Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2008.07.23. 16:50

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy egy 2001-es 520d touring-ba milyen típusú a gyári xenon izzó? Sajnos az egyik fele sárgul, de ki akarom cserélni mindkettőt nehogy felemás legyen..
Az über az lenne ha valaki forrást is tudna mondani hol szerezzem be!
Köszönettel:
Bali

2008.07.23. 16:55

Bali írta:Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy egy 2001-es 520d touring-ba milyen típusú a gyári xenon izzó? Sajnos az egyik fele sárgul, de ki akarom cserélni mindkettőt nehogy felemás legyen..
Köszönettel:
Bali

Szia

D2S az izzó tipusa. Tudok adni 10/db áron újakat. Akár postai utánvéttel is...

2008.07.23. 19:00

Bali írta:Sziasztok!
Köszönettel:
Bali

Szia!
D2S 4300K színhőrmésékletű, Philips és Osram a gyári, árak a > WEBOLDALON < a lámpák rovatban.

üdv
Bömbölö

2008.07.23. 19:28

köszönöm az infókat!!! :)
megnézem az oldalt, és köszönöm neked Ati !

Üdv : Bali

2008.07.24. 13:10

Helló!
Eladó facelift előtti első fehér indexes xenon lámpa pár! 2000es évjárat osram xenon izzókkal! a Lámpa szép állapotú nincs lemattulva!
IÁ:60e
gombesz89@citromail.hu

Xenon izzó csere ?

2008.07.26. 07:49

Sziasztok!

Tegnap kiégett a Xenon egőm bal oldalon. Azt szeretném kérdezni hogy egy egyszerű izzócserénél is ki kell szerelni a komplett lámpát ? vagy hogyan kell csinálni ? hogy férek az izzóhoz?
Megnéztem és nem igazán látok egyszerű hozzáférhetőséget az izzóhoz.
Gyűrűs lámpám van gyári.
Segítsetek köszi
üdv

Re: Xenon izzó csere ?

2008.07.26. 13:10

temes írta:Sziasztok!

Tegnap kiégett a Xenon egőm bal oldalon. Azt szeretném kérdezni hogy egy egyszerű izzócserénél is ki kell szerelni a komplett lámpát ? vagy hogyan kell csinálni ? hogy férek az izzóhoz?
Gyűrűs lámpám van gyári.
Segítsetek köszi
üdv

Hello, hát nem egy agyműtét..))a lámpa hátulján el kell forditani a foglalatot, és kihúzni a lámpából... gondolom.. Bizti van valami foglalatja amiben benne van, na azt kell megtalálnod, és elforgatni. A refinek egy pipa alakú van, a másik a tompitott. Ha ez segitett..

köszi

2008.07.28. 09:47

Köszönöm szépen!

Nem akartam ( mertem ) nekiesni egyből ezért kérdeztem.
Köszönöm a segítséget party.

2008.07.28. 12:15

Gyűrűs lámpám van gyári.
Segítsetek köszi
üdv

Szia! Xenonnál először a trafó vezetékét kell leszedni (elfordítani/lehúzni), azután jön a gumiharang leszedése, majd a mögötte lévő csavarokat (asszem torx) kell kicsavarni, ezután férsz hozzá az égőhöz, legalábbis a facelift előtti xenonosnál így van.
Üdv: DJ

gumiharang

2008.07.28. 22:41

Ezt a gumiharangot egyszerűen csak lefejtem körbe és utánna ugyanúgy vissza is tudom rakni? a gumiharang közepét nem fogja valami ? a torx csavarok kicsavarása után az egőt már ki tudom szerdni? na ez király holnap megnézem mire tudok jutni,mert kellene az égő típusa is hogy ugyanolyat vegyek bele mint ami benne volt. Sajna elég gyerekcipőben vagyok még ebben a szerelések témában.
Azt bánom hogy ki kell szedni az égőt ,majd után minimum 2 nap mire beszerzem az ugyanolyat ,majd utánna vissza bele az égő. Nem egyszerű ez az E39.
Dehát szervizben nem akarom kinevettetni magam egy égőcserével,pláne nem többezer munkadíjjat fizetni egy ilyenért.
üdv és várom a válasz teamtársak.
köszönettel
temes

2008.08.08. 02:25

Sziasztok!!!!!!!!!!!!!
Ma sikerült úgy átmennem egy bukkanón, hogy majd kiszakadt az futómű.
Olyat koppant, hogy............
Eredmény: Az egyik xenon meghalt. Vagyis égni ég, de a kocsi elé világit pár méterre.
Szerintetek mi történt, és mit lehet tenni vele?
Segitségeteket köszönöm!!!

xenon

2008.08.08. 06:42

Nani írta:Sziasztok!!!!!!!!!!!!!
Ma sikerült úgy átmennem egy bukkanón, hogy majd kiszakadt az futómű.
Olyat koppant, hogy............
Eredmény: Az egyik xenon meghalt. Vagyis égni ég, de a kocsi elé világit pár méterre.
Szerintetek mi történt, és mit lehet tenni vele?
Segitségeteket köszönöm!!!

