![]() |
2013.08.06. 23:47
atesz25 írta:525TDS írta:PapaBoss írta:525TDS írta:Sziasztok!
Nekem ma meg lett szüntetve a hebegés!![]()
Kettős tömegű lendkereket cseréltünk és megszűnt a probléma!
Áh, az nem is volt igazán beteg. Leülhet, egyes![]()
eddig a motor majdnem kiesett,most meg gyönyörűen jár.
Hello, hát nézd szerintem az nem az a hebegés ami itt velünk többiekkel történik. És hogy miért, mert én beszéltem egy sráccal akinek szintén ez a baja, de neki autómata és hát ezzel a lendkerék dolog ki is lőve. Neked csak rázhatta az autó de nem "hebegett". .
Itt egy nagyon jó és pontos leírás arról mi is történik a motorral legalábbis nálam biztos
"Nálam pl kb 800-as fordulaton,tehát ah épphogy rálépek a gázra elkezd rángatozni a motor és vele a lendkerék is durván csattogni és mindezt ütemesen amig tartom ezt a fordulatot illetve alapjáraton is de ott pl nem ütemesen már,mintha 1-1 henger kihagyna olyankor de maga a motor hang nem változik semmit. Minél melegebb van és a motor is minél melegebb annál hamarabb és jobban csinálja. Illetve amit észre vettem még pl h ha lassan gurulok üresben nem csinálja,de amint pl rálépek a fékre hirtelen csinálja de 2-3 másodperc mulva kisimul,vagy ha egy picit is gázfröccsöt adok egy pillanatra akkor is abbamarad..." szerző cszsolti
De azért örülök hogy neked jó lett a vas remélem Mi is eljutunk ide egyszer. Igaz idő hiányában én most stagnálok. De eljön még az én időm is.![]()
Egy észrevételem van, hátha valakinek segít, tönkre ment az ac pumpa a tankban. És ezzel együtt megszünt a hebegés egészen addig amíg ki nem fogyott a szűrőből a gázolaj, ez nem tudom mennyi km volt, de azt tudom hogy legalább 20 percig járattam, hogy istenem ez gyönyörűen jár bárcsak így maradna de, meglett az új ac és kezdődött minden elöről.
PapaBoss, kíváncsi leszek az új hdk fejre. Bízzunk hozzá és akkor beindulhat a hdk fej busines
2013.08.07. 06:43
2013.08.07. 11:44
PapaBoss írta:Itt a végstádium![]()
![]()
2013.08.07. 13:59
2013.08.07. 14:12
PapaBoss írta:Felhívtam a faszit, hogy a mi helyzet, erre közölte, hogy a váltót D-be ragasztották, és nem indul a kocsi. De rögtön előtte azt is elmondta, hogy fent van az új fedél, és jól működik, szépen jár..
Most... nem tudom melyik agyam szakítsam ki a helyéről.
2013.08.07. 17:56
bmw520ds írta:PapaBoss írta:Felhívtam a faszit, hogy a mi helyzet, erre közölte, hogy a váltót D-be ragasztották, és nem indul a kocsi. De rögtön előtte azt is elmondta, hogy fent van az új fedél, és jól működik, szépen jár..
Most... nem tudom melyik agyam szakítsam ki a helyéről.
A szexnek is sok fajtája létezik. Van olyan hogy mazohista.
A lényeg, hogy hebeg vagy nem hebeg? Reszket vagy nem reszket?
Az hogy megy-e vagy nemoff topic!
![]()
![]()
2013.08.07. 18:52
2013.08.07. 20:46
PapaBoss írta:Nos, akkor egy gyorsjelentés.
Felkerült az új HDK fej. Sokkal jobb lett a gép.
- nem zökken váltások között, nem fullad hirtelen fékezéskor, kocsisor mögé érkezéskor
- P/D/R váltások között nincs már (terhelésváltáskor) büffenés
- alacsony fordulaton élni kezdett. Kiegyensúlyozott a nyomaték, simán és folyékonyan duruzsol.
- ha pelepöttyintek a lábammal a gázba, és rögtön elveszem, akkor szépen vissza szabályozza fordulatot, nincs böff
- abszolút simán jár melegen.
Holnap reggel tudom tesztelni a hideg indítást.
2013.08.07. 20:51
525TDS írta:atesz25 írta:525TDS írta:PapaBoss írta:525TDS írta:Sziasztok!
Nekem ma meg lett szüntetve a hebegés!![]()
Kettős tömegű lendkereket cseréltünk és megszűnt a probléma!
Áh, az nem is volt igazán beteg. Leülhet, egyes![]()
eddig a motor majdnem kiesett,most meg gyönyörűen jár.
Hello, hát nézd szerintem az nem az a hebegés ami itt velünk többiekkel történik. És hogy miért, mert én beszéltem egy sráccal akinek szintén ez a baja, de neki autómata és hát ezzel a lendkerék dolog ki is lőve. Neked csak rázhatta az autó de nem "hebegett". .
