Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: TV- NAVI

2012.08.13. 18:29

Padre540 írta:
hell írta:hat vegulis az almoskonyv szerint betehetsz mk2 mk3 es mk4 et is annyi hogy az mk2 hoz masmilyen extra kabel kell mint az mk3 vagy mk4 hez, de midnket fele kabel kb 40 euroba kerul a szalonbol ujonnan is, olvasot meg nem tul nehez talalni, foleg mk2 vagy mk3 at

mk2 hoz ez a kiegeszito kabel kell:
http://bmwfans.info/parts/catalog/61128377432/

mk3/mk4 hez meg ez:
http://bmwfans.info/parts/catalog/61126915132/

MKI és MKII között nem tudom mi a különbség.
De az biztos,hogy nekem gyárilag MKII-m volt,ezt váltottam III-ra,majd IV-re,minden módosítás,kábel nélkül és működik tökéletesen.

...én is azt hallottam, hogy az I-es után kell csak kábelt "update"-elni!

2012.08.13. 19:02

A GPS antennát nem kell cserélni?
Mert szemre nem egyforma...

2012.08.13. 21:00

csrobcsi írta:Üdv mindenkinek!

Újoncként itt egyből kérdeznék is. Bár keresgéltem a topicban, de nem találtam hogyan tudom megállapítani az MKIII firmware verzió számát. Következő kérdésem pedig majd a hozzávaló térkép lenne, illetve hogy a német szőke hangját van-e esély másra cserélni. (magyar, v legalább angol, mert németből gyenge vok) Egyébként mivel még friss vásárlás, egyenlőre csak tanulom hogy egyáltalán mit hol keressek a kocsiban :oops: Pl vmelyik topicban olvastam hogy AUX bemenetet is sikerült felfedeznie a kollégának, nekem eddig nem sikerült (16:9 navi, tv) Menüben megjelenik az AUX. Vkinek tippek? Előre is köszönettel minden kék-fehér fertőzöttnek :lol:

Első kérdésedre a tippek trükkök között megtalálod a választ a laptetején. AUX menü csak akkor jön elő ha van rajta eszköz.

iPhone Tapatalk

Ezt a hozzászólást a szerzőnek admin az itt látható tagok köszönték meg: csrobcsi
Értékelés: 4.76%

2012.08.23. 17:52

Sziasztok!

A segítségeteket kérném, hátha valaki tud segíteni a problémában.

Szóval adott egy 2003-as E65 730D, a rejtett iDrive menüben megnéztem az sw verziót 8.4.4hex szóval Navi02-es és elvileg a legfrissebb v32-es szoftnak kellene rajta lenni.
Pár éve már megvan az autó de nem nagyon érdekelt a GPS dolog, mert mindent megtaláltam amit akartam, igaz volt hozzá egy 2006os high gyári európa lemez, azt belepróbáltam anno párszor és néha mintha csinált volna vele valamit szóval "Initialising" de aztán kiírta a szokásos szövegét "No CD/DVD blablabla, please insert..."

Most pár napja ráfüggtem a témára és alaposabban utánaolvastam a dolognak, próbáltam kiírni újabb térképeket, de ugyanaz nem akarja beolvasni. Próbáltam azt is, hogy downgradelem a v32-t valami régebbi fw-re majd vissza fel, de hiába írtam ki az fw-ket cd-re, nem nagyon akart velük csinálni semmit. Pár esetben mondjuk mikor bent volt egy v32-es lemez, akkor kiírta hogy software update és hogy ezt 2 lépésben fogja végrehajtani, majd hirtelen beugrott egy másik kép ahol 70%-ra ugrott egy állapotjelző csík, majd megint a NO CD/DVD.... felírat.... Szóval szerintem nem csinált semmit. Egyszer pedig Error-t írt ki, le lehetett OK-ézni, de hiába nyomtam a jogot az OK-ra nem csinált semmit. Most amit észrevettem és feltűnt, hogy a NO CD/DVD stb kiírás helyett, már csak NO CD...-t ír tehát a /DVD eltűnt, ennek nem tudom, hogy van e jelentősége. Azt is próbáltam, hogy erőssen belefújok az olvasóba bár ez sem segített. Egyszerűen már nincs más ötletem, a külföldi fórumokat végigbogarásztam ami az E65/E66-ra vonatkozik, kb mind ugyanazt írja le és ugyanúgy... és így is csináltam mindent.

Szóval szerintetek mi lehet a probléma, ha a gyári lemezzel sem akart sokmidnent csinálni? Az olvasófejjel van probléma? Esetleg koszos? Esetleg tisztító cd? Vagy én csinálok valamit rosszul és bénán? A cd-ket DVD-ket mindenféleképpen próbáltam, neroval cd kép felírásaként, Ultraisoval, Alcohollal, Verbatim lemezek 4x-esen írva.

Köszönöm a segítséget!

Máté

2012.08.23. 18:19

matykooo írta:Sziasztok!

