![]() |
2014.01.26. 17:31
2014.01.27. 16:22
zoomon írta:Ha az élő adat alatt azt értitek, hogy obd-n rácsatlakozva figyeljük a korrekciós értékeket az egyes hengereknél akkor ilyen történt.
A felújított porlasztó korrekciós értéke is 1-en belül volt, ahogy a többié is, elég ideálisnak tűnt. Résolajat nem mértünk mindegyiknél, csak annál amit rendbe raktunk, de mással nem is volt gond, szóval nem értem (persze ez nem jelenti azt, hogy nem is lett, de azért nem túl valószínű).
Ha összegezni akarnám akkor 1-es porlasztó lett kicserélve egy felújítottra ami minden értéket hoz mégsem megy úgy az autó + melegen nehezen vagy egyáltalán nem indul be.
Még arra a szenzorra gyanakszom ami az 1-es porlasztó előtt van.
2014.01.27. 17:24
zoomon írta:Ha az élő adat alatt azt értitek, hogy obd-n rácsatlakozva figyeljük a korrekciós értékeket az egyes hengereknél akkor ilyen történt.
A felújított porlasztó korrekciós értéke is 1-en belül volt, ahogy a többié is, elég ideálisnak tűnt. Résolajat nem mértünk mindegyiknél, csak annál amit rendbe raktunk, de mással nem is volt gond, szóval nem értem (persze ez nem jelenti azt, hogy nem is lett, de azért nem túl valószínű).
Ha összegezni akarnám akkor 1-es porlasztó lett kicserélve egy felújítottra ami minden értéket hoz mégsem megy úgy az autó + melegen nehezen vagy egyáltalán nem indul be.
Még arra a szenzorra gyanakszom ami az 1-es porlasztó előtt van.
2014.01.30. 16:38
2014.01.30. 17:38
2014.02.08. 18:39
2014.03.06. 16:16
2014.03.06. 17:38
zoomon írta:Valaki le tudná írnia a résolajmérés pontos menetét, mekkora fordulaton, hány percig kell a motort járatni, és mekkora veszteség a megfelelő?
2014.03.15. 12:09
2014.03.15. 20:03
2014.03.15. 20:57
zoomon írta:Szóval a hatost ti is cserélnétek ugye? Jelenleg ez az egyetlen ötletem arra, hogy miért csökkent az autó teljesítménye, de ebben az esetben is, az a történet, hogy akkor romlott el valamikor miközben az egyes porlasztóval küzdöttem. Más ötlet itt sem hangzott el.
Ha kicserélem a hatos porlasztót, elvileg ismét jónak kellene lennie az autónak, ha nem lesz az én feladom, úgy érzem megtettem mindent ami tőlem tellett, sőt még utána olvasgattam (kérdezgettem itt is) és résolaj mérő készletet is vettem.
2014.03.15. 21:08
Gallaca írta:zoomon írta:Szóval a hatost ti is cserélnétek ugye? Jelenleg ez az egyetlen ötletem arra, hogy miért csökkent az autó teljesítménye, de ebben az esetben is, az a történet, hogy akkor romlott el valamikor miközben az egyes porlasztóval küzdöttem. Más ötlet itt sem hangzott el.
Ha kicserélem a hatos porlasztót, elvileg ismét jónak kellene lennie az autónak, ha nem lesz az én feladom, úgy érzem megtettem mindent ami tőlem tellett, sőt még utána olvasgattam (kérdezgettem itt is) és résolaj mérő készletet is vettem.
Nem, én nem feltétlen cserélném. Más lesz ott a baj, ha már indul rendesen. Résolajtól nem indul, vagy gázadásra megáll. Én a vákuumrendszerben keresném a hibát. A vákuumcsövek, vezérlőszelepek, légtömegmérő, motorbakok stb. Sajnos chippelt vezérlőn nem működik megbízhatóan a DIS teszt ezekre, így az nem segít.
2014.03.15. 21:49
zoomon írta:Gallaca írta:zoomon írta:Szóval a hatost ti is cserélnétek ugye? Jelenleg ez az egyetlen ötletem arra, hogy miért csökkent az autó teljesítménye, de ebben az esetben is, az a történet, hogy akkor romlott el valamikor miközben az egyes porlasztóval küzdöttem. Más ötlet itt sem hangzott el.
Nem, én nem feltétlen cserélném. Más lesz ott a baj, ha már indul rendesen. Résolajtól nem indul, vagy gázadásra megáll. Én a vákuumrendszerben keresném a hibát. A vákuumcsövek, vezérlőszelepek, légtömegmérő, motorbakok stb. Sajnos chippelt vezérlőn nem működik megbízhatóan a DIS teszt ezekre, így az nem segít.
Hidegen-melegen tökéletesen indul az autó, keresek majd robbantott ábrát ami alapján át tudom nézni a kérdéses helyeket, ha nem járnék sikerrel szerinted hol tudnának érdemben ránézni az autóra?
2014.04.29. 10:07
2014.04.29. 10:23
Haminda írta:E39 20d (vp44 adagoló...) porlasztók állapotfelmérésére mi a legegyszerűbb illetve a legtutibb mód?
Köszi előre is.
2014.04.29. 11:20
hamoriarpi írta:Haminda írta:E39 20d (vp44 adagoló...) porlasztók állapotfelmérésére mi a legegyszerűbb illetve a legtutibb mód?
Köszi előre is.
Kiszedés, pad.
2014.04.29. 12:31
Haminda írta:hamoriarpi írta:Haminda írta:E39 20d (vp44 adagoló...) porlasztók állapotfelmérésére mi a legegyszerűbb illetve a legtutibb mód?
Köszi előre is.
Kiszedés, pad.
Köszönöm!
Gondolom ez a legalaposabb. Az egyszerűbbekkel akkor kár vesződni?
2014.04.29. 22:22
Haminda írta:hamoriarpi írta:Haminda írta:E39 20d (vp44 adagoló...) porlasztók állapotfelmérésére mi a legegyszerűbb illetve a legtutibb mód?
Köszi előre is.
Kiszedés, pad.
Köszönöm!
2014.04.29. 22:27
hamoriarpi írta:Haminda írta:hamoriarpi írta:Haminda írta:E39 20d (vp44 adagoló...) porlasztók állapotfelmérésére mi a legegyszerűbb illetve a legtutibb mód?
Köszi előre is.
Kiszedés, pad.
Köszönöm!
Adagolósnál csak résolajat tudsz mérni, de ha melegen is pöccre indul, akkor ez úgy is jó lesz többé-kevésbé.
2014.04.29. 22:29
Haminda írta:hamoriarpi írta:Haminda írta:hamoriarpi írta:Haminda írta:E39 20d (vp44 adagoló...) porlasztók állapotfelmérésére mi a legegyszerűbb illetve a legtutibb mód?
Köszi előre is.
Kiszedés, pad.
Köszönöm!
Adagolósnál csak résolajat tudsz mérni, de ha melegen is pöccre indul, akkor ez úgy is jó lesz többé-kevésbé.
Melegen poccroff, meg karácsonykor volt gépen az adagolo is. Akkor semmilyen mechanikai sem elektronikai hibát nem allapitottak meg rajta
Tapatalk-kal küldve az én LT26i-el