Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Szofita LED-es

2013.12.26. 20:28

Padre540 írta:
Gallaca írta:Nem kell mókolás, mert kicseréltem a ledeket, elétettem a gyári meghajtókat, és így működik. Én így vettem szétégve, és csak gondolom, hogy az előző tulaj a meghajtók nélkül szerelte be. Másért nem égett volna le.

Az enyémbe sem tettünk meghajtókat,a mai napig működik.Ez minimum 1.5 éve volt.

GYÁRI lámpával igen, retrofit szétég úgy! LCM 12V-ot ad a ledeknek, retrofit lámpába 6V-on megy a LED. Tehát ez!Kép

Re: Szofita LED-es "izzó"

2013.12.26. 20:29

Padre540 írta:
Gallaca írta:Nem kell mókolás, mert kicseréltem a ledeket, elétettem a gyári meghajtókat, és így működik. Én így vettem szétégve, és csak gondolom, hogy az előző tulaj a meghajtók nélkül szerelte be. Másért nem égett volna le.

Az enyémbe sem tettünk meghajtókat,a mai napig működik.Ez minimum 1.5 éve volt.

Nem mindegy hogy melyik lámpa!
Hella utólagos a 6V-os.

Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el

2013.12.26. 20:32

Gallaca írta:GYÁRI lámpával igen, retrofit szétég úgy! LCM 12V-ot ad a ledeknek, retrofit lámpába 6V-on megy a LED. Tehát ez!Kép

Értem! :franko:

2013.12.26. 20:36

Bummer írta:Ha jol informalt bombolo akkor inkabb az LCM cseret javasolta mint a ballastot...tapasztalata alapjan...

Ez is pudig akkor

Ballast nélkül csak Árpi megoldásával lehet betenni. Az automata fényszóró miatt már rég 2002-es LCM van szerelve nálam, ez nem lenne probléma. Egyszerűbb volt gyári tartókkal, kábellel beszerelni a szettet, ha már benne volt a dobozban.

2013.12.26. 21:13

Gallaca írta:
Bummer írta:Ha jol informalt bombolo akkor inkabb az LCM cseret javasolta mint a ballastot...tapasztalata alapjan...

Ez is pudig akkor

Ballast nélkül csak Árpi megoldásával lehet betenni. Az automata fényszóró miatt már rég 2002-es LCM van szerelve nálam, ez nem lenne probléma. Egyszerűbb volt gyári tartókkal, kábellel beszerelni a szettet, ha már benne volt a dobozban.

Az enyem 2001-es-bol van, igaz dobozban meg ;)
De 12V-ot ir 1W-tal ebbol gondolom, h az LCM csere eleg lesz...

Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el

2014.02.25. 18:21

Sziasztok!

Hogy tudom megkülönböztetni a 6V-os és a 12V-os LED-es hátsólámpát?

2014.02.25. 21:31

Norbi530d írta:Sziasztok!

Ha ráakasztod a 12v-ot és világít akkor az 12v-os, ha felvillan és füstöl akkor 6v-os ...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: bendegúz
Értékelés: 4.76%

2014.02.25. 21:59

jlaci74 írta:

Ha ráakasztod a 12v-ot és világít akkor az 12v-os, ha felvillan és füstöl akkor 6v-os ...

Már két pár lámpát ba**tam el a tudatlanságom miatt...
Amikor beraktam a 6V-os-t a 12V-os kocsiba szépen világított egy darabig, aztán elkezdtek kiégni a ledek.
Most vettem új lámpákat, de félek rákötni, mert nem szeretnék 3. pár lámpát is tönkretenni.
Nincs valami más módja h megállapítsam?

2014.02.25. 22:06

jlaci74 írta:

Mi lenne ha fordítva próbálná.
6v ráakaszt, ha világit 6v-os ha nem akkor 12V v. rossz.
És még életben is marad. :) ;)

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Imco az itt látható tagok köszönték meg: Bummer
Értékelés: 4.76%

2015.12.25. 23:40

Szofita led izzók...

Csak úgy beszámolok a saját tapasztalatomról:
A belső világítás és csomagtér izzóit cseréltem ki, eBay-ről rendelt SMD-ledes izzókra (18db).
Szuper!
Nekem legalább is bejött.
Hideg fehér, sokkal erősebb mint a hagyományos.
És ami egy szerintem még lényegesebb előnye, hogy nem forrósodik fel és nem égeti szét a búrákat.
Továbbá remélhetőleg kevesebbet fogyaszt, de ez nem biztos, mivel canbus védett, ezért lehet növelt ellenállású.

Egyetlen problémába akadtam bele, mégpedig a középkonzol feletti 3 fényszórós egységben a két szélső olvasó H6W izzót kicserélve nem világított.
Ami benne volt hagyományos azzal igen, de a leddel nem.
Elsőre polaritás problémára gyanakodnék, mivel a led az érzékeny a +/- ra.
Még várok egy 4 db-os szállítmányt, kipróbálom azokkal is.
Hátul viszont az olvasóban működött.