Szóval adott egy 2003-as E65 730D, a rejtett iDrive menüben megnéztem az sw verziót 8.4.4hex szóval Navi02-es és elvileg a legfrissebb v32-es szoftnak kellene rajta lenni.
Pár éve már megvan az autó de nem nagyon érdekelt a GPS dolog, mert mindent megtaláltam amit akartam, igaz volt hozzá egy 2006os high gyári európa lemez, azt belepróbáltam anno párszor és néha mintha csinált volna vele valamit szóval "Initialising" de aztán kiírta a szokásos szövegét "No CD/DVD blablabla, please insert..."

Most pár napja ráfüggtem a témára és alaposabban utánaolvastam a dolognak, próbáltam kiírni újabb térképeket, de ugyanaz nem akarja beolvasni. Próbáltam azt is, hogy downgradelem a v32-t valami régebbi fw-re majd vissza fel, de hiába írtam ki az fw-ket cd-re, nem nagyon akart velük csinálni semmit. Pár esetben mondjuk mikor bent volt egy v32-es lemez, akkor kiírta hogy software update és hogy ezt 2 lépésben fogja végrehajtani, majd hirtelen beugrott egy másik kép ahol 70%-ra ugrott egy állapotjelző csík, majd megint a NO CD/DVD.... felírat.... Szóval szerintem nem csinált semmit. Egyszer pedig Error-t írt ki, le lehetett OK-ézni, de hiába nyomtam a jogot az OK-ra nem csinált semmit. Most amit észrevettem és feltűnt, hogy a NO CD/DVD stb kiírás helyett, már csak NO CD...-t ír tehát a /DVD eltűnt, ennek nem tudom, hogy van e jelentősége. Azt is próbáltam, hogy erőssen belefújok az olvasóba bár ez sem segített. Egyszerűen már nincs más ötletem, a külföldi fórumokat végigbogarásztam ami az E65/E66-ra vonatkozik, kb mind ugyanazt írja le és ugyanúgy... és így is csináltam mindent.

Szóval szerintetek mi lehet a probléma, ha a gyári lemezzel sem akart sokmidnent csinálni? Az olvasófejjel van probléma? Esetleg koszos? Esetleg tisztító cd? Vagy én csinálok valamit rosszul és bénán? A cd-ket DVD-ket mindenféleképpen próbáltam, neroval cd kép felírásaként, Ultraisoval, Alcohollal, Verbatim lemezek 4x-esen írva.

Köszönöm a segítséget!

Máté

Ha ennyire utálja a lemezeket, akkor valószínűleg megfáradt az olvasód. Naviprofi kluntárs talán tud segíteni a javításban, de lehet, hogy másikat kellene venned. Egy olyat, ami működik.

2012.08.23. 21:51

Jerry írta:
matykooo írta:Sziasztok!

Köszönöm a segítséget!

Máté

Ha ennyire utálja a lemezeket, akkor valószínűleg megfáradt az olvasód. Naviprofi kluntárs talán tud segíteni a javításban, de lehet, hogy másikat kellene venned. Egy olyat, ami működik.

Sanszos, hogy fejcserés lesz! :)

2012.08.23. 22:05

És szerintetek milyen lézer fej megy bele? Ebayen egyébként már nézegettem, ott 30 dollár volt a legcsolcsóbb ami az MKIV-be az eladó leírása szerint... Az vajon belemegy ebbe is? Vagy ez szabvány dolog?

Egy komplett szerkezetet nem szeretnék vásárolni, ebayen egyet találtam, az azt hiszem 800dollár volt... itthon nem tudom mennyi lehet így :D

2012.08.26. 06:05

matykooo írta:És szerintetek milyen lézer fej megy bele? Ebayen egyébként már nézegettem, ott 30 dollár volt a legcsolcsóbb ami az MKIV-be az eladó leírása szerint... Az vajon belemegy ebbe is? Vagy ez szabvány dolog?

Egy komplett szerkezetet nem szeretnék vásárolni, ebayen egyet találtam, az azt hiszem 800dollár volt... itthon nem tudom mennyi lehet így :D

SF-HD4 lezer kell bele de csak a fekete sapkas jo, a feher csak CD -t olvas. ugy tudom ugyanaz a mechanika benne mint az mk4 ben (DVD-M3 4.6). a fejtisztito cdket nem sokra tartom , viszont mivel dizel az autod egy fejtisztitassal erdemes lehet megprobalkozni, isopropyl alkohol+ fultisztito palcika. nemreg volt nalam egy navi egy dizel mentoautobol, full fekete korom jott le a fejrol, de ez amugy is jellemzo... ha nem segit a tisztitas akkor fej vagy mechanika csere. fejcserenek szerintem ne ugroljal neki magad ha nem vagy pakaforgato ember mert a fem boritast is le kell forrasztani meg a szalagkabelrol a ket vedopottyot is, bar a regi szalagkabel is hasznalhato. lehet venni amugy kulon dvd mechanikat is, akar szalonbol is, 120 euro koruli ara van ha leadod a regi doglott mechanikat, ha nem adod le akkor egy 200 euro koruli 'core fee' t felszamolnak mivel igy utana nem tudnak mit felujitani masoknak. ha a fejcsere mellett dontenel akkor itt egy hasznos olvasmany:

http://www.xoutpost.com/articles/all-bm ... -unit.html

2012.08.31. 15:50

Sziasztok!