Itt egy nagyon jó és pontos leírás arról mi is történik a motorral legalábbis nálam biztos
"Nálam pl kb 800-as fordulaton,tehát ah épphogy rálépek a gázra elkezd rángatozni a motor és vele a lendkerék is durván csattogni és mindezt ütemesen amig tartom ezt a fordulatot illetve alapjáraton is de ott pl nem ütemesen már,mintha 1-1 henger kihagyna olyankor de maga a motor hang nem változik semmit. Minél melegebb van és a motor is minél melegebb annál hamarabb és jobban csinálja. Illetve amit észre vettem még pl h ha lassan gurulok üresben nem csinálja,de amint pl rálépek a fékre hirtelen csinálja de 2-3 másodperc mulva kisimul,vagy ha egy picit is gázfröccsöt adok egy pillanatra akkor is abbamarad..." szerző cszsolti
De azért örülök hogy neked jó lett a vas remélem Mi is eljutunk ide egyszer. Igaz idő hiányában én most stagnálok. De eljön még az én időm is.![]()
Egy észrevételem van, hátha valakinek segít, tönkre ment az ac pumpa a tankban. És ezzel együtt megszünt a hebegés egészen addig amíg ki nem fogyott a szűrőből a gázolaj, ez nem tudom mennyi km volt, de azt tudom hogy legalább 20 percig járattam, hogy istenem ez gyönyörűen jár bárcsak így maradna de, meglett az új ac és kezdődött minden elöről.
PapaBoss, kíváncsi leszek az új hdk fejre. Bízzunk hozzá és akkor beindulhat a hdk fej busines
Sziasztok!
A szerelőm úgy állapította meg a lendkerék hibát,hogy járó motornál betette sebességbe az autót és finoman csúsztatta kuplungot ,ekkor megszűnt az egyenetlen járás.(Így nem tud a lendkerék szabadon billegni.)
Egy próbát megér!
2013.08.07. 21:56
atesz25 írta:Hát végre egy jó hír ebben a topicban is. De sokkal jobb lett, ezt én nem úgy olvasom, hogy azta k..-va életben nagyon király. Valami még nem jó?
Nade lehetne kérni részletes leírást, hogy honnan a hdk-fej, mennyiért, ki szerelte be mennyiért és mennyi idő.
Hát már ezt a pillanatot várom már én is.
2013.08.08. 08:24
2013.08.08. 14:54
PapaBoss írta:Eljött a reggel.![]()
Autó pöccre indul. Hozzávetőleg 90-95% javulás tapasztalható. Ami azt jelenti, hogy 2 perc fuldoklás helyett összesen 2 darab (1 pillanatnyi) röcc volt, de a motor járása hidegen is teljesen korrekt, indultam is vele rögtön, nem volt kis fordulaton rángás, remegés, szóval azt mondom, tökéletesen használható lett, és bárki beleül az utcáról, sosem mondja meg, hogy valaha ilyen gondja volt.
Én egyelőre nem is piszkálom, járok vele elég sokat, ki fog derülni ha később változik a helyzet. És mivel az enyém automata, direkt figyeltem a váltásokat reggel, sokkal simábban tette a dolgát.
2013.08.08. 15:32
atesz25 írta:Remek. Nos akkor megosztod velünk hogy ki hol mennyiért stb?
"bár ne lenne ez a sokféle megoldási helyzet"
2013.08.08. 15:57
PapaBoss írta:atesz25 írta:Remek. Nos akkor megosztod velünk hogy ki hol mennyiért stb?
Sikerült megismernem egy remek szakit Csikós Gyula személyében, aki sokat látott / hallott / tapasztalt róka a területen. LINK Foglalkozik felújítással, értékesítéssel, rengeteg információja, és története van, mindig segítőkész. Postázza, futározza a dolgokat, minden flottul, korrektül megy. Az árakkal kapcsolatban érdemes felhívni, de pld. egy ilyen fej 15 pénzike volt. Cseredarabbal együtt értendő az ár, tehát 25-ért postázza ki, majd visszaküldöm a rosszat, és érkezik a 10k vissza utalással a számlámra. Ha nem küldesz cseredarabot, akkor 25-ért vetted a fejet. Ennyi, korrekt, nincs susmus. Tiszta lapok. Egy teljesen hibátlan garis 994-es adagolót 70 körül ad. De jelzem, tökig felújított, új adagoló elemmel, tömítéssel, fejjel, mindennel.
A fejet az M-Kiss műhely tette fel, a soroksárin dolgoznak, egy borzasztó ipartelep szélében (164 szám), kis komcsi hangulatú macskaköves poros förtelem ótvar fos környezet, nagyon felvágtam az agyam azon a reggelen, mert a telefont nem vették fel, a cég neve sehol a földön nem látszik, és alapvetően, ha az Agip kútnál lévő másik autószerelő kolléga (110-es szám) nem mondja hova kell menni, akkor még most sem lennének meg. Szóval tajtékozva érkeztem oda. de megpróbáltam kedvesen indítani a reggelt velük.
