel a 110Nm-rel. Nálad mindig van nyomatékkulcs, ha defektet kapsz nehogy túlhúzd a csavarokat? Kb 15 éve saját magam cserélem nyomatékkulcs nélkül (pedig van) a téli-nyári garnitúrát és még sosem szakítottam bele, és nem is lazult le egyszer sem. Ne legyél már ennyire kocka...
Nem vagyok kocka csupán 200km/h felett ez rohadt fontos.
Jackson, aki tud felette is menni
2010.09.30. 20:20
barbrady írta:jackson írta:barbrady írta:Na ne hülyíts már ezzel a 110Nm-rel. Nálad mindig van nyomatékkulcs, ha defektet kapsz nehogy túlhúzd a csavarokat? Kb 15 éve saját magam cserélem nyomatékkulcs nélkül (pedig van) a téli-nyári garnitúrát és még sosem szakítottam bele, és nem is lazult le egyszer sem. Ne legyél már ennyire kocka...
Nem vagyok kocka csupán 200km/h felett ez rohadt fontos.
Jackson, aki tud felette is menni
Még szerencse hogy alatta nem, mert én nem szoktam