Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A nagy e38 e39 közös-ülés topic

2013.01.07. 21:06

hamoriarpi írta:Kiváncsi vagyok, hogy ilyenkor mit csinál a bizti és a cut-off relé(K72)...
Szomorú ilyet látni.

A bizti kiment, amit én gyanítok, hogy esetleg egy vezeték felizzott, (szakadt szigetelés, vagy ilyesmi) bizti ugyan kiment, de ez elég volt ahhoz, hogy a szivacs meggyulladjon....

Vagy a fűtés.

2013.01.07. 21:08

feketepeti írta:
hamoriarpi írta:Kiváncsi vagyok, hogy ilyenkor mit csinál a bizti és a cut-off relé(K72)...
Szomorú ilyet látni.

A bizti kiment, amit én gyanítok, hogy esetleg egy vezeték felizzott, (szakadt szigetelés, vagy ilyesmi) bizti ugyan kiment, de ez elég volt ahhoz, hogy a szivacs meggyulladjon....

Vagy a fűtés.

Gyárilag van benne a motoros fűtött ülés, vagy utólagos?

2013.01.07. 21:30

barbrady írta:
feketepeti írta:
Szomorú ilyet látni.

Vagy a fűtés.

Gyári. A memória is.

2013.01.07. 21:52

feketepeti írta:
barbrady írta:
feketepeti írta:
Szomorú ilyet látni.

Vagy a fűtés.

Gyári. A memória is.

Ez azért elég gáz.

2013.01.07. 23:13

hamoriarpi írta:
Ez azért elég gáz.

Volt erre visszahívás is...

2013.01.08. 17:10

Ha esetleg valaki beleakad egy szép állapotú fekete bőr cuccba, dobjon már egy privit nekem.

2013.01.24. 10:20

Sziasztok! Kérdés.... találtam egy e46 -os M3 gyönyörű bőrbelsőt.... elektromos, fűthető. Be lehet illeszteni egy ilyen első ülést az E39-be úgy hogy működjön is, vagy felejtős? Csak az első ülésekre vonatkozik a kérdés... :mrgreen:

2013.01.24. 10:32

Sancool írta:Sziasztok! Kérdés.... találtam egy e46 -os M3 gyönyörű bőrbelsőt.... elektromos, fűthető. Be lehet illeszteni egy ilyen első ülést az E39-be úgy hogy működjön is, vagy felejtős? Csak az első ülésekre vonatkozik a kérdés... :mrgreen:

Szevasz Sasa!
Gondolom az elektromos állítású. Szerencsére magába foglalja a memória gombokat is! Én teszek egy X-et az igen mellé. Hámori doktort kérdezd, szerintem már a rendelőjében is szövetes BMW székek vannak! :roll: :lol: Ő biztosat mond. :wink:

2013.01.24. 10:44

bmw520ds írta: Hámori doktort kérdezd, szerintem már a rendelőjében is szövetes BMW székek vannak! :roll: :lol: Ő biztosat mond. :wink:

:hehe

2013.01.24. 14:54

bmw520ds írta:
Sancool írta:Sziasztok! Kérdés.... találtam egy e46 -os M3 gyönyörű bőrbelsőt.... elektromos, fűthető. Be lehet illeszteni egy ilyen első ülést az E39-be úgy hogy működjön is, vagy felejtős? Csak az első ülésekre vonatkozik a kérdés... :mrgreen:

Szevasz Sasa!
Gondolom az elektromos állítású. Szerencsére magába foglalja a memória gombokat is! Én teszek egy X-et az igen mellé. Hámori doktort kérdezd, szerintem már a rendelőjében is szövetes BMW székek vannak! :roll: :lol: Ő biztosat mond. :wink:

Hátha Árpi doktor bácsi erre téved... csak azért érdeklődök, mert annyi minden egyezik a két autóban.... az első ülés miért lenne kivétel... :) Ráférne már a kocsim belsejére is egy kis változtatás... De e38 e39 combtámaszos üléseket megfelelő állapotban nagyon nehéz találni.... ez meg itt van a közelemben... meg is néztem már, és hát.... el bírnám viselni a vasamban.... és meglepő hogy nem arany áron árulják... Ja és arra is kíváncsi lennék hogy a beépítéshez milyen kábelezés és csatlakozók kellenek? :) Ugyanis most nem elektromosak az üléseim Sajnos nekem csak ötleteim vannak..... tapasztalata, meg tudása másnak... :facepalm:

2013.01.26. 00:03

Sancool írta:
bmw520ds írta:

Szevasz Sasa!