Benyitottam az ajtón, kétségtelenül tudtam, hogy megérkeztem, olyan gázolaj / olaj szag volt mint egy finomítóban. -- itt most ugrok egy részt -- délutánra megcsinálták, értenek hozzá, jó lett. Minden kezdeti nehézség ellenére, ajánlom őket egyelőreEz utóbbi akció szintén 15-be fájt. Egyébként szerintem sok a munkájuk és túlvállaják magukat. Végig volt egy kis kaotikus hangulat a levegőben.
2013.08.08. 18:00
Gallaca írta:Pedig milyen jó kis hangulatú telep az! Nekem mindig az jut eszembe, hogy ott leforgathatják mondjuk az "Underworld" következő részét. Vagy valami jó kis horrort. Ha pedig kifáradsz a főkapun, és balra bemész az utcába, egyéb nyugtató szolgáltatásokat is igénybe vehet a tajtékzó utazó, a helyszínen sétálgató hiányos öltözetű hölgyektől!
2013.08.08. 18:10
PapaBoss írta:atesz25 írta:Remek. Nos akkor megosztod velünk hogy ki hol mennyiért stb?
Sikerült megismernem egy remek szakit Csikós Gyula személyében, aki sokat látott / hallott / tapasztalt róka a területen. LINK Foglalkozik felújítással, értékesítéssel, rengeteg információja, és története van, mindig segítőkész. Postázza, futározza a dolgokat, minden flottul, korrektül megy. Az árakkal kapcsolatban érdemes felhívni, de pld. egy ilyen fej 15 pénzike volt. Cseredarabbal együtt értendő az ár, tehát 25-ért postázza ki, majd visszaküldöm a rosszat, és érkezik a 10k vissza utalással a számlámra. Ha nem küldesz cseredarabot, akkor 25-ért vetted a fejet. Ennyi, korrekt, nincs susmus. Tiszta lapok. Egy teljesen hibátlan garis 994-es adagolót 70 körül ad. De jelzem, tökig felújított, új adagoló elemmel, tömítéssel, fejjel, mindennel.
A fejet az M-Kiss műhely tette fel, a soroksárin dolgoznak, egy borzasztó ipartelep szélében (164 szám), kis komcsi hangulatú macskaköves poros förtelem ótvar fos környezet, nagyon felvágtam az agyam azon a reggelen, mert a telefont nem vették fel, a cég neve sehol a földön nem látszik, és alapvetően, ha az Agip kútnál lévő másik autószerelő kolléga (110-es szám) nem mondja hova kell menni, akkor még most sem lennének meg. Szóval tajtékozva érkeztem oda. de megpróbáltam kedvesen indítani a reggelt velük.
Benyitottam az ajtón, kétségtelenül tudtam, hogy megérkeztem, olyan gázolaj / olaj szag volt mint egy finomítóban. -- itt most ugrok egy részt -- délutánra megcsinálták, értenek hozzá, jó lett. Minden kezdeti nehézség ellenére, ajánlom őket egyelőreEz utóbbi akció szintén 15-be fájt. Egyébként szerintem sok a munkájuk és túlvállaják magukat. Végig volt egy kis kaotikus hangulat a levegőben.
2013.08.08. 23:18
atesz25 írta:Nagyszerű, köszönöm a remek kis leírást. Egyébként ha én keveredtem volna ilyen telepre lehet el is hajtottam volna.
Mostmár csak annyit kérdeznék még hogy ők állapították meg a hibát, vagy honnan jött a fej hiba?
2013.08.11. 18:23
2013.08.11. 22:08
Robika300 írta:"A szerelőm úgy állapította meg a lendkerék hibát,hogy járó motornál betette sebességbe az autót és finoman csúsztatta kuplungot ,ekkor megszűnt az egyenetlen járás.(Így nem tud a lendkerék szabadon billegni.)
Egy próbát megér! "
Nekem melegen mikor előjön,kis gázadásra elhagyja,ha az nélkül akarnék indulni akkor nagyon durva,ki esne a motor úgy rángat.
Nálam ez kilőve.
Lehet megnézem PapaBoss ajánlását Keszthelyen,hátha mond valami okosat.
Bár nekem fel lett újítva az adagoló,padon is volt,itt vannak az értékek,el küldték,ha egyáltalán az enyémé.
itt annyiért az adagolót cserélnék le nekem kb...
Nagyon korrekt és nagyon vágja a bmw-ket,haverom vitt oda mert ő oda hordja az E46 320D-jét de X5, E61, E90 meg ilyen aproságok álltak ott épp ...2013.08.25. 13:14