Szia!

Valószínű, hogy eltört benne az állíító! Keresd fel bömbölö klubtársat, fog neked segíteni. A mobilgumi honlapon megtalálod! :)

Xenon izzó D2S,D2R,D2C 4300K,6000K,8000K színben

2008.08.09. 11:15

Üdv !
ha érdekel benneteket 11000Ft-ért van Xenon izzó D2S,D2R,D2C 4300K,6000K,8000K színben.
Az ár természetesen 2db-ra vonatkozik. 1 darab esetén 6000FT.
Az izzók ujjak és 3 hónap garancia is van rá. Igény esetén számlásan.
Postaköltség utalás esetén 500Ft.
üdv
temes

2008.08.12. 10:07

Gyűrűs lámpám van gyári.
Segítsetek köszi
üdv

Nemrég cseréltem (gyűrűs gyáriban)
1.trafó kábel le (bajonett többnyire)
2.gumiharang lefejt
3.a D2S xenon lámpát egy bajonett gyűrű rögzíti a búrába, ezt kell elfordítani és kivehető a lámpa
ez a pontos menet
vigyázz visszarakásnál, hogy a rögzítőgyűrűbe helyesen kerüljön vissza az új lámpa

Köszi

2008.08.13. 09:57

Köszönöm bekog-nak a leírást. Pontosan így csináltam én is. A gumiharangnál kicsit gondba voltam hogy csak egyszerűen huzzam és jön vagy mi legyen vele. De tényleg nem egy agyműtét.
Viszont Cegléden a Tescó-val szemben nyílt egy Meteor szervíz és a szervízvezető 4000Ft-ot akart kérni érte és 4 nap múlva tudta volna csak megcsinálni. Persze autó se volt a szervízben ,mert reggel mentem oda.
Ja és tartott az egész művelet a 2 lámpánál ( mert párban cseréltem ) 10 percig.
Lehúzós szervíz lehet kerűljétek Cegléden.

2008.08.13. 18:18

Elértem ebbe a topikba is :)

Gyárilag xenonom van, bal első kiégett, legalábbis azt hittem, mert izzócsere után közölték velem, hogy elektronika baja lesz, mert az új izzóval is ugyanazt csinálja mint az előzővel, csak villan egyet bekapcsoláskor.

azelőtt nem vettem észre de tényleg villan egyet amikor bekapcsolom, de mire a végére ér a billegtetés, már nem is ég.

van 5let hogy ezt mi okozhatja?

2008.08.13. 19:00

voidnull írta:Elértem ebbe a topikba is :)

Gyárilag xenonom van, bal első kiégett, legalábbis azt hittem, mert izzócsere után közölték velem, hogy elektronika baja lesz, mert az új izzóval is ugyanazt csinálja mint az előzővel, csak villan egyet bekapcsoláskor.

azelőtt nem vettem észre de tényleg villan egyet amikor bekapcsolom, de mire a végére ér a billegtetés, már nem is ég.

Csréld meg a két trafót ha akkor is csinálja akkor a trafó kuka!

2008.08.13. 20:01

admin írta:

Sajna nem teljesen egyforma a kettő, a jobb oldali mintha valamivel kisebb lenne. Valószínüleg trafó hiba lehet? Mennyi a reális ára egy trafónak?

2008.08.13. 20:07

voidnull írta:
admin írta:

Sajna nem teljesen egyforma a kettő, a jobb oldali mintha valamivel kisebb lenne. Valószínüleg trafó hiba lehet? Mennyi a reális ára egy trafónak?

Szia!

http://www.mobilgumi.hu/lampak/lampak.htm

2008.08.13. 20:11

voidnull írta:
admin írta:

Akkor az egyik már az ujfajta trafó lehet mert a régi az nagyob darab volt.De attól még meglehet cserélni :-)Amugy kb 20-25ezerért adják a bontot gyárit.
Bömbölő klubtársnál is találsz www.mobilgumi.hu
Hozzászólás küldése

VigLink badge