Hátha Árpi doktor bácsi erre téved... csak azért érdeklődök, mert annyi minden egyezik a két autóban.... az első ülés miért lenne kivétel... :) Ráférne már a kocsim belsejére is egy kis változtatás... De e38 e39 combtámaszos üléseket megfelelő állapotban nagyon nehéz találni.... ez meg itt van a közelemben... meg is néztem már, és hát.... el bírnám viselni a vasamban.... és meglepő hogy nem arany áron árulják... Ja és arra is kíváncsi lennék hogy a beépítéshez milyen kábelezés és csatlakozók kellenek? :) Ugyanis most nem elektromosak az üléseim Sajnos nekem csak ötleteim vannak..... tapasztalata, meg tudása másnak... :facepalm:

Tudomásom szerint nem fogod tudni betenni, mivel egyáltalán nem egyeznek! :(

2013.01.26. 00:22

vaszarig írta:
Sancool írta:
bmw520ds írta:

Szevasz Sasa!

A csatikra gondolsz? Vagy a sín szélességére?

2013.01.27. 00:36

Sancool írta:
vaszarig írta:
Sancool írta:
bmw520ds írta:

Szevasz Sasa!

A csatikra gondolsz? Vagy a sín szélességére?

Is-is!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek vaszarig az itt látható tagok köszönték meg: Sancool
Értékelés: 4.76%

2013.02.13. 21:28

Üdv az Uraknak és Úrhölgyeknek!

Lehet hogy szerepel már valahol, az is lehet hogy senkit nem érdekel mert mindenkinek jó az ülése, de azért beteszem ide is, ha már a zindex fórumra bepötyögtem.
A nyeklő, az ülés két oldalát nem egyszerre mozgató rendszer megjavításáról lesz itten nagybaszó:

1 - Az ülés(eke)t beállítani jó pozicióba, ha lehetséges, majd kiszedni, mert úgy minden könnyebb lesz :)
2 - Hanyatt fordítani az ülést (mert úgy könnyebb),felrakni egy székre és eléülni (mert úgy könnyebb) és kicsavarni a négy sárgával jelzett csavart, valamint a kékkel jelzettet, ezutóbbihoz lefejtettem a huzatot és lenyomtam a bőrt/szivacsot.

Kép

3 - A csavarok tartják helyükön a bowdeneket, kettő van, itt látszik az egyik (a lemezt kicsit el kell feszegetni nagy csavarhúzóval hogy kiakadjanak a bowdenek):

http://dl.dropbox.com/u/59397155/masodik.jpg

4 - Kiakasztjuk a bowdeneket és mit látunk? Vagy az egyik rövidült meg, vagy mindkettő. Normálisan legalább 1-1.5cm kell hogy legyen a kiálló rész (figyelem, visszanyomkodás után :))

http://dl.dropbox.com/u/59397155/harmadik.jpg

5 - Fogunk egy melegítő eszközt (én a konyhai gázgyújtót használtam, elég lesz pár másodperc), egy fogót, és körbemelegítjük a fém kupakot, közben húzzuk. meglepően könnyen lejön:

http://dl.dropbox.com/u/59397155/negyedik.jpg

6 - Egy tapétavágóval lenyesünk annyit amennyit kell (kb. 1cm kellett itt):

http://dl.dropbox.com/u/59397155/otodik.jpg

7 - Ez fontos! ha az ülést nem tudtuk rendesen beállítani, akkor most kell megtennünk. Vízszintes talajra helyezzük, valaki odaáll és nézi, mi pedig egy állítható forgásirányú fúróval (mert azzal könnyebb :)) a megfelelő irányba tekerjük a bowdent. Amikor a segítő aszongya hogy jó, akkor felállunk és leellenőrizzük hogy tényleg jó (ha nem jóakkor kupánvágjuk, ha jó akkor megdícsérjük).
8 - Most elindulunk visszafelé: kupak melegítés, bowdenre húzás, bowdenek visszadugása, csavarok visszarakása (figyelem, a kékkel kell kezdeni!!!)
9 - Ülés visszaszerelése, kipróbálása, örülés a jóságnak :)