E90-nél mire kell figyelni, ha navilemezt szeretnék hozzá letölteni? Talán ennél van valami Professional meg Business verzió, ami ha jól rémlik, az egyik nem viszi a másik lemezét? Bezzeg a jóféle MK1-nél nem volt ilyen probléma. :lol:

2012.08.31. 16:18

Qwerti írta:Sziasztok!

E90-nél mire kell figyelni, ha navilemezt szeretnék hozzá letölteni? Talán ennél van valami Professional meg Business verzió, ami ha jól rémlik, az egyik nem viszi a másik lemezét? Bezzeg a jóféle MK1-nél nem volt ilyen probléma. :lol:

Tényleg nem mindegy sajna.A prof.-nak a kezelőszerve úgy néz ki hogy 2 lemezbefogadó nyílás van.

2012.09.11. 20:55

Üdv Urak!

2001-es évjáratú E39-be milyen navirechnert - MK3 vagy MK4-et - kellne betenni? (a modulokat sajnos kivették belőle, ezeket kellene pótolnom). Egyébként 16 : 9 -es kijelző van benn.
A másik, ehhez kapcsolódó kérdés, hogy BM24-es vagy BM54-es rádió modult kell venni hozzá? Egyáltalán mi a különbség? :roll:

2012.09.11. 20:57

kovessyroli írta:Üdv Urak!

2001-es évjáratú E39-be milyen navirechnert - MK3 vagy MK4-et - kellne betenni? (a modulokat sajnos kivették belőle, ezeket kellene pótolnom). Egyébként 16 : 9 -es kijelző van benn.
A másik, ehhez kapcsolódó kérdés, hogy BM24-es vagy BM54-es rádió modult kell venni hozzá? Egyáltalán mi a különbség? :roll:

MK3as való bele,mint az enyémbe is van :)

2012.09.11. 21:21

Pénz kérdése az egész:) Én az MK4-et javasolnám. Elméletileg BM54- es nek kell lenie de nézd meg a csatlakozót hogy milyen akkor kiderűl.

iPhone Tapatalk

2012.09.11. 22:30

admin írta:

Pénz kérdése az egész:) Én az MK4-et javasolnám. Elméletileg BM54- es nek kell lenie de nézd meg a csatlakozót hogy milyen akkor kiderűl.

iPhone Tapatalk

Ha esetleg valakinek a látókörébe kerülnek ilyen modulok - rádió, navi és tv - akkor dobjon ekem egy pü-t.
:kösz a hozzászólásokat :!:

2012.09.13. 14:37

Sziasztok! Valahonnan lehet letölteni MK3-as olvasóhoz, 16:9-es kijelzőhöz komplett navi CD-t, amit csak lemezre kell kiírni?

2012.09.14. 00:29

Szia! A BM24 és BM54 csatlakozói különböznek, ha DSP-s az autó akkor hozzá is kell lenni kódolva a megfelelőnek, mert nem működik amúgy. Az MK4-et ajánlom én is mert az már DVD alapú, 3D nézet is van a V32 szoftverrel, és nem is döglik meg olyan hamar. Kell bele egy pár modul, ha fullosra akarod.

2012.09.14. 01:02

Üdv!
4:3 navi, touringból származó komplett kábelkötege beszerelhető limóba, vagy nagyon eltér hátul?

2012.09.14. 13:44

Gallaca írta:Üdv!
4:3 navi, touringból származó komplett kábelkötege beszerelhető limóba, vagy nagyon eltér hátul?

Különböznek!
Bármilyen fura, de a touringé rövidebb, mint a limóé. Ezért nem jó. Fordítva talán...
Igaz találkoztam már olyannal, aki megtoldotta az összes madzagot, hogy jó legyen. Még a rádió antennát is! :shock:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2012.09.14. 17:38

Jerry írta:
Gallaca írta:Üdv!

Különböznek!
Bármilyen fura, de a touringé rövidebb, mint a limóé. Ezért nem jó. Fordítva talán...
Igaz találkoztam már olyannal, aki megtoldotta az összes madzagot, hogy jó legyen. Még a rádió antennát is! :shock:

Kár, pedig óccsón lenne egy teljes szett, (35) csak touring 540i-ből. Lehet beleállok a kábelhosszabbításba. Pákám, zsugorcsövem van, mi bajom lehet. :wink:

2012.09.14. 20:35

Nekem gyári MK3 szett van 16:9-el. MK4-re plug and play cserélhető a csomagtartóban, és akkor elérhető 3D-s navigáció?

Szia! A BM24 és BM54 csatlakozói különböznek, ha DSP-s az autó akkor hozzá is kell lenni kódolva a megfelelőnek, mert nem működik amúgy. Az MK4-et ajánlom én is mert az már DVD alapú, 3D nézet is van a V32 szoftverrel, és nem is döglik meg olyan hamar. Kell bele egy pár modul, ha fullosra akarod.
Hozzászólás küldése

VigLink badge