De, ha van valakinek ötlete rá, akkor szivesen olvasom!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bandi1978 az itt látható tagok köszönték meg: 2 bmw528mpower, Bor3sz
Értékelés: 9.52%

2015.12.27. 11:07

Sziasztok! Megtudnátok mondani hogy az angeleyes lámpák megvilágítása milyen típusú izzóval történik? Valamint érdemes-e foglalkozni az aukciós portálokon lévő ledes technikákkal? Ha valaki segítene egy-két ötlettel azt megköszönném!!

2015.12.27. 12:16

Johnny1982 írta:Sziasztok! Megtudnátok mondani hogy az angeleyes lámpák megvilágítása milyen típusú izzóval történik? Valamint érdemes-e foglalkozni az aukciós portálokon lévő ledes technikákkal? Ha valaki segítene egy-két ötlettel azt megköszönném!!

6 vagy 10w-os halogén a gyári megoldás. BA9s jelzésű kell.
Kép
A ledes valakinek bejön, valakinek nem. Erősebb hideg fehér fénye sokakat vonz. Az olcsó kínai variációk felejtősek, nem sokáig bírják.

2015.12.27. 12:34

Zo78 írta:
Johnny1982 írta:Sziasztok! Megtudnátok mondani hogy az angeleyes lámpák megvilágítása milyen típusú izzóval történik? Valamint érdemes-e foglalkozni az aukciós portálokon lévő ledes technikákkal? Ha valaki segítene egy-két ötlettel azt megköszönném!!

Kép
A ledes valakinek bejön, valakinek nem. Erősebb hideg fehér fénye sokakat vonz. Az olcsó kínai variációk felejtősek, nem sokáig bírják.

Köszönöm a gyors választ!

2015.12.27. 12:37

Egy kérdés még...ez 12V vagy 6V-os(BA9s)? ami az angeleyes-nál van...

2015.12.27. 12:40

Johnny1982 írta:Egy kérdés még...ez 12V vagy 6V-os(BA9s)? ami az angeleyes-nál van...

12V 10W halogén

2015.12.27. 12:45

Johnny1982 írta:
Zo78 írta:

Kép

Ezzel érdemes foglalkozni?
http://www.ledlob.hu/ba9s-canbus-car-le ... ation.html

Válaszokat köszi!

2015.12.27. 20:44

Nem, én próbáltam. Ha érdekel nekem van egy eladó led szettem. De a többit pü ben.

Tapatalk-kal küldve az én HUAWEI Y550-L01-el

2015.12.28. 22:38

Johnny1982 írta:
Johnny1982 írta:
Zo78 írta:

Kép

Ezzel érdemes foglalkozni?
http://www.ledlob.hu/ba9s-canbus-car-le ... ation.html

Válaszokat köszi!

Helyzetjelzőben ezeket a led H6W izzókat azért nem ajánlatos használni, mert a led nem bírja a magas hőmérsékletet és jó esetben is H7 vagy HB3 mellé kerülne, ami 10 perc alatt szétégetné.
Bár lehet az angel eyes verziókba hátrébb esik a helye, nem a nagy izzó mellé.
Beltérben viszont jók.
Ráadásul amit linkeltél, az az eBay-en 300-400.-ft 2db.
Tök ugyanez. Én beltérbe tettem.

2016.02.25. 14:38

Ma leteszteltem a régebben rendelt P21W tipusú led izzót.
Gondoltam a tolató lámpákba teszem.
Betettem és szép fehér a fénye, viszont annak ellenére, hogy canbus védettként volt hírdetve, villog.
Azaz 10 mp-enként villan egy picit, felváltva a kettő.
Csaknem azt csinálja, mint az újabb rendőr autók.
Ja, és a fedélzeti kiírja, hogy hibás a tolató izzó...
Kivettem.
Eszem megáll ezeken a ledes ketyeréken!
Ez volt az:
http://www.ebay.com/itm/1156-BA15S-P21W ... 0p&vxp=mtr

2016.02.25. 21:17

Bandi1978 írta:Ma leteszteltem a régebben rendelt P21W tipusú led izzót.
Gondoltam a tolató lámpákba teszem.
Betettem és szép fehér a fénye, viszont annak ellenére, hogy canbus védettként volt hírdetve, villog.
Azaz 10 mp-enként villan egy picit, felváltva a kettő.
Csaknem azt csinálja, mint az újabb rendőr autók.
Ja, és a fedélzeti kiírja, hogy hibás a tolató izzó...
Kivettem.
Eszem megáll ezeken a ledes ketyeréken!
Ez volt az:
http://www.ebay.com/itm/1156-BA15S-P21W ... 0p&vxp=mtr

A ledes mindig villogni fog a hidegteszt miatt! A canbusos csak azt lenne hivatott megakadályozni, hogy hibát írjon rá. Ezt egy párhuzamosan kötött ellenállással meg lehet oldani. Pl. a Fl hátsó lámpában is az van gyárilag a panelon.
Hozzászólás küldése

VigLink badge