(Volt időm otthon, így elpücskörésztem vele, most már újra Afganisztánban esz a fene :))

Üdv, Joe

Ezt a hozzászólást a szerzőnek seepheerd az itt látható tagok köszönték meg: 4 admin, bmw520ds, Gabii, Padre540
Értékelés: 19.05%

2013.02.17. 11:11

Kézcsók a hölgyeknek. :D
A V8-akkal kapcsolatban kérdezném,hogy mi a helyzet a 3.5-el?Ahogy látom három féle teljesítménnyel léteznek, 235,238,245 póni,mi a különbség köztük,melyiket érdemes megvenni?
Mikortól van vanos,több videó is van a tecsőn,amin bexarik a V8 vanos,csattog,meg minden,mi az igazság?A 4.4 is van 2féle nyútonnal 420,440 melyik melyik?
Egy olyan már fészliftes E38 V8 a célobjektum,ami már TU de nem vanosos,van ilyen?
:oops:

2013.02.17. 11:15

528i RHD írta:Kézcsók a hölgyeknek. :D
A V8-akkal kapcsolatban kérdezném,hogy mi a helyzet a 3.5-el?Ahogy látom három féle teljesítménnyel léteznek, 235,238,245 póni,mi a különbség köztük,melyiket érdemes megvenni?
Mikortól van vanos,több videó is van a tecsőn,amin bexarik a V8 vanos,csattog,meg minden,mi az igazság?A 4.4 is van 2féle nyútonnal 420,440 melyik melyik?
Egy olyan már fészliftes E38 V8 a célobjektum,ami már TU de nem vanosos,van ilyen?

Látom Te is a dugásra asszociáltál, pedig ez a topic csak az ülésekről szól :D
(Ellenben van egy olyan oldal ahol a vásárlással kapcsolatos kérdésekre kapsz választ :))

Üdv, Joe

2013.02.17. 11:22

528i RHD írta:Kézcsók a hölgyeknek. :D

Ha E38 a cél akkor abból 235LE vanos nélkül. A TU a vanosos,238 LE-vel 98/9 hótól..Ugyanez E39-ben 245.
A 40i 94-96 között 4000cm3 400Nm,96-98/9-ig 4400cm3 420Nm,98/9-től 4400cm3 VANOS 440Nm.Mind 282LE.E39-ben 286.

2013.02.17. 14:10

OFF!!!

iPhone Tapatalk

2013.03.15. 13:58

Urak kihez tudok egy kis segítségért fordulni?
Rommá szakadt üléseim voltak. Vettem bőrt, kicseréltem.
Előtte is világított az ülésfogl....
Amikor kiszedtem a régieket a legszmbetünőbb az volt hogy semmi sem volt bekötve és a volán mögött pl csatlakozo sincs hanem egy izzó van beforrasztva :D
Most is csak be vannak rakva az ülések de bekötve semmi.
Félek hogy ha valami történik se légzsák, se övfeszítő....
Holnap kibontom, esetleg tud valaki nekem segíteni a képek alapján hogy mit hova kötözgessek?
Előre is köszönöm a segítséget!

2013.03.15. 14:16

Vanek Úr írta:Urak kihez tudok egy kis segítségért fordulni?
Rommá szakadt üléseim voltak. Vettem bőrt, kicseréltem.
Előtte is világított az ülésfogl....
Amikor kiszedtem a régieket a legszmbetünőbb az volt hogy semmi sem volt bekötve és a volán mögött pl csatlakozo sincs hanem egy izzó van beforrasztva :D
Most is csak be vannak rakva az ülések de bekötve semmi.
Félek hogy ha valami történik se légzsák, se övfeszítő....
Holnap kibontom, esetleg tud valaki nekem segíteni a képek alapján hogy mit hova kötözgessek?
Előre is köszönöm a segítséget!

Szia!

Vannak kábelek az ülésed körül? A vezetőoldaliba csak az övfeszítőt kell bekötnöd,
ez az ülés oldalán lévő patron csatlakozójába megy. Az ülésfoglaltság érzékelő az
utasoldalon az ülés csatlakozójába van bekötve, ha rá van dugva a csatlakozó,
annak működnie kellene.
Az mit jelent, hogy a volán mögött egy izzó van beforrasztva?

Odus
Hozzászólás küldése

VigLink badge