![]() |
2013.12.19. 15:16
zoomon írta:Csinálgatom közbe ezt is, csak nem sok időm van rá, és mivel van másik így nem kapkodom el annyira.
Úgy néz ki, hogy valami tényleg a porlasztóval lesz, lehet, hogy amikor kiszakadt az egyik csavarja akkor érte valami, mindenesetre magas fordulaton jön belőle a porlasztott és nem porlasztott üzemanyag, és teljesen biztosak vagyunk abban, hogy lent a réztömítés zár.
A kérdés már csak az, hogy megéri-e 25-35 körül venni bizonytalan eredetűt, vagy inkább gyári újat 85 környékén.
Illetve ha valaki tud felújítottat jó áron azzal talán tennék egy próbát.
2013.12.19. 16:52
2013.12.19. 17:24
2013.12.19. 20:34
zoomon írta:Okolni lehet azt aki utoljára visszarakta, és esetleg túlhúzta, de azért legyünk őszinték nem a legokosabb dolog acélcsavart tenni alumíniumba, ami nagy terhelésnek van kitéve. Tudjuk a súlycsökkentés miatt történt így, de egy acélpersellyel ezt is meg lehetett volna oldani.
2013.12.21. 14:02
Gallaca írta:zoomon írta:Okolni lehet azt aki utoljára visszarakta, és esetleg túlhúzta, de azért legyünk őszinték nem a legokosabb dolog acélcsavart tenni alumíniumba, ami nagy terhelésnek van kitéve. Tudjuk a súlycsökkentés miatt történt így, de egy acélpersellyel ezt is meg lehetett volna oldani.
TIS szerint beállított nyomatékkulccsal dolgozva, kicsi az esélye a kiszakadásnak. Nem véletlenül van előírt meghúzási nyomaték. Itt is!
2013.12.21. 14:51
2013.12.21. 22:21
nagy.matyika írta:Ugyan olyan lutri a porlasztó kiszedés, mint az izzítógyertya csere. Nem ritka, hogy lehet vinni a hengerfejet szikra forgácsolni csak azért, hogy ki tudd szedni a hibás porlasztót a helyéről. Sajnos ez ilyen
2013.12.21. 22:24
bendegúz írta:nagy.matyika írta:Ugyan olyan lutri a porlasztó kiszedés, mint az izzítógyertya csere. Nem ritka, hogy lehet vinni a hengerfejet szikra forgácsolni csak azért, hogy ki tudd szedni a hibás porlasztót a helyéről. Sajnos ez ilyen
Kettő hónapja cseréltem 2db izzítót,tök simán kijöttek,pedig én még nem cseréltem az lassan 6 év alatt. Mák lehetett.
2013.12.21. 22:44
hamoriarpi írta:bendegúz írta:nagy.matyika írta:Ugyan olyan lutri a porlasztó kiszedés, mint az izzítógyertya csere. Nem ritka, hogy lehet vinni a hengerfejet szikra forgácsolni csak azért, hogy ki tudd szedni a hibás porlasztót a helyéről. Sajnos ez ilyen
Kettő hónapja cseréltem 2db izzítót,tök simán kijöttek,pedig én még nem cseréltem az lassan 6 év alatt. Mák lehetett.
Az enyémet forrón szedték ki. Gond nélkül kijött mind. Mondjuk mind tökéletes volt. Állítólag csillagosból törik sok be.
Eltértünk a tárgytól.
2013.12.30. 17:40
Gallaca írta:Hozza azt a 30d-hez is, csak a 184 lovashoz, tehát Eu2-es injektor, ami a 193-hoz nem jó, ami Eu3. A cikkszámból is látszik, ami 2-vel kezdődik az EU2, ami 7-el az EU3. Tehét ezt az injektort vissza kell vinni, és elcserélni egy 047 végűre, 984 végződéssel. Nem csoda, hogy nem jó.
De a legjobban akkor járnál, ha visszavinnéd az injektort, elkérnéd az árát, elbandukolnál tényleg Steefhez, vennél tőle egy alkalmas injektort,(vagy esetleg elvinnéd még a másik ötöt is beméretni) és kapnál némi jótanácsot is mellé.
2014.01.25. 15:37
2014.01.25. 16:14
zoomon írta:Tegnap voltam Istvánnál, Nagysápon.
Érdemes volt elmenni, a bontott porlasztó nem sokat ért, 3.6-ot korrigált. Csúcs csere és némi állítgatás után aztán jó lett.
Viszont az autó még mindig nem úgy megy mint az egész procedúra előtt, ráadásul újdonságba nem akar melegen elindulni. Hidegen mindig minden körülmények között tökéletesen indul.
Ezt mi okozhatja? Porlasztók 100% rendben. Üzemanyagszűrő? Nagynyomású szivattyú, valami tengely jeladó?
2014.01.25. 16:23
hamoriarpi írta:zoomon írta:Tegnap voltam Istvánnál, Nagysápon.
Érdemes volt elmenni, a bontott porlasztó nem sokat ért, 3.6-ot korrigált. Csúcs csere és némi állítgatás után aztán jó lett.
Viszont az autó még mindig nem úgy megy mint az egész procedúra előtt, ráadásul újdonságba nem akar melegen elindulni. Hidegen mindig minden körülmények között tökéletesen indul.
Ezt mi okozhatja? Porlasztók 100% rendben. Üzemanyagszűrő? Nagynyomású szivattyú, valami tengely jeladó?
Résolaj MINDEN porlasztón meg lett mérve?
2014.01.25. 16:25
muhaati írta:hamoriarpi írta:zoomon írta:Tegnap voltam Istvánnál, Nagysápon.
Résolaj MINDEN porlasztón meg lett mérve?
Lapitopi megmondja !
2014.01.25. 16:31
2014.01.25. 16:35
hamoriarpi írta:A résolajcsövek össze vannak kötve egymással. Külön-külön én még nem láttam ezt szoftveresen kijelezve.
Én 6 db kémcsőre szavaznék.
2014.01.25. 16:44
muhaati írta:hamoriarpi írta:A résolajcsövek össze vannak kötve egymással. Külön-külön én még nem láttam ezt szoftveresen kijelezve.
Először diag, ( a fentebb leírtak alapján gondolom még nem nézték az élő adatokat ) ha ott nincs probléma, akkor még mindig lehet résolaj-mérés.
2014.01.25. 20:26
hamoriarpi írta:muhaati írta:hamoriarpi írta:A résolajcsövek össze vannak kötve egymással. Külön-külön én még nem láttam ezt szoftveresen kijelezve.
Először diag, ( a fentebb leírtak alapján gondolom még nem nézték az élő adatokat ) ha ott nincs probléma, akkor még mindig lehet résolaj-mérés.
A korrekciós értékekből sajnos nem (egyértelműen) derül ki a résolajveszteség.
Élő adatokban biztosan lesz probléma. Méghozzá a railnyomással melegen, indítózáskor.
Innen már csak 6 db kémcsővel lehet pontosítani, hogy ki a ludas.
Szerintem.
2014.01.25. 21:33
2014.01.25. 23:20
hamoriarpi írta:1es és 5ös kuka. Simán elég, hogy elvigye a railnyomást. Mindegyiknek a 4es szintjén kellene kb lenni.